Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם

לאחר התיעצות עם מרק החלטנו שכדאי לעלות את הסוגיה בפורם.

אני צריך לחבר צרכן של 12 וולט 800mah, ל מנורת חרום שעובדת על 6 וולט.

אנני יודע מה עוצמת הזרם המקסימלית שמערכת ה 6 וולט מספקת.

קראתי באינטרנט שעלמנת להוציא 800mah-1000mah יש צורך במערכת 6 וולט שעובדת על 2 אמפר.

אני בספק עם המצבר הפנימי שהינו חומצה 6 וולט 4 אמפר. מקבל זרם שכזה.

בכל אופן 2 הנורות הפלורסנט הם 6W לאחת.

אולי כדאי להחליף את כל המערכת בפנים ל 12 וולט וכמובן לקחת בחשבון צרכן נוסף של 1000mah(עם מקדם ביטחון).

היעוד המקורי של תאורת החרום פחות חשוב.

במקרה של מחסור במקום אני פשוט יכניס מצבר קטן יותר 1.3 אמפר.

לדוגמא:

http://circuitdiagram.net/6v-to-12v-dc-voltage-converter.html

http://www.aaroncake.net/Circuits/6-12conv.asp

תודה

איתי

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אני ממליץ לך לבדוק באתר של חברת אדוויס שהינם מומחים בנושא.

http://www.advice.co.il/products.aspx?PcatID=916

שים לב שלא כול ממירי המתח מיוצבים כלומר מתח המוצא משתנה בתלות בצריכת הזרם.

בקישורים שצירפת אכן אלה ממירי מתח פשוטים שאני בספק רב אם המעגלים מסוגלים לעמוד בזרמים של 1 אמפר ולעבוד כראוי.

איזה כייף לי :)

פורסם

המעגל יכול להיות פשוט כאשר צריכת הזרם היא 100-300 מיליאמפר אבל כאשר מדובר על 1 אמפר (בסביבות 12 וואט) זה כבר נהפך להיות מעגל קצת יותר מורכב.

פורסם

ביצעתי היום מדידות.

עוצמת הזרם והמתח שממלאת את הסוללה היא 350mah DC 7.45

ההפתעה הגדולה היתה במדידה של נורות הפלורסט הם עובדות על 110 וולט AC

אני חשבתי שהנורות בטח עובדות על על 6 וולט.

הפתעה גמורה שיכלה להעניק לי זאאאאפ.

המעגל ממיר מ 6 וולט DC במצבר ל 110 וולט AC לנורות.

במכשיר יש שנאי של 220 AC ל 9 AC וממשיך למעגל חשמלי שממיר ל 7.45 DC וממשיך למצבר 6 וולט.

מהמצבר למעגל חשמלי שממיר ל 110 וולט AC וממשיך לנורות.

מעניין ומסבך הכל.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

מדובר בהסלקה מצלמה נסתרת בתאורת חרום.

כך שכאשר התאורת החרום מחוברת לחשמל המערכת תעבוד על רשת החשמל הביתית.

אך בבד בבד הסוללה הפנימית של התאורה תוכל לתת זמן סביר של עבודה למערכת הצילום ללא חיבור לרשת החשמל הביתית.

אני מוכן גם לספוג שמערכת הצילום תעבוד רק שהתאורה מתחברת לרשת החשמל הביתי.

במקרה הגרוע ביותר אני ינתק את המצבר והרכיבים הפנמיים ובמקומם הכניס:

מצלמה

משדר

ספק כח

ואפילו סוללת ליטיום.

אך זה ישבית את היעוד הטבעי של המכשיר.

בכל אופן דגם התאורה שברשותי מכיל מקום רב.

ולכל המתענינים לא מדובר בדחף מציצנות אלא במקצוע.

איתי

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אם אתה לא צריך שתאורת החירום תעבוד אז תוציא את הכל (תשאיר מן הסתם את הנורות למראית עין) ותתקין מצבר 12V עם מטען שמספק מתח קבוע, כזה שיכולת הזרם שלו תספיק גם לטעינת הסוללה וגם להפעלת המצלמה שלך.

אם אתה צריך את תאורת החירום פועלת יש שני פתרונות:

1. תחליף לסוללה 12V + מטען כמו שציינתי למעלה. מהמטען (שהוא בעצם ספק מתח קבוע) תיצור 6V ע"י שימוש במייצב (עדיף ממותג כדי שהעסק לא יתחמם). יש מודולי מייצב ממותגים קטנים מוכנים (מסוג Buck).
  2. תקנה מממיר DC-DC מסוג Boost שימיר לך 6V ל- 12V. גם כאן קיימים מודולים סטנדרטיים. הבעיה היא שהמעגל שאמור לטעון את תאורת החירום לא יוכל לספק זרם גם לעומס שאתה מוסיף, ושוב תצטרך להחליף אותו.

לדעתי הפתרון הראשון עדיף ופשוט יותר. מודולים ממותגים תוכל להזמין באינטרנט או לבקש מהיבואנים בארץ כ- Sample.

במידה ולא תצליח תוכל להשתמש גם במייצב לינארי, אשר קיים למכביר.

אם אתה צריך הסברים נוספים בשמחה.

פורסם

אביב תודה

חכיתי לתשובה שלך.

אם אני מחבר מטען שמספק 12V 2A

ומחבר עליו סוללת ליטיום ובנוסף לכך מחבר את המערכת.

1-האם אני לא צריך לדאוג למנגנון שיפסיק טעינה לסוללה כשהיא מלאה.

האם יש מטען שכזה שברגע שסוללת הליטיום מגיעה לקיבולת מקסימלית הוא מנתק הזנה. אני לא מצאתי.

מה שנראה לי שמצאתי זה סוללה ומטען שבסוללה עצמה יש הגנה. תקן אותי עם אני טועה.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270490693010&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

בכל מקרה קישור למטען מוגן הטענת ייתר יהיה נוח.כי לא מצאתי כזה.

2-סוללת ליטיום הנ"ל מקבל למייטב ידעתי וניסיוני הטענה ב 1A.

2A זה לא הרבה מידי. (מצד שני בעת חיבור לחשמל מיידית יהיו 3 צרכנים. מצלמה 250mah, משדר 600mah, סוללה

שאם היא כבר טעונה לא צורכת כלום.) אני חש קצת מבולבל בעניין.

3-האם כדאי במקרה שמדובר על הזנה קבועה לסוללה, להשתמש ב LEAD ACID?

4-אפשר קישור למודול רלוונטי בבקשה.

"תיצור 6V ע"י שימוש במייצב (עדיף ממותג כדי שהעסק לא יתחמם). יש מודולי מייצב ממותגים קטנים מוכנים (מסוג Buck)."

אביב תודה רבה

כמו בעבר, ישר ולעניין.

תודה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

סוללת ליתיום אתה לא יכול לטעון במתח קבוע. מה שרשמתי התייחס לסוללת חומצה-עופרת רגילה.

מה ששלחת בקישור הוא אכן סוללה עם בקר מובנה, שמבצע טעינה מבורת ומגן מפני פריקת יתר- אידיאלי בשבילך.

את הספק שבא איתו תצטרך להחליף כיוון שמעבר לטעינת הסוללה הוא (כנראה, לפי הגודל שלו) לא יוכל להחזיק גם את המצלמה שלך. אני מניח שהוא סתם ספק מתח, אשר תוכל להחליפו בספק אחר.

הסוללה שקישור תוכל להחזיק את העומס שלך (נניח 1A) לדעתי למשהו כמו 3-4 שעות. אם אתה רוצה שגם תיאורת החירום תפעל בהיעדר מתח צריך לבדוק כמה היא צורכת מה-6V, להוריד את נצילות הממיר ל-6V ולחשב שוב. אני לא חושב שתקבל יותר משעה-שעה וחצי.

לגבי זרם בכללי- אתה צריך להבין שספק מתתח קבוע שמוגדר כ- 12V 1A או 2A או 50A זה מדבר רק על יכולת. זה לא אומר שהוא דוחף את הזרם הזה. כאשר תהיה צריכה הוא יוכל לספק אותה עד לגבול זה. כך שבמקרה שלך אתה צריך לסחור את זרם הספק לפי הצריכה המקסימאלית שתיתכן בכל מצבי העבודה.

מייצב ממותג- למשל זה:

http://www.lineagepower.com/BinaryGet.aspx?ID=3df3be19-d6f9-46fe-a1c7-af6bda08694b

יש גם ל- TI ולעוד חברות.

פורסם
אביב תודה

4-אפשר קישור למודול רלוונטי בבקשה.

"תיצור 6V ע"י שימוש במייצב (עדיף ממותג כדי שהעסק לא יתחמם). יש מודולי מייצב ממותגים קטנים מוכנים (מסוג Buck)."

אביב תודה רבה

כמו בעבר, ישר ולעניין.

תודה

מודול מייצב ממותג מסוג BUCK או במילים אחרות Step-down Converter קרי ממיר מתח כלפי מטה אכן יש לו יתרונות מסויימים כפי שאביב ציין אבל, קשה להשיג בארץ וגם תצטרך להוסיף מספר רכיבים בכדי לקבל את מתח המוצא הדרוש לך.

אני ממליץ לך לממש את המעגל בעזרת מייצב מתח מסוג 7806 שהינו רכיב זמין וזול. הבעייה היחידה זה החום הנפלט מהרכיב במקרה כזה יש צורך להרכיב מפזר חום.

מצורף שרטוט פשוט למעגל כזה.

פורסם

מרק תודה

כמה אמפר המודול הזה יעביר?

אביב

אם המודול שהצעת מייצר 4 אמפר.

כמה הוא מושך מהסוללה/ספק.

כי קצב הפריקה המקסימלי של סוללה זו הוא +-2 אמפר.

וספק של מעל 2 אמפר יקצא את חיי הסוללה משמעותית.

עבודה של שניהם במקביל ללא חיבור לשקע תגמור את המערכת.

אני צריך לבנות מעגל שבעת ניתוק החשמל מהשקע הבייתי , לא יהיה ניתן גם לא בטעות להשתמש בתאורת חרום.

תקן אותי עם אני טועה.

פירקתי מערכת דומה(עם המצבר חומצה המקורי).

צילמתי את המייצב.

אך הוא שונה ממה שאמרת מה ההבדל בינהם?

בגדול כמובן.

העובדה שזה מייצר חום רב וגומר סוללה מהר יותר. בעייתית מאוד.

מה שאביב הציע קלאסי אך 2 בעיות.

להשיג

אין לי מושג מה העלות

להרכיב את המודול עצמו.

בכל מקרה מחר אני ינסה לברר הייכן ניתן להשיג אותו.

תודה

13012010186-001.jpg

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

המייצב שצילמת הינו למתח של 12 וולט כלומר מתח המוצא הינו 12 וולט בתנאי שמתח המבוא (בכניסה הינו לפחות 15 וולט).

מכסימום זרם שהרכיב מתוכנן לעבוד בו הינו 1.5 אמפר.

עלות הרכיב כ-3-4 שקלים.

המעגל שצירפתי עבורך יכול לעמוד בזרמים של עד 1 אמפר עם גוף קירור במידות של 5X5 סנטימטר של פחית אלומיניום בעלת שטח חתך של 2 מילימטר.

הרכיב שאני צילמתי זה רק לשם המחשה.

כול משפחת מייצבי המתח המתחילים באותיות 78XX הם ל-1 אמפר ויש כאלה גם ל-1.5 תלוי בייצרן הרכיב.

• תוכן חדש...