Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש חוות דעת על פיג'ו 307.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נמצא בתהליך של החלפת הרכב הנוכחי שלי, והפיג'ו 307 משך את עיניי.

רציתי קצת חוות דעת על הרכב הנ"ל - דגם XT או XS אוט', מנוע 1600 או 2000.

נקודות:

- אם לרכב יש בעיות מנוע או חשמל בתדירות גבוהה

- אחזקה וטיפולים

- הנאה בנהיגה על הכביש

מה שמושך אותי ברכב הזה הוא העיצוב.

השאלה איך הוא מבחינת האמינות שלו.

* חשבתי על פיג'ו 206 אבל ה-307 יותר מוצאת חן בעיניי.

אשמח לתגובות.

פורסם

לא ממש יודע מה קורה ב307,

אבל אם נניח שה308 הוא שיפור - אז הנורות נשרפות מהר והחיישנים "יוצאים מכיול" בחלק מהרכבים ומצריכים ביקורים במוסך.

מדבר מהיכרות עם צי של כ-40 פיז'ו 308...

פורסם

בעיות חשמל (לא רציניות) כפי שאמרו לפני. מכאנית, מדובר במכונית די עמידה, עם מכלולים ותיקים ומוכחים. איכות גימור סבירה בפנים, אבל אל תצפה שהיא תחזיק מעמד כמו מרצדס. מרווחת מאוד, נוחה למדי, בסך הכל מכונית נעימה. הXT "מפנקת" יותר, הXS "ספורטיבית" יותר. ההבדלים הם בכסאות, מידות ג'נטים (לפחות ב1.6, לא בטוח לגבי השני ליטר). אני מניח שהXT נוחה יותר מהXS, בגלל מידות הצמיגים האחרות (195\65\15 אם אינני טועה, מול 205\55\16 בXS), וכנראה שגם ההתנהגות מהנה יותר (יותר מדי אחיזה בXS).

מנוע ה1.6 סביר, ה2.0 כבר הרבה יותר מתאים למרכב והמשקל, בעיקר בזכות מומנט עדיף. זו מכונית טובה, כנראה שה206 הרבה יותר מהנה ממנה אבל ה307 היא מקום מאוד טוב להיות בו, בסך הכל. הגה מדוייק אבל לא מתקשר, שלדה אוחזת ולא מתקשרת, מנוע סביר ב2.0, בסך הכל מדוייקת למדי אבל אל תצפה להסתובב בכביש של הסופרלנד מחייך כמו מניאק.

אם אתה רוצה דאווין full on, יש את הXSI, עם עור חלקי על המושבים, סאנרוף וגלגלי 17. מגיעה רק בשני ליטר. נדמה לי שהיא גם קצת מוקשחת ביחס לXS, אם כי אני לא בטוח.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא הבנתי את האימרה "יותר מידי אחיזה בXS"?

בתור מישהו שנהג כמה שנים בXS וכעת מוכר אחת כזו, דווקא נהנתי מאוד מהאחיזה הטובה של הרכב.

פורסם
לא הבנתי את האימרה "יותר מידי אחיזה בXS"?

בתור מישהו שנהג כמה שנים בXS וכעת מוכר אחת כזו, דווקא נהנתי מאוד מהאחיזה הטובה של הרכב.

תלוי מה אתה מחפש ;)

פיז'ו ישנות היו ידועות כמכוניות מהנות ונגישות. "נגיש" לא אומר שאתה מתחיל להנות מהאוטו ב140, אלא שמגבלות האחיזה מושגות הרבה לפני. זה מצויין לרוב האנשים, לא משהו למיעוט קולני...

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
תלוי מה אתה מחפש ;)

פיז'ו ישנות היו ידועות כמכוניות מהנות ונגישות. "נגיש" לא אומר שאתה מתחיל להנות מהאוטו ב140, אלא שמגבלות האחיזה מושגות הרבה לפני. זה מצויין לרוב האנשים, לא משהו למיעוט קולני...

הבנתי. :lol:

פורסם

רועי דווקא ה307 בהשוואה ל306 שבאה לפניה הרבה פחות משובבת נפש, כמו שה206 לעומת ה205 שבאה לפניה פחות כיפית [שים לב פחות אבל עדיין ברמה אחת מעל להרבה רכבים אחרים שרמת הכיף שלהם שווה ל-0].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

בגדול אני לא הולך לעשות נסיעות ארוכות ביום יום ובטח לא בכבישים מהירים.

אני יותר מתלהב מהמראה ומהביצועים. וחשוב לי שאני לא אקנה רכב עם בעיות על ימין ועל שמאל.

הפיג'ו 307 משכה את עיניי שחבל על הזמן. צרפתית ובעיות אני שומע יותר מדי וזה מאוד מציק לי.

בתקציב של 60K אני יכול להביא מודל 2005 אפילו.

ההתלבטות היא בין הנפח מנוע 1600 או 2000. כש- XT או XS באים בחשבון רק.

פורסם

שלום, מצטרף לשאלות ששאל הבחור.

כמו-כן, אשמח לדעת יותר בפרטים מה ההבדל בין הגימורים XS-XT.

האם אחת הגרסאות נמכרת עם סאן רוף מהחברה?

פורסם

שלום לכולם.

יש לי ניסיון רב עם 2 307, אחת אקס.אס. ואחת אקס.טי. כמו כן, היתה בבעלותי 407 מנוע 2 ליטר, מנוע זהה לזה שמותקן ב- 307 2 ליטר.

ב 3 המכוניות שצוינו לעיל, שאגב היו חדשות מהחברה, הוחלפו מכלולים רבים, היו הרבה תקלות מחשב, עדכוני תוכנה ועוד מרעין בישין.

ב- 307 אחת הלך ראש מנוע לאחר כ- 50,000 ק"מ בלבד, אמנם תוקן במסגרת אחריות אבל זה גרם לעגמת נפש רבה.

אגב, תקלה דומה קרתה לאבא שלי לפני כחודשיים, עת הלך ראש מנוע ב- 308 לאחר שנסע כ- 30,000 ק"מ.

מי שרוצה לחסוך כאבי ראש וכניסות למוסכים, מציע לו לחפש מכוניות אחרות, אמינות יותר, בפרט כאשר רוכשים רכב כזה כשהוא משומש ואתה לא יודע כיצד תחזקו אותו, וגם אם הוא תוחזק כמו שצריך- יתכן שהבעיות יתחילו אצלך.

שומר נפשו ירחק.

אני באופן אישי עברתי לנהוג על סקודה אוקטביה, בעיקר בגלל המנוע והגיר, לאחר סבל של 5 שנים עם 407 שלה יש גיר 4 הילוכים מיושן.

אם ישנן שאלות, אשמח לעונת בפרטי.

בהצלחה

פורסם

לאחר שהמלצתי לחברה קרוה לרכוש 307 , בתקציב שלה נכנסה אחת עם 150000 ק"מ.

מטופלת ושמורה בקנאות מזקן,

חודשיים לאחר הרכישה הגיר הלך והיא ביצעה שיפוץ בסכום של 6000 ש"ח.

ברכב של אישתי 206 הלך הגיר [אותו הסוג AL4 ] לאחר 140000 ק"מ.

קח בחשבון שמנסיוני האישי הגירים האלה לא החזיקו הרבה, השאלה המתבקשת כמה גירים אחרים עושים.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

זה לא נשמע טוב כל הבעיות גיר הללו. זה אפילו מלחיץ וגורם לי ללטוש עיניים על רכב אחר.

אולי זה במודלים ספציפיים? או בכללי ברכב הזה?

כי אני חשבתי על מודל 2004-2005.

פורסם

לאחרונה גם אני שמתי עיני על הפיז'ו 307, לאחר שהתייעצתי עם המוסכניק שלי הוא ייעץ לרדת מהרכב הזה, הוא אמר שנכנסים אליו הרבה רכבים עם בעיות בראש מנוע...

פורסם

הגיר המדובר נמצא בכל (טוב, ב99 אחוז) ממכוניות הפיז'ו-סיטרואן שעל הכביש משנת 2000 ואילך (בקירוב, אני לא יודע בדיוק מתי התחילו לייצר אותו). כנראה שבשביל גיר בודד, זה הגיר הנפוץ בישראל. לא הייתי מסיק מזה על האמינות של הגיר.

כנ"ל אגב לגבי המנועים, פיז'ו-סיטרואן מאוד מצומצמים מבחינת הפלטפורמות המכאניות שלהם, כמעט כל המכוניות שאתה רואה מבוססות על אותה יחידת הנעה, והיא אמינה באופן כללי. אני לא אומר שה307 היא שיא האמינות, אבל לא הייתי חושש מלהחזיק אחת.

פורסם
שלום לכולם.

יש לי ניסיון רב עם 2 307, אחת אקס.אס. ואחת אקס.טי. כמו כן, היתה בבעלותי 407 מנוע 2 ליטר, מנוע זהה לזה שמותקן ב- 307 2 ליטר.

ב 3 המכוניות שצוינו לעיל, שאגב היו חדשות מהחברה, הוחלפו מכלולים רבים, היו הרבה תקלות מחשב, עדכוני תוכנה ועוד מרעין בישין.

ב- 307 אחת הלך ראש מנוע לאחר כ- 50,000 ק"מ בלבד, אמנם תוקן במסגרת אחריות אבל זה גרם לעגמת נפש רבה.

אגב, תקלה דומה קרתה לאבא שלי לפני כחודשיים, עת הלך ראש מנוע ב- 308 לאחר שנסע כ- 30,000 ק"מ.

מי שרוצה לחסוך כאבי ראש וכניסות למוסכים, מציע לו לחפש מכוניות אחרות, אמינות יותר, בפרט כאשר רוכשים רכב כזה כשהוא משומש ואתה לא יודע כיצד תחזקו אותו, וגם אם הוא תוחזק כמו שצריך- יתכן שהבעיות יתחילו אצלך.

שומר נפשו ירחק.

אני באופן אישי עברתי לנהוג על סקודה אוקטביה, בעיקר בגלל המנוע והגיר, לאחר סבל של 5 שנים עם 407 שלה יש גיר 4 הילוכים מיושן.

אם ישנן שאלות, אשמח לעונת בפרטי.

בהצלחה

נשמע מוזר מאוד.

לאחר כל התקלות האלה להמשיך לקנות 3 פעמים פיג'ו...

לפי מה שאתה אומר, פלא שעוד יש רכבי פיג'ו על הכביש...

ועכשיו ברצינות. אני מוכר פיג'ו XS 2002 עם 112,000 ק"מ, יד ראשונה, הייתה אצלי 8 שנים!, הגיר מצויין, המנוע מצויין, שום בעיות ממה שציינת חוץ מבעיה אחת בידית האיתות שזאת מחלה ידועה של פיג'ו, חוץ מזה - האוטו מצויין. מפנק מאוד. עם אחיזה טובה. בטיחות גבוה ואבזור שאין בהרבה מכוניות בסכומים האלה ובשנים האלה.

• תוכן חדש...