Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לעולם, אבל לעולם בלי נדר לא יקנה יונדאי אחרי שעם H1 שמת לה המנוע אחרי 80 אלף ק"מ עברתי גיהנום.

תוסיפו על זה שהרכב היה של ליסינג תפעולי (דורנט בזמנו) ,מריבה בינם לבין יונדאי מי צריך לספוג את המנוע- וקיבלתם את הסיבה

למה אני לא מתקרב אליהם גם בטלפתיה.

על זה שעברת גיהנום עם H1 אני מאמין לך (אחרי שנה ו 100K ק"מ עם הזוועה הזו שנקנתה חדשה וסבלה משבירה כרונית של נדנדי שסתומים) אבל הניסיון שלי מבחינת שירות היה מעולה. תמיד המוסכניק חיכה לגרר לפעמים עד 8 בערב כדי להכניס את הנבלה העמוסה פנימה וכשכתבתי לכלמוביל אחרי 3 פעמים שזה קרה שאני מפחד מהאוטו ומה יהיה אחרי האחריות מיד קיבלתי מכתב שמאריך את האחריות לכל הרכב לשנה נוספת ללא הגבלת ק"מ.

ולפותח התרד, דרישה שתבצעו כיוון פרונט ותחליפו צמיגים יבשים ברכב בשנתון הזה היא דרישה לגיטימית ואתם פשוט הייתם צריכים ללכת ולעשות את זה עצמאית.

דווקא בUMI כשביצענו טרייד אין למאליבו שלנו בת 5 עם מכת שלדה בקורה בין שתי הדלתות הם ביקשו דוח בדיקה ודוח שמאי על ירידת הערך שנקבעה. בבדיקה התגלו נזילות שמן מהגיר ובלאי במשולשים ובכל זאת הם נתנו מחירון פחות ירידת ערך שנקבעה ע"י השמאי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכל הסיפור התחיל כשסבא שלי החליט שהוא רוצה לשדרג את רכבו, כיום יונדאי גטס 2008.

לא יודע איך עשית את החישוב הזה:

האוטו בין 3 שנים ו3 חודשים. יש לו ממוצע של 8500 ק"מ בשנה.

תפתח רגע יד 2, חפש גטס, תראה כמה פרטיות יש, ותבין עד כמה זה נדיר.

מאוד פשוט, 2010-2008=2

תבין, ככול שרכב משומש צעיר יותר, כך הוא אמור להיות קרוב יותר במצבו לרכב חדש.

אם תמכור רכב משומש בן חודשיים, יהיה לך קשה מאוד להתהדר בעובדה שהרכב יד ראשונה עם 2,000 ק"מ, איש איננו מצפה שיהיה לו יותר...

עוד עניין, קח ברצינות את הטיפ (היומי) שלי, את ענייני הטרייד סוגרים עם הצעה מסודרת בכתב עוד בטרם ביצוע ההזמנה, מה אתה חושב שהיבואן לא יודע שלסגת מהזמנה קיימת (גם אם אין קנס) קשה יותר מאשר לצאת מהסוכנות לפני ביצוע ההזמנה?

פורסם

אני מסכים עם פותח השירשור לגמרי, הבעיה שסוכנויות הטרייד אין ברוב המקרים הם גוף נפרד מיבואן הרכב.

ולכן הם בעצמם מנסים ללחוץ את החברה בדיוק כמו שאתה לוחץ מהצד השני.

ו 2008 - 2010 = 2??

2008 = 1 2009 = 2 2010 = 3.

יום טוב!

פורסם

לא מזמן הייתי בסוכנות יונדאי כדי לקבל הצעת מחיר לIX35.

הוצא לי טרייד אין, אבל אחרי שבדקו עם טרייד אין הצעת מחיר על רכב נוכחי אמרו לי שבחוץ אני אקבל יותר, לכן העסקה לא כדאית מבחינתי.

פורסם
מאוד פשוט, 2010-2008=2

תבין, ככול שרכב משומש צעיר יותר, כך הוא אמור להיות קרוב יותר במצבו לרכב חדש.

אם תמכור רכב משומש בן חודשיים, יהיה לך קשה מאוד להתהדר בעובדה שהרכב יד ראשונה עם 2,000 ק"מ, איש איננו מצפה שיהיה לו יותר...

עוד עניין, קח ברצינות את הטיפ (היומי) שלי, את ענייני הטרייד סוגרים עם הצעה מסודרת בכתב עוד בטרם ביצוע ההזמנה, מה אתה חושב שהיבואן לא יודע שלסגת מהזמנה קיימת (גם אם אין קנס) קשה יותר מאשר לצאת מהסוכנות לפני ביצוע ההזמנה?

.

שנת הדגם 2008 החלה בחודש מאי 2007 ונמשכה עד דצמבר 2008 , לכן זה תלוי מתי הרכב עלה על הכביש.

מחירון משוקלל על רכב כזה עם ק"מ כה נמוך צריך להיות גבוה ממחיר מחירון יבש לכן כן ראוי לתת כאן טרייד איןן במחיר מחירון.

זה לא מעניין את הלקוח מצב השוק ושהטרייד אין צריך להרוויח.מבחינת היבואן זו אמורה להיות סוג של הטבה - במקום לתת הנחה על הרכב החדש, נותנים מחירון מלא על הישן.

אבל היבואנים חזירים וזה כל היבואנים. רוצים בכל זאת למקסם רווחים גם על הטרייד אין וגם על החדש .

גם בצ'מפיון כשניגשתי עם אחותי לקראת סוף 2009 להזמין פולו חדשה (מהצורה הקודמת) במקום הישנה (2003) ,

במסגרת מבצע של טרייד אין במחיר מחירון, התבקשנו להוסיף כ5K על צבע מטאלי בחדשה, אבל במחירון שהם רצו לתת על הרכב לא הסכימו להוסיף את האחוז המתאים על פי לוי יצחק עבור תוספת על צבע מטאלי.

קיבלתי תשובות גרועות לשאלה למה בחדשה צריך להוסיף סכום מסויים ובישנה פתאום אין לזה חשיבות (למרות שזה נותן תוספת של 1500-200 למחירון היבש ולמרות שגם ברכישת הישנה הסכום הזה התווסף ברכישה שלה)

פשוט לקחתי את הרגליים והלכתי משם, קנינו מיד פרטית פולו שהיתה פחות משנה על הכביש ועם ק"מ חד ספרתי וזה הכל.

גם חסכנו הרבה כסף בירידת ערך וגם - הצלחתי למכור את הישנה מעל המחירון המשוקלל .

אז לסיכום : כל הטרייד אין הזה זו אחיזת עיניים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

aviry, אתה לא נראה לי תמים ,

אז יש אפשרות לקחת את מילותיו של איש המכירות כתורה מסיני מה שאף אחד שיש לו טיפת הגיון לא היה עושה,

וישנה אפשרות להבין שמדובר על הערכה שנתונה לשינויים.

מה גם שגם אני וגם אתה יודעים שאת הרכב הזה יונדאי צריכים למכור, וכנראה עוד לעשות עליו רווח מינימלי.

בלי שום קשר למצב השוק בכלל, וליונדאי גטס בפרט, תמיד עומדת לרשותך האפשרות למכור בחוץ רכב כאוות נפשך.

תאמין לי שיונדאי ולנציגי המכירות זה כאב ראש אחד גדול.

בחרת באפשרות הקלה של טרייד אין, אתה לא רץ לבדיקות, לא מתמקח, לא מכניס זרים לביתך, לא מבזבז ימי עבודה בבדיקות.

הדברים האלו שווים משקלם בכסף. נוחות עולה כסף. שרות עולה כסף.

אז סליחה ומחילה, השרשור נפתח בקול תרועות וחצוצרות שחשבתי שנגרם פה איזה עוול נוראי.

אתה גם מבקש למקסם את ההנחות וההטבות שניתנות לך ברכב חדש (לא יודע, איבזור, טיפולים ועוד ), וגם החזרת רכב (בהנחה שהוא סופר מושלם, כן?) במחירון פחות 900 ש"ח ועל זה אתה מלין?

אין לי יונדאי, אין לי נגיעה ליונדאי, ולא יודע אם תהיה, אבל סליחה זה היה צריך להיות שרשור עם מסקנות הפוכות לגמרי.

קצת התמקחת, כמו התמקחות על כל מוצר. יכול להיות שגם נפלת על נציג פחות שירותי, גם זה קורה.

בשורה התחתונה מה שהורידו לך על הרכב הוא שולי ביותר ביחס לטרייד אין, לדגם, ולמצב בשוק בכללותו.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
.

אבל היבואנים חזירים וזה כל היבואנים. רוצים בכל זאת למקסם רווחים גם על הטרייד אין וגם על החדש .

גם בצ'מפיון כשניגשתי עם אחותי לקראת סוף 2009 להזמין פולו חדשה (מהצורה הקודמת) במקום הישנה (2003) ,

אז לסיכום : כל הטרייד אין הזה זו אחיזת עיניים.

למקסם רווחים זה לא בושה.

לנסות להפוך עסקה לאטרקטיבית יותר עבור הטרייד אין זו גם לא בושה.

אם אתה אומר שעסקת טרייד אין על יונדאי גטס ב- 2000 ש"ח מתחת למחירון (או 900 בסופו של דבר) במצב של השוק היום זו אחיזת עיניים, אז אני מצטער לבשר לך אבל ההבנה שלך בשוק הרכב לוקה בחסר (זה הביטוי הכי עדין שמצאתי).

כל טרייד אין זכותו להציע X על רכב ובעל הרכב יכול לדרוש Y.

לא קרה כלום אם לא הצליחו להגיע אל עמק השווה בין X ל- Y.

זכותו של טרייד אין לקחת לעצמו מקדמי ביטחון, כי יונדאי גטס יכולה להשתזף בשמש של המגרש גם 4 חודשים עד שיגיע קונה...ומי סופג את ירידת הערך בחודשים האלו?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לא אמרתי שהמחיר בצורה ריאלית זו אחיזת עיניים. למרות שאני דיי בטוח שאפשר למכור רכב כזה במחירון משוקלל למי שמחפש ספציפית כזה רכב.

אמרתי שהיבואן לא עומד מאחורי ההתחייבות שלו למחיר מחירון.

המטרה היא למשוך בצורה כלשהי את הלקוח לרכוש רכב חדש, לא לעשות לו טובה שהוא לוקח ממנו את הרכב במחיר נמוך מהמחירון.

מבחינתי אם היבואן מבטיח טרייד אין במחיר מחירון ,שיספוג את ההפרש במכירה של הטרייד אין, זה לא צריך לעניין את הלקוח.

לגרום לעסקה להיות אטרקטיבית יותר על הנייר עבור הלקוח, ובסופו של דבר לעקוץ אותו אחרי שכבר , זה כן בושה!

דווקא בשוק כמו של היום שמוצף ברכבים פליטי ליסינג והשכרה,רכבים פופולאריים מיד פרטית נהנים מדרישה עצומה.

(עם כל הכבוד : הרכבים שכלמביל מביאים הם לא אלה ששומרים הכי טוב על הערך ולא אלה זוכים לדרישה הכי גבוהה בשוק יד השניה)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
(עם כל הכבוד : הרכבים שכלמביל מביאים הם לא אלה ששומרים הכי טוב על הערך ולא אלה זוכים לדרישה הכי גבוהה בשוק יד השניה)

נכון מאוד, לכן בוודאי שתסכים איתי שלקבל מהטרייד מחירון (כמעט) זו הצעה סופר הוגנת.

פורסם

לא ברור לי הדיון על אם הם הוגנים או לא, מסכנים או לא, ואם הם צריכים להרוויח סביר או בחזירות.

היתה הבטחה לטרייד אין במחיר מחירון. הם ניסו להוריד מהמחירון בצורה לא הוגנת. איפה השאלות? וזה עוד לרכב "שלהם".

ולגבי צ'מפיון, אני חייב לציין שתי הזדמנויות חיוביות, שבהן או שקיבלנו מחיר מלא כמו שהובטח (על אף שריטות כאלה ואחרות וק"מ ממוצע+), או שהוסבר מראש שרכב בן שנתיים מקבל מחירון פחות 2-3%.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש לי כמה דברים להגיד:

1. כאשר יש פרסום של מחיר מחירון בטרייד אין , אל תהיה תמים אין אף סוכנות שנותנת מחיר מחירון על רכב( אלא אם כן הרכב שלך היה נקי בלי שריטה ועם 10000 ק"), מה לעשות שהרכב שלך במצב סביר+ לשנה ולא מציאה גדולה.

2.קיבלת ספוילר לרכב החדש הוא דו* אותך בטרייד אין, קיבלת יותר בטרייד אין תקבל פחות הטבות ברכב החדש(אין חיישני רוורס), בסופו של דבר זה משחק סכום 0.

3. דבר שני ששכחו להגיד כאן, הרכב הזה לא היה נמכר במחיר מחירון כי זה רכב בלי שוק רכב בינוני , רכב שבשנת 2008 , הוא מציע חבילה בינונית מינוס מול המתחרים, והדבר הכי חשוב, כאשר השוק מוצף ויש רכבים משנת 2008 שהם יד 1 או 2 מליסניג בעבר עם 50 או 70K ק"מ , במחיר של מחירון מינוס 30%, אז מה לעשות שאין קופצים בשוק על הרכב שבעינך מיוחד ושמור אבל מנגד אותו אדם יכול לחסוך 20 אלף שקל בשביל עוד קצת ק"מ,( ו20K שקל ממחיר של רכב כזה זה מאד משמעותי).

*ועוד סתם דבר מעצבן, כל (טוב לא כל אלא רק חלק) ישראלי אוהב לשבת בארוחת שישי או במפגש ולספר לכולם איך הוא ,ואיך רק לו בלבד נתנו עוד הטבה,ואוהב ללטף את הקרס והאגו,קנה רכב ב100K שקל וגירד עוד וילון וחיישני רברס ב300 שקל.

אביב8)

פורסם

אם אתה מוכר את האוטו לטריידאין אז כתוב שמותר להוריד 12% מהמחירון , אז לא לכתוב שזה 'להוריד מהמחירון' ,כי זה המחירון !

פורסם
נכון מאוד, לכן בוודאי שתסכים איתי שלקבל מהטרייד מחירון (כמעט) זו הצעה סופר הוגנת.

אבל זה לא העניין.

העניין הוא שמציעים ללקוח מחירון והוא לא מקבל מה שהובטח. הרי זה לא בגלל מצב הרכב. רכב בן שנתיים או 3 שהריג'קט היחיד בו זה צמיגים יבשים וכיוון פרונט זה רכב במצב מושלם.

אז שיפרסמו : טרייד אין במחיר השוק. או טרייד אין במחיר הוגן.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

השוק מוצף בגטס מליסינג\השכרה במחירים "בריצפה", גורם לקושי למכור גטס פרטית, עם נתונים טובים, במחיר המחירון.

גם לטרייד אין יהיה קשה לקבל מחירון בהמשך מאותה הסיבה.

אם הורידו רק 900 שח זה מצוין

• תוכן חדש...