Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכל חברי הפורום.

קניתי לאמא מתנת יום הולדת: אופה לחם ביתי של Russel Hobbs.

עשיתי עליו את הלחם "כריך" על פי המתכון שנרשם בחוברת המתכונים.

לאכזבת הפורום המשפחתי הלחם יצא מעט רטוב מבפנים וסמיך מאד. ההורים טוענים: "הלחם לא אפוי מספיק".

יש עצות למה זה קורה ?

תודה לכל העונים.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צריך להשתמש מס' פעמים עד שמצליחים להוציא משהו טעים.

השתמשת רק עם קמח מלא?

בהתחלה תנסה לעבוד עם תערובת קמח, שליש קמח מלא והשאר קמח רגיל.

-

פורסם

אתה יכול לשנות תוכנית אפייה?

זו אופצייה אחת. הלחם גם יצא דחוס?

אם הוא גם דחוס, אז יכול להיות שהשמרים ידעו ימים טובים יותר.

-

פורסם

לאיזה תוכנית אפיה כדאי לי לעבור ? לחם צרפתי אולי ?

השמרים נקנו באותו היום בחנות....מה אני אמור לעשות מבחינת שמרים כדי שהלחם לא יצא דחוס ?

אתה יכול לשנות תוכנית אפייה?

זו אופצייה אחת. הלחם גם יצא דחוס?

אם הוא גם דחוס, אז יכול להיות שהשמרים ידעו ימים טובים יותר.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

מניסיון עם אופה לחם

החשוב ביותר זה קמח

ממתי שאני משתמש בקמח "שטיבל " הולך מצויין , ואני עושה בדיוק את אותם הדברים

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

אם אתה אופה הרבה,

אז אתה יכול לקנות שמרים יבשים במארז ואקום, חצי ק"ג עולה 15 ש"ח בערך.

לחצי ק"ג קמח, אני שם בערך כף מדידה.

מספיק להרבה זמן :).

-

פורסם

מה זה קמח שטיבל ?

נתקלתם בתופעה של הלחם הסמיך והרטוב ?

אגב הוא ככה רק מבפנים

פורסם

1. שמרים יבשים אתה משתמש בשליש הכמות משמרים טריים. זאת אומרת שעל כל 3 גרם שמרים טרי אתה משתמש בגרם אחד של שמרים יבש. בשמרים טריים לשים לב על תאריך התפוגה שעל האריזה, אם זה הקוביה תפתח ותריח ותראה את הצבע של השמרים.

2. לקנות קמח שטיבל 2 (נדמה לי אריזה ירוקה) http://www.stybel.co.il/cat_enriched.php

זה קמח מועשר בגלוטן מה שעוזר לבצק בתפיחה.

אני לא מכיר את המתכון והתוכניות האלה, אבל רצוי ללוש לפחות 10 דקות את כל העסק, ורק בדקה האחרונה להוסיף את המלח.

כשאתה לש את הבצק טוב, אתה מפתח בתוכו את הגלוטן שהוא כמו רשת שמחזיקה את הגז שהשמרים מייצרים ובעצם ככה הבצק תופח.

תפיחה רצוי לעשות באזור חמים של סביב 30 מעלות, פשוט לחמם תנור על המינימום האפשרי, ולהכניס את הבצק עם הקערה לתנור ולסגור אותו (גם את הדלת וגם את החימום). כמובן לאטום את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

יש לי אופה לחם של מורפי ריצ'רדס כבר 4 שנים והוא כל פעם עושה עבודה נפלאה. בחוברת הוראות הדגישו שיש 3 פרמטרים חשובים מאוד להצלחת הלחם. 1. חומרים איכותיים - כגון קמח שטיבל. 2. כמות מאוד מדוייקת של כל החומרים וסדר הוספה נכון. לדוגמא לא לשים את המלח עם השמרים כי זה הורג אותם. 3. בחירה נכונה של התוכנית. אתה לא אמור לשחק עם התוכניות והחומרים. לך במדויק לפי ההוראות ואני מאמין שתצליח.

פורסם

מה שכתב תומר - בעיקר בנוגע לשמרים היבשים. יותר נוח,

יותר צפוי, תאריך תפוגה מרוחק וכו'. לדעתי יש גם ריח/טעם פחות מודגש של שמרים שמהווה יתרון.

מה שאתה מתאר זה כנראה לחם לא אפוי מספיק.

שטויות, תנסה עוד פעם-פעמיים עד שתצליח ומשם תמשיך כמו אוטומט.

[אין לי מכונת לחם אבל אופה לפחות פעם בשבוע]

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האנס יש כאלה שאוהבים את ריח וטעם השמרים

אני למשל אוהב במידה מסויימת. בהכנת בצק שמרים לעוגות אני מתפיח את הבצק במקרר 12 שעות אם לא 24 שעות, הטעם הרבה יותר טוב לדעתי ובנוסף הבצק קל יותר לעבודה כשהוא קר.

האנס את היבשים אתה שומר בחוץ,במקרר או במקפיא?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שומר במקרר. ניסיתי כבר 3 חברות שונות (חבילות ואקום של 500 גרם) ועם כולן הניסיון היה חיובי,

ורק אצל יצרן אחד נרשמה ירידה קלה ביכולת התפיחה בגרמים האחרונים (פשוט מוסיפים עוד כפית, לא בעייתי).

בקיצור, מיותר לשמור במקפיא וכנראה שגם בלי קירור אפשר, סתם לא ניסיתי.

כמובן שיש יוצאים מן הכלל, ובכמה מהמתכונים של בצק שמרים מתוק

דווקא מתאים טעם עז של שמרים טריים (בריוש, למשל).

אני לא אופה הרבה בצק שמרים מתוק, זה קטסטרופה לגזרה עם כמויות החמאה והביצים שיש ברוב המתכונים.

מה שכן, מטפח כבר שנתיים מחמצת שאור.:-D

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מה שכן, מטפח כבר שנתיים מחמצת שאור.:-D

האנס, כל כמה זמן אתה מטפל בשאור? מצדיק את התוצאה הסופית?

עדיין לא ניסיתי, אבל זה משהו שיושב לי בראש כבר הרבה זמן :).

-

• תוכן חדש...