Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממש לא התכוונתי למה שאתה חושב!

התכווני שהגיר האוטומטי מצליח לסובב את המנוע, (הנעה בדחיפה הכוונה)!!

ברור כשמש שאם הסוויץ מכובה המנוע לא יניע כי הוא לא מקבל הצתה (ברכב מודרני).

תיבת אוטומטית, כמו שיש במכוניתך, אינה יכולה לסובב את המנוע כאשר המנוע כבוי, כך שמה שהניע את המנוע זה פשוט המנוע עצמו שעדין לא עצר מכוח האינרציה והדלקת מתג התנעה חדשה את הנעת הרכב.
פורסם

דניאל אז אתה טועה, עקב המקרה הזה שזה קרה לי בטעות, הייתי חייב לנסות שוב את העניין הזה זה עיניין אותי מאוד, נסעתי שוב על אותה מהירות, כיבתי את המנוע לזמן ממושך יותר, איזה 20שניות, ולאחר מכן שוב פתחתי מתג הצתה ושוב המנוע הניע

פורסם
תיבת אוטומטית, כמו שיש במכוניתך, אינה יכולה לסובב את המנוע כאשר המנוע כבוי, כך שמה שהניע את המנוע זה פשוט המנוע עצמו שעדין לא עצר מכוח האינרציה והדלקת מתג התנעה חדשה את הנעת הרכב.

אני די מתוסכל ממה שהבחור טוען.

רציתי לדעת,בכבוי סוויץ סולנואידים מקבלים מתח ?

יכול להיות שהזינוק הרגעי במנוע עם הדלקת סוויץ מפורשת אצלו כהתנעה ?

איך שאני לא מסתכל על זה ,זה נשמע לי תמוה.

אני מעוניין להבין לעומק את טענתו של הבחור.

פורסם

ממה יש להיות מתוסכל? מנוע כבוי של רכב פרטי ושאינו מסתובב אינו יכול להניע ממצב נסיעה ולא משנה באיזה מהירות הרכב נסע. לסולנואידים של התיבה אין שום משמעות וקשר לתופעה שהוא מתאר.

פורסם

דניאל, את המנוע הנעתי כאשר הידית נשארה עדיין במצב D.

כניראה בכיבוי מנוע פתאומי תוך כדי נסיעה, התיבה נישארת עדיין משולבת להילוך כי הידית משולבת ל D.

זה לא שהעברתי לN, אלא הידית נשארה כפי שהיא על D.

פורסם
קצת הסתבכתי עם התשובות שלכם.

לא נגרם נזק לגיר מכיוון שהרכב נדחף לקצת זמן ובמהירות איטית? אך בעיקרון דבר כזה יכול לפגוע בגיר?

הבנתי נכון?

תודה לכם:wink:

חברה אין לי בעיה שתמשיכו לקיים פה דיון שופע ופורה אך אבקש לסגור את הפינות :wink:

אשמח אם תענו לי על השאלות המצוטטות.

פורסם

חברה בואו נעשה סדר. יש גירים אמריקאים עם משאבה אחורית שיושבת על הכניסה של גל ההינע. רכב כזה ניתן להניע בדחיפה מעל 60 קמ"ש.

בממיר מומנט מודרני יש נעילה מכנית מעל סל"ד מסוים, כדי למנוע הפסדים בהעברת הכח וזה תורם לחיסכון בדלק.

הסולנואידים לא שולטים באופן מוחלט בגיר יש העברה מכנית עם כבל מהידית לגיר שברירת המחדל שלה בלי חשמל זה עבודה חלקית של הגיר. כדי שלא תיתקע באמצע הדרך בגלל תקלה חשמלית. לכן מעל המהירות שבה הממיר ננעל מכנית, אם תכבה את הסוויץ הגיר עדיין יסובב את המנוע עד שהמהירות תרד לרף מסויים.

כשהמנוע כבוי גם אם תנעל תאורטית את הממיר, עדיין בכל המצבים בידית הגיר בניוטרל. אין שום משמעות לזה שדחפת את האוטו אחורה בהילוך 1 .

פורסם
חברה אין לי בעיה שתמשיכו לקיים פה דיון שופע ופורה אך אבקש לסגור את הפינות :wink:

אשמח אם תענו לי על השאלות המצוטטות.

לא יגרם נזק לתיבת הילוכים אוטומטית בתנאים שציינת.

אז חשבתי נכון לכן נראה לי משונה ההסבר שלו.
דווקא יש הסבר לתופעה שהוא תאר, נראה שיש לך הבנה בסיסית בתיבות אוטומטיות, אז בבקשה נסה.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
חברה בואו נעשה סדר. יש גירים אמריקאים עם משאבה אחורית שיושבת על הכניסה של גל ההינע. רכב כזה ניתן להניע בדחיפה מעל 60 קמ"ש.

בממיר מומנט מודרני יש נעילה מכנית מעל סל"ד מסוים, כדי למנוע הפסדים בהעברת הכח וזה תורם לחיסכון בדלק.

הסולנואידים לא שולטים באופן מוחלט בגיר יש העברה מכנית עם כבל מהידית לגיר שברירת המחדל שלה בלי חשמל זה עבודה חלקית של הגיר. כדי שלא תיתקע באמצע הדרך בגלל תקלה חשמלית. לכן מעל המהירות שבה הממיר ננעל מכנית, אם תכבה את הסוויץ הגיר עדיין יסובב את המנוע עד שהמהירות תרד לרף מסויים.

כשהמנוע כבוי גם אם תנעל תאורטית את הממיר, עדיין בכל המצבים בידית הגיר בניוטרל. אין שום משמעות לזה שדחפת את האוטו אחורה בהילוך 1 .

שלום גבי

גיר 4 הילוכים.

אובר דרייב מופעל בנד עם סרוו דרך סולנואיד.

האם גם במקרה כזה תקלת סולנואיד סרוו תאפשר כניסה של הבנד לעבודה ?

פורסם

לסיירה שלום. לשאלתך בהחלט לא, אם הבקר חשמלי ההילוך הרביעי לא יכנס.

שים לב אמרתי שליטה חלקית בהילוכים החשובים שתוכל לדדות הביתה.

יש גירים שבמצב חירום הוא יתקע על שני יתחיל בשני ויסע רק על שני. יש גירים שנתקעים על ראשון כל יצרן וההעדפות שלו.

פורסם
לסיירה שלום. לשאלתך בהחלט לא, אם הבקר חשמלי ההילוך הרביעי לא יכנס.

שים לב אמרתי שליטה חלקית בהילוכים החשובים שתוכל לדדות הביתה.

יש גירים שבמצב חירום הוא יתקע על שני יתחיל בשני ויסע רק על שני. יש גירים שנתקעים על ראשון כל יצרן וההעדפות שלו.

ז"א שזה לפי הסברך תלוי בלוגיקה של גוף השסתומים.

ז"א שיצרן יכול כן לדאוג להפעלת הסרוו,או שלחלוטין לא ?

• תוכן חדש...