Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי כמה זמן היה פה שרשור (אם מישהו יכול למצוא אני מאוד אודה, אני לא הצלחתי) על קבוצה בפייסבוק שנקראת "לתדלק בזול - קבוצת צרכנים".

בזמנו הקבוצה הבטיחה לעשות מאמצים על מנת שכל מי שנרשם, בתנאי שמתחייב כביכול לתדלק בחברת דלק אחת יקבל הנחה משמעותית על דלק (ולמה שלא נסכים להתחייב הרי אנחנו מקבלים אחלה הנחה שבעולם).

כל שנדרש מהציבור הוא להתאגד ולהראות שהנה אנחנו רציניים ומוכנים ולמלא שאלון קטן ופשוט ובתמורה לחכות שיגיע הבייתה כרטיס מגנטי שמקנה הנחה באותה חברה שתסכים לקבל אלייה המוני לקוחות ולתת להם הנחה.

להגיד את האמת, זה הריח לי קצת לא טוב מהתחלה, נראה כמו עקיצה.

אבל אחרי שקראתי את השאלון והתנאים של הקבוצה גם אני השתכנעתי ואמרתי "מה יש לי להפסיד בעצם? לא רוצים תמורה לא רוצים כסף.." מילאתי את השאלון וחיכיתי להתפתחויות.

לפני כמה ימים קיבלתי הודעה בזו הלשון:

"שלום לכולם,

הרבה זמן עבר מאז העדכון האחרון (אנחנו סטודנטים שלומדים קשה:) ) אך, שלא תחשבו לרגע שהקבוצה נשכחה לה.

ולהלן העדכון (ויש הרבה) :

במהלך החודשיים האחרונים יצרנו קשר עם כל חברות הדלק הגדולות, וההיענות מצידן הייתה מאוד מאוד סקפטית.

אף חברת דלק לא הרימה את הכפפה והסכימה לקבוע פגישה איתנו.

פנינו לחברת דלק בינונית (שאני לא מתכוון לנקוב בשמה מסיבות משפטיות), הרעיון נשמע מעולה מבחינתם והייתה התקדמות אדירה בשיחות מולם, עד שקיבלנו מהם תשובה וזה הציטוט: "כרגע אנחנו לא ערוכים לנהל מבצע שכזה מולכם".

קשה לי להסביר לכם כמה התאכזבתי לנוכח התשובה שלהם.

כמעט והרמנו ידיים ושקלתי ברצינות לפרסם לכולכם הודעה שכרגע אין באפשרותנו להריץ את המיזם הנפלא הזה.

עד לסופ"ש שעבר שבמקרה נתקלתי ב"בכיר" באחת מחברות הדלק שעצר לתדלק לו באחת מתחנות הדלק של החברה שבה הוא עובד ובמקרה גם אני הייתי שם באותו זמן.

ברוב חוצפתי (או שלא..) פניתי אליו וסיפרתי לו על המיזם שלנו.

חברים, לא תאמינו מה הוא ענה לי: "יש הסכם בשתיקה של כל החברות הדלק - לא נוגעים בלקוח הפרטי הוא הפרה הקדושה שמסבסד את הלקוח העסקי/המוסדי"

בכל זאת, התעקשתי לשמוע יותר פרטים, וכיצד ניתן להמשיך לפעול נוכח ה"הסכם" הבזיוני הזה.

תשובתו הייתה: "ברגע שתיהפכו לעסק/עמותה שירכוש כמויות מסחריות של דלק, תקבלו הנחות בלי שאף חברת דלק תשאל שאלות"

הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם לגבי הרעיון שמתגבש כרגע:

1. הפיכת הקבוצה לעמותה שמטרתה הכוללת היא הוזלת אחזקת רכב פרטי

2. רכישת הדלק במרוכז וקבלת תלושים ו/או כרטיסי תדלוק

3. חלוקת התלושים ו/או כרטיסי התדלוק לחברי העמותה

שירותים נוספים שתציע העמותה - ביטוחים, הסדרים עם מוסכים, חלפים, שטיפות וכ'ו.

שיהיה שבוע טוב לכולכם"

פה התחלתי להבין מה הרחתי בהתחלה.

רכישת הדלק במרוכז? מי יקנה את הדלק? אני צריך לתת לכם את הכסף שלי ושאתם תקנו לי דלק?

חלוקת תלושים? איך? ע"י מי? מי מבטיח לי שאני אקבל את התלושים האלה?

לסיכום. כל הסיפור נראה לי כמו פתיון טוב בהתחלה והבטחות למכביר. ואחרי כמה זמן באים ומבקשים ממני לתת כסף לאנשים שאין לי מושג מאיפה הם באו ואיפה הם יהיו (מקסיקו?) שנייה אחרי שהכסף שלי יעבור לחשבון שלהם.

מה אתם חושבים על זה? פחד מוצדק או פראנויה תלושה מהמציאות?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ההסבר של הבכיר הוא נכון. זה קיים לא רק בחברות הדלק אלא גם בחברות הסלולר/טלפוניה, אצל יבואני הרכב, חברות תעופה וכד'.

כשלקוח פרטי משלם על מושב במטוס 400 דולר, כנראה שסוכן הצ'רטר משלם 200 דולר למושב.

כשחברת ליסינג קונה מכונית בהנחה של 20 אחוז, הלקוח הפרטי כנראה משלם על הרכב 120 אחוז במקום ששנייהם ישלמו 100 אחוז.

כשלקוח פרטי משלם 50-60 אגורות לדקת סלולר זה בגלל שהלקוח העיסקי משלם 20-30 אגורות לדקה במקום שכולם ישלמו 39 אג' לדקה.

כמעט כל חברות הדלק נותנות הנחות קטנות ללקוח הפרטי דרך כל מיני מועדוני לקוחות, זה יותר לכיוון של גימיק שיווקי פירסומי. לקוח פרטי שמשלם נניח חצי שקל פחות לליטר בנזין (מהמחיר הרשמי), זה אומר שהלקוח העיסקי משלם עוד פחות, אולי חצי שקל נוסף של הנחה. הלקוח העיסקי משלם באמצעות חשבון הבנק שלו את כל צריכת הדלק של עובדיו ולכן קל לראות כמה הוא צרכן גדול.

יש מעט מאוד קהלים שבלי שהם התאגדו כעמותה/עסק וכד' יכולים לזכות בהנחות גדולות כפרטיים, למשל - המגזר הדתי. הדבר הזה נובע בעיקר בגלל משמעת עצמית גבוהה שיש להם כלפי הרבנים הפוסקים. אני זוכר בזמנו כתבה על חברות המזון שמספקות לאחת הצרכניות החרדיות (בירושלים) סחורה. רשתות המזון בסביבה פשוט לא מצליחות להבין איך הצרכניה החרדית מוכרת סחורה במחיר יותר זול ממה שקונה הרשת "החילונית" מהיצרן. הענין הוא שמדובר במסות של מכירה ואם הם מחרימים יצרן, מן הסתם ברור שיצרן אחר יזכה בעוגה ולדתיים שם לא כל כך משנה אם כתוב על הפסטה/אורז/פיצה שזה מיצרן א' או יצרן ב'. היצרנים יודעים דבר אחד, הדתיים יכולים לספק לעצמם פתרונות מהיום למחר עוקפי יצרנים ואם צריך אז הדתיים גם יתחילו ליבא לבד מחו"ל רק כדי לא לתת ליצרן "חוצפן" לתפוס עליהם תחת. להזכירכם שגם אל-על התקפלה אל מול הדתיים בטיסות השבת.

כשאתה בא אל עסק כגורם פרטי, כך הוא גם מתייחס אליך - אם "תברח", הוא לכל היותר יפסיד עליך טיפה בים. השאלה היא לאן תברח? הברירה בידך לברוח לעסק מתחרה שגם הוא לא מתרגש ממך אם לא תקנה אצלו. בסופו של דבר כולם קונים אצל כולם רק כי אין לך אלטרנטיבה אחרת. אתה תברח מא' ותקנה אצל ב' וחברך יברח מב' ויקנה אצל א' והסה"כ נשאר אותו דבר.

חברת הדלק יודעות שאין צורך להתקפל ולהוריד מחיר לצרכן הפרטי כי אם כולם יורידו, הרי שוב יהיה מצב של חוסר תחרות בין החברות. אם כך אין סיבה להוריד כשברור שהראשון שיוריד לא באמת ירוויח כי ברור שלמחרת גם המתחרים יורידו אחריו. לא לשכוח שבמהלכים האלה לא מעניין את הספק טובת הלקוח אלא טובת הכיס של הספק.

לפני שנים אחדות ביטלה אחת מחברות הסלולר את התשלום של דמי מנוי: לא דיברת - לא שילמת. חברה אחת עשתה זאת ואחריה כולם. הגימיק נגמר והיום כולם חזרו לגבות דמי שימוש.

הספקים בישראל יודעים את מנטליות האוכלוסיה ויודעים ששביתת צרכנים זה לא דבר שיהיה כאן ולכן מתנהלים בהתאמה. כשלפני מס' שנים ניסו בפורומים שונים לאגד את הציבור "להכות" את חברות הסלולר בכיבוי והפעלה בו זמנית של המכשירים כמחאה על העלאת תעריפים, הדבר כמובן לא הצליח כי לאף אחד לא איכפת. (אילו זה היה קורה, היה נגרם לחברות הסלולר נזק במיליונים רבים ודי בכך אם היו עושים להם תרגיל כזה פעם ביום בכדי שהם יבינו שתגובת הצרכן כואבת להם יותר מהרווח שהם רוצים להפיק).

בחו"ל שביתת צרכנים היא דבר מקובל ושם העלאת מחיר לוקחת בחשבון גם את תגובת הציבור וההפסד שיכול להיגרם לספק אם תהיה תגובה כזאת. במקרים רבים הציבור מנצח והספק מתקפל ושב למחיר הקודם או ממתן את ההעלאה.

מן הסתם, כשחברת דלק רוצה לדעת שאתה צרכן גדול, היא תרצה להתנהל מול ההנהלה ולא מול צרכן הקצה. יש היום מספר סוכנים מול חברות הדלק שמאפשרים לצרכן להתקבל כלקוח תחת אותו סוכן. ההתחחיבות שלך היא מול הסוכן והוא זה שלוקח ממך את התשלום עבור חברת הדלק. בד"כ הדבר כרוך בהתקן תדלוק (דלקן/פזומט). ההסדר הזה מקנה הנחות מסויימות אבל הן כמובן ניתנות לסוכן והוא זה שמנתב את גובה ההנחה לצרכן הקצה. אאל"ט היה שירשור בנושא זה. אני לא בטוח שהם מקבלים צרכן פרטי אבל אם אתה במקרה גם עצמאי, סביר שיקבלו אותך.

הרעיון שאתה מציין, של התאגדות כלשהי, הוא נכון, רק שצריך לזכור שבדרך עלולים להיות נוכלים וזה שורש הבעיה של התאגדות שכזאת.

אתה יכול להוזיל הרבה מאוד דברים אם רק תתאגד ותטפל בכל האופרציות סביב זה. רק תזכור שאתה צריך להמשיך לטפל באופרציות לא רק במעמד קבלת השירות אלא גם לאורך כל תקופת השירות כשבעצם העמותה/אגודה/עסק הם הגורם המקשר אל מול הספק/יצרן. למה למשל שלא תקים עמותה להוזלת חיתולים חד"פ. המחיר יכול לצנוח בעשרות שקלים כלפי מטה אם רק תוכל להתחייב מול היצרן/ספק/יבואן שאתה קונה כל חודש כמה עשרות אלפי חיתולים.

היה כבר שירשור עם רעיון דומה להתאגדות להנחה בדלקים, אין חדש תחת השמש:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=94844

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אומנם אני לא מטיל ספק ב"תגובת הבכיר" אבל הכל נראה לי מתוכנן מידיי ומשומן מידיי כדי להיות אמין ואמיתי.

בכל זאת. עמותה בלי אמא ואבא, אנשים שאתה לא מכיר, מחליטים שאם אתה רוצה לקבל הנחות על דלק אתה צריך לשלם להם.

עדיין לא נראה לי כשר

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...