Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיאט פונטו 98 גיר ידני 1242 סמ"ק.

לפני חודש הקליפר הימני נתפס.במוסך פירקו את הגלגל הימני,הוציאו את הצינור בלימה המחובר לקליפר,והתברר שהצינור היה סתום.הוחלף צינור חדש,ונעשה שיפוץ חלקי לקליפר.כמו כן נוקז כל האוויר מצינורות הבלימה.

היום חודש אחרי שוב הקליפר הימני נתפס.[גלגל ימני תקוע,ולא מסתובב].מה עושים?

יש לי אפשרות להחליף את כל שמן הברקס,אבל אז יש סיכוי שהמשאבת בלם תלך...מה מומלץ לעשות?

פורסם

מי אמר לך שהמשאבת בלם תלך לאחר החלפת כל השמן ברקס?:shock:

אני הייתי הולך יותר בכיוון של החלפת קליפרים ימני בשמאלי (אם אפשרי כמובן).

אם לא אז אחר לתאים לצורך בדיקה.

פורסם

אי אפשר להחליף בין הקליפרים כי אז הוא לא יוכל לנקז אויר.

מזה שיפוץ חלקי לקליפר?

בקליפר יש ככה:

-בוכנה

-גומיה אטימה של הבוכנה

-גומית אבק שיושבת מסביב

-מובילים

-הגומיות של המובילים.

ברגע שקונים סט לשיפוץ קליפרים כול הגומיות באות בסט.

כאשר שיפצו את הקליפר והחליפו צינור החליפו גם רפידות ודיסק שיוכל להיות שהתבשלו והתעוותו?

פורסם

כל עוד בצעת את העבודה במוסך מורשה ויש לך קבלות אז יש לך אחריות על התיקון ל-3 חודשים. אני ממליץ לך לחזור למוסך שתיקנת אצלו את הרכב כדי לבדוק מה הבעיה לפני שאתה הולך להוציא עוד כספים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
פיאט פונטו 98 גיר ידני 1242 סמ"ק.

לפני חודש הקליפר הימני נתפס.במוסך פירקו את הגלגל הימני,הוציאו את הצינור בלימה המחובר לקליפר,והתברר שהצינור היה סתום.הוחלף צינור חדש,ונעשה שיפוץ חלקי לקליפר.כמו כן נוקז כל האוויר מצינורות הבלימה.

היום חודש אחרי שוב הקליפר הימני נתפס.[גלגל ימני תקוע,ולא מסתובב].מה עושים?

יש לי אפשרות להחליף את כל שמן הברקס,אבל אז יש סיכוי שהמשאבת בלם תלך...מה מומלץ לעשות?

תחליף את הקליפר הימני בקליפר חדש. כניראה שהשיפוץ לא עזר.

שמן ברקס לא קשור.

ולא ברור לי איך צינור הבלימה נהיה סתום, מה יכול לסתום אותו?

ואם הוא בכל זאת נסתם ממשהו ראוי לחתוך את הצינור ולראות מה חסם אותו, זה נשמע מאוד רע ושווה בדיקה.

פורסם
תחליף את הקליפר הימני בקליפר חדש. כניראה שהשיפוץ לא עזר.

שמן ברקס לא קשור.

ולא ברור לי איך צינור הבלימה נהיה סתום, מה יכול לסתום אותו?

ואם הוא בכל זאת נסתם ממשהו ראוי לחתוך את הצינור ולראות מה חסם אותו, זה נשמע מאוד רע ושווה בדיקה.

בתוך הקליפר ראינו חתיכות של גומי קטנים.אני מניח שזה מה שסתם את הצינור.

בעל המוסך אומר שאם זה ככה,יכול להיות שכל השמן מלא בלכלוך כזה,והוא ממליץ להחליף את כל השמן בלם.מצד שני הוא אומר שייתכן שלאחר החלפת כל השמן ברקס,המשאבת בלם תעשה בעיות.

יש לציין שהשיפוץ כלל רק ניקוי הקליפר ושימונו.ולא הוחלף שום חלק בחלקים שצויינו לעיל.[בגלל שהמוסך ראה שהקליפר נתפס בגלל שצינור שמן ברקס היה סתום,אז הוא החליף את הצינור השמן ברקס בצינור חדש.אם הצינור לא היה סתום,יכול להיות שהייתי מתעקש על שיפוץ קליפר מקצועי.

לגבי קניית קליפר חדש לא שייך בכלל.יש לך מושג כמה עולה זוג קליפרים חדשים של פיאט?2000 ש"ח.טירוף.

פורסם

אין מנוס מלשפץ את שני הקאליפרים, ולהחליף את כל החלקים שצריך, וגם להחליף את נוזל הבלמים, אתה מחכה שיום אחד תהיה סתימה ותשאר ללא יכולת בלימה?!

אז מקסימום המשאבה המרכזית תשבוק לפחות תקדים תרופה למכה.

די נדיר שהמשאבה תשבוק לאחר החלפת נוזל בלמים, אך אם מבצעים ניקוז נוזל בלמים בזהירות מבלי לפמפם יותר מידי ולהגיע לסוף המהלך של הדוושה הסיכוי לנזק קטן מאוד.

פורסם
מי אמר לך שהמשאבת בלם תלך לאחר החלפת כל השמן ברקס?:shock:

אני הייתי הולך יותר בכיוון של החלפת קליפרים ימני בשמאלי (אם אפשרי כמובן).

אם לא אז אחר לתאים לצורך בדיקה.

אם לא החלפת שמן ברקס אף פעם,ועכשיו אתה מחליף אותו ומפמפם את הדוושה,יש סיכוי טוב שהמשאבת בלם תלך.

פורסם
אם לא החלפת שמן ברקס אף פעם,ועכשיו אתה מחליף אותו ומפמפם את הדוושה,יש סיכוי טוב שהמשאבת בלם תלך.

אם מניחים קרש או משהו כדי שיגביל את הדוושה להגיע לסוף מהלכה בזמן שמפמפמים הסיכוי לנזק קטן יותר בהרבה.

פורסם
אין מנוס מלשפץ את שני הקאליפרים, ולהחליף את כל החלקים שצריך, וגם להחליף את נוזל הבלמים, אתה מחכה שיום אחד תהיה סתימה ותשאר ללא יכולת בלימה?!

אז מקסימום המשאבה המרכזית תשבוק לפחות תקדים תרופה למכה.

די נדיר שהמשאבה תשבוק לאחר החלפת נוזל בלמים, אך אם מבצעים ניקוז נוזל בלמים בזהירות מבלי לפמפם יותר מידי ולהגיע לסוף המהלך של הדוושה הסיכוי לנזק קטן מאוד.

צודק.זה מה שאני אמליץ לאחי לעשות.שיפוץ קליפרים אצל משפץ מקצועי,החלפת צינורות בלימה,והחלפת שמן ברקס.

גם אם תלך המשאבת ברקס,משאבה חליפית איטלקית עולה בסביבות ה-200 ש"ח.צריך לפתור את העניין בצורה מקצועית.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מה הסיבה שמשאבת בלם מתקלקלת בהחלפת שמן ברקס? מי יודע?

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
  • תוכן חדש...