Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול את חברי הפורום הנכבדים, איך זה אצלם:

היום קיבלתי את הארנונה השנתית לשנת 2010. ידוע לי ממה ששמעתי, שהיתה כוונה (וכוונות כאילו בדר"כ ממומשות) להעלות

את הארנונות העירוניות.

אבל מה שיותר מוזר הוא, שנוסף סעיף חדש (מתחת לסעיף ארנונה שנתית): "חיוב שנתי ארנונה מיוחדת-שרותי כבאות" (WTF!!)

למישהו יש מושג לגבי זה? מישהו קיבל היטל דומה? :shock:

אגב, מדובר בעיריית גבעתיים, והתוספת בתשלום היא 200.5 ש"ח.

alfa 156 2.5.

פורסם

לגבעתיים יש תחנת כיבוי משלה בנוסף לשירותי הכיבוי שהיא מקבלת מהאיגוד של גוש דן והסביבה ולכן התשלום הנוסף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה - לצערי, הדבר פורסם והיה ידוע (http://www.urbani.co.il/2009/12/2010.html). אבל הדרך...

חפרתי קצת באתר העירייה - בחוק הארנונה השנתי, "דאגו" כמובן להוסיף סעיף של "ארנונה מיוחדת" לפי סעיף 16א' לחוק שירותי כבאות (1959). בחוק שרותי כבאות (וגם בחוק הארנונה העירוני) נאמר שהרשות המקומית יכולה להטיל היטל כזה (לא חשבתי אחרת כמובן...).

מה שמצחיק הוא, שהכנסות ההיטל, ישמשו להוצאות רשות הכבאות כולן או חלקן כך רשום (ז"א לא הכל יגיע בהכרח לכבאות, כן ?).

http://www.102.co.il/apage/7852.php - חוק שרותי כבאות.

http://www.givatayim.muni.il/img/13_1_2010_.3223841_15_37_9_PROTOCOL_6_1_arnona2010.pdf

- חוק ארנונה-גבעתיים (סעיף 10).

שני דברים מוזרים:

גם בשנת 2009, רשום בחוק העירייה, שהטילו 197.32 ₪ לנכס לשנה לכבאות. הארנונה המיוחדת שולמה אז יחד עם הארנונה הכללית.

אולם - בשנת 2009 - לא היה סעיף מיוחד, וההיטל נבלע בארנונה כולה. מה שעשו - הוציאו את היטל הכבאות בסעיף נפרד (כך טוענים במענה המאוייש בעיריה) וכך הועלו למעשה המיסים . לי זה נראה "טריק" שההיטל כאילו משולם פעמיים (ותקראו לזה באיזה שם שתרצו).

שנית - לא כל ההיטל חייב לממן את הכבאות. אז נחשו את מי ?

אני לצערי לא קבלתי העלאה במשכורתי, זמן דיי רב....:?

הייתי שמח לדעת מה קורה בערים אחרות, האם הועלתה הארנונה, ותחת איזה סעיף.

alfa 156 2.5.

פורסם

תשמע, הצלחת לבלבל אותי עם כל הקישורים האלו.

בשורה התחתונה, סגרו את תחנת כיבוי האש של גבעתיים או לא? :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה לא קשור לסגירת/פתיחת התחנה. התחנה היא שרירה וקיימת ולא מאתמול.

הפואנטה היא, דרך אחת שבה מצאה העיריה להעלות את המיסים. יש לכל עיר זכות חוקית לגבות מיסי כבאות.

עד עכשיו - גבו את זה (או יכלו לגבות) כחלק מהארנונה הכללית (אני מאמין שלא כולם יודעים אפילו).

כעת - גובים את "מס הכבאות" כתוספת גלויה בתלוש תשלומי הארנונה, כמובן - נוסף על מה ששולם קודם.

מקווה שהייתי יותר ברור.

אבסורד נוסף - שלא חייבים (העיריות) להקצות את כל היטל הכבאות לטובת הכבאות עצמה.

alfa 156 2.5.

פורסם

ואצלי משלמים תוספת על אבטחה.

אני יכול להניח מזה שהמשטרה לא עושה את העבודה שלה ולכן ראש העיר החליט להקים יחידה עצמאית שתתן מענה, הבעיה היא שזה על חשבון האזרח. אף אחד לא שאל אם אני מעוניין בחברת שמירה פרטית, פשוט החליטו בשבילי וזהו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בקיצור - עד היום שילמת לדוגמא - 2000 שקל שכללו בתוכם "היטל כבאות".

העיריה החליטה שצריך לממן איכשהו את הלפטופים, הארוחות, תשלומי השוחד ובתי המלון שמהם נהנים המקורבים ואז הגו רעיון מבריק.

בואו נוסיף עוד 200 שקל לחשבון ונקרא לו היטל כבאות: א. כי זה מותר לנו - ב. כי אי אפשר לרשום היטל תשלומי שוחד.

פורסם

אולי צריך לפנות למקומון , או לעיתון אחר.

אם אין תחנת כבאות ועדיין צריך לשלם עליה מישהו כבר יעשה כותרות.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
  • תוכן חדש...