Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלתי נוגעת לבעיה טכנית שהתגלתה ברכב: האוטו "לא סוחב" כבעבר, במיוחד כשלוחצים מעט על דוושת הדלק. מוסך מורשה לא מצא בעיה בכמה פניות בשנה האחרונה בנושא, אך בביקור אחרון נמצא כי הטורק אינו תקין. סל"ד בנתינת פול גז בניוטרל 1750 במקום מה שהם אמרו שצריך להיות שזה 2250. (מקווה שלא טועה במספרים).

1. האם הבעיה קריטית לטיפול מיידי, או שניתן לחכות עם זה קצת? האם זה מהתקלות שמחכים עד שהאוטו מפסיק לנסוע ואז מתקנים, או שמומלץ לעשות תיקון מיד כשמגלים את הבעיה כי יתכן שנסיעה ככה תוביל לפגיעה חמורה יותר בעוד חלקים ברכב?

2. עוד אמרו לי שכדי לגעת בטורק יש צורך לפרק את הגיר, ויכול להיות שהוא ינזק בפעולה זו. האם זה נכון? האם כדאי כבר לבצע שיפוץ חלקי/מלא של הגיר, כי גם ככה יתכן שהגיר ילך וגם ככה מפרקים? או שזה מיותר, וכדאי לתקן רק את הטורק, ולא לגעת בגיר אם הוא נמצא תקין? שכחתי לציין כי האוטו עבר 110K ק"מ.

3. כמה צריך לעלות החלפת/שיפוץ טורק/שיפוץ גיר בסניק 2001 ? אמרו לי שבלי לגעת בגיר מדובר ב 4K, אבל מעיון בפורום נראה לי יקר מאוד.

4. האם תקלה כזאת מתגלה בבדיקה במכון בדיקה לפני קניה (אולי כדאי כבר למכור את האוטו ולשפר עמדה, אם התיקון מאוד יקר וקשה לגלות אותו...)? במיוחד שהמוסך המורשה בקושי מצא בעיה, ורק אחרי שניג'סתי הם מצאו את התקלה הזו...

5. אשמח לכמה אפשרויות של מוסכים במרכז/בשרון שמומלצים להתיעצות/הצעת מחיר לתיקון הנ"ל.

מודה מראש לעונים

פורסם

כמה זמן הבעיה קיימת? כמה זמן הרכב אצלך?

הבדיקה שאת מציינת (אולי מחוסר דיוק) לא נשמעת כדרך הגיונית לבדיקת הטורק (torque converter או בעברית ממיר מומנט). כשנותנים סל"ד בסרק אפשר רק לבדוק מה הסל"ד יחסית למצב המצערת, לא נתקלתי בנתוני יצרן לגבי זה וגם לא מדובר בבדיקה שמקובל לעשות. בכל מקרה זה לא בודק את הגיר כלל.

לגבי הגיר, מה שאמורים לבדוק הוא סל"ד לעומת מהירות בהילוך מסויים. זו לא בדיקה שאפשר לעשות כשהרכב עומד במקום (לא על מכשיר בדיקה).

פרקטית- אני מציע שתרשמי מהיכן את וימליצו לך על מוסך מקצועי ואמין שמתמחה ברכבים האלו. סביר להניח שבעל מקצוע טוב שמכיר טוב את הרכב יזהה את הבעיה.

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

אני מהמרכז. אשמח מאוד להפניה למסוכים מתאימים. אך אני מעוניינת ביותר ממוסך אחד, כדי לקבל כמה הצעות על העבודה הנדרשת.

הרכב אצלי 7 שנים, לפני זה היה בליסינג.

פורסם

אני יכול להמליץ לך על מכוני שמשפצים שירים אוטומטים והומלצו לא פעם בפורום .

1) י.ס. גירים אוטומטים - נמצא בפ"ת באיזור תעשייה של סגולה .

2) "מוסך אדמונד" יושב באזה"ת של חולון - לבקש את יורם .

תחזרי לעדכן .

Sound Stream -Trantula 800.2

• תוכן חדש...