Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר, שים לב שהנתונים בטבלה מתייחסים לתנאי בדיקה מסויימים קרי מתח המבוא הינו 8 וולט ו-VDD=5 וולט.

מתח המוצא שרשום הינו 2.2V RMS (מתח חילופין גל סינוס) שזה בסביבות 6 וולט PEAK TO PEAK שזה הרבה יחסית.

צריך לבדוק היטב כיצד עובד המגבר הסופי מכיוון שנתון של 40 מיליוולט במבוא אכן לא מספיק בכדי לדחוף את המגבר.

בדרך כלל מתח המבוא המינימלי מחושב לפי ה-GAIN של המגבר כלומר מחלקים את מתח האספקה למגבר ב-GAIN. נניח 12 וולט לחלק ל-GAIN.

איזה כייף לי :)

פורסם

נתוני הכניסה של מגבר ההספק (הדרגה סופית) פחות רלוונטיים. אני מניח שהמתח הזה שאתה מציין (40mV) זה מתח מינימאלי שהוא יכול להתמודד איתו (שעובר את סף הרעש שלו).

הנתון שיותר מעניין הוא מה במוצא הרכיב שלך שהוא בסה"כ סוג של פוטנציומטר דיגיטלי משולב עם יכולות אקולייזר בסיסיות (באס, מיד, טרבל ולאודנס). עיקר פעולת הרכיב היא הנחתה ויש לו גם אפשרות לקצת הגברה. אתה צריך לדעת מה יש בכניסה אליו.

לדעתי הכי טוב שפשוט תחברו את המוצא לסקופ, תשחקו עם הווליום ותראו מה התחום הדינאמי של המתחים במוצא הרכיב הזה.

פורסם
איתמר, שים לב שהנתונים בטבלה מתייחסים לתנאי בדיקה מסויימים קרי מתח המבוא הינו 8 וולט ו-VDD=5 וולט.

מתח המוצא שרשום הינו 2.2V RMS (מתח חילופין גל סינוס) שזה בסביבות 6 וולט PEAK TO PEAK שזה הרבה יחסית.

צריך לבדוק היטב כיצד עובד המגבר הסופי מכיוון שנתון של 40 מיליוולט במבוא אכן לא מספיק בכדי לדחוף את המגבר.

בדרך כלל מתח המבוא המינימלי (המקסימלי) מחושב לפי ה-GAIN של המגבר כלומר מחלקים את מתח האספקה למגבר ב-GAIN. נניח 12 וולט לחלק ל-GAIN.

תיקון קל.

איזה כייף לי :)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה :wink:

אחרי קצת חקירות ובירורים הבנתי שקבל למעשה חוסם את ה DC בתדר מסויים שממנו והלאה יוצא רק AC.

ההתנגדות כניסה של המגבר שאני הולך לחבר היא 20 קילואוהם (20,000 אוהם), ולפי החישובים שעשיתי דרך המחשבון הזה קבל בערך של 0.33 מיקרופאראד יתן לי למעשה חיתוך HP ב 24HZ. אני צודק?

יש סיבה להשתמש בקבל בערך של 0.47 מיקרופאראד? הוא מוריד את נקודת ה HP ל 17HZ, שזה כבר מתחת לתחום התדרים המוצהר של המגבר (20-20,000). איזה ערך קבל עדיף?

ובאותה נשימה, באחד המאמרים שקראתי היה רשום שהקבל הכי איכותי למטרה הזו הוא קבל מסוג טנטלום (או טנטרום?). יש קבל העשוי מחומר שיותר יתאים למשימה הזאת?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כעיקרון, אתה צודק - קבל המחובר בטור לרכיב ללא היגב (במילים אחרות, נגד) מסנן את התדרים הנמוכים ומשמש כמסנן מעביר גבוהים אם מתח המוצא שלך הוא המתח על הנגד. בפועל כמובן שהסינון הזה לא חד ויש טווח שלם של תדרים ש"בערך עוברים". נהוג להתיחס לתדר בו חצי מההספק עובר וחצי מסונן בתור "תדר החיתוך".

עד כמה שאני זוכר (והיה לי בוחן על זה היום בבוקר, נראה לי שאני זוכר) תדר מחצית ההספק מחושב ע"י הנוסחא:

1/RC

ואת מה שיוצא מחלקים בשני פאי. התוצאה היא אכן 24.1 הרץ.

האם לרדת נמוך יותר בחיתוך? שאלה טובה. הרבה תלוי בהתנגדות העומס שלך (התנגדות המגבר) והשאלה היא האם אכן מדובר בנגד או בעומס שמדמה נגד והתנגדותו תלויה גם בתדירות. אני מניח שזה יעבוד לא רע, שכן התדרים הנמוכים האלו במילא לא נשמעים לאוזן אנושית. מצד שני, לך תדע עם האודיו-פילים האלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...