Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום און,

שמחתי לקרוא איך אתה מגשים את החלום שלך.

נדמה לי שראיתי 2 רכבים כאלו מדגם פתוח אולי אתה מעוניין לחלפים?

יוסי

הי יוסי, נשמע מעניין. האם יכול להרחיב בהודעה פרטית?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

הנה גם היחידה הפנימית. כאמור, נבדקה האפשרות להתקין יחידה של סובארו אימפרזה, אבל היא גדולה מדי ולא מתאימה. אני מניח שאוכל למצוא במגרשים יחידות פנימיות כאלו של מיני מכוניות קטנות (סוזוקי אלטו החדשה, לדוגמא, או אפילו דייהטסו סיריון) שיתכן שההתאמה שלהן תהיה אפילו טובה יותר מאשר זו של הטריוס, אלא שיש פתגם שאומר שכאשר נותנים לך סוס בחינם, אל תבדוק לו את השיניים... במילים אחרות, לחפש, למצוא ולקנות יחידה פנימית שכזו עשוי היה להקל על חיי, אבל להכביד מאוד על ארנקי.

אז הנה היחידה במלוא תפארתה. התקנת היחידה הפנימית תדרוש קצת עבודת התאמה, אבל נראה שיהיה בסדר. יש מקום מתחת ללוח השעונים ואפילו לא אצטרך להקריב את תא הכפפות לטובתה.

בתמונות:

1. קיר האש מצדו הפנימי, אשר בסמוך אליו תורכב היחידה

2. יחידת החימום/קירור

3. "הדמיה" למיקום היחידה בפנים המכונית. בפועל היא תוכנס ותתוקן קרוב יותר לקיר האש.

20022011530.jpg

20022011529.jpg

20022011528.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
אני צריך מידע על טנדר סברה. יש סיכוי למצוא חלקים? מי יודע מי מכיר?

אני חושב שכדאי אולי לפתוח על זה שרשור נפרד.

לדעתי השרשור הנוכחי - מקומו ב"דביקים". תאווה לעיניים וכל מילה כמעט מיותרת.

alfa 156 2.5.

פורסם
הגיע מחר...

הדלת קצת מלוכלכת והשמש לא שמש והרצפה קצת עקומה, אבל זה הרעיון הכללי.[/quote

לא מגיב .....:?

דני, מה לא מגיב? גם לא מגיב זה מגיב. אז אני מבין לפי הלא מגיב שאתה לא אוהב? צר לי לשמוע. אבל אתה עדיין תקבל סיבוב בבוא היום :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

דני, מה לא מגיב? גם לא מגיב זה מגיב. אז אני מבין לפי הלא מגיב שאתה לא אוהב? צר לי לשמוע. אבל אתה עדיין תקבל סיבוב בבוא היום :wink:

טוב נו מגיב ....

ת'אמת לא אהבתי אבל - טוב לך = טוב לי !

אם כבר בצבעים הנ"ל אז עדיף הפוך , הלבן יהיה למעלה ...

בכל מקרה , עבודה מדהימה וגם אני מחזק את דעתו של חולגי - זה צריך להיות שרשור דביק !

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם
אני צריך מידע על טנדר סברה. יש סיכוי למצוא חלקים? מי יודע מי מכיר?

קצת סוטה מהשרשור, אך הנושא טרי בראש, עקב הודעה נוספת מ"ענתיקות בדרכים"

בואו נעשה קצת סדר:

אוטוקארס היה שם של חברה (לצורך הדוגמה- פורד), ובין היתר היו לה שלושה דגמים- סוסיתא, רום כרמל וסברה.

אין חיה כזו טנדר סברה ואין חיה כזו סוסיתא רום כרמל

קאפיש?

ערב טוב

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
קצת סוטה מהשרשור, אך הנושא טרי בראש, עקב הודעה נוספת מ"ענתיקות בדרכים"

בואו נעשה קצת סדר:

אוטוקארס היה שם של חברה (לצורך הדוגמה- פורד), ובין היתר היו לה שלושה דגמים- סוסיתא, רום כרמל וסברה.

אין חיה כזו טנדר סברה ואין חיה כזו סוסיתא רום כרמל

קאפיש?

ערב טוב

ואם כבר, גם אין דבר כזה אוטוקרס רום כרמל. אכן אוטוקרס היה שמה של החברה וכשזו פשטה את הרגל ונקנתה על ידי חברה אחרת, שונה השם לרום כרמל.

ועוד שני דגמים נפוצים:

כרמל (סדאן 2 דלתות), גלבוע (סדאן 4 דלתות) ועוד שם אחד או שניים לפחות. לא זוכר כעת.

ולגבי השם סברה: בחו"ל נמכרו בתחילת שנות השישים גם סוסיתא בשם סברה, שזוהה אז כשם ישראלי.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

היום הגיע עודד ולשם שינוי לא התעסקנו בלוטוס שלו, אלא ברום כרמל שלי. או במדויק יותר: בצמת החשמל. בשבוע שעבר הכנתי את הצמה, החלפתי מחברים לא תקינים וניקיתי מגעים מלוכלכים והיום כל שנותר לנו לעשות הוא לבדוק מוליכות וקצרים. הנתון המשמח הוא שהצמה תקינה לחלוטין. אין קצרים ואין מוליכות נמוכה בחוטים ואפילו זיהיתי שני חוטים שהיו קרועים ומיותמים עוד שפירקתי את צמת החשמל מהטנדר בתור אלו שהפעילו את הזמזם שהיה בארגז (ומטבע הדברים בוטל - כי אין ארגז).

גם שתי הצמות המשניות נבדקו ונמצאו תקינות. כל שנותר הוא לצפות את הצמות מחדש באיזולירבנד, זאת לפני שארכיב (אם אמצא) גומיות חדשות הנמצאות על קיר האש.

עוד בבוקר ראסם הצבעי צבע את הפולי החדש בצבע שחור ואחרי שזה התייבש, הוא הורכב אחר כבוד במקומו החדש. בינתיים גם ניר לקח יוזמה וביקש ממני להרכיב מחדש את האלטרנטור על המנוע, להביא לו את המדחס החדש ולעזוב אותו לעבוד בשקט. כך רציתי לעשות, אבל לא יכולתי שלא להסתכל. ניר ישב ותכנן בשרטוטים מפורטים את הפלטה עליה יוצמד המדחס וכן את נקודות העיגון של הפלטה לבלוק, כמו גם את מערכת המותחן של רצועת המזגן והתושבת שלה. אפילו השרטוט הוא יצירת אומנות, שלא לדבר על הפתרונות היצירתיים והתכנון הפשוט - אך היעיל - של התושבות. כעת הכוונה היא לבצע ולהכין באמצעות השרטוט את החלקים המדוברים באמצעות חיתוך לייזר.

כבר לא יכול לחכות לראות את התוצאה הסופית...

בתמונות:

1. ניר ברגע אינטימי עם המדחס

2. "אז כמה זה פיי בריבוע"... (האמת, הוא לא באמת שאל את השאלה הזו ואני כבר לא זוכר את התשובה).

3. הפולי החדש (התחתון) בסמוך לפולי של משאבת המים וגם האלטנטור. יש סבירות גבוהה שהמאוורר המכני לא יחזור למקומו ואותו תחליף מניפה חשמלית.

4. הדמיה של מיקום המדחס (אני מחזיק אותו ביד, אז יצא עקום...), אבל זה פחות או יותר מיקומו.

21022011540.jpg

21022011541.jpg

21022011542.jpg

21022011543.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

הי און,

רק לשם התעוד - אני בעד הצבע, ואני בעד בניית רכב מקוסטם. לך על זה!

אבל הערה אחת בעניין הצמה. לא נראה לי שאיזולירבנד זה בידוד ראוי לפרוייקט הזה.

למה לא להשתמש בשרוולי שרינק? זה ייראה הרבה יותר טוב ומקצועי, ויעשה לך הרגשה הרבה יותר טובה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
זאת לפני שארכיב (אם אמצא) גומיות חדשות הנמצאות על קיר האש.

על איזה גומיות אתה מדבר ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
הי און,

רק לשם התעוד - אני בעד הצבע, ואני בעד בניית רכב מקוסטם. לך על זה!

אבל הערה אחת בעניין הצמה. לא נראה לי שאיזולירבנד זה בידוד ראוי לפרוייקט הזה.

למה לא להשתמש בשרוולי שרינק? זה ייראה הרבה יותר טוב ומקצועי, ויעשה לך הרגשה הרבה יותר טובה.

תודה על ההערה, אבל גם במקור הצמה מלופפת עם איזולירבנד והיא לא בנויה כמקשה אחת, אלא יוצאים ממנה הסתעפויות לרוב. כלומר, אין דרך להשתמש בשרוולים ושזה עדיין יראה טוב. שלא לדבר על העובדה שבחלק מהמקומות לא ניתן יהיה להלביש את השרוול.

ואופיר, הגומיות המוזכרות הן גומיות המעבר שיושבות על קיר האש ודרכן עוברת הצמה. עבור שיפוץ השלדה קניתי גומיות דומות בדרום תל-אביב. היו בחנות זו עוד שפע מידות, אז אני מניח שאמצא את מבוקשי.

הן דומות בצורתן לגומיות שבתמונות ויושבות, כאמור על קיר האש בחורים הגדולים.

DSCN4977.JPG

DSCN4981.JPG

DSCN4985.JPG

14022011493.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אני שואל כי יש לי גומיות חדשות כמו שאתה צריך אבל בקוטר אחד בלבד (2 ס"מ אם אני לא טועה) שאוכל לתת לך,

הגומיות למעשה אטומות עם "קרום" וצריך לחורר חור בגודל של הצמה שאתה מעביר דרכה, מה שימנע כניסת מים,

דבר איתי אם המידה מתאימה לך.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
אני שואל כי יש לי גומיות חדשות כמו שאתה צריך אבל בקוטר אחד בלבד (2 ס"מ אם אני לא טועה) שאוכל לתת לך,

הגומיות למעשה אטומות עם "קרום" וצריך לחורר חור בגודל של הצמה שאתה מעביר דרכה, מה שימנע כניסת מים,

דבר איתי אם המידה מתאימה לך.

ראשית - תודה. אבדוק ואחזור אלייך עם תשובה.

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...