Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני דברים מדאיגים בבדיקה הזאת:

"הוחלפו חלקי פח" - איזה חלקים הוחלפו?

מצב המנוע והצמיגים ירוד יחסית לשנת הדגם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
שני דברים מדאיגים בבדיקה הזאת:

"הוחלפו חלקי פח" - איזה חלקים הוחלפו?

מצב המנוע והצמיגים ירוד יחסית לשנת הדגם.

מכות קלות כנראה.. כי השלדה לדברי הבודק נקיה לגמרי.

צמיגים - יוחלפו.

מנוע - אתה אומר על סמך הדף הכללי, או על סמך הדף המצורף? בכללי אני עוד יכול להבין משהו. במצורף לא כל כך.

מה מהות הבעיה ולמה היא עשויה להיות קיימת?

שוב תודה רבה רבה :)

פורסם

למנוע הספק ירוד ודליפת לחץ גבוהה יחיסת לגילו (בגלל גם כתוב למעלה "גומיות שסתומים" בכל מקרה מהבדיקה עולה שהרכב טופל רע או לא טופל בכלל - דבר שיכול להשפיע על איכות החיים איתו בהמשך.

האם הבוחן אמר לך מהם חלקי הפח שהוחלפו?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמה ק"מ הרכב עבר ? - לא ציינת. בעלים - פרטי / ליסינג - כנ"ל.

רכב יחסית חדש, ומנוע (שלפחות לפי מה שנכתב בדו"ח הבדיקה), גם לרכבים בני 10 שנים, לא תמיד מופיע (סעיף של הספק ירוד והפרשי לחצי דחיסה בין הצילינדרים).

alfa 156 2.5.

פורסם

לדעתי יש לא מעט כסת"ח בבדיקה הזו.

יתכן ויש פיח,שהצטבר בבית מצערת ולאחר ניקיון יסודי שלו +תיאום וכיוון של המנוע הכל יראה טוב יותר.

מעבר לכך,בפעם המיליון צריך להדגיש את ההבדל בין בדיקת קומפרסיה על מתקן הרצה במכון בדיקה לבין בדיקה במוסך עם שעון.(במכון בדיקה יש הפסד של 15-20% כי ההספק נמדד דרך הגלגלים).

השאלה הגדולה היא,באיזה מחיר מוצע הרכב ?

אם המחיר מספיק אטרקטיבי ,זו חברת ליסינג מוכרת ויחליפו לך צמיגים על חשבונם לא רואה ממש סיבה לפסול את הרכב הזה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני חושב שיש הרבה לנסרים כאלו מחברות ליסינג ואפשר למצוא רכב במצב טוב יותר, גם אם יעלה עוד כמה אלפי ש"ח.

מה שכן, הרכב הזה ידוע באמינות המופלגת שלו ובעמידות הגבוהה שלו להתעללות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אני חושב שיש הרבה לנסרים כאלו מחברות ליסינג ואפשר למצוא רכב במצב טוב יותר, גם אם יעלה עוד כמה אלפי ש"ח.

מה שכן, הרכב הזה ידוע באמינות המופלגת שלו ובעמידות הגבוהה שלו להתעללות.

אבל אי אפשר להגיב את אותה תגובה כל פעם שמישהו שואל שאלה על רכב מליסינג (למדתי את זה מחיפוש שערכתי בפורום לפני שאילת כל שאלה). עוד כמה אלפי שקלים ועוד כמה אלפי שקלים ואני קונה רכב חדש מהחברה במצב מושלם- אז?

אודה מאוד להתייחסות ספציפית למצבו של הרכב המסוים.

- האם יש פה משהו "נורא" ? כל הבעיות הרי יתוקנו לפני שאני אוציא כסף, אז השאלה אם יש פה משהו "בלתי הפיך".

- האם הרכב ישרת אותי בלי בעיות ? האם יש משהו שיכול להתפתח למשהו עוד יותר גרוע?

- האם תהיה לו בעיה לעבור טסט ? כל זאת כמובן אחרי טיפול בצמיגים, למשל.

- האם אתקשה במכירתו ?

- השאלה הכי חשובה- בהנחה שמיצובישי באמת רכב עמיד כידוע- על מה בכל זאת, ובהנחה שהחלטתי לקנות, אני יכול להוריד במחיר ונוכח ההערות בדוח הבדיקה??

תודה:)

פורסם
אבל אי אפשר להגיב את אותה תגובה כל פעם שמישהו שואל שאלה על רכב מליסינג (למדתי את זה מחיפוש שערכתי בפורום לפני שאילת כל שאלה).

אודה מאוד להתייחסות ספציפית למצבו של הרכב המסוים.

- האם יש פה משהו "נורא" ? כל הבעיות הרי יתוקנו לפני שאני אוציא כסף, אז השאלה אם יש פה משהו "בלתי הפיך".

- האם הרכב ישרת אותי בלי בעיות ? האם יש משהו שיכול להתפתח למשהו עוד יותר גרוע?

- האם תהיה לו בעיה לעבור טסט ? כל זאת כמובן אחרי טיפול בצמיגים, למשל.

- האם אתקשה במכירתו ?

- השאלה הכי חשובה- בהנחה שמיצובישי באמת רכב עמיד כידוע- על מה בכל זאת, ובהנחה שהחלטתי לקנות, אני יכול להוריד במחיר ??

תודה:)

אפשר להגיד את זה בכל מקרה בו מישהו לקח לבדיקה רכב נפוץ מאוד שלפי תוצאות הבדיקה לא טופל באהבה (מאוד אופייני לחברות ליסינג). אותי מאוד מטריד מצב המנוע שלא אמור להיות עם בריחת לחצים והפרשים גדולים, למרות שהרכב עם 100K ק"מ.

האם זה נורא? האם זה נורא עבורך לפתוח ראש מנוע ולהחליף חלקים בקרביים של המנוע? אני חושב שכן וזו סיבה להמשיך ולחפש רכב אחר.

טסט אתה תעבור, זה לא בעיה גדולה בישראל.

האם תתקשה במכירתו? ימים יגידו...קשה להעריך עכשיו מה יהיה מצב השוק של הרכב הזה בעתיד ומה יהיה מצבו של הרכב שלך.

כמה להוריד? מה המחירון ומה המחיר המבוקש?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אפשר להגיד את זה בכל מקרה בו מישהו לקח לבדיקה רכב נפוץ מאוד שלפי תוצאות הבדיקה לא טופל באהבה (מאוד אופייני לחברות ליסינג). אותי מאוד מטריד מצב המנוע שלא אמור להיות עם בריחת לחצים והפרשים גדולים, למרות שהרכב עם 100K ק"מ.

האם זה נורא? האם זה נורא עבורך לפתוח ראש מנוע ולהחליף חלקים בקרביים של המנוע? אני חושב שכן וזו סיבה להמשיך ולחפש רכב אחר.

טסט אתה תעבור, זה לא בעיה גדולה בישראל.

האם תתקשה במכירתו? ימים יגידו...קשה להעריך עכשיו מה יהיה מצב השוק של הרכב הזה בעתיד ומה יהיה מצבו של הרכב שלך.

כמה להוריד? מה המחירון ומה המחיר המבוקש?

תשמע. יש כתוב ויש ת'כלס. מי שבדק לא שידר כאילו מדובר באיזשהי בעיה חמורה אלא אמר שמצב המנוע טוב מאוד, ושיש שם איפשהו יותר מדי פיח. סתם דוגמא, אם הייתי בודק במכון אחר- יש מצב שזה לא היה רשום, כמו שזה לא רשום בבדיקה המקורית שהוצגה בפניי. בגלל חוסר העקביות בין בדיקה כזו או אחרת אני שואל אתכם בפורום- הכצעקתה או שכסת"ח? הנקודה מקבלת משנה תוקף נוכח העובדה שכל רכב שאני אבדוק יהיה בו משהו כזה או אחר. איך שלא יהיה- הרי הרכב צריך לעבור תיקונים ואני אחזור שובה לאותו מוסך ואבדוק שאין את הבעיות האלה- אז?

מחירון באזור ה-70 וקצת ואני מקבל אותו ב-62.

פורסם

אם זה היה רק פיח לא היו רושמים את כל הפירוט על לחץ הדחיסה של הבוכנות. תאמין לי שראיתי מספיק בדיקות בחיים שלי כולל של לנסרים כאלו וזה לא סעיף נפוץ. הבדיקה הראשונה שראית מטעם חברת הליסינג לא שווה את הנייר עליה היא מודפסת. בכל רכב שתקח תמצא משהו, השאלה מה אותו משהו וכמה הוא הפיך.

המחירון הרגיל הוא 70? או אחרי הפחתה של ליסינג וק"מ גבוה לשנה?

פורסם
אם זה היה רק פיח לא היו רושמים את כל הפירוט על לחץ הדחיסה של הבוכנות. תאמין לי שראיתי מספיק בדיקות בחיים שלי כולל של לנסרים כאלו וזה לא סעיף נפוץ. הבדיקה הראשונה שראית מטעם חברת הליסינג לא שווה את הנייר עליה היא מודפסת. בכל רכב שתקח תמצא משהו, השאלה מה אותו משהו וכמה הוא הפיך.

המחירון הרגיל הוא 70? או אחרי הפחתה של ליסינג וק"מ גבוה לשנה?

אינני יודע.

• תוכן חדש...