Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לאחר התלבטות קניתי שמן 5W40 סינטטי מלא של MOBIL SYNT S

השאלה הפשוטה שלי היא כזאת, הוא יהיה טוב למנוע של פג'ו 205, 1400,הזרקה, 1999, 130 אלף קילומטר??

למי שזוכר פתחתי בעבר דיון בשביל חבר עם 206, אצלו השינוי בשמן היה בסדר גמור אבל הרכב שונה אז אני שואל שוב.

עזבו כסף ועזבו הכול, השמן הנ"ל יהיה טוב למנוע שלי? לא ייגרום לבעיות? אשמח לתשובה מיודעי דבר.

למיטב הבנתי ומקריאה בפורום ובאינטרנט, שמן סינטטי מלא הוא הכי טוב שיכול ליהיות בשביל המנוע, אבל זה מנוע TU ואני לא חושב שהיה סינטטי מלא כהמציאו את המנוע הזה,

הרכב עבר ראש מנוע לפני 700 קילומטר אם זה משנה, בגלל זה החלטתי כבר להשים שמן איכותי וטוב בהחלפה הזאת.

מנהלים יקרים, למען הדיון הזה לא יתפתח לוויכוח של עלות/תועלת וחברות טובות יותר או פחות אשמח שתנעלו אותו לאחר מיצוי התשובות.

פורסם

מאז שעשיתי את הראש מנוע ונגמרו הנזילות (כרגע 750 קילומטר מאז הראש) אין אכילת שמן אפילו לא מזערית, כמובן שזה לא מדגמי במיוחד.

פורסם

לא ממליץ על שימוש בסינטטי מלא במנוע כשלך.

המנוע תוכנן עם טולרנס גבוה ומתאים לשימוש בשמנים סינטטיים למחצה ולא בשמנים סינטטיים מלאים.

המלאים מתאימים למנועים בעלי מעברי שמן צפופים יותר ומרווח צפוף יותר בין החלקים הנעים.

TU לא נמצא שם.

למעשה, קיימים מנועים (לי ידוע על מנועי אופנועים כאלה) ששימוש בסינטטי מלא רוצח אותם במקום להועיל.

דוגמא קלאסית: "חוזק השרשרת בחוליה החלשה":

איכות המכלולים העובדים יחדיו חייב להיות שווה ערך, ברגע שחלק אחד חזק מידי, חלק אחר נשבר.

אם השמן טוב יותר מהמנוע, המנוע ינזק, כמעט תמיד.

5W40 סינטטי מלא הינו שמן דליל מידי עבור המנוע שלך, לדעתי.

אופנוען

פורסם

סנטטי או לא סינטטי

זה ממש לא משנה לרכב שלך

רק שרמת צמיגות של 5 נמוכה מידיי בשבילך

תשים שמן 10/40 זה הכי מתאים

סופי

פורסם

למעשה, קיימים מנועים (לי ידוע על מנועי אופנועים כאלה) ששימוש בסינטטי מלא רוצח אותם במקום להועיל.

הבעייה שאני מכיר עם שמן סינטטי שקשורה לאפנועים היא החלקה של מצמד רטוב. למיטב ידיעתי זה יותר קשור יותר לדירוג השמן, כאשר חבילת התוספים של השמן "מתקדמת" מדי עלולה להיווצר החלקה במצמד, אבל הבעייה באופנועים וכאלו בעלי מצמד רטוב.

אם כבר עוסקים בנושא וציינת שימוש בשמן של MOBIL, הנה קישור לאתר של MOBIL "שמנפץ" מס' מיתוסים בנושא שמן סינטטי מלא: http://www.mobil.com/USA-English/MotorOil/Synthetics/Myths.aspx

הרושם שלי ש-MOBIL מעודדת מעבר לשמן סינטטי מלא עבור רוב הרכבים.

לפי מה שהבנתי מדיונים קודמים החשש העיקרי בנוגע למעבר לשמן סינטטי מלא הוא יצירת אפקט פלאשינג שעלול לסתום מעברי שמן. הנה דיון מועיל בנושא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=297165

פורסם

מעבר לכל התאוריות (ואני לא בא מתחום האופנועים אלא המכוניות - אלו עם ה TU בפרט) טרם נתקלתי בשמן 5W40 ש"רצח" מנוע תקין (משומש או חדש) - סתם לידיעה... (עכשיו אפשר להמשיך עם התאוריות).

אגב, אצלי ב "TU5JP4" (זה 1.6 16 שסתומים) המנוע עבד החלפה אחת על 5W40 ומאז עובד על 5W30 (אם זה משנה, המנוע הזה עבר אצלי כבר 50K ק"מ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא ממליץ על שימוש בסינטטי מלא במנוע כשלך.

המנוע תוכנן עם טולרנס גבוה ומתאים לשימוש בשמנים סינטטיים למחצה ולא בשמנים סינטטיים מלאים.- מאיפה לך המידע ? יש ברשותך פרטים טכניים מדוייקים של הטלורנסים של המנוע שמצביעים על כך שלמנוע הזה לא מתאים שמן 5W40 ?

המלאים מתאימים למנועים בעלי מעברי שמן צפופים יותר ומרווח צפוף יותר בין החלקים הנעים.

TU לא נמצא שם.

דוגמא קלאסית: "חוזק השרשרת בחוליה החלשה":

איכות המכלולים העובדים יחדיו חייב להיות שווה ערך, ברגע שחלק אחד חזק מידי, חלק אחר נשבר.

אם השמן טוב יותר מהמנוע, המנוע ינזק, כמעט תמיד. - קשקוש

5W40 סינטטי מלא הינו שמן דליל מידי עבור המנוע שלך, לדעתי.

שמן מנוע 5W40 מתאים למנוע לפי הנחיות הייצרן.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...