Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי שאלה קצת חריגה.

עברתי על שרשור הרמאויות שלכם ו... הצלחתם. איבדתי את מעט הביטחון שהיה לי ברכישת רכב מאדם כלשהו.

ובכן, הסיפור שלי הוא כזה. בעקבות שריפת הרכב שלנו (מולטיפלה) שנזכר פה באחד הפורומים האחרים, יצאנו לחפש רכב במקומו. לאחר כמה גלגולים יצא שחזרנו שוב למולטיפלה אבל השארנו גם פתח קטן לתאומה הלא זהה שלה - פיאט דובלו - תוך הנחה שבבוא העת נאלץ להחליף אותה בשביל המקום השישי.

תוך כדי חיפושים מצאנו לפתעתנו פיאט דובלו בעלת שבעה מקומות ישיבה. לכאורה, בדיוק עונה על כל הדרישות והצרכים שלנו. לאחר שקיבלתי מעט נתונים ושראיתי כמה תמונות נסעתי היום לראות את המועמדת. עושה רושם טוב.

אלא מה, המוכר הצליח לגרום לי לתחושת אי נוחות הולכת וגוברת. ראשית, הוא פרסם שהרכב יד 2 ואילו מסתבר שהרכב יד שלישית. שנית, הוא החזיק רכב עם שבעה מקומות ישיבה במשך שנה ולשאלתי מדוע הוא מוכר הוא השיב שהוא צריך את הכסף ושאשתו עומדת ללדת והוא רוצה רכב קומפקטי יותר (אז למה הוא היה צריך מלכתחילה רכב של שבעה מקומות?). לטענתו, הרכב נרכש מקצין הרכב של 'יד שרה' ואני מנסה לברר קצת גם באפיק הזה. אבל מעל לכול, הבחור עובד במכון רישוי, הסתבר לי תוך כדי שיחה איתו שהוא מכר רכב לא מזמן לגיסו (שאני ממש במקרה מכיר) והתעורר - אצל אשתי אני מודה - החשד שמא הבחור בכלל סוחר ברכבים בזמנו החופשי. שאלה, לא ?

אז מה אתם אומרים? אחרי כל כך הרבה סימני שאלה כדאי בכלל להתעסק איתו או שהייתם חותכים מיד? יש דרך לוודא שאני לא נופל בפח עכשיו שעליתי (לכאורה) על זה שהוא לא מה שהוא טוען? מה הייתם עושים?

פורסם

השאלה המחשידה ביותר ושאתה כבר עלית עליה היא:

"אז למה הוא היה צריך מלכתחילה רכב של שבעה מקומות?"

אני מוכן לשים כסף שהבחור סוחר, אף אחד לא מחזיק רכב 7 מקומות ללא שלושה+ ילדים.

בנוסף עובד במכון רישוי וקנה רכב מקצין רכב, כל אלו מראים על גישה גבוהה ל"מציאות" ולא תמיד מציאות מהסוג הטוב..

לגבי מה לעשות הלאה זו החלטה שלך.

תן ח"ח לאשתך על החושים החדים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

פולניה אמיתית... אבל באמת מגיע לה ח"ח.

מה שאני שואל בעצם הוא אם לכאורה חשפתי את השקרים שלו האם ניתן עכשיו לגשת לרכישה באופן ענייני ולנטרל את היכולת שלו לדפוק אותי (על ידי בדיקות יסודיות ושאלות נכונות) או שעם אנשים כאלו לא כדאי להתעסק בכלל (בהקשר הטכני של הרכב).

אם הבנתי נכון, הגישה שלך באופן כללי אומרת להתרחק.

פורסם

יש לי בעיה עם שקרנים באופן כללי,

התחיל בשקר, למה אתה חושב שיסיים באמת?

אני אישית לא הייתי ממשיך מנק' זו, אבל זה אני וניסיון רב ברכישת רכבים אין לי.

ממליץ לך לחכות לחבר'ה מנוסים ממני בנושא.

נ.ב: מניסיוני האישי כל פולניה היא פולניה אמיתית. :shock:

:lol:

פורסם

ההתלבטות היא בעיקר בגלל שבקושי יש דובלו עם 7 מקומות, ועוד למכירה.

אילו היה מדובר ברכב יותר נפוץ, הייתי מיד אומר לדלג האלה.

אני די בספק, שהבחור סוחר , במידה והרכב בבעלותו שנה שלמה - ירידת ערך של הרכבים האלה היא כמו נפילה חופשית.

אבל יכול להיות שיש דברים נוספים , שצריך לאמת בחשדנות רבה , כמו קילומטראז', תאונות, מצב הרכב, סוגי בעלות (של יד ראשונה ושניה).

אני במקומך כן הייתי חופר עוד קצת, תחילה על מה שלא עולה כספים\עולה מעט (בדיקה במשרד הרישוי לגבי סוגי הבעלות, תיעוד הטיפולים בהתאם לקילומטראז', בדיקת משכון). אם תרגיש\תבין, שמנסים לעבוד עליך - דלג האלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תפסת נכון. באמת הייחודיות של הרכב הוא מה שמעכב את ההחלטה לחתוך.

אולי באמת אנסה את מה שאתה מציע. בינתיים אני מנסה ליצור קשר עם אותו קצין רכב ועוד משהו קטן שיכול לכוון אותי. תודה על העצות.

פורסם

קח את מספר הרכב והתקשר לשירות הלקוחות של פיאט, בקש לדעת הסטורית טיפולים. סביר להניח שהבחורה בצד השני תגיד לך שהם לא נוהגים לתת מידע חוץ מלבעלי הרכב, אז פשוט תגיד שאתה לא מבקש מידע מפורט אלא לבדוק שהרכב נכנס בצורה תקופתית למוסכי פיאט. תשאל מתי הוא יצא פעם אחרונה מהמוסך. אחר כך תשאל אם הטיפולים(במידה והוא באמת טופל) הם סטנדרטיים או דברים שמעבר... כך לאט לאט תדלה מידע, סביר להניח שאם יש משהו ממש חמור היא תרמוז לך בעדינות.... כך גם אני עשיתי לפני שנגשתי בכלל לרכישה של הפנדה שלי מחברת קל-אוטו. הוצאתי ממנה שהחליפו קלאטץ' ממש עכשיו לשמחתי :wink:.

אתה גם יכול להתקשר אליהם בנוכחות המוכר ואז הוא יכול לאשר לה בטלפון להוציא לך הסטורית טיפולים ולפקסס לפקס. אם הוא יעקם פרצוף כשתבקש ממנו להוציא את ההסטוריה של הטיפולים, תדע שהוא מסתיר תיקונים רציניים או תקלות חוזרות שלא ממש תוקנו כמו שצריך.

פורסם

אני אנסה להגן קצת על הבחור..:oops:

ישנם בעלי רכבים רבים (אחותי, לדוגמא!) שאינם יודעים שכאשר מופיע ברשיון הרכב 2 בעלים קודמים, הם בעצם היד השלישית (מתמטיקה מסובכת - כמה זה 2+1? 2 כמובן!:-o). לענין 7 המקומות -- יתכן והבחור גומל חסדים מיסודו ורכש את הרכב הנ"ל כדי שיוכל להציע טרמפ לכמה שיותר אנשים הנקרים בדרכו.

יש לדון את האדם לכף זכות. :roll:

בהצלחה!

פורסם
אני אנסה להגן קצת על הבחור..:oops:

ישנם בעלי רכבים רבים (אחותי, לדוגמא!) שאינם יודעים שכאשר מופיע ברשיון הרכב 2 בעלים קודמים, הם בעצם היד השלישית

אחותך עובדת במכון הרישוי? בטח לא, אבל המוכר המדובר -כן.

לכן אני לא קונה את המשפט הראשון שלך.

לגבי השיקולים שלו באחזקת רכב עם 7 מקומות , אני לא הייתי נכנס יותר מדי - זה עניין פרטי שלו.

אני מציע שוב להסתכל בקפידה ברשיון הרכב ולראות, האם הרכב רשום על שמו, תאריך הבעלות, אין הגבלה "הפקדת לתו סוחר.

אם תגיע לבדיקה במכון הטסטים, תיקח את הרכב כמה שרחוק מהמוכר,

שים לב שמספר מנוע+שילדה תואמים למה שרשום ברשיון הרכב!

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני אישית, גם אם הרכב נדיר, הייתי יורד מהעניין.

כי כמו שכתבו קודמיי, אם הוא התחיל בשקרים, לך תדע איפה נמצאת האמת.

מילא אם היית "שוחט" אותו במחיר, ולוקח מציאה, אבל לפי תיאור הבחור,

לא נראה לי שזה המקרה, הוא פשוט יחכה לפראייר אחר.

פורסם

אז ככה, מסתבר שהבנאדם אשכרה עוסק בסחר ברכבים מהצד. כל מיני מכוניות שמגיעות למכון והוא מוצא בהן פוטנציאל הוא רוכש מתוך כוונה לשדרג ולמכור מאוחר יותר ברווח. כשלעצמו אין לי בעיה עם התנהלות כזו רק חבל שהוא לא אמר לנו שבזה מדובר.

החלטנו לאמץ את דעת הספקנים פה ולרדת מהענין. נכון לעכשיו חזרנו שוב לכיוון של המולטיפלה.

תודה על שלל העצות והתובנות.

פורסם

איזו הפתעה!

מקוה שייטבו לך החיפושים בהמשך.

טיפ ולקח מהשרשור, קח איתך את האישה בהמשך החיפושים.

:lol:

• תוכן חדש...