Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

NOKIA e72 או BLACKBERRY 9700?

bar72
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לשחק לא מעט בבלאקברי (על שלל דגמיו כולל זה שציינת), לי אישית יש E71 ולאישתי שידרגתי לפני כחודש וחצי ל-E72.

הבלאקברי מכשיר מאוד נחמד,הקישוריות שלו מאוד טובה,כמובן שאין בעיות מבחינת שירותי מייל וכו',המצלמה בדגם שציינת סבירה,המכשיר קצת רחב מדי לטעמי.

הנוקייה מצד שני מציע בדיוק את אותם פונקציות,אין לבלאקברי איזשהו יישום מרכזי שאין לנוקיה,איכות השיחה בנוקייה עדיין טובה יותר.

נקודה חשובה- הבלאקברי פחות עמיד מהנוקייה לנפילות\זעזועים\ילדים קטנים.

נקודה נוספת חשובה- השירות של בלאקברי עולה לא מעט (אני מתכוון לשירותי רשת).

בשורה התחתונה, למרות שהמכשירים של בלאקברי בהחלט נחמדים מאוד, אתה כבר הבנת במה אני בחרתי,פשוט הנוקיה עושה את אותה עבודה,לאורך יותר זמן (הסוללה ב-E72 מסרבת להגמר) ובפחות כסף.

לבחור מעלי,

אשמח אם תפרט במה הבלקברי הרבה יותר טוב (יכול להיות שיש דברים שאני לא ירדתי מספיק לעומקם).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
יצא לי לשחק לא מעט בבלאקברי (על שלל דגמיו כולל זה שציינת), לי אישית יש E71 ולאישתי שידרגתי לפני כחודש וחצי ל-E72.

הבלאקברי מכשיר מאוד נחמד,הקישוריות שלו מאוד טובה,כמובן שאין בעיות מבחינת שירותי מייל וכו',המצלמה בדגם שציינת סבירה,המכשיר קצת רחב מדי לטעמי.

הנוקייה מצד שני מציע בדיוק את אותם פונקציות,אין לבלאקברי איזשהו יישום מרכזי שאין לנוקיה,איכות השיחה בנוקייה עדיין טובה יותר.

נקודה חשובה- הבלאקברי פחות עמיד מהנוקייה לנפילות\זעזועים\ילדים קטנים.

נקודה נוספת חשובה- השירות של בלאקברי עולה לא מעט (אני מתכוון לשירותי רשת).

בשורה התחתונה, למרות שהמכשירים של בלאקברי בהחלט נחמדים מאוד, אתה כבר הבנת במה אני בחרתי,פשוט הנוקיה עושה את אותה עבודה,לאורך יותר זמן (הסוללה ב-E72 מסרבת להגמר) ובפחות כסף.

לבחור מעלי,

אשמח אם תפרט במה הבלקברי הרבה יותר טוב (יכול להיות שיש דברים שאני לא ירדתי מספיק לעומקם).

בשמחה .

ראשית לדעתי הבלקברי הרבה יותר יפה ומעוצב מהנוקיה, וכמו כן המכשיר יותר קטן בהשוואה לe72 ויותר קל.

התפעול שלו יותר נוח ומהיר עם מערכת הפעלה יותר טובה (blackberry os 5.0), מאשר הסימביאן הכבד ומיושן.

כמה שידוע לי, לבלקברי יש יותר אפליקציות.

המקלדת של המכשיר נוחה בפי כמה מהנוקיה שקצת בעייתי לאנשים אם אצבעות גדולות.

המצלמה בדגם הזה היא מצויינת, גם בלילה עם פלאש חזק, אתה יכול לראות אקסמפלים בלינק הבא :

http://www.blackberrycool.com/wp-content/uploads/2009/11/BlackBerry_9700_test_pic.jpg

http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://michaeldodson.files.wordpress.com/2009/11/camellia_alba_plena.jpg&imgrefurl=http://dodson.tk/category/uncategorized/page/2/&usg=__QSpnXYdMYbJ9tRHtiFsVg3F4zOo=&h=1536&w=2048&sz=399&hl=iw&start=7&um=1&itbs=1&tbnid=YPEd5gH-akkXoM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dblackberry%2B9700%2Bcamera%26um%3D1%26hl%3Diw%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1

בנוסף , המיילים מופיעים בצורה נוחה יותר על הממשק של הבלקברי.

ה9700 הוא דגם חדיש יותר מהE72.

ל9700 מסך טיפה גדול יותר מהנוקיה.

כמו שאתה אמרת מקודם ואני מסכים איתך, עלויות הרשת של הבלקברי עולות יותר אבל זה שווה מאוד.

ניתן לראות השוואות ביוטיוב של e72 מול ה9700, בכולם ה9700 מועדף.

למכירה מגבר פולס אודיו 4 ערוצים ba-2900-הקלק

פורסם

לא מכיר את הבלאקברי. יש לי E72 מהעבודה ואני לא כל כך מרוצה.

האיטיות שלו בכל פעולה, אפילו בחיוג (בכפתורים הזעירים), יכולה לשגע. אולי זה בגלל שכרטיס הזכרון מלא בתמונות ושירים.

בנוסף, יש לו חסרון מכריע למי שמשתמש בדיבורית BT: הוא מתנתק מידי פעם ואם זה קורה באמצע נסיעה (ואני עוד נוהג בידני) זה מחרפן. גם תפס אותי שוטר כשזה קרה והרמתי את הטלפון, אך הוא הסתפק באזהרה כשהסברתי מה קרה.

ואל תגידו לי "הE71 עובד עם BT" או "תחליף דיבורית" - בפירוש בחוברת שסלקום נתנו איתו הוסיפו דף שאומר שהמכשיר לא עובד עם דיבורית BT.

אני גם מתפלא על שתכונות שהיו לי במכשיר נוקיה מלפני 7 (!) שנים לא מתקיימות במכשיר, כמו שימוש במספר טלפון שנשלח אלי ב SMS והחלפת תחנות ברדיו באמצעות הכפתור על האוזניות.

הייתי גם שמח למסך גדול יותר בשביל גלישה באינטרנט (נראה לי שארכוש אייפון כשייצא הדור הרביעי), הייתי שמח שהוא לא יחפש נקודות אינטרנט אלחוטי בלי שביקשתי ושיהיה אפשר לסגור את כל האפליקציות הפתוחות במהירות.

איזה יתרונות יש בכל זאת ב E72?

מצלמה מצויינת (אבל לא בחושך, למרות הפלאש), רדיו מצויין, פנס, מכשיר עמיד יחסית, סוללה, קליטת אינטרנט אלחוטי טובה וזה שעקב דקותו הוא לא מורגש בכיס.

פורסם

לי אישית היה E71 מהמקום עבודה הקודם והיום יש לי בלאקברי.

אני עדיין לא מפסיק להשוות ומעדיף את הנוקיה ולו רק בגלל העובדה שרוב האפליקציות שלו הן קוד פתוח.

לדוגמא על הבלאק ברי הקאתי דם עד שהצלחתי להתקין תוכנת GPS נורמאלית וגם היא מורידה את רוב המפות בלייב מהרשת.

לעומת זאת בנוקיה התקנתי תוכנת GPS מלאה עם מפות ושמות רחובות תלת מימדית.

מבחינת סוללה שניהן מחזיקות פחות או יותר אותו הזמן.

וניתוקי בלוטות' יש כמעט בכל מכשיר הכל תלוי כמה תקשורת ממכשירים אחרים קיימת בסביבה .[אם תרצו אני אפרט אבל מודול האבטחה לפעמים מאבד את הרצף של הקישור ועד שהפיירינג מתבצע שוב ייתכן ניתוק ,על רגל אחת].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

איתן,

בוודאות ניתן לחבר אוזניית בלוטות' ל-71,מאוחר יותר אבדוק לגבי 72 (אולי מדובר בחסימה מכוונת של סלקום?).

ניתן להשתמש במספר שנשלח ב-SMS.

ניתן לסגור אפליקציות ע"י לחיצה ארוכה על מקש הבית ואז סגירת האפליקציות.

עדן,

השכלתי,ועדין,כמה דברים:

מי שקונה E72 או בלאקברי לרוב לא יעשה את זה בשביל אפליקציות,אלה מכשירי עבודה.

מי שרוצה אפליקציות קונה אייפון ושות'.

אלא אם כן בלאקברי עשו עדכון כלשהו,ה-9700 יצא בערך שנה וחצי לפני ה-E72 (זה לפחות פרק הזמן שיש אותו לחבר שלי,והוא פריק של בלאקברי).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כמו שאמרתי, בעלי E71 לא מדווחים על בעיות עם BT. ה E72 יסתנכרן עם דיבורית BT (לפחות אצלי, מישהו אחר שניסה לסנכרן עם דיבורית שמהווה חלק ממערכת ברכב לא הצליח), אבל עשוי להתנתק באמצע.

ניסיתי עכשיו לחיצה ארוכה על מקש הבית.

מה שקרה זה שהמכשיר הציג אפליקציות פתוחות, אך לא סגר אותן.

עוד יתרון ל E72 ששכחתי לציין, הוא שכמו באייפון ובניגוד ל E71 (ואין לי מושג מה קורה בבלאקברי) יש פתח אוזניות סטנדרטי, מה שמאפשר לחבר אותו לרמקולים של מחשב, או לכבל AUX ברכבים שיש בהם חיבור כזה.

פורסם

עידן, אני הלכתי לפי הדרישות של הבחור שהיו ממשק מיילים נוח ומהיר, משקל ומצלמה טובה.

מניסיון עם שתי המכשירים הנ"ל, אני יכול לומר בוודאות כי ה9700 לוקח בכל פרמטר .

אני ממליץ בחום רב על הבלקברי, מכיוון שאחרי שהיה לי את הN97 של נוקיה שנחשב למכשיר "הדגל" של נוקיה ,הבנתי שנוקיה ממני לא יראו יותר כסף.

למכירה מגבר פולס אודיו 4 ערוצים ba-2900-הקלק

פורסם

הלוואי שהיו כבר מביאים את ה- Xperia X10. היה פותר לי את ההתלבטויות. אמנם לא קל, אבל איזו מצלמה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לי יש בלאקברי ואני מאוד מרוצה.

אם הטלפון הוא לעבודה, הוא מעולה.

אגב, לא הבנתי את הקטע של הבעיה עם הGPS.

יש את הGPS של אורנג' שעובד מצוין ויש את הWAZE שגם עובד כמו שצריך.

מבחינת BT, הבלאקברי מתחבר בלי שום בעיה תוך שניה וחצי.

• תוכן חדש...