Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום לקחתי מיצבושי לנסר 2007 לבדיקה לפני קניה בקומפיוטסט אשדוד (שלגביו קראתי המלצות חמות בפורום). הרכב מליסינג בבעלות ניו קופל ולפי רישומי החברה הפנימיים (יש לי מידע פנים לגביו....) והדו"ח הפנימי של החברה אמור להיות במצב מצויין (ללא דופי, למעט פגיעות פח קלות שתוקנו).

בשורה התחתונה הבדיקה יצאה מושלמת למעט ההערות הבאות:

1. תיקוני מרכב, משמעות שולית: נזק פגושים = צבע מרכב, שריטות, מעיכות, תיקוני מרכב. יצויין כי הליקויים הנ"ל כבר תוקנו במסגרת ההשבחה של החברה.

2. העברת כח: תיבת הילוכים: החלפת תומכים. לפי מה שהבנתי מהבוחן מדובר בהערה שולית שעלות תיקונה זניחה (ובכל מקרה, התיקון יבוצע על ידי החברה).

שני דברים שמטרידים אותי:

א. לפי בדיקת הספק המנוע הרכב מפיק 90.3 כ"ס (במקום 98). לפי הבוחן מדובר בגבול התקין, אך בפוקוס 2007 שרכשתי לפני כחודש הרכב מפיק 99 כ"ס (במקום 100). הרכב אמור לעבור טיפול תקופתי ויתכן ויחול שיפור מסוים לאחר הטיפול. האם אכן תקין?

ב. במהלך הבדיקה פנה אלי הבוחן וטען כי יש קצה שילדה עם משמעות שולית. הוא הראה לי איזה לוח מתכת, עקום מעט, שמחבר בין הפגוש האחורי לבין השלדה (העיקום יכול להגרם מפגיעה בפגוש ולאו דווקא מתאונה). לאור הממצא, הבוחן הראשי בא לבדוק וטען בכל תוקף שלא מדובר בקצה שלדה וחתם לי על הדו"ח ללא כל אזכור של בעייה בשלדה. הוא טוען שמדובר בלוח מתכת שמחבר בין השלדה לפגוש ולא חלק מהשלדה וכי הבוחן הראשון אין לו מספיק ניסיון עם זה (אגב, הוא יישר את העיקום בשניה באופן ידני). האם אכן הגיוני?

תודה מראש למגיבים.

פורסם

מה שמופיע בטופס הבדיקה זה מה שקובע, מה עוד שזה באמת לא "קצה שילדה".

אותי מטרידה העובדה שהבוחן הראשון אמר לך שזה "קצה שילדה" ויכל בהינף עט, לפגוע בתמונת מצב הרכב ולגרום לך לרדת מהעניין. אין לי צער על חברת הליסינג, כי אם תהייה: מה אם זה היה רכב של מישהו פרטי? כך סתם הוא היה מאבד את ערכו האמיתי ונאלץ להפחית במחיר בצורה משמעותית ללא כל הצדקה. כל זה רק מוסיף לאמינות המפוקפקת גם כך, של הבדיקות האלו.

עדיף בוודאות בדיקה של מוסך ופחח טוב, מאשר "בוחן רכב" שלא מבחין בין חלק פח זניח לשילדה של הרכב, ביזיון.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

תודה על התגובות המרגיעות. אכן נשמע לי תמוה שלחיצה כבדה על הפגוש האחורי יכולה לגרום לקצה שלדה.

מה לגבי אובדן הכוח? האם זה אכן בגבול הנורמה?

פורסם

ירידת הכח מושפעת ממספר גורמים, הרכב מורץ על דינמומטר רגיל, ואז מצב הצמיגים משפיע,כמו גם הטמפרטורה ביום הבדיקה.

90 כ"ס זה סביר מאוד ואין מה לחשוש.

STI 2004

• תוכן חדש...