Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

והפעם בפינת העצבים - הולכי רגל !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אלה שהולכים במעבר חצייה כאילו זה המשך טבעי של הכביש זה עוד סביר,לפחות אתה רואה מעבר ואז אתה מודע לזה שעלולים לעבור בו אנשים.

הכי גרועים שנתקלתי בהם זה החרדים בירושלים,שבשבילם מעבר חצייה זה המלצה בלבד.

התחביב הרשמי שלהם זה ככל הנראה לצוץ ישר לאמצע הכביש מבין 2 מכוניות שחונות בצד,ורצוי בלילה באזור עם תאורה גרועה, כשקודם כל צצה העגלה עם התינוק ורק אח"כ החרדי\חרדית שדוחף אותה. :?

לא נדרסתי אלוהים שומר עלי. נדרסתי אלוהים מעניש אותי. זה מה שמלמדים אותם מגיל 0. אי אפשר לדבר איתם בהיגיון.

בכללי הולכי רגל ברוב המקרים נדרסים באשמתם המלאה. הולכים על הכביש באיזי כי "הנהג תמיד יעצור". לפני כחודש אני הולך לתחנת רכבת ופתאום אני רואה אדם הולך באמצע הכביש באיזי, לא מתרגש מכלום, מדבר בסלולרי. מאחורי שיירה של מכוניות, נהגים צופרים והוא כאילו לא אכפת לו מכלום. יש אנשים שפשוט מבקשים שידרסו אותם. ושאני אפילו לא אדבר על רוכבי אופניים. אני רוכב אופניים. אני מאד אוהב לרכב על אופניים. הייתה תקופה שרכבתי לעבודה 20 ק"מ ביום כל יום, אבל אף פעם לא רכבתי על הכביש במיוחד כשיש מדרכה רחבה. אבל רוב רוכבי אופניים רוכבים על הכביש כאילו הכביש של אבא שלהם. לא מבין אותם.

פורסם
אתה עוצר לפני כל מעבר חצייה?! גם אם אין אנשים מסביב? גם אם זה 3 לפנות בוקר? אני מאמין שלא, או שאני טועה?

למה להגזים ולהוציא דברים לחלוטין מהקשרם?! אמרתי, כל עוד זה אפשרי, אני עוצר ונותן לאנשים לעבור. מאד מקפיד על זה. וב-3 לפנות בוקר, בד"כ אין מצב של "אי אפשר לעצור ולתת להם לעבור". לא שזכור לי בשנים האחרונות שנתקלתי בהולך רגל במעבר חציה בלילה.

אז בוא נניח שאתה נוסע לך בעיר 40 קמ"ש (חוקי לא?) ובן אדם נשען על עמוד ליד מעבר חצייה ומשחק לו בפלאפון, כנראה כותב איזה הודעה או משהו. מרוב שהוא שקוע בSMS הוא חושב שהוא לבד בעולם וקופץ לו לכביש תוך כדי כתיבת הודעה, הוא עבר במעבר חצייה אז הכל טוב יפה וחוקי מצידו, ואנחנו (הנהגים) הם אלה שלא בסדר ועבריינים ורוצחים, כי צריך לעצור לפני כל מעבר חצייה, אולי מישהו יצנח בצניחה חופשית לתוך המעבר חצייה כשאנחנו נוסעים דרכו? :shock:

זה שהחוק לא צודק ולא הוגן, כלפי ציבור הנהגים, זה דיי נכון. אנחנו כנהגים לא צריכים לשלם על אדיוט @#$ $&%$^$%& ^&*)&^ שקופץ לכביש כמו הומו שראה נחש מכנסיים חתיכי בשורטס. אבל זהו החוק. יש לציית לו.

באשר לאותו בחור שכותב SMS ונשען על עמוד, אין שום סיבה בעולם שלא תאיט קצת לפני מעבר החצייה, כי אתה צופה את זה שהוא עלול ליפול אם בדיוק החברה שלו שלחה לו MMS של נחש מכנסיים סקסי במיוחד או משהו דומה.

אני מצליח (עד היום, למזלי, בלי עין הרש) לצפות את הקטעים האלה טוב.

אין מה לעשות. אין לאנשים האלה חינוך שמלמד אותם לשים לב לסביבה ולחשוב גם על אנשים אחרים (דהיינו, נווטי הפחיות).

לא נדרסתי, אלוהים שומר עלי. נדרסתי , אלוהים מעניש אותי.

יותר כמו "נדרסתי, בעזרת השם".:arrow:

ואת הסטיקלייט, לא רוצה להגיד לך לאיפה שידחפו אותו. כי המשחק מילים "מקום מאד חשוך" כבר לא יהיה הולם. ושיפסיקו כבר לחבוש שועלים מתים.:evil:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הולכי רגל הם בערך 1/3 מהנפגעים בתאונות דרכים.

לפי דעתי הם צריכים לשלם ביטוח לפחות כמו אופנוע 500.

שלא נדבר על רוכבי האופניים בכבישים מהירים,להם יש בערך 90% סיכוי להרג בתאונת דרכים.

amisha

זאת פעם ראשונה שאתה נכנס לעיר?

מה אתה רוצה שיעשו להולכי רגל,יעצרו אותם?

ערבבת נתון אמת עם נתון בדוי.

הולכי רגל הם אכן כשליש מההרוגים בתאונות דרכים בישראל (אני לא יודע מה האחוז בקרב הנפגעים), אבל הסיכוי של רוכב אופניים להפגע הוא בטח לא 90%.

לאחרונה ראיתי את הנתונים של תאונות הדרכים ב 2008 בהולנד, ושם אחוז הולכי הרגל ההרוגים הוא 8% בלבד (ו 7% מהנפגעים).

כנראה שבאמת יש בעיה עם הולכי הרגל/נהגים בארץ.

לעומת זאת, 21% מהרוגי תאונות הדרכים בהולנד הם רוכבי אופניים...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
אנחנו מדינת עולם שלישי מותר להסתובב על הכביש חופשי, תסעו בנתניה למשל תראו איך כולם מסתובבים חופשי על הכביש

כדי לסמן את הטרטוריה שלהם.

יש פה הרבה ציטוטים שאני רוצה לצטט אבל אין לי כוח.

פה זה לא חיות זה הגזע האנושי וכל אחד למד בבית ספר איך לחצות חנייה. אף אחד לא צריך לסמן טריטוריה כמו אריות. שימותו אלה(שעושים זאת, חשים מאפיונרים)

לשאלה אם עוצרים כל מעבר חציה? אני עוצר כשאני לבד בכביש ויש מישהו שמחכה לעבור ואני בוודאות יודע שהוא רוצה לעבור(עוד שניה דורך על הכביש) אבל אם אני אחרי רכב שכן עובד, למה לי לעצור? הולכי רגל תדעו: חכו שכל המכוניות תעבור ואז תעברו.

LEV-27 צודק. אנשים חושבים שנהגי רכבים הם רובוט."לה לה לה לה להלהלה מתי נגיע דרדסבא?" עוברים כביש חושבים הם בטוחים והנהגים יעצרו.ומה אם זה כביש רטוב? או שהוא משחק עם המזגן בחורף שעכשיו? הדרדס נדרס...

וראיתי כבר דוסים שעוברים במעבר חציה כאילו מדרכה.. כאילואין רכבים,לא משנה, העיקר זה מדרכה.

ICECOLD וואו עוד לא ראיתי דבר כזה.. אבל נשמע מציאותי במדינה שלנו..

עוד לא ראיתי אנשים במדברים בסלוררי אבל אולי לא שמתי לב..

אבל אני תמיד נוטה לעצור אם אני רואה הולך רגל שפשוט לא עוצר וממשיך ללכת. אם הוא עוצר במדרכה ואני רואה. או שאני עובר או שאני לא. אבל אם אני רואה שהוא בא לדרוך על הכביש ואז שם לב אלי, אני עוצר ונותן לו לעבור.

וברווז, מה יש חוק כזה? מי אמר ? אולי בטסט שאתה עושה כשאתה עושה רשיון. אין אכיפה לזה ואני לא יודע לגבי החוק היבש אבל אף אחד לא עוצר כל מעבר חצייה.

בדרך כלל אני לא צופר, רק כשמישהו נרדם באדום(אני עובד מהלילה עד 6 בבוקר) אבל נראה לי אני יצפור עכשיו לכל הולך רגל שחושב שהכביש שלו ועובר בלי מעבר חצייה ומקווה שאני יאהט(אההט, האהאט, יהאט) ויבזבז את הרפידות של הברקסים בגללו.

פורסם
לא נדרסתי אלוהים שומר עלי. נדרסתי אלוהים מעניש אותי. זה מה שמלמדים אותם מגיל 0. אי אפשר לדבר איתם בהיגיון.

בכללי הולכי רגל ברוב המקרים נדרסים באשמתם המלאה. הולכים על הכביש באיזי כי "הנהג תמיד יעצור". לפני כחודש אני הולך לתחנת רכבת ופתאום אני רואה אדם הולך באמצע הכביש באיזי, לא מתרגש מכלום, מדבר בסלולרי. מאחורי שיירה של מכוניות, נהגים צופרים והוא כאילו לא אכפת לו מכלום. יש אנשים שפשוט מבקשים שידרסו אותם. ושאני אפילו לא אדבר על רוכבי אופניים. אני רוכב אופניים. אני מאד אוהב לרכב על אופניים. הייתה תקופה שרכבתי לעבודה 20 ק"מ ביום כל יום, אבל אף פעם לא רכבתי על הכביש במיוחד כשיש מדרכה רחבה. אבל רוב רוכבי אופניים רוכבים על הכביש כאילו הכביש של אבא שלהם. לא מבין אותם.

הטלת האשמה על הולכי הרגל היא חסרת בסיס. כדאי לזכור שמדובר ב"כוחות לא שוים" באופן קיצוני. הנהג משתמש בכלי גדול, כבד ומהיר, להולך הרגל אין דבר מכל אלו. מכאן שחובת הזהירות המוטלת על הנהג כפולה גדולה עשרות מונים מזו של הולך הרגל. הואיל ומרבית מקרי הפגיעה בהולכי רגל מגיעים לבתי משפט, כדאי לראות את סטטיסטיקת ההרשעות, בכדי להבין עד כמה ההנחה שהולכי הרגל "נדרסים באשמתם המלאה", כדבריך, אינה מדויקת בלשון המעטה.

פורסם

אחוז ההרשעה הוא לא מדד אובייקטיבי בשל אותן החזקות שאתהעצמך ציינת ובשל העובדה, שבהיות אותם הנדרסים, לרוב, דוחפים את הדשא מלמטה, בית המשפט לרוב לא יטיל עליהם את האשמה ויעדיף את הנהג שהוא זה שנוהג ב"כלי קטלני" ושעליו היה להיזהר ושהביטוח שלו ישלם לשארים של הבר מינן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא מבין על מה כל הרעש,הרי זה חוק,כמו רמזור אדום שצריך לעצור במעבר חציה ולתת זכות להולכי רגל

בשביל מה עשו מעברי חציה הרי ? בשביל שהולכי רגל יעברו את הכביש בבטחה

אני בתור נהג רואה מעבר חציה אני מאט ואם יש מישהו עוצר

בשבילי זה בדיוק כמו רמזור אדום

וכן גם אני בתור הולך רגל מגיע למעבר חציה ועובר גם אם יהיה אוטו שייסע מהר אני יישמח אם הוא יעשה בלימת חירום

פורסם

מערכת המשפט אוהבת להטיל את מלוא האשמה על הנהג. מבחינתם הנהג תמיד אשם. עצם העובדה "שמדובר בכוחות לא שווים בצורה קיצונית" צריכה לגרום להולכי רגל להיזהר יותר.

פורסם
זה שהחוק לא צודק ולא הוגן, כלפי ציבור הנהגים, זה דיי נכון. אנחנו כנהגים לא צריכים לשלם על אדיוט @#$ $&%$^$%& ^&*)&^ שקופץ לכביש כמו הומו שראה נחש מכנסיים חתיכי בשורטס. אבל זהו החוק. יש לציית לו.

באשר לאותו בחור שכותב SMS ונשען על עמוד, אין שום סיבה בעולם שלא תאיט קצת לפני מעבר החצייה, כי אתה צופה את זה שהוא עלול ליפול אם בדיוק החברה שלו שלחה לו MMS של נחש מכנסיים סקסי במיוחד או משהו דומה.

אני מצליח (עד היום, למזלי, בלי עין הרש) לצפות את הקטעים האלה טוב.

אין מה לעשות. אין לאנשים האלה חינוך שמלמד אותם לשים לב לסביבה ולחשוב גם על אנשים אחרים (דהיינו, נווטי הפחיות).

יותר כמו "נדרסתי, בעזרת השם".:arrow:

ואת הסטיקלייט, לא רוצה להגיד לך לאיפה שידחפו אותו. כי המשחק מילים "מקום מאד חשוך" כבר לא יהיה הולם. ושיפסיקו כבר לחבוש שועלים מתים.:evil:

אני מסכים עם הניסיון לצפות דברים כאלה מראש, וכמובן להאט לפני מעבר חצייה ולהשמר מאותם הולכי רגל. העיניין שדובר פה הוא לא על הנהגים, אלא על הולכי רגל שמרגישים כאילו הם מטיילים להם על חוף הים ולא חוצים כביש.

לא רציתי להוציא את דבריך מהקשרם, אני מתנצל אם עשיתי זאת ופגעתי בך כך, פשוט גם אני, כמו כל שאר הנהגים מתעצבן על הטיפשות והקלות שבה הולכי רגל לוקחים את חייהם ו/או את חיי ילדיהם.

לא מבין על מה כל הרעש,הרי זה חוק,כמו רמזור אדום שצריך לעצור במעבר חציה ולתת זכות להולכי רגל

בשביל מה עשו מעברי חציה הרי ? בשביל שהולכי רגל יעברו את הכביש בבטחה

אני בתור נהג רואה מעבר חציה אני מאט ואם יש מישהו עוצר

בשבילי זה בדיוק כמו רמזור אדום

וכן גם אני בתור הולך רגל מגיע למעבר חציה ועובר גם אם יהיה אוטו שייסע מהר אני יישמח אם הוא יעשה בלימת חירום

ברור שזה חוק, ואף אחד פה לא מדבר על הגיוניות החוק. אבא שלי אמר לי פעם כשרק התחלתי לנהוג "זכות קדימה לא לוקחים, אלא מקבלים".

דבר זה תקף גם להולכי רגל, המשפט האחרון שלך הוא לדעתי חסר היגיון בעליל, אתה אומר שתכנס למעבר חצייה גם אם תראה רכב שנוסע מהר לעברך, זה שהנהג במקרה זה לא בסדר זה ברור, אך אתה אומר שאתה תיקח בכוח את הזכות שמגיעה לך וללא כל חשש לקיפוח חייך / בריאותך תוך כדי לקיחת זכות זו. ואם היה כתם שמן על הכביש ולמרות בלימת החירום שהוא ייעשה הוא לא יספיק לעצור? האם באמת שווה לך להלחם כל כך על זכותך הלגיטימית לקבל זכות קדימה במעבר חצייה שאתה מוכן לוותר על חייך או להפגע תוך כדי? אנשים, אנחנו לא מדברים פה על מסירת ירושלים לפלסטינאים... אלא סך הכל על תרבות, לא תרבות נהיגה ולא כלום, תרבות נטו.

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

הכוונה שלי הייתה שיש מקרים שאתה מגיע למעבר חציה ורואה רכב מגיע למעבר,הנהג קולט אותך

אבל אתה רואה שהוא לא מתכוון לעצור.

כאן אני כבר יודע אם הנהג יספיק לעצור או לא

כמובן שאני לא אתאבד על המעבר

פורסם

אתה לא,אבל יש ערימות שלמות של כאלה שכן.

בתוכם נכנסים הממהרים,השקועים בפלאפונים למינהם.וכמובן גם החרדים,שאני רואה שאני לא היחיד שמחזיק בדעה הזאת לגביהם.

אני אישית תמיד מאט לפני מעבר אפילו אם אני רואה שם מישהו שאני לא בטוח ב100% בכוונתו לחצות.באזורים מועדים לפורענות (100 שערים,גאולה וכו') אני בכלל נוסע בזהירות קיצונית.אם לא נזהרים אח"כ זה סיפור רציני להוציא שערות שטריימל מהגריל הקדמי :roll:

V5

פורסם

אני חייב לציין שהתגובות פה מקוממות. נכון שיש הרבה הולכי רגל שלא שמים לב ולא בודקים את הכביש לפני שיורדים אליו, אבל המציאות היא שרוב הנהגים גם אם הם יראו הורים וילדיהם שמחכים לעבור את הכביש במעבר חציה, לא יעצרו ויתנו להם לעבור בבטחה.

תמיד כשאני מגיע לאירופה (למה דווקא אירופה - כי שם אני מבקר הכי הרבה) ביומיים הראשונים אני בהלם שהנהגים עוצרים לפני מעברי חציה ונותנים לחצות. בלי להתעצבן ובלי לצפור.

הכל עניין של אדיבות ואכפתיות אחד כלפי השני.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
הכל עניין של אדיבות ואכפתיות אחד כלפי השני.

+1

סיכמת את זה יפה במשפט אחד.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
למרות שזה פורום רכב, אנסה, בתור נוהג רכב שבערב גם עושה ג'וגינג ברחובות הרצליה החשוכים(בבגדים בהירים,תמיד) להציג גם את הצד השני.

נהגים פשוט מתעלמים מהולכי רגל במעבר החציה. רואים אותך עומד על המדרכה ובמקום להאט (לא ביקשתי חלילה מכבודו לעצור ולתת לעבור) מגבירים מהירות, מצפצפים (שחלילה לא תרד לכביש ותפריע להם בדרכם), גם אם חלילה אתה כבר באמצע המעבר. מה אכפת להם? תתן ספרינט ותעוף להם מהדרך.

אין לזה אח ורע בשום מדינה בעולם.

אני חוצה (לדוגמא) ליד קניון שבעת הכוכבים את המעבר הסמוך למעגל התנועה. הרכבים הממשיכים לכוון גן רשל לא אחת כמעט קיפחו את חיי, הם באים מהנתיב הפנימי בככר וסוטים ימינה בפתאומיות באופן לא צפוי. זו ככר מיד אחרי רמזור מדרך שבעת הכוכבים. כמה מהירות אפשר לפתח שם באופן טבעי?

הבעיה היא של קיפוח זכותו של הזולת בדיוק כמו בתור בקופ"ח או בין שני רכבים מנועיים, רק שפה המקופח נמצא בנחיתות מהותית של כח מול המקפח. נראה את אותו בעל ניסאן מצומק משלשום גיבור לחתוך אותי כך בתור לבנק, ככשנינו עומדים על אותה רצפה. הוא פשוט עקף אותי על המעבר תוך צפצופים ותנועות מגונות. (האמת? רצתי אחריו עד לרמזור הבא,בכניסה לחניון הקניון שהיה אדום, הוא ראה אותי במראה ועבר באדום. אם הייתי מגיע בזמן לפתוח לו את הדלת כנראה שהייתי כותב את הפוסט הזה מאבו כביר).

נתקו

אני מבין שלא יצא לך ללכת ברחובות בוליביה, סין או הודו?

• תוכן חדש...