Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז היתחדשתי לי ברכב זה (מה לעשות אני מת על הרכבים הישנים והנוסטלגים). :)

מה שכן בעל הרכב האחרון שהוא מנהל מוסך ככל הניראה ביטל את הטרמוסטט כך שיש זרימת מיים חופשית בין הרדיאטור למנוע ולהיפך ובנוסף עשה חיבור ישיר מהוונטה שתעבוד היישר עם סיבוב הסווויצ'. לטענתו היוניט וונטה נידפקה. מבחינת לסדר את כל זה אין לי בעיה אני יכול לסדר הכל בעצמי אך בעצם השאלה שאני רוצה לשאול היא האם באמת כדאיי לסדר זאת בימיי הקייץ שהולכים לטגן אותנו השנה? האם החסכוניות בדלק מהווה הפרש גדול בין המצב הקיים לבין המצב האמיתי שבו הרכב אמור לתפקד?

אשמח לשמוע חוות דעת מהמומחים בעניין.

תודה חברים. :)

הערה: בעל הרכב הקודם לא עשה את השינויים האלה בגלל שהרכב מיתחמם אז כבר חסכתי את השאלה "למה כל זה נעשה".

כל המכיר סובארו וחווה סובארו מעולם יודע שנקודות המוצא שאליהם מגיע הסובארו בסוף זה ללא טרמוסטט וונטה עובדת קבוע. :)

:)
פורסם

כל המכיר סובארו וחווה סובארו מעולם יודע שנקודות המוצא שאליהם מגיע הסובארו בסוף זה ללא טרמוסטט וונטה עובדת קבוע. :)

חוץ מהסתירה הפנימית במשפט שכתבת הרשה לי לכתוב לך דבר אחד, באמת?!

מעבר לזה, תתחדש. תנקה את מערכת הקירור, תחליף יוניט ותוודא כי אכן זו הבעיה ותחבר את המאוורר כמו שצריך, תתקין תרמוסטט, מלא מים איכותיים וסע לשלום! גם בימי הקיץ החמים (יפן, ארץ המוצא של הסובארו, היא לא ארץ חורפית כל כך..).

לשאלתך, ההפרש בחסכון בדלק הוא זניח. אך טיפול מקצועי בקרבורטור יוביל לחסכון משמעותי.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

תודה ארז, קיוויתי שאתה תתייחס לשאלותיי....תודה ידידי..

בעניין סידור הדברים הנ"ל אני אסדר זאת - רק רציתי לשמוע חוות דעת בעניין.

בנושא הקרבורטור אני אכן ייבצע את הניקוי והטיפול הנכון ואגש לצביקה התותח לנתניה באחד הימים שיהיה לי זמן כי מה שכן אני שם לב שהצ'וק האוטומטי שלו מזייף ועם ההנעה צריך מעט להחזיק את הרגל על הגז עד שייתחמם טיפה ורק אז להתחיל בנסיעה.

תודה. :)

פורסם

האם אתה לוחץ על דוושת הגז פמפום או שתיים טרם ההנעה? צ'וק אוטומטי צריך להכנס לפעולה לפני שמניעים.

לוחצים, עוזבים, מניעים, נוסעים.

אין צורך להמתין עם דוושה לחוצה כדי שיתחמם, ניתן להתחיל בנסיעה רגועה (כבר חסכתי לך דלק :) ).

אחרי הטיפול הגדול במערכת הקירור אצלי ברכב, הרכב עובר אולי בפסיק את נקודת פתיחת הוונטה, גם בימים חמים אלו, גם במהירות איטית בתוך העיר, וגם בנסיעה מאומצת בעליה.

אני אהיה חכם יותר לקראת אוגוסט ואראה אם אכן תקף לימים חמים מאוד.

פורסם

אתה יכול להפנות אותי בבקשה לספר טכני או ספר שירות של ג'אסטי 91 קרבורטור?

לא ראיתי שקיים ספר שכזה באתר של סובארו הוליק.

פורסם

לצערי עדיין לא מצאתי כזה, אם אתה תמצא, אשמח אם תפנה אותי :lol: .

אבל אתה מוזמן להפנות שאלות, אני בטוח שימצאו תשובה לשאלותיך.

פורסם

הבנתי שהיוניט וונטה נימצאת על הראש מנוע עצמו. לא הסרתי את בית פילטר האויר כדי לנסות לראותו.

האם אוכל לקבל הכוונה היכן הוא אמור להיות ממוקם על הראש לפני שאני מוריד את בית הפילטר?

תודה.

פורסם

יוניט חום ותרמוסוויץ' לונטה נמצאים ממש בסמוך לבית התרמוסטט.

פורסם
הבנתי שהיוניט וונטה נימצאת על הראש מנוע עצמו. לא הסרתי את בית פילטר האויר כדי לנסות לראותו.

האם אוכל לקבל הכוונה היכן הוא אמור להיות ממוקם על הראש לפני שאני מוריד את בית הפילטר?

תודה.

מאור שלום רב !

ברכות לקניית הגאסטי 1200,שנקנה ממוסכניק חאפריסט כנראה ,וזאת כניראה הסיבה לחיבור הקבוע של יוניט המאוורר.

היוניט מאוורר אכן ממוקם ליד בית התרמוסטט, כפי שכתב ידידנו ארז וולף, אך את מיקומו של יוניט החום ארז טעה לצערי, מיקומו משמאל לקרבורטור בחלקו התחתון בסעפת היניקה, קרוב לקיר האש.

הקרבורטור ברכב זה הוא בעל צוק אוטומטי בעייתי, הרבה יותר מסובך, מאשר בסובארו DL, ובארץ גם מכוני קרבורטורים לא מסוגלים להתמודד איתו, ונתקלתי באחת כזאת אתמול לאחר שהגיעה משיפוץ קרבורטור קלוקל , אצל מכון קרבורטורים ידוע ממרכז הארץ, שאני מנוע להזכיר את שמו מבחינה אתית.

אעמוד לרשותך בהכוונה , בכל עת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה על התיקון וסליחה על ההטעיה. :shock:

אני זקוק בדחיפות להשתלמות מחודשת על הג'אסטי..

עמכם הסליחה. :oops:

:lol:

פורסם

ארז ידידי שלום רב !

פנה אלי בכל עת , וארענן לך את כל הידוע לי על גאסטי .

בברכה

צביקה

פורסם
.

הקרבורטור ברכב זה הוא בעל צוק אוטומטי בעייתי, הרבה יותר מסובך, מאשר בסובארו DL, ובארץ גם מכוני קרבורטורים לא מסוגלים להתמודד איתו, ונתקלתי באחת כזאת אתמול לאחר שהגיעה משיפוץ קרבורטור קלוקל , אצל מכון קרבורטורים ידוע ממרכז הארץ, שאני מנוע להזכיר את שמו מבחינה אתית.

אעמוד לרשותך בהכוונה , בכל עת.

בברכה

צביקה

נו באמת, איזה ניסיון עלוב להכפיש את כל מכוני הקרבורטורים בארץ, רק צביקה ה"דגול" יודע איך לכוון קרבורטור של ג'אסטי?

אף מכונאי במדינה לא מסוגל להתמודד עם קרבורטור של ג'אסטי?

לבחור עם הג'אסטי, כל מכון קרבורטורים מקצועי יוכל לסדר לך את הבעיה הזו, סתם לצורך השוואה, שיפוץ קרבורטור שעשו לי עלה 250 שקל, כולל החלפת צינור מים קטן שהיה קרוע, ועד היום הרכב נוסע כמו שד, בהשוואה ל350 שהיו לוקחים לי ועושים עבודה בעניים.

המלצתי אלייך זה לא להתפתות להשקיע המון כסף לחינם, ואני מקווה שאתה מבין על מה אני מדבר,

הבעיה שלך לא אמורה להיות יקרה לתיקון,

בהצלחה

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני מצטער שאני מתעלק על השרשור, אבל קראתי כאן שעל מנת להפעיל את הצ'וק האוטומתי יש ללחוץ על דוושת התאוצה לפני ההנעה. האם צריך לעשות כך גם בהזרקה חד נקודתית? (רנו קליאו 94)

Renault clio RT 1994

פורסם

אלכס נמרמן שלום רב !

בהזרקה חד נקודתית, וברכב מוזרק בכלל לא קיים צוק אוטומטי, ומחשב הרכב שולט על חיישני הרכב ונעזר בהם כדי להעשיר את הדלק, ולהגביר את הסלד.

בברכה

צביקה

פורסם

והרי עידכון ושאלה נוספת:

היום הכנסתי טרמוסטט לרכב, אכן הוציאו את הטרמוסטט שהיה בעבר. השאלה שלי עכשיו היא לגבי יוניט הוונטה - ראיתי אותה ממש מתחת לבית הטרמוסטט ממש על ראש המנוע אך איני מאתר את החוטים שאמורים להיתחבר אל היוניט. ידוע לי שנעשה חיבור ישיר ובוטלה יוניט הוונטה אבל אני רוצה לסדר זאת ואיני מוצא את החוטים המדוברים והוונטה עדיין עובדת קבוע. האם זה קריטי באותה מידה שלא היה טרמוסטט ומחוג החום לא היה זז מילימטר לעומת שעכשיו הוא עולה לרבע? כמו כן כיצד אני יכול לאתר את החוטים המיתחברים ליוניט הוונטה? במידה ואני לא מוצא אותם אני יכול למשוך 2 חוטים מהצמה של הוונטה ואז לחבר אותם ליוניט?

• תוכן חדש...