Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי טסט לא מזמן...ועכשיו ממש קשה לי לנהוג על הרכב של ההורים שלי, נסעתי עליו סה"כ פעמיים. פעם אחת הלך ממש טוב, ואתמול ממש הלך גרוע, מדובר בסוזוקי באלנו שנת 96.

פשוט ברכב הזה הכל הולך יותר קשה, יש כזה הבדל בין רכב אוטומטי אחד לאחר?

האוטו שאני נוהג עליו זה סוזוקי באלינו 96, ואני נהגתי על רכב ממש חדש של המורה נהיגה.

איזה הבדלים יש סה"כ בין רכב ישן לחדש? אני מרגיש שהכל פה יותר קשה, אפילו לתת גז וברקס, סיבובים של ההגה, הכל הולך יותר מסובך, זה הגיוני? או שאני סתם נלחץ?

ההבדל זה לא רק המהירות תאוצה של הרכב? יש הבדלים בהגה? מה הולך פה? איך רכב אחר שונה לגמריי?

אני חשבתי שבאוטומט זה רק ברקס וגז בכל רכב ומתרגלים ישר...

מישהו יכול לתת לי טיפים איך להתרגל לנהוג ברכב ישן לעומת חדש? טיפים שיכולים לעזור לי?

הכל לא נוח לי ברכב הזה, אפילו הכסא לא נוח הלחיצה על הדוושה הכל מוזר כזה, ואצל המורה נהגתי פרקפט שליטה לגמריי ברכב ופה פתאום חוסר שליטה כזה, אשמח לכל טיפים, תודה.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

אין מה לעשות אתה נוהג על רכב ישן וצריך להתנהג איתו אחרת.

כיסא לא נוח ? מה לעשות , תתרגל או שאל תנהג.

גז וברקס עם רגישות שונה מהרכב הקודם ? אין מה לעשות תתרגל לרכבים שונים יש רגישויות שונות בדוושות אין לך מה להילחץ תתרכז ושים לב לתגובה של הדוושות.

הגה ? יש רכבים שבהם ההיגוי מאוד רך (בעיקר החדשים) ויש כאלה שיותר קשים , מתרגלים.

תתחיל לנהוג בשקט , ללא מוזיקה , לאט שתלמד את הרכב כשתיהיה בטוח בעצמך סע רגיל.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אז מה אני צריך לעשות? בהתחלה רק לנסוע פה בעיר ומקומות קטנים עד שאני מתרגל 100 אחוז לרכב?

ציפיתי שברכב ישן כמובן שהתאוצה והברקסים שונים והכל, אבל לא יודע הכל מוזר כזה.

אני חשבתי שרכב אוטומטי כל אוטו זה אותו דבר גז וברקס, לא ידעתי שזה ככה.

יש דרך להרים את הכסא נהג למעלה שיהיה יותר גבוה?

שאני לוחץ על הדוושות רק הקצות אצבעות שלי אמורות לתת את הלחיצה?

יש מצב שלא ישבתי טוב ונוח ובגלל זה היה לי קשה לנהוג, גם החגורה שם לוחצת הכל שונה לגמריי ברכב הזה

ומצד שני אנשים אמרו לי שסוזוקי באלנו אמור להיות רכב נוח, כנראה שסתם אין לי מספיק נסיון סהכ נסעתי פעמיים..

איזה עוד טיפים לנהג חדש אתם יכולים לתת לי?

מראות - צריכיות להיות מכוונות ככה שאני יושב בכסא אני לא צריך להתקדם עם הגוף, דרך המראות לראות הכל בצורה סבירה?

בחניות - אני מחנה כמו שלמדתי אצל המורה, נצמד מראה למראה סיבוב אחד של ההגה ימינה ואז אני צריך להגיע לזויית של 45 מעלות לכסות את הפנסים של הרכב שאני חונה מאחוריו ואז להכנס אחרוה נכון? משום מה גם ברכב הזה יותר קשה לי להחנות, ואצל המורה נהיגה ובטסט עשיתי הכל פרפקט כמו מרגרינה. או שהשיטה של המורים לא באמת עוזרת? אני צריך להסתכל במראה הימנית לראות שהחלק האחורי איפה שהפתח של הדלק מגיע בקו ישר למדרכה וכדומה?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

להזכירך :

אתה נהגת על רכב חדש כאשר הגז והברקס זה לא כבלים אלא חיישנים - ברכב של ההורים זה עדיין עם כבל גז והברקסים בני 14 שנה מן הסתם הרכב של המורה נהיגה יהיה הרבה יותר רגיש ללחיצות גז וברקס .

גם מבחינת הגה אולי הבלנו של ההורים שלך אין לה הגה כח - למורה נהיגה שלך בטוח יש , מה גם שיכול להיות בגלל שזה אוטו חדש יש לו הגה חשמלי (מגובה במנוע עזר חשמלי ) כך שההיגוי מאוד קל .

בהצלחה וסע בזהירות !

פורסם

לא אצלך ההורים שלי יש הגה כח גם..כל הגה כח זה אותו דבר בכל רכב?

בעקרון סוזוקי באלנו זה נחשב רכב קשה או בסדר?

תודה וכן אני אתרגל תרכב בעדינות קודם כל.

פורסם

כל רכב שונה מרעהו. סביר מאוד להניח שגם אם תכנס עכשיו לבאלנו 96 אחרת תרגיש בהבדלים בינה לבין הרכב של ההורים שלך. עם הזמן תלמד איך להתגבר על ההבדלים האלו בקלות ותתרגל אליהם מהר יחסית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לגבי הבאלנו, אין מה לעשות, הכסא הוא זוועה! מעדיף את הכסא בטנדר שלי עליו בהרבה.

נסה לשים כרית נוחה על המושב שגם מעט תגביה אותך וגם תרכך לך את הישיבה.

ישנם הבדלים בין רכב לרכב, אין מה לעשות, אבל מתרגלים מאד מהר. תן קצת צ'אנס. כשתוכל להרשות לעצמך פנה לפורום בבקשת המלצה לרכב לפי צרכיך יכולותיך ורצונותיך.

עד אז נהג במה שמתאפשר לך וצבור ניסיון.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

הטיפ הכי טוב הוא הנסיון, 2 נסיעות הן לא אידיקציה לכלום. כנהג חדש תנצל את עיניין המלווה ותיסע כמה שיותר עם ליווי כך שכשתגיע לשלב שאתה נוסע לבד כבר תהיה מנוסה יותר. אני מאמין שאחרי 20,000 ק"מ על האוטו לא יפריע לך רגישות כזו או אחרת של הגז :)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

http://www.youtube.com/watch?v=FX3QvLINLz8

זה עונה לך על השאלות של קצות האצבעות על הדוושות וכו'.

אחרי שתכוון את המושב לפי הטיפים בסרטון הזה אני מאמין שהנוחות תשתפר ויחד גם הביטחון העצמי.

לגבי הגבהה של המושב- חפש בתחתית המושב בחלק הקדמי (בד"כ) מן מנוף שמעלה ומוריד את המושב.

בהצלחה- חזור לדווח אם הטיפים והחברים כאן בפורום עזרו לך ואיך אתה מתקדם.

פורסם

היי תודה על התגובות, כן אני אשים כרית על הכסא ונראה אם זה עוזר.

ובאמת המושב של הרכב הזה פשוט גרוע ולא נוח ברמות.

אם יש לי בערך 22 אלף שקל יש איזה רכב נורמלי שנוסע טוב שאפשר לקנות בסכום הזה?

בכל מקרה כן יש לי את המלוואה ועוד זמן התלמדות.

בקשר לחניות ומלראות מישהו יכול לעזור עוד קצת?

מראות - צריכיות להיות מכוונות ככה שאני יושב בכסא אני לא צריך להתקדם עם הגוף, דרך המראות לראות הכל בצורה סבירה?

בחניות - אני מחנה כמו שלמדתי אצל המורה, נצמד מראה למראה סיבוב אחד של ההגה ימינה ואז אני צריך להגיע לזויית של 45 מעלות לכסות את הפנסים של הרכב שאני חונה מאחוריו ואז להכנס אחרוה נכון? משום מה גם ברכב הזה יותר קשה לי להחנות, ואצל המורה נהיגה ובטסט עשיתי הכל פרפקט כמו מרגרינה. או שהשיטה של המורים לא באמת עוזרת? אני צריך להסתכל במראה הימנית לראות שהחלק האחורי איפה שהפתח של הדלק מגיע בקו ישר למדרכה וכדומה?

פורסם

ללמד אותך להחנות רכב דרך התכתבות זה מתכון לאי הבנות ועוד יותר סימני שאלה מהצד שלך.

יש לך תקופת מלווה בה כל תפקידו הוא לחנוך אותך בצעדיך הראשונים, החל מהתנעה, מהלך הנסיעה, חניה והדממת המנוע.

השתמש בו להמשך הלמידה - שיעורי הנהיגה שלך לא נגמרו ועוד ימשיכו הרבה מאוד זמן עד שתלותש ותהיה נהג טוב (בתקווה).

פורסם

אל תנסה לחנות לפי מה שהמורה לימד אותך. הוא לימד מה שרלוונטי לרכב הספציפי שלו, לכיוון מראות הספציפי שלו.

תשאל את ההורים איך הם חונים, ותתחיל להתרגל. אולי בהתחלה שווה לעשות את זה בין שני פחים/כסאות/אבטיחים ברחוב, ולא מכוניות, כדי שתקבל קצת נסיון עם הרכב.

חוץ מזה, בהצלחה וסע בזהירות.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

על איזה אוטו למדת לנהוג?

אני אחרי נהיגה ראשונה באוטו של המשפחה רציתי לשרוף את האוטו,ושנאתי את האוטו..אחרי המלווה שיצא לי להכיר טוב יותר את האוטו,התאהבתי :)

פורסם

השיטה שהמורה שלך לימד אותך לעשות חניות עובדת רק על הרכב שנהגת עליו בשיעורים הוא מלמד אותך מתיי להפנות וכמה על פי כל מיני סמנים באוטו שלו ספציפית, אתה צריך לקחת את התמצית בחניות של המורה ולהעביר אותם לרכב שלך,למשל אצלו היית עומד במקביל שובר הגה ימינה נכנס עד לנקודה מסויימת ושובר חזרה שמאלה ונכנס עד הסוף, תעשה את אותם הפעולות, רק תמצא לך סמנים חדשים באוטו שלך, נסעת עליו רק פעמיים חכה לי לקח חודש עד שעשיתי חניות חלק עם האוטו החדש.

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

ממ למדתי על יונאדי לנטרה.

וואלה אז בכל רכב זה שונה לחנות? אוקיי אני אגש לתרגל..

• תוכן חדש...