Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם בולם קדמי ש(יתכן) שמשאיר עקבות שמן יכול להחשב כפגום ומכאן שהוא יכול להרוס מיסב קדמי ?

אגב, נעשתה בדיקת נדנוד בפינות ואין בעיה עם הבולם. גם בנסיעה עימו בכביש ועל במפרים לא היו בעיות או רעשים כלשהן.

מה הסיבות להרס של מיסב קדמי בתדירות גבוהה?

• ספונסר פורום
פורסם

הסיבה הכי שכיחה להרס של מיסבים לעיתים תכופות

היא איכות המיסבים עצמם .

מיסב קדמי איכותי של פירמה מוכרת צריך לעלות כ 200 שח

ניתן למצוא את אותו מיסב גם ב 30 שקל

אבל צריך לפרק אותו אחרי פחות משנה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

למייסבים יש בלאי טבעי, להערכתי במומצע האורך חיים של מייסב מקורי הוא כ 150-200אלף ק"מ עד שהוא מתחיל להרעיש.

מה שמקצר את חייו זה מהירות גבוהה+ רכב עמוס בנוסעים או בקיצור משקל.

פורסם

שימו לב למה שדניאל כתב באחד מהשרשורים-

כמה כבר אתה נוסע על כביש מקורצף?

המיסבים מקורים של הרכב הפרטי מחזיקים לרוב המון ק"מ. הבעיות מתחילות אחרי תאונות, פגיעות חזקות במדרכה, זויות מתלה לא תקינות, עבודה כושלת בהחלפת מיסב או שימוש בחלק נחות מבחינת איכות.

לרוב הכשל הוא במיסב אחד, מחליפים אותו ואני לא זוכר שראיתי מקרה שחזר רכב אחרי החלפת מיסב עם כשל בצד השני תוך זמן קצר.

בקיצור רבותיי, חבל על הכסף! מיסבי גלגלים לא צריף כלל להחליף בזוגות.

המקצוע שלי כמו שלך ואני עוסק בו גם שנים רבות, לשעות הפנאי אני מתעסק בדברים שונים ממך...

אין כאן שום הטעיה, אם יש המלצה של יצרן זה או אחר להחליף מיסבים בזוגות ברור שיש לפעול לפי המלצה זו, באופן כללי להרבה מאוד דגמים של רכב לא ראיתי המלצה כזו בספרות העבודה ולכן אשמח לראות המלצה של יצרן ספציפי שאתה מכיר ולאיזה סוג מיסב מתייחסת ההמלצה (סגור-ללא תחזוקה או פתוח-בעל תחזוקה).

ולעניין הטכני, מיסב יכול להיות תקין או לא. אין באמצע, כמו למשל בולמ"ז שהוא חלק מתכלה בעל בלאי מתוכנן שאם הזמן אופן הפעולה שלו נעשה פחות יעיל מאשר הוא חדש כך גם צמיגים, במקרים האלו בוודאי שההמלצה לתחזוקה סימטרית במקומה.

מיסבים סגורים מתוכננים ע"י היצרן לאורך חיים מאוד גבוה כמו למשל תיבת הילוכים, נכון שגם להם יש בלאי, אך מיסב גלגל לא מוגדר כרכיב מתכלה, כל עוד הוא לא מרעיש, שזה סממן ראשון לכשל, או קיים בו חופש רדיאלי או צירי מעל המתוכנן או דרישות היצרן אין צורך להחליפו. ואם תבחר להחליף רק את המיסב הלא תקין בצד אחד ולהשאיר את זה שנמצא תקין בצד השני, לא תפגע בשום מצב בהתנהגות הרכב בנסיעה.

אשמח אם תשכנעו אותי אחרת, עד עכשיו הטיעונים של כביש מקורצץ לא ממש עשו את העבודה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

חברים יקרים תודה רבה על התגובות.

עם זאת לצערי לא הבנתי ולא מצאתי בחיפוש -

א) האם בולמי זעזועים ישנים ומשומשים יכולים לגרום לבלאי מואץ ביותר במיסב? (הבנתי שקשה לבדוק תקינות של בולם אז בהנחה שיש הזעה מסוימת בבולם)

לפי המשפט הזה אני מבין שלא יתכן שבולם חלש יפגע במיסב היות ומדובר רק ביעילות של הבולם - "ולעניין הטכני, מיסב יכול להיות תקין או לא. אין באמצע, כמו למשל בולמ"ז שהוא חלק מתכלה בעל בלאי מתוכנן שאם הזמן אופן הפעולה שלו נעשה פחות יעיל מאשר הוא חדש כך גם צמיגים, במקרים האלו בוודאי שההמלצה לתחזוקה סימטרית במקומה."

ב) אגב האם ניתן לבקש במכון טסטים רק לבדוק את הבולמים בפסי הרעדה בלי קשר לטסט ,כדי לקבל תשובה מוחלטת?

ג) ומוסיף שאלה אחרונה - האם ציריה פגומה יכולה לגרום הרס חוזר של מיסב ?

אשמח לכל התיחסות נוספת ממומחי הפורום.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום שוב לחברה הפורום. זקוק לעזרתכם אני אובד עצות.

ברנו קליאו דור ראשון RT - שוב נהרס לי מיסב קדמי ימין (זה שהחליפו עם הנאבה והציריה). פעם שלישית ב 4 חודשים.

במסגרת האחריות מחודש מרס 2010 - הפעם במוסך רוצים להחליף ללא תשלום את כל המכלול למשהו משומש מפירוק (ממה שהבנתי זה הברזל הגדול שלתוכו נכנסת הנאבה) - בית מיסב או אולי יד סרן - הטענה היא שכנראה בית המיסב (המכלול כולו) עצמו עקום.

א. הרכב לא עבר תאונה הוא אצלי יד ראשונה ואף אחד לא נגע בדברים האלה חוץ מהמוסך הזה.

ב. מה הסיבה שבית מיסב כזה מתעקם (אם באמת הוא התעקם) ? האם יכול להיות שהכנסת הנאבה לתוכו בחודש מרס או החלפת הציריה משהו התעקם שם?

ג. האם מישהו מכיר את הדגם הספציפי של הקליאו RT - האם יש שם משהו מיוחד שאנו מפקששים ? אולי בהרכבה ? האם יש כמה מיסבים שמתאימים לרכב הזה ? גדלים שונים ? רוחב שונה ?

ד. האם כיוון פרונט לקוי יכול לפגוע ולהרוס מיסב תוך חודש וחצי ? ואם כן למה מיסב ימין לא התקלקל ?

האם ציריה משופצת שהותקנה לי יכולה לגרום להרס המיסב תוך חודש וחצי?

ה. אם יש בעיה במיסב ויש רעש - האם אפשר עדיין לעשות כיוון פרונט במצב כזה או שבמצב כזה הגלגל יושב עקום כי המיסב פגום ?

ו. האם הפתרון שהוצע לי (בית מיסב +נאבה +מיסב משומשים מפירוק בהנחה שנמצא כזה ) הוגן ?

ז. האם נסיעה במיסב מרעיש יכולה להרוס את הציריה שהותקנה לי בימין או לגרום לנזק אחר כלשהו בצד שמאל או בכלל?

(הבעיה במיסב קדמי ימין לא נפתרה למרות שכבר שילמתי על החלפת ציריה ימין למשופצת בגלל טענה ל"חופש", פעמיים מיסבים(כולל אחד שמאלי חדש כרגע תקין טפו טפו טפו), פעם אחת נאבה ימין ועוד החלפת חוזרת של ציריה ימין ללא תשלום)

עוד אציין כי בהחלפת מיסב קדמי שמאל לבדו מחודש נובמבר - הכל תקין עד עתה.

תודה רבה על תשובות

אני מחזיק כמעט 18 שנה את הרכב וזו הפעם הראשונה שהסתבכתי איתו ככה.

פורסם
למייסבים יש בלאי טבעי, להערכתי במומצע האורך חיים של מייסב מקורי הוא כ 150-200אלף ק"מ עד שהוא מתחיל להרעיש.

מה שמקצר את חייו זה מהירות גבוהה+ רכב עמוס בנוסעים או בקיצור משקל.

אצלי יש מעט רעש בשמאלי אם אני לא טועה.

בנסיעה מהירה ולחץ על גלגל שמאל בהטית ההגה זה מרעיש.

אם הטיה לקלה לכיוון נגדי נעלם הרעש.

זה באמת מסב גלגל ?

פורסם
בוקר טוב

אנסה להסביר לך באופן שאינו משתמע לשתי פנים. אני מבין שהשאלה המרכזית שלך היא: מה הם הגורמים לכשל חוזר ונשנה במיסב הגלגל. אם כך הנה לך תשובה:

אני חושב שאת התשובה הממצה ביותר קיבלת מרון. מיסב חדש מאיכות משובחת המורכב נכון יחזיק על הרכב בכל תנאי (להוציא

מצב שהרכב חונה באופן קבוע בתוך שלולית עמוקה) הרבה יותר מ100000 ק"מ כמו שכבר כתבו לך לפני. לפי ניסיוני הרב, מעל 30 שנה במקצוע, שום חלק פגום במערכת לא יכול לגרום לבלאי מואץ במיסב הגלגל, וזה כמו שכבר כתבתי בתנאי שהרכבתו בוצעה כהלכה.

יום טוב

תוכל לשתף אותנו בפירמות הטובות ביותר ?למסבי גלגל.

פורסם

אכן מניסיון עם שני רכבי קליאו RT דור ראשון, יש להם איזה קטע עם מיסבי גלגל.

בקליאו הראשונה שלי החלפתי מיסב גלגל ימני עם נאבה לחלק זול (ולמרות זאת לקחו לי 450 שקל כולל עבודה) ולאחר 10 אלף קילומטר החל להרעיש שוב.

כרגע יש לי קליאו 94 שמאז שיצאה מהמפעל נוסעת על אותם מיסבים. אחד מהם החל להרעיש קצת.. אז כנראה שאצטרך להחליף אותו בקרוב.

Renault clio RT 1994

פורסם
שלום שוב לחברה הפורום. זקוק לעזרתכם אני אובד עצות.

ברנו קליאו דור ראשון RT - שוב נהרס לי מיסב קדמי ימין (זה שהחליפו עם הנאבה והציריה). פעם שלישית ב 4 חודשים.

במסגרת האחריות מחודש מרס 2010 - הפעם במוסך רוצים להחליף ללא תשלום את כל המכלול למשהו משומש מפירוק (ממה שהבנתי זה הברזל הגדול שלתוכו נכנסת הנאבה) - בית מיסב או אולי יד סרן - הטענה היא שכנראה בית המיסב (המכלול כולו) עצמו עקום.

א. הרכב לא עבר תאונה הוא אצלי יד ראשונה ואף אחד לא נגע בדברים האלה חוץ מהמוסך הזה.

ב. מה הסיבה שבית מיסב כזה מתעקם (אם באמת הוא התעקם) ? האם יכול להיות שהכנסת הנאבה לתוכו בחודש מרס או החלפת הציריה משהו התעקם שם?

ג. האם מישהו מכיר את הדגם הספציפי של הקליאו RT - האם יש שם משהו מיוחד שאנו מפקששים ? אולי בהרכבה ? האם יש כמה מיסבים שמתאימים לרכב הזה ? גדלים שונים ? רוחב שונה ?

ד. האם כיוון פרונט לקוי יכול לפגוע ולהרוס מיסב תוך חודש וחצי ? ואם כן למה מיסב ימין לא התקלקל ?

האם ציריה משופצת שהותקנה לי יכולה לגרום להרס המיסב תוך חודש וחצי?

ה. אם יש בעיה במיסב ויש רעש - האם אפשר עדיין לעשות כיוון פרונט במצב כזה או שבמצב כזה הגלגל יושב עקום כי המיסב פגום ?

ו. האם הפתרון שהוצע לי (בית מיסב +נאבה +מיסב משומשים מפירוק בהנחה שנמצא כזה ) הוגן ?

ז. האם נסיעה במיסב מרעיש יכולה להרוס את הציריה שהותקנה לי בימין או לגרום לנזק אחר כלשהו בצד שמאל או בכלל?

(הבעיה במיסב קדמי ימין לא נפתרה למרות שכבר שילמתי על החלפת ציריה ימין למשופצת בגלל טענה ל"חופש", פעמיים מיסבים(כולל אחד שמאלי חדש כרגע תקין טפו טפו טפו), פעם אחת נאבה ימין ועוד החלפת חוזרת של ציריה ימין ללא תשלום)

עוד אציין כי בהחלפת מיסב קדמי שמאל לבדו מחודש נובמבר - הכל תקין עד עתה.

תודה רבה על תשובות

אני מחזיק כמעט 18 שנה את הרכב וזו הפעם הראשונה שהסתבכתי איתו ככה.

בשאלה ד' - הכוונה כמובן מדוע מיסב שמאל לא התקלקל אם הבעיה היא כיווון פרונט ?

פורסם
אצלי יש מעט רעש בשמאלי אם אני לא טועה.

בנסיעה מהירה ולחץ על גלגל שמאל בהטית ההגה זה מרעיש.

אם הטיה לקלה לכיוון נגדי נעלם הרעש.

זה באמת מסב גלגל ?

אכן מדובר במיסב גלגל

פורסם

אז הנה יש לי פרוייקט לעשות.

יש למישהו המלצות על פירמה טובה למסבים ?

אצל שניצקי ברחוב צלנוב יש NSK ,מה דעתכם ?

פורסם

הכוונה לרחוב צלנוב בתל-אביב?

פורסם

הנה לך כמה פירמות של מיסבים משובחים: SKF TIMKEN NSK

שיהיה כבר בהצלחה

• תוכן חדש...