Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לקחתי היום סקודה אוקטביה לבדיקה במכון, הבוחן אמר לי (בצד) שעדיף לחפש משהו יותר טוב, אז רציתי להתייעץ איתכם ולשמוע מה אתם אומרים :)

אין לי סורק לכן אני אכתוב את התוצאות:

1-מנוע, 2-מערכת קירור, 3-מערכת דלק, 4-מערכת הצתה ---- לא תקין ---- לחץ דחיסה לא זהה, חוסר שמן במנוע, נזילות שמן, מנוע שורף שמן, תושבות מנוע פגומות, דליפות לחץ בינוניות בצילינדרים, מנוע מזייף ונכבה בנסיעה, ניקוי מערכת הקירור, ברז רדיאטור פגום, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, סיבובי מנוע לא יציבים, לתאם מנוע, מנוע מזייף.

בקשר לזה הבוחן אמר שהמנוע ב 50% ואם אני לא מזניח אותו ומטפל כמו שצריך אז אני יכול ליסוע עם זה עוד 200 אלף קילומטר.

המוכר אמר שזה נכבה בגלל שהטורים נמוכים ואפשר לתקן את זה בקלות.

5-מערכת פליטה ---- תקין ----

6-סרן קדמי ומערכת היגוי ---- לא תקין ---- לתקן זוויות היגוי, שחיקת צמיגים.

7-קפיצים ---- תקין ----

8-שילדת מרכב, ליקויים בעלי משמעות גבוהה ---- לא תקאין ---- תיקונים כלליים בגוף המרכב.

ליקויים בעלי משמעות שולית ---- לא תקין ---- לחיצות פח + פגיעות פח

הבוחן אמר שהרכב עבר צבע אבל לא קיבל מכות בשאסי

9-מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים) ---- לא תקין ---- רפידות שחוקות, צלחות שחוקות, לפרק גלגלים לבדיקה.

10-צמיגים ---- לא תקין ---- צמגים קדמיים פגומים, צמגים אחוריים פגומים.

11-מערכת תאורה (כולל מצבר) ---- לא תקין ---- מראה לנהג לא פועלת, הפעלת חלונות חשמל לקויה, אין נעילה מרכזית.

החלון האחורי לא עובד, כל שאר החלונות עובדים בסדר.

12-העברת כוח ---- לא תקין ---- נזילת שמן תיבת הילוכים, גומיות מגן לציריות פגומות, תיבת הילוכים פגומה.

לפעמים מרגישים מכה בהעברת הילוך.

13-מחוונים ---- לא תקין ---- כרית אוויר דולקת.

הבוחן אמר שיכול להיות שזה משהו קטן או משהו גדול ששווה הרבה כסף, צריך לבדוק במוסך.

המוכר אמר שהוא ניתק שם משהו ומאז זה דולק.

המחירון של הרכב הוא 23000 והמוכר אמר שהוא מוכן לתת את זה ב 20000 בלי לתקן, האם זה נשמע בלאי סביר לרכב בן 10? האם אפשר לקנות את הרכב או שעדיף להתרחק? אגב המנוע הוחלף וזה מדאיג אותי מאוד, איך מנוע שהוא יחסית חדש צורך הרבה שמן.

פורסם

זה דיזל? כמה קילומטר עבר? קשה למצוא שקודה אוקטביה דיזל במצב טוב בשנתונים האלו, הרבה מוניות לשעבר.

לדברי בוחן מנוע יחזיק עוד 200K - זה הרבה לשימוש פרטי.

לא מדובר ברכב חדש, אלא רכב בן 9 שנים. חסרים פרטים להשלמת תמונה כללית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה לא דיזל, זאת אוקטביה בנזין 1600 אוטומט שנת 2001 , הוחלף לה מנוע, המנוע החדש רשום ברישיון דגם AEH , היה ב 60,000 ועבר אחרי זה עוד 80,000 שזה אומר שהיום נמצא על 140,000 ק"מ.

הרכב עכשיו יד 4 , הבעלים אמר שהוא מטפל בזה כל 5,000 וכל 10,000 וכל 30,000 ק"מ בגלל שהוא נוסע הרבה, אבל ראינו שחסר ממש שמן והוא מגיע לקו המינימום.

זה אכן כמעט בלתי אפשרי למצוא דיזל (ידני) שלא עבר יותר מ 300,000 ק"מ !!!

אז מה עם הבעיות שרשומות למעלה? זה משהו מדאיג או שאפשר לחיות עם זה כמה שנים?

פורסם

לפי מה שאני מבין, מדובר על אוקטביה בנזין 1600 שעשתה 140,000 ואוכלת שמן באופן אינטנסיבי. לאבא שלי גם אוקטביה 1600, שנת 2001 - עשתה 100,000 - בין טיפולים היא בכלל לא אוכלת שמן.

לפי דעתי, בלי קשר להחלפת מנוע, ניראה שיש יותר מידי ליקויים שקשורים אליו יחסית לקילומטרז'. לא חסרים רכבים כמו אוקטביה, שזה גולף, בורה, טולדו וכמובן אוקטביה עצמה. במקומך הייתי בוחר אחת עם תיעוד טיפולים מסודר בעלת מימצאים יותר טובים בבדיקה. לא מדובר על רכב נדיר, לכן אני לא רואה סיבה להתפשר על מצב רכב עד כדי כך, אלא אם כן המחיר ממש נמוך (בסופו של דבר בודק אומר שמנוע יכול לחיות עוד 200,000 שזה יפה, השאלה כמה צריך להשקיע שהוא יעבור את זה). גם ככה מחירון של אוקטביה ממודל הזה עם מנוע בנזין אינו גבוה. שמן בקו מינימום זה כבר מבחינתי הזנחה. אם חסר שמן - אני תמיד מוסיף ברכבים שלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המחירון הוא 23000, והוא רוצה למכור ב 20,000 עם כל מה שנמצא בבדיקה, אני הצעתי לו 17,000.

נחכה כמה ימים נראה מה הוא יגיד, אבל עדיף להפסיד את ה 400 ש"ח של הבדיקה מאשר להפסיד 20,000 ש"ח על מכונית שלא שווה כזה סכום.

פורסם

שאסי, מנוע שצורך שמן, גיר נוזל ודופק, מוכר עם סיפורים מפה ועד להודעה חדשה. אני הייתי בורח כל עוד נפשי בי (ולא משנה עד כמה שקה למצוא כזה רכב במצב שמור).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני מצטרף לדעת החברים לעבור לרכב הבא:

הבוחן אמר לך שזו לא מציאה, הוחלף מנוע וגם הנוכחי לא במיטבו. הרכב מוזנח (חוסר שמן) + נזילות.

גם 17000 שהצעת לו זה לדעתי יותר מדי. תזהר שלא יסכים...

alfa 156 2.5.

פורסם

תשמע, רוב הדברים יכולים להיות שטויות - אכילת שמן בין טיפולים - אני לא יודע איך זה במנוע 1.6 של VW, אבל במנוע 2.0 זאת בעיה מוכרת.

סל"ד נמוך - יכול להיות חיישן אויר ועוד כמה דברים.

נורת כרית אוויר - יכול להיות הכבל שמתחת לכסא - או משהו יותר רציני.

בקיצור - הרכב הזה צריך להכנס למוסך להצעות מחיר ורק אז תדע מול מה אתה עומד.

אבל הכי חשוב זה שישנם תיקונים שרשומים תחת משמעות גבוה - אני לא יודע מה הסיפור בדיוק - אבל אין מצב שזה "רק צבע".

תמשיך לחפש לדעתי.

ולרכב הבא, אחרי הבדיקה במכון צריך לקחת את הרכב למוסך לקבל הצעות מחיר ושיגידו לך באמת מה הבעיות ומה צריך לתקן ומה לא.

את הסקודה אתה יכולת לקחת למוסך רון שמספק שירות בדיקה במחיר טוב.

פורסם

מנסיון - מנוע 1.6 של WV אינו אוכל שמן (כמקבילו בנפח 2.0) כאשר הוא תקין.

נכון אמר נקמיצ'י - עלייך לברר מה מסתתר מאחורי ה"ליקויים במשמעות גבוהה" ביחס לשלדה (ובכל זאת-הייתי עובר לרכב הבא).

alfa 156 2.5.

פורסם
מנסיון - מנוע 1.6 של WV אינו אוכל שמן (כמקבילו בנפח 2.0) כאשר הוא תקין.

נכון אמר נקמיצ'י - עלייך לברר מה מסתתר מאחורי ה"ליקויים במשמעות גבוהה" ביחס לשלדה (ובכל זאת-הייתי עובר לרכב הבא).

זה אותו מנוע שקיים גם בבורה, נכון ?

פורסם

הייתי ממשיך הלאה ולא נוגע ברכב. יש כאן תיקונים רבים, צורך בהחלפת כל הצמיגים, ליקוי בעל משמעות גבוהה במרכב והשילדה, ושלא לדבר על כך, שלא ברור מצב הגיר, שלפי התיאור לא יאריך ימים, וזאת במקרה הטוב.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם
זה אותו מנוע שקיים גם בבורה, נכון ?

מדובר על יחידת כוח 1595 סמ"ק שמשמשת שאר מכוניות על בסיס גולף בקונצרן. כן זה אותו מנוע כמו בבורה.

לא ברור מצב הגיר, שלפי התיאור לא יאריך ימים, וזאת במקרה הטוב.

זה ידוע שגירים מסוג 01M של פולקסווגן עדינים (JATCO). גם רכב שטופל טוב, אחרי שנים גיר שלו יכול להיות במצב לא משהו. כדי לעזור לגיר, מרכיבים קולר חיצוני, כי מחליף חום פנימי ניסתם עם השנים וחלקי פלסטיק בתוך גיר נהרסים. עשיתי קצת מחקר על גיר הזה על בסיס חומר מפורום טכני (קרדיט לרון ממוסך רון) שלצערי מורכב גם ברכב שלי.

פורסם
מדובר על יחידת כוח 1595 סמ"ק שמשמשת שאר מכוניות על בסיס גולף בקונצרן. כן זה אותו מנוע כמו בבורה.

זה ידוע שגירים מסוג 01M של פולקסווגן עדינים (JATCO). גם רכב שטופל טוב, אחרי שנים גיר שלו יכול להיות במצב לא משהו. כדי לעזור לגיר, מרכיבים קולר חיצוני, כי מחליף חום פנימי ניסתם עם השנים וחלקי פלסטיק בתוך גיר נהרסים. עשיתי קצת מחקר על גיר הזה על בסיס חומר מפורום טכני (קרדיט לרון ממוסך רון) שלצערי מורכב גם ברכב שלי.

הגיר הזה הוא אותו גיר של בורה?

אני שואל כי פשוט אני עכשיו שוקל לבדוק 2 רכבי בורה (שניהם גיר ידני - בנזין), אחד מנוע 1.6 שעשה 210 אלף , והשני 2.0 שעשה 195 אלף.

זה אותו גיר? הם נחשבים עדינים או שיכולים לנסוע עוד כמה עשרות אלפים אם מטופלים נכון?

אני מחפש רכב שישאר אצלי עוד 3-4 שנים (שזה בערך 80 אלף קילומטר)

פורסם

גיר JATCO 01M הוא גיר אוטומטי 4 מהלכים. אין את הבעייה לגיר ידני. ברוב דגמי בורה עם אוטומט מותקן אותו גיר 01M.

גיר ידני לרוב אמין ומחזיק כל תקופת שירות של הרכב.

• תוכן חדש...