Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום עלה לי רעיון לראש- במקום לשרוף את הזמן 3 שנים, אולי עדיף לנצל אותו לטובה ולקצור פירות.

אני עושה יומיות, מ8 עד 5, ב5 וחצי אני כבר בבית כי הבסיס הוא קרוב.

אני לא סוגר שבתות ולא חגים וכ'ו.

אני כרגע משרת שנתיים ו3 בצבא ויש לי עוד שמונה חודשים לשחרור.

חשבתי לעשות פסיכומטרי בזמן הצבא, האם זה רעיון טוב?

בהתחלה שללתי את הרעיון כי אני חושב שלא יהיה לי מספיק זמן וכוח לשבת בבית וללמוד אחרי יום ארוך בבסיס.

האם הצבא בא לקראת חיילים שרוצים לעשות קורס פסיכומטרי בצבא?

בכל מקרה, אשמח לשמוע דעות למה לעשות או לא לעשות פסיכומטרי בזמן הצבא.

תודה

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אם אין לך כח לשבת לפחות 3-4 שעות ביום כל יום אז רד מזה. אנשים עוצרים את החיים שלהם ל-3 חודשים (כלומר לא עושים כלום חוץ מללמוד לפסיכומטרי) בשביל ללמוד למבחן הזה.

מצד שני יש את עניין הניסיון, לפסיכומטרי שני אתה תגיע הרבה יותר מוכן ופחות לחוץ מאשר לראשון. בנוסף עקב היותך חייל אתה יכול לעשות קורסים בעלויות מגוחכות (יש חברות שאפילו לא מבקשות וואוצ'ר) ולכן יכול להיות שכדאי לך לעשות ניסיון כדי לבדוק את המים ולהיות חכם לפעם הבאה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתה יכול ללמוד זאת אבל בקטנה.

למה אני מתכוון? אתה יכול לשבת בשמירה וללמוד מילים, לקרוא טקסט באנגלית ולהעשיר את האוצר מילים באנגלית וכדומה.

אני גם לקראת שיחרור ותאמין לי שזה מעביר את השמירות בטיל.

קובי

פורסם

אם אין לך כח ללמוד, תיגש בלי פעם אחת. לך תדע, אולי תוציא ציון שאתה מרוצה ממנו. אני הוצאתי 640 כשניגשתי בלי ללמוד בכלל.

וגם אם לא, לפחות תדע מה באמת עומד מולך כשתרצה ללמוד לזה.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

לדעתי לגשת עכשיו בשביל לנסות זה חסר משמעות.

תעשה את זה בשביל לעשות את זה פעם אחת וזהו.

אני עשיתי וקיבלתי 727 - השקעתי כמו שצריך אחרי הצבא (אבל הייתי לוחם אז גם לא היה לי זמן בצבא)

כנראה שאתה מתכוון ללמוד אחרי הצבא ולכן רוצה לעשות פסיכומטרי.

כאשר בן דוד שלי פנה אליי בשאלה הזו המלצתי לו דבר אחד.

לך לפתוחה, תרשם כל סמסטר לקורס בסיסי אחד שעושים בכל תואר כמעט (סטטיסטיקה, מבוא למיקרו, מתמטיקה א וכו').

אם תשיג ציונים טובים, בהרבה מקומות יקבלו אותך גם בלי הפסיכומטרי (לעוברים ממוסד לימודים אחר יש תנאי קבלה שונים, פשוט צריך לפנות לאוניברסיטה\מכללה ולשאול).

ככה אולי גם לא תצטרך לשפר בגרויות וגם תקבל פטור על חלק מהקורסים שכבר עשית...

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

אני מאוד ממליץ לך לנסות לגשת עכשיו, אתה תגלה מהר מאוד אחרי שתשתחרר שאתה לא באמת יכול לשבת 3 חודשים בבית לא לעשות כלום ורק ללמוד לפיסכומטרי... יש לזה המון סיבות ביניהן

• אתה לא באמת יכול לשבת בבית בלי לעבוד 3 חודשים (בדר"כ)
  • ישעמם אותך עד מוות ללמוד יותר ממס' מאוד מצומצם של שעות ביום לפסיכומטרי
  • ישעמם אותך
  • ......

כרגע לנסות לגשת לבד יהיה חסר טעם לדעתי, עוד לא שמעתי מלבד psy מישהוא שניגש ככה סתם למבחן ובידע עצמי הצליח להוציא יותר מ600 שזה לרוב ממש לא מהווה ציון מספק לשום דבר כמעט..

כל עוד אתה בצבא, ואתה יכול לרוב גם ללמוד בזמן שאתה בצבא אם אתה ממש ג'ובניק אז אין סיבה שלא תשקיע את הזמן הזה לדברים כאלו.

בהצלחה!

פורסם

מניסיון אישי:

אני החלטתי לעשות פסיכומטרי ממש לפני השחרור בזמן הצבא.

השירות שלי היה יומיות אם כי אצלי זה היה קצת יותר מתיש- נסעתי בתחבורה ציבורית הלוך וחזור כל יום מזכרון יעקב ועד תל השומר.

לא לקחתי את הוואצ'ר שהצבא נותן ושילמתי סכום מלא לקורס פסיכומטרי שהיה פעמיים בשבוע למשך 5 שעות, מה שבסופו של דבר יתבטא ביומיים בשבוע שבהם אני יצאתי מהבסיס ב-16:00 ומ-17:00 עד 22:00 הייתי בקורס ואז בסביבות 23:00 הגעתי הביתה, מה שלא שמשאיר זמן לתרגל בכל פעם אלא רק ביום למחרת, בשעות הערב אחרי שאתה חוזר גמור מעייפות מהבסיס.

אותי זה גמר, לא היה לי ז%ן לשבת וללמוד אחרי ימים מתישים ביחידה שלי (היה לי תפקיד מאוד אינטנסיבי).

בסופו של דבר חוסר ההשקעה והקפיצה מעל הפופיק נתנו את שלהם ויצאתי לא מרוצה מהסיפור הזה.

המזל שלי שבגלל ההצטיינות בלימודי ההנדסאי לא הייתי זקוק כלל לפסיכומטרי בשני מוסדות שרציתי ללמוד בהם (הפסיכומטרי היה אמור לפתוח לי 2 דלתות נוספות בשתי אונ', מה שבשתיהן הוא נתן לי להיכנס לבסוף על בסיס מקום פנוי אבל זה לא היה רלוונטי כבר).

בהצלחה.

פורסם
אם אין לך כח לשבת לפחות 3-4 שעות ביום כל יום אז רד מזה. אנשים עוצרים את החיים שלהם ל-3 חודשים (כלומר לא עושים כלום חוץ מללמוד לפסיכומטרי) בשביל ללמוד למבחן הזה.

מצד שני יש את עניין הניסיון, לפסיכומטרי שני אתה תגיע הרבה יותר מוכן ופחות לחוץ מאשר לראשון. בנוסף עקב היותך חייל אתה יכול לעשות קורסים בעלויות מגוחכות (יש חברות שאפילו לא מבקשות וואוצ'ר) ולכן יכול להיות שכדאי לך לעשות ניסיון כדי לבדוק את המים ולהיות חכם לפעם הבאה.

פחות או יותר דעתי.

את הפסיכומטרי הראשון שלי עשיתי בתקופת הצבא, 500 שקל לקורס זה ממש בדיחה.

אני ממש לא השקעתי או עשיתי שיעורי בית, נגשתי רק לשיעורים ורשמתי את הכללים וה"טריקים" כביכול לקיצור זמנים, סידור זמן נכון ועוד. נגשתי למבחן ועשיתי אותו כדי להכיר מקרוב את המבחן, לא היו לי ציפיות גבוהות כיוון שלא למדתי ולא היו לי תוכניות לימודים בזמנו.

6 שנים לאחר מכן כאשר התעניינתי בלימודים הציון שהיה לי לא היה מספיק לתחום אז פתחתי שוב את הספרים הישנים ואת הספרים של חברות אחרות וישבתי בבית ולמדתי לבד לאחר שאני כבר מכיר את הבסיס ואת השיטות הבסיסיות וחשוב מכל את נקודות החולשה שלך. למבחן השני כבר הגעתי רגוע, אחרי שלמדתי והתכוננתי וחל שיפור גדול מאוד בציון.

בצבא אגב לא סגרתי שבתות בתקופת הלימודים בגלל שהקורס היה חד יומי ביום שישי והיה לי קצין טוב בזמנו.

אל תתבאס אם לא ילך לך במבחן הראשון ולא תקבל את הציון לו אתה מצפה, זה ממש לא משקף דבר לדעתי, אתה תראה שאם תצטרך לעשות שוב את המבחן אתה תהיה הרבה יותר מאורגן ותלמד היטב מכיוון שאתה מכיר כבר את נקודות החולשה שלך.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אם עדיין מחלקים וואצ'רים לקורס מוזל ויש לך את הכוח לשבת כמה שעות ביום, כל יום, על התחת וללמוד - אין לך מה להפסיד בעצם. כמובן שכמו שחלק כבר כתבו, אם אתה מראש לא מתכוון להשקיע אז זה די חסר טעם.

אני עשיתי קורס פסיכומטרי תוך כדי עבודה במשרה מלאה וקיבלתי ציון לא רע בכלל. הרבה תלוי בך ובכמה שתרצה להשקיע. יש כאלו שצריכים המון שעות של תרגול כדי להגיע לתוצאות גבוהות ויש כאלו שתופסים את הרעיון מהר ומספיקות להם כמה שעות של תרגול ביום. אף אחד בצבא לא חייב להתחשב בך, אבל סביר מאוד להניח שאם היחסים בינך לבין המפקד שלך סבירים ואתה לא חייל בעייתי תוכל לקבל פה ושם הקלות שיעזרו לך לעבור את הקורס בקלות יחסית, למשל יציאה מוקדמת מהבסיס בימים בהם אתה לומד והכי חשוב - שבועיים חופש מהצבא לפני הבחינה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מאמין שלא תהיה בעיה להשיג ספרי קורס ממישהו שכבר עשה את הפסיכומטרי, אפילו בחינם, אולי אפילו כאן בפורום.

לפיכך אני ממליץ שתיקח את הספרים, תתחיל לעבור עליהם, תראה איך המידע נקלט אצלך ותקבל החלטה בהתאם.

מה שבטוח - חלקים או פרקים מסויימים אפשר בכיף לתרגל בזמנך הפנוי. לך תדע, אולי אפילו תלמד מזה משהו.

(גילוי נאות: כותב שורות אלו בז למוסד הזה שנקרא "פסיכומטרי" ומתנגד לו ברמה העקרונית. כנ"ל לגבי "מרכזי הערכה" תעסוקתיים.)

פורסם

אני באופן אישי לא מצליח לכוון לפסיכומטרי שני בכלל.

גם עלויות המבחן וגם הזמן שתשקיע - פשוט חבל.

חשוב לזכור, הפסיכומטרי הוא אמצעי ולא מטרה.

אין לך מה לעשות איתו למעט כרטיס כניסה למקצוע שאתה רוצה ללמוד במוסד בו בחרת.

תבדוק עם עצמך מה אתה רוצה ללמוד ואיפה ומהנתונים האלה תגזור את הציון אותו אתה צריך בשביל להתקבל.

אם הציון שאתה צריך מעל 700 (כמובן לאחר השקלול עם ממוצע הבגרויות שלך) אז לדעתי תמתין ותעשה את זה פעם אחת בראש שקט.

נקודה נוספת, אם אתה צריך לשפר בגרויות, אם בשביל ממוצע כללי או בשביל דרישה למקצוע מסוים (למשל, חלק מממוסדות הלימוד דורשים 5יח"ל מתמטיקה עם ציון מסוים לתארים מסוימים) הייתי מציע לך קודם לפנות לשיפור הבגרויות.

שיפור הבגרויות ינקה את האבק מתאי המוח העייפים, יזכיר לך מה זה אומר לשבת ללמוד ויכניס אותך למסגרת הלימודים חזרה בצורה יותר מתונה מהפסיכומטרי.

כמו כן, אם אתה מתכוון לשפר מתמטיקה זה מאוד יעזור לך בפסיכומטרי, המוח יהיה "חם", החשיבה מהירה יותר וכו'.

אגב, תבחן את ההשפעה של כל אחד מהשינויים על ציון הסכם. לעתים תוספת קטנה בבגרויות מורידה פלאים את הדרישה בפסיכומטרי ולהיפך.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

תודה רבה לכולכם על התגובות.

הבגרות שלי היא די ממוצעת...ממוצע 80-82 4 באנגלית ו3 במתמטיקה.

אני רוצה ללמוד כלכלה ומקווה מאוד באוניברסיטה.

אם אני יקבל ציון טוב, זה כאילו "עקצתי" 3-4 חודשים של זמן פנוי מהאזרחות.

מצידי לפרוס את הלמידה מעכשיו ועד השחרור, ז"א לגשת למבחן עוד 7 חודשים.

האם אפשרי לעשות דבר כזה?

אני לא לחוץ לעשות את זה בפרק זמן של שלושה חודשים, אני יכול להתגמש עם זה...

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

למיטב זכרוני הקורסים הכי ארוכים (אלו של מפגש אחד בשבוע) אורכים כ-3-4 חודשים.

מה שכן בנתיים אתה יכול להתחיל ללמוד את המילים, דבר שיקל עלייך מאוד (ויחסוך הרבה זמן) במהלך הקורס.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני עשיתי פסיכו בזמן צבא, טוב נו, "עשיתי" זו מילה גדולה למה שהלך שם.

קיבלתי את כל העסק כצ'ופר כי הייתי קצין צעיר וחמוד.

הגעתי ל5-6 שיעורים והספרים שלי ריקים לחלוטין, אם תרצה ואם ואמצא אותם אתה יותר ממוזמן לבוא ולקחת.

אתה חייב "תחת" לפסיכומטרי והרבה זמן, לי לא היה לא את זה ולא את זה.

בכל זאת נגשתי למבחן וקיבלתי 560, ממה שהבנתי זה קצת מעל הממוצע.

בכל זאת יצא מזה משהו, קיבלתי פטור מלא מאנגלית לתואר הראשון והשני כי הוצאתי את הציון המקסימלי. :)

חבל שבכל מה שקשור למתמתיקה אני אדיוט גמור.

בקיצור, לך על זה, אין לך מה להפסיד. גם פטור מאנגלית לא בא ברגל.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אני מאוד ממליץ לך לנסות לגשת עכשיו, אתה תגלה מהר מאוד אחרי שתשתחרר שאתה לא באמת יכול לשבת 3 חודשים בבית לא לעשות כלום ורק ללמוד לפיסכומטרי... יש לזה המון סיבות ביניהן
  • אתה לא באמת יכול לשבת בבית בלי לעבוד 3 חודשים (בדר"כ)
  • ישעמם אותך עד מוות ללמוד יותר ממס' מאוד מצומצם של שעות ביום לפסיכומטרי
  • ישעמם אותך
  • ......

כרגע לנסות לגשת לבד יהיה חסר טעם לדעתי, עוד לא שמעתי מלבד psy מישהוא שניגש ככה סתם למבחן ובידע עצמי הצליח להוציא יותר מ600 שזה לרוב ממש לא מהווה ציון מספק לשום דבר כמעט..

כל עוד אתה בצבא, ואתה יכול לרוב גם ללמוד בזמן שאתה בצבא אם אתה ממש ג'ובניק אז אין סיבה שלא תשקיע את הזמן הזה לדברים כאלו.

בהצלחה!

את האמת שזה מה שאני עשיתי. ישבתי בבית אפילו כמעט 4 חודשים בלי עבודה ולמדתי בטירוף (השתחררתי חודש לפני פתיחת הקורס). חייתי מהמענק של הצבא, בצמצום רב. השתעממתי למוות, הרבה דמעות ודם, וספרים עפו בחדר שלי. אבל בסוף הוצאתי ציון שמספיק לי, וכמובן 150 באנגלית שזה מביא לי פטור (ידעתי שיהיה לי פטור, פשוט לא חשבתי שזה יהיה בציון מושלם).

מה שאני עשיתי הצלחתי רק בזכות תמיכה מטורפת מההורים, אני בטוח במאות אחוזים שללא התמיכה הזאת, הייתיי מתייאש באמצע וזורק את המבחן המטופש הזה לעזעזל.

I Ride Because I Really Like Dessert

• תוכן חדש...