Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, אז כפי שכולכם שמתם לב הטמפרטורות בימים אלו כבר החלו להרים לשחקים ואיתן רמת חוסר הסבלנות,העצבים,התסכול לנו בעלי הרכבים הכהים מרכב שמרגיש כמו טוסטר אובן אחרי רבע שעה של חנייה בשמש, מזגן שמצריך נסיעה בכביש מהיר על מנת שנוכר להיזכר שהוא באמת שם ועובד כי בעיר הוא לא אפקטיבי כל כך וכו..

אז נכון, לגבי החנייה אפשר למצוא פתרונות אם באמת רוצים כגון חנייה מקורה(?!),או לכסות את הרכב בכל קפיצה חפוזה מהרכב לסידור או שניים(?!).

או שאפשר גם אחרת : הכהיית כל החלונות הצדיים ברכב,התקנת וילון בשמשה האחורית, ומשקפי שמש על מנת למנוע סינוור מהשמשה הקדמית.

מה אתם אומרים? שווה את הסיכון? האם קיים עדיין הסיכון משוטרים מתוסכלים שרק מחכים ל"עבריין" שייתפס עם חלונות מושחרים?

בתודה, בעלים לא כל כך גהה של סיויק בצבע סגול חציל עם נטייה לאדום לוהט.

**למען הסר ספק,אני לא מתכוון על הכהייה בצבע שחור פחם על החלונות אלא על משהו יותר סולידי אשר עדיין יאפשר שימוש במראות הצד של הרכב והצצה אל פנים הרכב גם בערב חשוך.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממחקרים שנעשו - הוכח שצבע הרכב תורם בקושי למעלה אחת או שתיים לכל היותר.

מה שמשפיע ביותר זה צבע הסלון ברכב, צבע הדשבורד וגודל החלונות.

רכב עם סלון בהיר ודש בהיר או מכוסה - היה קר יותר בכ 8 מעלות מרכב זהה בצבע אבל עם סלון ודש כהים.

שים לב מה חם באוטו כשאתה נכנס אליו. המושבים, ההגה ומה שמסביב.

לכן אם תכהה את החלונות (אבל בצבע דוחה UV) תקבל ירידה בטמפרטורות אבל לא הייתי בונה על זה.

במקום 70 מעלות - תגיע ל 60.

עדיין חם.

מזגן על מקסימום + חלונות פתוחים בתחילת נסיעה הם הפיתרון היחיד שבאמת עוזר.

פורסם

לפני שאתה הולך להכהות בציפיה שזה יעזור, אני אציע לך לעשות נסיון בחינם:

החנה את רכבך בשמש וסגור את החלונות עם נייר עיתון/חיתול בד/סדין/מפה.

בדוק מה המצב ברכב כשאתה חוזר אליו והאם באמת אתה מרגיש נעים יותר ?

ההכהיה אומנם מעבירה יותר, אבל אם אטימה מלאה לא לרוחך, מה תעזור הכהיה?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם אמת בדברייך (60 מעלות במקום 70), אז המעשה כן שווה את הכסף והתמורה שמקבלים ממנו. כל מעלה ומעלה בארץ היא קריטית. זה באמת בלתי נסבל להכנס לרכב בקיץ (במיוחד כמו שלי שהוא כולו כהה, גם חיצונית וגם פנימית). בכל מקרה, פרט למזגן הייתי ממליץ לשים קבוע בכל פעם שיוצאים מהרכב מגן שמש ולא להתעצל. זה משפיע מאוד והרכב הרבה פחות חם.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

היי, מזה מספר שנים שאני נוסע כאשר שמשות רכבי מוכהות.

התרגלתי לזה עד כדי כך שאם אני קונה אוטו, לפני הישור קו אני רץ לעשות הכהיה, הדבר מאוד עוזר, נעים יותר משמעותית לחזור לרכב עם חלונות כהים, נעים יותר לנסוע ברכב כזה בשעות שמש.

בכל השנים ובכל הרכבים, הייתה הכהיה ככה:

חלונות אחורים כולל שמשה אחורית - הכי כהה שיש.

חלונות קדמים - הכי בהיר שיש.

בקונספט הנ"ל מעולם לא הציקו לי שוטרים, נעצרתי מספר לא מועט של פעמים (נוסע המון).

ההכהיה נעשתה ע"י אומן וברמה גבוה מאוד.

ברכב אחד שלי, השרייד, ביצעתי את ההכהיה לבד היות וזהו רכב זול אשר לא היה לי שווה להשקיע עליו את הסכומים המדוברים.

אי לכך ובהתאם לזאת, עשיתי טעות ברכישת המדבקה, החלונות הקדמיים יצאו כהה מידי ונעצרתי ע"י שוטר אשר אילץ אותי לקלף את המדבקה.

המסקנה שלי בחלוף השנים:

אם תשים מקדימה את המדבקה הבהירה ובעבודה מקצועית, לא יציקו לך ולא יבקשו להוריד.

כמו כן, הורדה מהכביש רק על ידי בוחן תנועה, ע"מ להתפס ע"י בוחן תנועה צריך להיות בר מזל עד כדי כך שאם זה קרה, כדאי לך לרוץ למלא לוטו.

שוטר רגיל שמחליט להתקשקש איתך על המדבקה (מה שקרה לי עם השרייד), סה"כ יפציר בך להוריד אותה, ללא כל דוח או הורדה או שומדבר, כלומר הפסדת את עלות ההדבקה.

אם תחליט להסתכן, ואתה מאיזור המרכז, ממליץ לך בחום לגשת לבנאדם שאיתו אני עובד, ביצע אצלי לא מעט רכבים (אני מחליף רכב בממוצע 1 לשנה)

0528646206 - קובי

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
לפני שאתה הולך להכהות בציפיה שזה יעזור, אני אציע לך לעשות נסיון בחינם:

החנה את רכבך בשמש וסגור את החלונות עם נייר עיתון/חיתול בד/סדין/מפה.

בדוק מה המצב ברכב כשאתה חוזר אליו והאם באמת אתה מרגיש נעים יותר ?

ההכהיה אומנם מעבירה יותר, אבל אם אטימה מלאה לא לרוחך, מה תעזור הכהיה?

.

הניסוי כבר בוצע מספר פעמים בעזרת כיסוי 4 עונות בעל פתח כניסה יעודי לרכב.

כאשר הרכב חונה מכוסה בעזרת הכיסוי המלא, ההבדלים הם שמיים וארץ,ראשית אפשר לנשום ולגעת בהגה ברגע שנכנסים לרכב,אפשר גם לחגור חגורה בלי לקבל כוויה דרגה 3 מאבזם המתכת של החגורה,ואפשר להנות מקירור מהיר ויעיל של הרכב תוך מספר דקות מרגע הנסיעה.

שנית, נוכחתי לנסוע על רכב מוכהה שמשות (מיצובישי גרנאנדיס צבאית של אחד התא"לים בצה"ל (מעניין שלהם איכשהו יש אישור להכהות את החלונות הקדמיים לרמה שבקושי ניתן להסתכל במראות אפילו באור יום(!) אבל זה לא הנושא.)

העניין הוא שההכהייה ממש תורמת ומורגשת מבחינת הטמפרטורה ונצילות המזגן בתוך הרכב.

אגב - הנסיעה ברכב של התא"ל הייתה בתוך העיר,ביום שלישי שעבר כאשר נמדדו 38 מעלות בחוץ.

וכן אני יודע שהמזגן של הגראנדיס הרבה יותר חזק מברכב שלי,אבל אני מדבר על הפרשי הטמפרטורה כאשר הרכב עמד בשמש וללא הפעלת המזגן אלא לאחר דקות מספר מרגע החנייה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

מתעלק על השרשור.

אמא שלי ממש רגישה לשמש, ומומלץ לה ע"י הרופא להתרחק מהשמש עד כמה שניתן.

החשיפה לשמש בעת הנהיגה מסוכנת עבורה מאוד.

חשבתי על להכהות חלקית את החלונות הקדמיים. אני לא מעוניין לעשות את זה ע"י מדבקה.

שמעתי שיש אפשרות לעשות את זה עם לייזר, האם התוצאה היא טובה? אפשר לקבוע בלייזר דרגה מסוימת להשחמה?

כמו כן, מכיוון שזה עניין בריאותי, תקציב כנראה לא יהווה כאן שיקול, כמו גם עניין החוקיות.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

אני לא יודע אם זה בדיוק 10 מעלות.

אני מאמין שזה מאד תלוי ברכב, בגודל החלונות שלו ועוד.

אני משתדל תמיד להחנות או בחניון מקורה או מתחת לעץ גם אם אני אצטרך ללכת קצת.

מה שנכתב על הגרנדיס והחלונות הכהים רק ממחיש כמה נכון העניין של החלונות והריפוד הפנימי וכמה הצבע החיצוני לא משנה.

פורסם

גם אני נוסע כ4 שנים עם חלונות כהים בכל הרכב והציקו לי רק כשהיה לי חלונות ממש כהים מקדימה (כשאני אומר ממש כהים אני מתכוון לרמה הכי גבוהה שיש, בישביל ליראות בלילה הייתי צריך לפתוח חלון). עכשיו יש לי השחרה די עדינה מקדימה ולא אומרים שום דבר גם כשעוצרים אותי וגם בטסט. תמיד יש סיכוי שתקבל דו"ח אבל מנסיון הסיכוי לזה קלוש אם תעשה השחרה ממש עדינה. וזה עוזר המון גם!

פורסם

כל שמשות הרכב שלי למעט השמשה הקידמית מצופים בהכהייה,לפי דרגות:

קידמי די בהיר.

אחורי-יותר כהה.

שמשה אחורית מאוד כהה.

הרכב שחור חציל והסלון ברובו שחור.

בשהייה ארוכה בשמש הציפוי לא עוזר כמעט בכלל,סיוט להכנס לרכב.

מה שכן,בזמן נסיעה ממש תענוג,מוריד מאוד את קרני הUV והשמש כמעט לא מורגשת.

ממליץ לך לבצע במקום מקצועי כמו antisun ולא בסתם מדבקה סינית זולה.

בחניות ארוכות רק כיסוי יעזור.

בקצרות חלונות פתוחים,ואז מזגן.

אל תבנה על זה שציפוי כזה יתקרב לרמה של כיסוי 4 עונות.

אגב עם משטרה לא היה לי בעיות עד עכשיו,הכל ניראה מקורי ולא בולט לעין.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

מהניסיון שלי:

א. זה מאוד תלוי בשמשות המקוריות של הרכב - ברכבים חדשים - יש יותר ציפויי UV שמאוד עוזרים - ברכבים ישנים אין - ככה שהמצב קטסטרופה ככל שהרכב ישן יותר.

ב. ציפויים בהחלט עוזרים! הם + "משקפיים" מקדימה - בהחלט עושים הבדל עצום בטמפ' ברכב (10 מעלות זה המון!)

בנוסף לזה - אכן החום שיש בנסיעה משמש גם נעלם.

זה ממש פינוק.

לגבי הפן החוקי - לפי החוק היבש - רק שמשות שלא בצד נהג ולא קדמית אחורית מותרות להכהייה.

בפועל לא נתקלתי בהערות על הכהיה קלה מקדימה ורצינית מאחורה (כולל שמשה אחורית - ברכב של השכן כמובן :) ).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני יתחיל ויאמר שיש לי ריפודי עור בצבע שחור ברכב , מאחור החלונות כהים , ומקדימה רגילים אבל החלון עצמו הגיע מהחברה קצת יותר כהה מהרגיל ואפילו היה לי איזה מקרה באחת מלילות שישי ששוטר רצה להוריד אותי בגלל שהוא חשב שהחלונות הקדמיים ברכב שלי כהים .

החום הוא אותו חום אבל ההבדל הוא שמי שעולה מאחור לא מקבל כויית חום מהעור הלוהט בעוד שמקדימה המושבים פשוט רותחים .

פורסם

אני מרגיש כמו איזה אאוטסיידר...

מעולם לא הפריע לי הנושא הזה!

אני נכנס לאוטו, הוא חם, מפעיל מזגן על עוצמה מלאה ותוך דקות הרכב נעים... וזה ככה גם בפוקוס עם המזגן המעפן.

Auto Emoción

פורסם

Muzic4Ever יש מדבקות שקופות מונועות את החום בהרבה יותר יעילות מהמדבקות השחורות הרגילות, בדקתי אותן בעצמי וזה אמיתי לגמרי, אתה לא חייב להשחיר את החלונות ברכב.

מה שכן הם יותר יקרות, יש בנתניה באזור התעשייה הישן חנות של השחרת חלונות והוא מחזיק גם את המדבקות האלה אבל אני די בטוח שכל מקום שמבצע הדבקות והוא טיפה יותר רציני מסתם באסטה ברחוב מחזיק כאלה.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

תגובתי זהה לזו של אור ס.

שמשה אחורית - וילון רשת.

שמשות צד אחוריות - השחרה ברמה הגבוהה ביותר (אטום).

שמשות צד קדמיות - השחרה עדינה.

ההבדל הוא עצום ושווה כל שקל. עשיתי בצל פוינט בנהריה, האיש תותח והחומר מחזיק שנים (מניסיון עם רכבים קודמים, ואני לא מחליף כל שנה).

• תוכן חדש...