Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי בימים האחרונים רכב טויוטה מודל2001, יד ראשונה, עם 79,000 ק"מ.

יש לי מספר בעיות:

1. כשאני נותן ברקס, האורי השמאלי מאחור לא נדלק; כשאני מדליק את האורות של הרכב המנרה כן נדלקת אבל היא לא מאירה חזק יותר כשאני לוחץ על הברקס; ניסיתי להחליף את נתיכים 22 ו-21 - אבל הדבר לא עזר;יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה ? באיזה נתיך מדובר ? או מה בידיוק הבעיה ?

2. אני צריך לעשות טיפול לרכב; מהו סוג השמן שמשתמשים לרכב מהסוג שלי ? איזה סוג של מסנן שמן צריך להתקין ? מה עוד צריך לעשות בטיפול ?

3. האדם שקניתי ממנו את הרכב משתמש בנוזל קירור פשוט (של סונול נדמה לי) בצבע אדום; האם זה הנוזל הנכון שצריך להשתמש בו ? האם אין נוזל יעודי אחר לרכב ?

פורסם
רכשתי בימים האחרונים רכב טויוטה מודל2001, יד ראשונה, עם 79,000 ק"מ.

יש לי מספר בעיות:

1. כשאני נותן ברקס, האורי השמאלי מאחור לא נדלק; כשאני מדליק את האורות של הרכב המנרה כן נדלקת אבל היא לא מאירה חזק יותר כשאני לוחץ על הברקס; ניסיתי להחליף את נתיכים 22 ו-21 - אבל הדבר לא עזר;יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה ? באיזה נתיך מדובר ? או מה בידיוק הבעיה ?

2. אני צריך לעשות טיפול לרכב; מהו סוג השמן שמשתמשים לרכב מהסוג שלי ? איזה סוג של מסנן שמן צריך להתקין ? מה עוד צריך לעשות בטיפול ?

3. האדם שקניתי ממנו את הרכב משתמש בנוזל קירור פשוט (של סונול נדמה לי) בצבע אדום; האם זה הנוזל הנכון שצריך להשתמש בו ? האם אין נוזל יעודי אחר לרכב ?

1- מנורת אור אחורי וברקס אצלך הן באותה מנורה ככל הניראה שהיא בעלת 2 חוטי להט שהאחת מהן של הברקס והיא ניקרעה, הוצא אותה ובדוק זאת והחלף אם כן.

2- מסנן שמן מקורי יעשה את העבודה כמו שצריך ואף מומלץ , אחרי הכל זה טויוטה. שמן גם עדיף לפי הוראות יצרן שלפי דעתי מדובר במינימום 10/40 חצי סינטטי אם לא סינטטי מלא. דברים נוספים שמבצעים בטיפול: החלפת פילטר אויר, פלאגים, פילטר דלק ובדיקה כללית של כל מערכות הרכב.

3- נוזל אדום זהו לא נוזל פשוט בכלל ויש רכבים מסויימים שהוראות היצרן מחייבות נוזל זה.

:)
פורסם

מלך, אתה פשוט מלך !!!! מסתבר שמישהו שם מנורה עם חוט אחד ואני לא הצלחתי להבין למה אין אור חזק יותר כשלוחצים על הברקס (חשבתי שאולי הלך לי פיוז); פתחתי את הצד השני והסתבר שבמנורה הזו אמורים להיות 2 חוטים !!! אני אקנה מנורה עם 2 חוטים ואתקין - נראה לי שזה פתר את הבעיה ! כמה פשוט - תודה !!!

שאלה נוספת: קראתי כאן בפורום שיש בעיה של בוצה במנועים האלו ? מישהו יכול להסביר לי מה זה ? אמרו שצריך לפרק בשביל זה את כל האגן שמן ? זה נכון ? כמה עולה דבר כזה ?

לגבי נוזל הקירור: מישהו יודע מהו נוזל הקירור שמומלץ להשתמש בו ע""פ הוראות יצרן ? אני משתמש בנוזל האדום אבל הוא נראה לי זול מידי ולא תואם את הוראות היצרן; לדוגמה בגולף שלי השתמשתי ב-g12 שהיה פשוט מעולה - אומרים שהוא שומר על המנוע בצורה יותר טובה מהנוזלים הפשוטים.

פורסם
מלך, אתה פשוט מלך !!!! מסתבר שמישהו שם מנורה עם חוט אחד ואני לא הצלחתי להבין למה אין אור חזק יותר כשלוחצים על הברקס (חשבתי שאולי הלך לי פיוז); פתחתי את הצד השני והסתבר שבמנורה הזו אמורים להיות 2 חוטים !!! אני אקנה מנורה עם 2 חוטים ואתקין - נראה לי שזה פתר את הבעיה ! כמה פשוט - תודה !!!

שאלה נוספת: קראתי כאן בפורום שיש בעיה של בוצה במנועים האלו ? מישהו יכול להסביר לי מה זה ? אמרו שצריך לפרק בשביל זה את כל האגן שמן ? זה נכון ? כמה עולה דבר כזה ?

לגבי נוזל הקירור: מישהו יודע מהו נוזל הקירור שמומלץ להשתמש בו ע""פ הוראות יצרן ? אני משתמש בנוזל האדום אבל הוא נראה לי זול מידי ולא תואם את הוראות היצרן; לדוגמה בגולף שלי השתמשתי ב-g12 שהיה פשוט מעולה - אומרים שהוא שומר על המנוע בצורה יותר טובה מהנוזלים הפשוטים.

בעיית הבוצה היא בדגמי 2003 2004 ולא במודל שלך. לי יש דגם 2004 עם 112K ק"מ ולשמחתי אין שום סימן מחשיד בנושא בוצה. בכל אופן, אני לא מתעלם מדברי הכותבים ואני מתכנן פתיחת הקרטר על מנת לנקות.

לגבי נוזל הקירור, לטויוטה יש נוזל קירור ייחודי שהם פיתחו במיוחד לרכבים שלהם אך הוא יקר. לטענתם החובה להשתמש בנוזל זה היא רק מדגמי 2007 ומעלה. בגדול, מה שאתה צריך לחפש הוא נוזל מסוג LLC שזה קיצור של Long Life Coolant שהוא נוזל קירור איכותי יותר (לצערי לא פשוט למצוא אותו) אשר תכונותיו נשמרות לאורך יותר זמן מאשר נוזל הקירור הפשוט.

• תוכן חדש...