Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לפני 3 שבועות פרפקט 2003 1800 אוטומטית במצב מעולה (לכאורה) ועם ק"מ נמוך יחסית.

הרכב מטופל סדיר במוסך מורשה.

דגם המנוע QG18

אתמול הרכב נתקע באמצע נסיעה כשהמזגן הופעל, לא ניתן היה יותר להניע את הרכב.

גרירה למוסך מורשה והדיאגנוזה : מנוע צעדים תקוע שמקצר וששרף את מחשב הזרקה - הנזק כ-6K (כשאת המחשב מתקנים)

ואני חשבתי שניסן אלמרה זה רכב אמין ללא תקלות :cry::cry::cry:

שאלותי לחברים בעלי הידע והנסיון כאן,

מה יכולה להיות הסיבה לכך ? במוסך טוענים שהסיבה כנראה חדירת מים. מאיפה לכל השדים והרוחות מגיעים מים לשם ?

כשקיבלתי את הרכב הוא היה אחרי שטיפת מנוע יסודית (נראה מצוחצח ומוכן למסדר המפקד), האם זה יכול להוות מקור לתקלה?

האם יש לי קייס כלשהו לבוא בתלונות למוכר (שהוא סוכנות רכב, שלא סיפק כל ביטוח בנושא זה)?

אשמח לשמוע את חוות דעתכם

תודה תודה על העזרה, חטפתי וואחד מכה היום...:x

אבי

פורסם
מה יכולה להיות הסיבה לכך ? במוסך טוענים שהסיבה כנראה חדירת מים. מאיפה לכל השדים והרוחות מגיעים מים לשם ?

כשקיבלתי את הרכב הוא היה אחרי שטיפת מנוע יסודית (נראה מצוחצח ומוכן למסדר המפקד), האם זה יכול להוות מקור לתקלה?

בהחלט כן.

רכיבים חשמליים כגון אלטרנטור, מחשב מנוע, חיישנים למניהם עלולים להנזק במהלך שטיפת מנוע.

פורסם

אני לעולם לא אבין שטיפת מנוע ברכב!

מה ההיגיון בזה?

יש מצב טוב שזה נגרם כתוצאה מהשטיפה.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

לדעתי לא הגיוני שקצר במנוע צעדים תקוע ישרוף את מחשב הזרקה. המחשב בדרך כלל בנוי כך שכל היציאות והכניסות שלו מוגנות וקצר על כניסות ויציאות DATA מנתק אולי קישוריות לחיישן או חיישנים אבל לא יפגע במחשב עצמו. הערכה הלא מקצועית שלי שאולי חדרו מים ישירות למחשב "התבלבלו" שם עד שנוצר קצר כל שהוא. מציע שתבדוק אפשרות לתקן את המחשב באחת המעבדות הפרטיות לפני שאתה שופך ים בה כסף. חשוב לציין שככל שתקדים לפרק ולפתוח את המחשב אולי תצליח לתפוס מצב שלא תתפתח קורוזיה כי אז המחשב יהיה ז"ל.

פורסם
בהחלט כן.

רכיבים חשמליים כגון אלטרנטור, מחשב מנוע, חיישנים למניהם עלולים להנזק במהלך שטיפת מנוע.

תודה על התשובות עד כה

איך אבל אני משכנע או תובע את המוכר במקרה כזה ? מה הכלים שלי לצורך העניין ?

האם מוסך מורשה יוציא לי מכתב עם הסיבה לתקלה ?

מה הנסיון שלכם לגבי מקרה כזה ?

תודה על עזרתכם

פורסם

גם אם המוסך יגיד לך בוודאות שהתקלה נגרמה כתוצאה מהפעולה של המוכר, אתה לא יכול לתבוע אותו.

בדיוק כמו שאתה לא יכול לתבוע אותו על כל ליקוי אחר שנגרם לרכב במהלך תקופת הבעלות שלו.

המקסימום שיכולת לעשות זה לגלות את התקלה מבעוד מועד (בלתי אפשרי, אני יודע), ולהוריד את עלות

התיקון מהמחיר ששילמת לו לפני העברת הבעלות. אבל אחרי ששילמת והרכב בידיך - אין מקום לשינויים.

ברגע שתקלה מתרחשת בתקופת הבעלות שלך, אין למוכר הרכב כל אחריות כלפיך - אלא אם קיבלת ממנו

אחריות - כלומר, אם קנית ממגרש כלשהו שנותן תעודת אחריות בכתב לתיקון ליקויים ברכב, בדומה לאחריות

יצרן לרכב חדש.

פורסם
גרירה למוסך מורשה והדיאגנוזה : מנוע צעדים תקוע שמקצר וששרף את מחשב הזרקה - הנזק כ-6K (כשאת המחשב מתקנים)

אני לא יודע אם מאוחר מדי, אבל הייתי מקבל הצעה ממוסך מומחה אבל לא מורשה היבואן. אני מכיר מקרה בו סובארו לגאסי קיבלה הצעת תיקון בסך 5000+מע"מ מסובארו המרכזי, אחרי שני נסיונות תיקון לא מוצלחים שלהם (ב-800 ש"ח כ"א) - ובסוף תוקן ב-1200 ש"ח במקום אחר, ונוסע עד עצם היום הזה.

:turn-l:
פורסם

במנוע צעדים של הניסאן שלך זורם נוזל קירור של המנוע , זאת כדי לחמם את בית המצערת.

במשך הזמן אטם של מנוע הצעדים מתיבש ומתחילה דליפה של נוזל קירור לחלק החשמלי של מנוע צעדים ולתוך סעפת היניקה.

במידה ותופסים את זה בזמן הנזק מסתכם במנוע צעדים-1700 ש"ח ואטם-100 ש"ח.

אם לא שמים לב לבעיה- מנוע נכבה לפעמים בסרק או מזייף קצת בסרק, הקצר שורף את הרכיב שאחראי לספק מתח למנוע סיבובי סרק, הרכיב יושב בתוך מחשב ההזרקה ולהחליפו עולה כ 2500 ש"ח.

אני ממליץ לבדוק את השקע של מנוע הצעדים מפני שלפעמים הוא נמס כתוצאה מהקצר ויכול לגרום לתקלות נוספות.

אין לך מה לבוא בתלונות לאף אחד, זו מחלה של דגם זה בלבד של האלמרה, דגם זה יוצר כשנה בלבד והיצרן עבר למצערת חשמלית ללא חימום של נוזל קירור.

בהצלחה.

SuckSqueezeBangBlow

פורסם

תודה charger12il על התשובה המפורטת.

האם להמשך יש משהו שעלי לעשות ? איך בודקים בשגרה דבר כזה כדי שלא יחזור ?

האם האטם חיצוני ? האם צריך לפרק משהו כדי לבדוק ואם כן כל כמה זמן/ק"מ ?

תודה

אבי

פורסם
המחשב בדרך כלל בנוי כך שכל היציאות והכניסות שלו מוגנות וקצר על כניסות ויציאות DATA מנתק אולי קישוריות לחיישן או חיישנים אבל לא יפגע במחשב עצמו.
מהפה שלך למתכננים של היצרנים....

לצערי אתה טועה. אין שום הגנות ליציאות הספק של יחידות בקרה אוטומטיביות, למעט אולי מערכות בטיחות ABS וכל כך פשוט לגרום נזק ליחידת בקרה, לפעמים מספיק לשם נורת ביקורת במקום הלא נכון וגמרנו.

פורסם
מהפה שלך למתכננים של היצרנים....

לצערי אתה טועה. אין שום הגנות ליציאות הספק של יחידות בקרה אוטומטיביות, למעט אולי מערכות בטיחות ABS וכל כך פשוט לגרום נזק ליחידת בקרה, לפעמים מספיק לשם נורת ביקורת במקום הלא נכון וגמרנו.

כל שכתבתי זה מתוך נסיון עם מערכות מיחשוב לא אוטומטיביות שזוכות לתנאי עבודה ברמת "הילטון" בהשואה למחשבי רכב. מוזר עד מוזר ביותר שאין הגנות על קווי דטה ומתחים בין מחשב הרכב לחיישנים כאשר מדובר בתנאי הסביבה קשים מאד שמחייבים עמידה בתקן MIL SPEC. כל מקצוען יודע שאין קל מאשר להוסיף הגנות כאלה שלא תופסים כמעט מקום בלוח ועלותם זניחה, זה א' ב' בתכנון מזה שנים רבות. מה שקורה במחשבי רכב כפי שתארת זה פשוט בלתי נתפס.

פורסם

אין בעיה עם קווי DATA או חיישנים אלא בדרגת ההספק, קרי אקטואטורים. ז"א גם ממסר פשוט של משאבת דלק יכול לגרום לנזק ליחידת הבקרה.

בלתי נתפס אולי אך זה המצב מזה שנים רבות, עניין פשוט מאוד של עלויות תכנון ויצור, ובכל זאת כמות הנזקים אינה רבה ולרוב נובעת ממעשה אדם לא מיומן, בנסיון לתקן או לאבחן מערכות ממחושבות ברכב.

פורסם

מענין מאד שכך פני הדברים. בסופו של דבר המחדל טכנולוגי הזה מיצר שרשרת לא קצרה של קוטפי קופון כמו המכונאי, מעבדות ולפעמים גם היצרן שהקופון שלו היקר מכולם. בקיצור הרבה נהנים מהמחדל הזה למעט בעל הרכב שהוא הקורבן היחידי, גם מפסיד ימי עבודה וגם משלם לא מעט כסף כדי לרצות את קוטפי הקופונים.

• תוכן חדש...