Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד בפני קניה של רכב ומצאתי הונדה סיויק שנת 92'

דגם EX אוטומט(הדגם האמריקאי עם סלון בורדו)

הרכב המדובר יד 2 (01 ברישיון) אך עם 270K במונה ק"מ :shock:

הרכב ממבוגר וטופל בקפידה עד היום במוסכים מורשים בלבד!

יש טסט לשנה שלמה!

נפגשי היום עם בעל הרכב והרכב ניראה מדהים! שמור בצורה שלא תיאמן (ועוד צבע מקורי!)

עשיתי סיבוב שכלל נסיעה עירונית ובכביש ראשי

הרכב נוסע מדהים:lol: בלי רעשים מיותרים ובעל תגובת מנוע ובלמים שלא תבייש רכב חדש(לטענת בעל הרכב מנוע וגיר מקוריים ולא הוחלפו מעולם)

המחיר הנדרש הוא 12K, מחירון משוכלל 12,600 .

אחרי הקדמה ארוכה שאלתי לחברי הפורום היא האם כדאי, כלומר:

* מבחינת כמות הק"מ שהרכב עבר עם מכלולים מקוריים?

*אמינות הרכב?

*עלות חלקים וטיפולים במורשה?

וכמובן מבחינת ביטוח וצריכת דלק?

ולכל הקופצים בראש כבר סרקתי את כל הפורום ולא מצאתי שום דבר עדכני שנוגע לדבר פרט לנתונים טכניים יבשים.

אשמח גם שבעלי רכב דומה יביעו דעתם

תודה והמשך יום מהנה 8)

פורסם

מצד אחד לשלם כמעט 12 אלף על רכב שעוד שנתיים כבר יצטרך 2 טסטים בשנה ואישורי בלמים ומוסך וכו' וכו' לא נראה מעשה נכון, מצד שני 270 אלף ק"מ זה לא ממש הרבה לשנתון, והרכב נשמע מאוד שמור, לדעתי שלם למוסכניק 100-200 שקל שיבדוק אותו, הרכב נחשב לאמין מוצלח ודי חזק, למרות שאחרי 270 אלף הוא בטח קצת יעיף.

פורסם
שלום לכולם,

אני עומד בפני קניה של רכב ומצאתי הונדה סיויק שנת 92'

דגם EX אוטומט(הדגם האמריקאי עם סלון בורדו)

הרכב המדובר יד 2 (01 ברישיון) אך עם 270K במונה ק"מ :shock:

הרכב ממבוגר וטופל בקפידה עד היום במוסכים מורשים בלבד!

יש טסט לשנה שלמה!

נפגשי היום עם בעל הרכב והרכב ניראה מדהים! שמור בצורה שלא תיאמן (ועוד צבע מקורי!)

עשיתי סיבוב שכלל נסיעה עירונית ובכביש ראשי

הרכב נוסע מדהים:lol: בלי רעשים מיותרים ובעל תגובת מנוע ובלמים שלא תבייש רכב חדש(לטענת בעל הרכב מנוע וגיר מקוריים ולא הוחלפו מעולם)

המחיר הנדרש הוא 12K, מחירון משוכלל 12,600 .

אחרי הקדמה ארוכה שאלתי לחברי הפורום היא האם כדאי, כלומר:

* מבחינת כמות הק"מ שהרכב עבר עם מכלולים מקוריים?

*אמינות הרכב?

*עלות חלקים וטיפולים במורשה?

וכמובן מבחינת ביטוח וצריכת דלק?

ולכל הקופצים בראש כבר סרקתי את כל הפורום ולא מצאתי שום דבר עדכני שנוגע לדבר פרט לנתונים טכניים יבשים.

אשמח גם שבעלי רכב דומה יביעו דעתם

תודה והמשך יום מהנה 8)

סיוויק נחשב רכב אמין אם טופל בזמן, בקשר לרכב הזה סביר שהאריך חיים רק בגלל טיפול נכון והמון השקעה. העלות חלקים וטיפולים היא לא זולה אבל לא הכי יקרה, טיפול קטן יכול להגיע ל700 וגדול ל1500. שים לב שאתה לפני אקזמפלר שלא נקרע ע"י צעירים שהשתוללו עליו.

האמריקאי נחשב מנוע מצויין, בעל כוח רציני, אני נהגתי מעט על הגרסה הידנית, המנוע הזה חיה רעה (הנעתי רכב שלא זז 3 שנים ונסע מעולה-כמובן במגרש סגור אבל האוטו התעורר יפה מהתנומה הקלה).

לגבי צריכת דלק, אינדיווידואלי לחלוטין לכל אחד סגנון נהיגה שונה, והפעלת משתנים כמו מזגן או צמיגים משפיעים על התצרוכת.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אישית לא הייתי משלם על רכב כ"כ ישן אפילו לא שקל, אבל אם זה התקציב שלך וזה האוטו שחשקת בו - אז נשמע על הכיפאק.

הייתי מנסה בכ"ז להוריד קצת לכיוון ה-10K כי בכ"ז 270 אלף ק"מ על המונה זה לא מעט, מצד שני רק טיפולים במוסך מורשה שבטח עזרו לרכב להאריך ימים...

בקיצור - אם הרכב יוצא טוב בבדיקה ואין צורך לשים אפילו שקל - הייתי קונה במחיר הנדרש. אם צריך להוסיף עוד - תוריד ממנו.

קח בחשבון שיהיה מאוד קשה למכור את הרכב עוד שנתיים וייתכן כי המחיר שתקבל עליו הוא מקסימום 3000 שקלים על הגריטה.

פורסם

תודה רבה על העצות!

בכל מקרה עוד שנתיים שלוש אני ארצה להיתקדם

ואני גם מאמין שהתקנות על רכב ישן יחמירו וזה סתם כאב ראש

כרגע נישמע לי כמו אחלה אוטו.

במידה שהרכב יהיה אצלי וימשיך לטופל בקפידה בחלפים מקוריים, ונהיגה רגועה לרוב

הוא יכול למשוך עוד כמה עשרות אלפי קילומטרים על המנוע המקורי?

או שגם למנוע שמטופל כמו שעון יש תוחלת חיים שלא תלויה בכמה תטפל?

לדעתכם האישית האקזמפלר הספציפי שווה את המחיר המדובר?

פורסם

רק שתדע במחיר הזה אתה קונה אוטו אירופאי יפה נוח ואמין (אם טופל כמובן) משנת 98+, לא חבל?

לפי דעתי זה גרוטאה ישנה שעולה פי 3 ממה שהיא צריכה לעלות רק בגלל הסמל שנחשב בארץ. והק"מ גבוהה מאוד, כמה אתה מצפה שהאוטו יסע כבר? נראה לך שעם 300 אלף הוא סתם יסע בכאילו כלום לא קרה? בטוח יהיו תקלות.

אתה יכול לקנות פונטו ספייס ידנית שנת 2001 עם 100 וקצת אלף ק"מ, נוחה, בטיחותית (4 כוכבים! כמה להונדה יש?) ואם טיפלו בה היא אמינה מאוד. תחשוב איזה הבדל...

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...