Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אשמח לדעת מהי בדיוק פעולת ה-"מתיחה" שעושים לכבל הקלאץ' בגיר אוטומטי, מתי מבצעים אותה ומדוע.

תודה וערב טוב

פורסם

אכן התכוונתי בגיר ידני, רציתי לשאול שאלה אחרת ונוספת בנוגע לגיר אוטומטי, ושילבתי בין שתי השאלות :oops:

במעמד זה אשאל, האם יש דרך לבצע איפוס למחשב הגיר האוטומטי ללא התחברות למחשב\סורק תקלות? (הרכב המדובר הוא פולקסווגן גולף MK5)

תודה וסליחה

פורסם

מתיחת קבל קלאץ' עושים, כשנקודת חיבור/הפרדה נמוכה מאוד (קרוב לסוף מהלך הדוושה,) או כשבלחיצה מלאה על הדוושה אין הפרדה מוחלטת של הקלאץ', ויש קושי בשילוב הילוכים.

פעולת המתיחה - קיצור הכבל על ידי הידוק אום, שנמצא בקצה שלו.

בשנים האחרונות בהרבה מכוניות קיים מנגנון מתיחה אוטומטי, שמבטל את הצורך בפעולה הזאת.

פורסם
אכן התכוונתי בגיר ידני, רציתי לשאול שאלה אחרת ונוספת בנוגע לגיר אוטומטי, ושילבתי בין שתי השאלות :oops:

במעמד זה אשאל, האם יש דרך לבצע איפוס למחשב הגיר האוטומטי ללא התחברות למחשב\סורק תקלות? (הרכב המדובר הוא פולקסווגן גולף MK5)

תודה וסליחה

1. למה אתה רוצה לבצע איפוס של מחשב הגיר ?

2. ניתוק המצבר לא מאפס את מחשב הגיר רק מאפס נתונים שנצברו במהלך הנסיעה וב-30 התנעות במחשב ניהול מנוע.

3. במידה וקיימת תקלה ספורדית בתיבת ההילוכים אזי לאחר נסיעה של כ-20 קילומטר או X זמן במידה והתקלה לא חוזרת היא נמחקת ממחשב הגיר באופן אוטומטי.

4. ניתן לבצע כיול בסיסי לתיבה או מה שנקרא BASIC SETTINGES בעזרת חיבור למחשב.

מוסך רון לא גובה כסף עבור פעולה זו.

איזה כייף לי :)

פורסם

הבנתי את עניין מתיחת הכבל, תודה.

מרק, שלום.

אני רוצה לבצע כיוון בסיסי מפני שבעת התנעת בוקר, או כאשר הרכב עמד מס' שעות, כאשר מתניעים ומשלבים להילוך לוקח לרכב בערך שתי שניות עד שההילוך משתלב. כלומר אני מתניע את הרכב, משלב ל-"דרייב" , ורק אחרי בערך שתי שניות (פחות או יותר) ההילוך משתלב. כמו כן יש מכה נורמלית, לא חריגה משום גיר המשלב הילוך לראשונה לאחר שעמד לילה שלם. אציין רק שהחלפת והורדת ההילוכים (למעט פעמיים או שלוש בהם התיבה קצת "התבלבלה" בעת הורדת הילוך) חלקה ומעולה, הגיר באופן כללי מצויין, ואפילו שמנוע ה-1.6 חלש יחסית, הגיר מספק תחושת כוח זמין בכל מהירות ובכל מצב, ובהחלט מפצה על חולשתו היחסית של המנוע. אני מרוצה מאוד מהגיר ברכבי. לכן חשבתי לנסות לעשות כיוון בסיסי, ואולי בכך לקצר את השתהות שילוב ההילוך, במידה והיא לא נורמלית.

ואם כבר בגיר זה עסקינן מרק, אשמח לדעת מה עמדתך בנוגע להחלפת שמן בתיבה הנ"ל. הרכב אמנם עבר 33K עד כה, ובן 3 שנים ושלושה חודשים, אך רציתי לדעת האם יש צורך בהחלפת שמן. אני לא מתכוון בהכרח היום או מחר, אלא באופן כללי. מעיון בספר הרכב נכתב שם שאחרי 60K ברכבי משטרה וכד'. השאלה המתבקשת היא, האם יש טעם לבצע פעולה כזאת גם ברכב פרטי, אחרי 60K או תקופה מסויימת.

תודה ולילה טוב.

פורסם

לעולם אל תשלב הילוך ל D או R מייד אחרי הנעה,בטח שלא בגיר אוטומט שהוא רגיש מאוד.תן לרכב להתחמם קצת ואז תשלב,אם אתה משלב ישר הילוך ומתחיל ליסוע אתה גורם לרכב בלאי גדול!

פורסם

:-D

הבנתי את עניין מתיחת הכבל, תודה.

מרק, שלום.

אני רוצה לבצע כיוון בסיסי מפני שבעת התנעת בוקר, או כאשר הרכב עמד מס' שעות, כאשר מתניעים ומשלבים להילוך לוקח לרכב בערך שתי שניות עד שההילוך משתלב. כלומר אני מתניע את הרכב, משלב ל-"דרייב" , ורק אחרי בערך שתי שניות (פחות או יותר) ההילוך משתלב. כמו כן יש מכה נורמלית, לא חריגה משום גיר המשלב הילוך לראשונה לאחר שעמד לילה שלם. אציין רק שהחלפת והורדת ההילוכים (למעט פעמיים או שלוש בהם התיבה קצת "התבלבלה" בעת הורדת הילוך) חלקה ומעולה, הגיר באופן כללי מצויין, ואפילו שמנוע ה-1.6 חלש יחסית, הגיר מספק תחושת כוח זמין בכל מהירות ובכל מצב, ובהחלט מפצה על חולשתו היחסית של המנוע. אני מרוצה מאוד מהגיר ברכבי. לכן חשבתי לנסות לעשות כיוון בסיסי, ואולי בכך לקצר את השתהות שילוב ההילוך, במידה והיא לא נורמלית.

ואם כבר בגיר זה עסקינן מרק, אשמח לדעת מה עמדתך בנוגע להחלפת שמן בתיבה הנ"ל. הרכב אמנם עבר 33K עד כה, ובן 3 שנים ושלושה חודשים, אך רציתי לדעת האם יש צורך בהחלפת שמן. אני לא מתכוון בהכרח היום או מחר, אלא באופן כללי. מעיון בספר הרכב נכתב שם שאחרי 60K ברכבי משטרה וכד'. השאלה המתבקשת היא, האם יש טעם לבצע פעולה כזאת גם ברכב פרטי, אחרי 60K או תקופה מסויימת.

תודה ולילה טוב.

חיים שלום,

התיבה המותקנת ברכב שלך נקראת 09G שנחשבת לתיבה מוצלחת והעברת ההילוכים נוחה ונעימה.:-D

משיחה עם שני מכונאים שמכירים את התיבה הזו שמעתי רק על שני מקרים במהלך 5 השנים האחרונות שהתיבה נזקקה לשיפוץ כללי לאחר 120K במקרה אחד ובמקרה השני לאחר 80K כתוצאה מהתחממות ייתר של שמן גיר שגרמה להמסת בית הסולונאוידים שעשוי מפלסטיק.

לפי התיאור שלך סביר להניח שקיימת בעיה בתיבה מכיוון שלא צריכה להיות השהייה של 2 שניות בהעברה מ-P ל-R וגם לא צריכה להופיעה מכה בשום הילוך או סל"ד. מניסיון של 4 שנים ויותר עם התיבה הזו לא ניתקלתי בתופעה שציינת שהתיבה 'התבלבלה'.

כללי

בעיקרון התיבה מצויידת ב-9 סולונואידים הממוקמים בבלוק של התיבה +חיישני מהירות יציאה/כניסה וחיישן חום.

לכול חיישן בתיבה קיים 'חיישן גיבוי' כלומר תקלה בחיישן טמפ' שמן של התיבה לא תשבית את פעולת התיבה, במקרה כזה נתון הטמפ' נלקח מחיישן טמפ' נוזל קירור מכאן אני מסיק שכנראה לא קיימת בעיה 'חריפה' בגיר מכיוון שבמקרה של כשל של רכיב מהותי התיבה נכנסת למצב חירום וננעלת על הילוך שלישי.

לא נראה לי שהבעיה נובעת כתוצאה מחוסר שמן או בלאי טבעי של השמן מכיוון שהשמן בתיבה הינו סינטטי מלא שפותח במיוחד עבור התיבה מסוג 09G ולאור העובדה שציינת שהרכב עשה רק 30K אין צורך להחליפו ולא כאן הבעיה.

אישית אני ממליץ להחליף את השמן כול 60K.

אני לא פוסל גם שטמפ' שמן הגיר גבוהה או חיישן תקול מכיוון כי ברגע שמחשב הגיר מזהה טמפ' של מעל 127 מעלות צלזיוס אוטומטית מחשב הגיר מפסיק לווסת את לחץ השמן לממיר מומנט וממיר המומנט ננעל מוקדם יותר וגם העברת ההילוכים מתבצעת בסל"ד גבוה יותר.

בטמפ' של 150 מעלות צלזיוס מומנט המנוע קטן בכדי לא לגרום נזק לתיבה.

מה כדאי לבדוק ?

1. סריקת תקלות ובדיקת טמפ' שמן גיר ונזילות

2. בדיקת נוזל הקירור לאי המצאות שמן במים ובדיקת מקרן (קולר) שמן גיר

3. בדיקת סל"ד סרק ואיפוס מצערת (סל"ד גבוה עלול לגרום למכה בהעברת הילוכים)

4. איפוס בסיסי למחשב הרכב והגיר

5. בדיקה מול צ'מפיון האם קיים עידכון תוכנה

האם הרכב עבר 'טראומה' מסויימת מאז שנקנה ?

פורסם

לילה טוב מרק,

הרכב "נקי" לחלוטין. קניתי אותו מאדם מבוגר, יותר נכון מאישתו, שנסעה ב-3 שנים 28 אלף ק"מ, ולמעט שריטה ונדליסטית על אחת הדלתות, הרכב ממש שמור מכל הבחינות. ככה שהוא לא עבר טראומה בעבר ככל הנראה, וגם לא מהיום שהיה בבעלותי.

אחדד את דברי:

אין מכה בעת העברת ההילוכים. פעמיים לערך, בזמן עלייה, הגיר התבלבל בעת הורדת הילוך בעת לחיצה חזקה יחסית על דוושת הדלק. אציין שזה היה בעת עומס בכביש בו היה צורך במשחק בין בלימה להאצה, והרכב כנראה הוריד הילוך בדיוק בזמן בו אני בחרתי להאיץ.

בעיקרון מעבר לכך העברת ההילוכים חלקה ונעימה, והתיבה "שואפת" כל הזמן להעלות הילוך, משמע היא בפירוש אינה מושכת הילוכים.

אני חושב שעיקר הבעייתיות היא בשיהוי הזה, בין התנעה והשתלבות ההילוך. אציין שאיני נוהג לשלב להילוך ללא שרגלי לוחצת על דוושת הבלם, אך חרגתי ממנהגי לטובתבדיקת ההשתהות הזאת. אני ארד מחר בבוקר לרכב, ואנסה לבדוק במדוייק אם מדובר בשתי שניות או פחות. על פניו הדבר נראה אולי קטנוני, אבל אני מבין שיש הבדל בין שילוב לאחר שניה נניח, לבין שילוב מאוחר מזאת.

בכל אופן תודה על העזרה עד כה.

פורסם
לילה טוב מרק,

הרכב "נקי" לחלוטין. קניתי אותו מאדם מבוגר, יותר נכון מאישתו, שנסעה ב-3 שנים 28 אלף ק"מ, ולמעט שריטה ונדליסטית על אחת הדלתות, הרכב ממש שמור מכל הבחינות. ככה שהוא לא עבר טראומה בעבר ככל הנראה, וגם לא מהיום שהיה בבעלותי.

אחדד את דברי:

אין מכה בעת העברת ההילוכים. פעמיים לערך, בזמן עלייה, הגיר התבלבל בעת הורדת הילוך בעת לחיצה חזקה יחסית על דוושת הדלק. אציין שזה היה בעת עומס בכביש בו היה צורך במשחק בין בלימה להאצה, והרכב כנראה הוריד הילוך בדיוק בזמן בו אני בחרתי להאיץ.

בעיקרון מעבר לכך העברת ההילוכים חלקה ונעימה, והתיבה "שואפת" כל הזמן להעלות הילוך, משמע היא בפירוש אינה מושכת הילוכים.

אני חושב שעיקר הבעייתיות היא בשיהוי הזה, בין התנעה והשתלבות ההילוך. אציין שאיני נוהג לשלב להילוך ללא שרגלי לוחצת על דוושת הבלם, אך חרגתי ממנהגי לטובתבדיקת ההשתהות הזאת. אני ארד מחר בבוקר לרכב, ואנסה לבדוק במדוייק אם מדובר בשתי שניות או פחות. על פניו הדבר נראה אולי קטנוני, אבל אני מבין שיש הבדל בין שילוב לאחר שניה נניח, לבין שילוב מאוחר מזאת.

בכל אופן תודה על העזרה עד כה.

התיבה פעלה נכון ולא התבלבלה כפי שחשבת. סע בכביש פתוח במהירות של 90 קמ"ש בהילוך 6 במצב רגיל (לא ספורט S) ותראה שבכול האצה קטנה התיבה מורידה הילוך.

אם תבצע קיק התיבה תוריד גם 3 הילוכים כלפי מטה.

לאחר קריאה נוספת של ההודעה האחרונה אני ממליץ לך לפני שאתה מחנה את הרכב ומכניס את הידית למצב P קודם כול משוך את האנדברקס ולאחר מכן שלב למצב P וכבה מנוע (כנראה שאתה קודם מכניס למצב P ולאחר מכן מושך את בלם היד)

דבר זה ייקל על הוצאת הידית ממצב P בבוקר.

כמו כן קפוץ לחבר הפורום רון לשם בדיקה ולהסרת דאגות.

• תוכן חדש...