Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חסכוני עד 30 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעקבות מעבר למקום עבודה חדש יש לי צורך לקנות רכב, יכול להשקיע עד כ 30 אלף לטובת העניין.

אני מתכנן לנסוע כ 25.000 ק"מ בשנה, לרוב לבד או עם אדם אחד נוסף.

להלן הדרישות שלי מהרכב ע"פ סדר חשיבות:

א. חסכוני בדלק

ב. אמינות ואחזקה זולה

ג. נוחות נסיעה

ברור לי שיש לי צורך ברכב ידני על מנת שיהיה חסכוני ככל הניתן,

להבנתי לאור הקילומטרז' הצפוי עדיף לי גם לקנות דיזל (תקנו אותי אם אני טועה...).

על מה תמליצו לי?

תודה רבה מראש.

פורסם

לי יש יונדאי סונטה שנת 2000. נפח 200 סמ"ק ,אוטומט 4 הילוכים לא משהו מיוחד.

קיבלתי אותה עם 210 אלף ק"מ שזה הרבה ליונדאי ,כעבור 10 חודשים שזה היום היא עם 230 אלף (כלומר עשיתי עליה 20 אלף) ועדיין לא הוצאתי עליה שקל (חוץ מכיסוי הגה שעלה לי 70 ש"ח) :)

נוחות נסיעה אין מה לדבר אוטו ענק ומרווח מאוד, גם עם 5 אנשים נוח לכולם.

בעיניין הדלק יונדאי כמו יונדאי מטחנה לא קטנה סביבות ה1ל-9.

לפני חודשיים בערך המחירון שלה עמד על 27000 היום אני בטוח שהוא אפילו פחות.

דיזל הוא רכב יותר חסכוני זה עובדתי,אבל בד"כ הרכב עצמו גם יותר יקר. מן הסתם גם תיבה ידנית עדיפה מבחינת חסכון דלק. לצערי אין לי יותר מדי ניסיון עם עוד מכוניות בסגנון, חכה לתגובה של מישהו יותר מנוסה.

נ.ב. יש לי ניסיון עם פיאט פונטו 2001 ידנית, אבל אמינה היא לא, והאמת לא ממש מרווחת.

פורסם

הגיוני שאם אתה צריך אוטו קל לאחזקה וחסכוני כדאי שתתמקד ברכב קטן לדוגמא פיג'ו 206 או משהו דומה.

אם תתאמץ טיפה תוכל לרכוש פורד פוקוס .

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

א. תודה רבה למגיבים.

ב. אבקש לקבל חוות דעת נוספות על תיעדוף מנוע בנזין/דיזל בקילומטראז' המדובר.

ג. האם קיים קילומטראז' אשר לאחריו סביר ש"יתחילו בעיות"? והאם גם בנושא זה יש הבדל בין דיזל ובנזין?

ד. אני מתלבט כרגע בין C3 דיזל או פולו קלאסיק דיזל, אשמח מאד אם תמליצו על מכוניות נוספות העונות על הקריטריונים.

ושוב -תודה רבה.

פורסם

סקודה פאביה מהשנים 04-03 תתאים לדעתי. היא ממה שזכור לי רכב לא יקר לאחזקה והוא לא שותה הרבה, המכלולים דומים לאלה של הפולו ואתה קונה אותה יותר בזול כי לא יושב לה פולקסווגן על הפרונט.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכולם על התגובות עד כה,

אני הולך לנסוע כ 25.000 ק"מ בשנה, בעיקר בינעירוני, התקציב הוא כ 30 אלף, החיסכון בדלק הוא העיקר.

האופציות שעל הפרק הן:

א. סקודה פביה 2003 שעברה 250 אלף

ב. סיטרואן C3 2003 שעברה 190 אלף

ג. פיאט פנדה 2004 שעברה 100 אלף

מה הכי נכון עבורי?

בתודה מראש,

פורסם

לדעתי, פיאט פנדה תהיה יותר מכונה משני האופציות האחרות. (מבחינה כלכלית).

בנסיעה של 25 אלף ק"מ בשנה ההבדל בהוצאות דלק בין פביה\C3 דיזל לבין פנדה לא יהיה משמעותי מספיק כדי להצדיק קנית רכב עם קילומטראז' כפול ויותר ישן. הרבה פעמים רכבי דיזל אחרי 200 אלף ק"מ זקוקים להוצעת תיקונים של בלאי טבעי (משאבת הזרקה, למשל).

השאלה שלי אחרת - האם ההרגשה או הנוחות של פנדה יספקו אותך לאורך 25 אלף ק"מ בשנה, שזה בכל זאת כמות שעות לא מבוטלת על הכביש?

אני אישית הייתי קונה רכב קצת יותר נח מאשר פנדה - רנו קליאו , פונטו ספייס או פיג'ו 206 (כולן ידניות) עם קילומטראז' נמוך ומפרטי (אפשר למצוא דבר כזה).

אני כבר המון שנים מחזיק רכב דיזל ויכול להגיד לך לגבי פולו קלאסיק\סיאט קורדובה SDI, שמדובר ברכב חלש, רועש וקושי רב במציאת אחד עם קילומטראז' סביר, שלא היה מונית\לימוד נהיגה. אבל בכל זאת מדובר ברכב מאוד חיסכוני ומאוד אמין (לפני שקרעו לו את הצורה). לכן, עם תראה משהו מיוחד מבחינת הנתונים (והכל אמת), והרעש והחולשה לא יפריעו לך - לך על זה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שוב תודה למגיבים,

לקחתי לתשומת ליבי את ההמלצה לבחור רכב שיהיה גם מהנה ונעים לנסיעה, בהתחשב בכמות הנסיעות הצפויה.

בחנתי את ההצעה לקנות בנזין והבנתי שרכב חסכוני יהיה בהכרח קטן וחלש, על כן ירדתי מהנושא.

ובחזרה לדיזל -במידה ואני מצליח לגרד עוד כמה שקלים יש באפשרותי לרכוש מגאן II עם 170 אלף.

האם היא עדיפה על פני שאר האופציות שהוזכרו בשרשור?

כיצד ניתן להמנע מליפול על רכב עם בעיות טורבו או הזרקת דלק, שתיקונם עלול לעלות עשרות אלפי שקלים?

ושוב, תודה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ובהמשך להודעה הקודמת,

ביחד עם המגאן II דיזל, ולהפתעתי גם במחיר דומה, ניצבת וולבו S40 דיזל.

מדובר על רכבים משנת 2004 עם קילומטראז של כ 170 אלף.

מזכיר -מה שחשוב לי זה החסכון בדלק, אמינות ונוחות נסיעה.

על מה תמליצו?

האם להתרחק מהוולבו?

האם למגאן באמת הטיפולים יקרים כמו שמספרים???

תודה!

פורסם

הוולוו S40 בשנים לפני שינוי הצורה הורכבה על אותו פס הייצור שבו הרכיבו את המיצובישי כריזמה.

החדשה מבוססת על השלדה של פורד פוקוס החדשה.

אני אישית לא הייתי רוכש רכב שעבר קילומטראג' גבוהה אם יש אפשרות לרכוש רכב בעל קילומטראג' נמוך יותר עדיף [כי מבחינה סטטיסיטית המכלולים עברו יותר ויש סיכוי רב יותר לכשל ,אלא אם כן בעל הרכב כבר שיפץ את רובו].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לא מצאתי בשלב זה מגאן II או S40 דיזל עם קילומטראז סביר,

החלטתי לבחון קליאו דיזל 2003 שעברה 180 אלף.

אלו התקלות העיקריות שהתגלו:

סימני שמן במים, מנוע מזייף, נזילות שמן, מנוע מעשן, מצמד מפריד גבוה.

יש לציין שלפני כשנה הוחלף לרכב קולר, ייתכן שבגלל זה עדיין נותרו סימני שמן במים??

מה משמעות מצב המצמד?

והשאלה החשובה -כמה כל התיקונים האלו (ועוד כמה קוסמטיים) צריכים להוריד מהמחירון?

תודה לעונים!

• תוכן חדש...