Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

פולו 2003 ידנית, 1.4 120k ק"מ

ממוצע צריכה עומד על ליטר אחד ל 9 ק"מ

אבקש לקבל הדרכה(ספרון/ PDF) לפירוק בית מצערת וניקוי מחוץ לרכב בבית עם כלים בסיסיים

אין סימני קירטועים אבל בכל זאת אני חושב שיש צורך בניקוי

תודה לעוזרים

Golf 2008 MK5

פורסם

איך אתה מתכנן לנקות מצערת?

קח בחשבון שיש שם חיישן, והוא מאוד יקר אם תדפוק אותו.

צריכת הדלק שלך מאוד מוגזמת, לדעתי גש למוסך טוב לבדיקה מקיפה של הרכב (או שסגנון הנהיגה שלך פשוט תובעני)

מתי הרכב טופל לאחרונה, ומהיכן אתה בארץ?

עם פולו כזו (ידנית) הגעתי ל 13 ק"מ/ל' בעיר, 20 ק"מ/ל' מחוץ לעיר.

פורסם

תודה על החיזוק לדבריי.

אני יודע שהוא שותה לא ברמת הסביר, אלא ממש שתיין קשה.

אני מירושלים והרכב מטופל פיקס מאז שהוא אצלי (חודשיים)

רצועת תזמון, משאבת מים, מותחנים, שמן מנוע, פילטרים לסוגיהם, מצתים ועוד שאר ירקות.

בנוסף חובר לסורק תקלות בחרה ולא נמצאה שום תקלה.

לפני הרכישה (שמונה חודשים בערך) בוצע ניקוי מצערת בחברה

Golf 2008 MK5

פורסם

לפי דעתי, או שאתה טעית בחישוב בבדיקה, או שאולי יש לך נזילה כולשהי(אם הרכב חובר ולא אותרה שום תקלה), אני מציע לך לבדוק מתי הוחלף פילטר הדלק לאחרונה, אולי בורג נשאר שמה פתוח ונוזל דלק מהצינור.

בכל מקרה תיזהר לא להשפריץ על החיישן את הספרי קרבורטורים זה לא יעשה לו טוב.

קובי

פורסם

הרכב גמע כך גם לפני הטיפול הגדול שעשיתי.

הוחלף פילטר דלק לפני שלושה שבועות ועדיין ישנה לגימה מוגזמת של הרכב :-( מאוקטן 95

נראה שאעלה אותו על ליפט בשישי הקרוב וננסה להתחקות אחר הצינורות שמזרימים דלק? איך זה עובד בדיוק?

והחישוב שלי נכון ב 100 אחוז:

תדלוק בשווי 245 ש"ח, נחלק ב 6.28 לליטר דלק = 39 ליטר

איפוס מד הק"מ, מגיעים ל 350 ק"מ ושוב מתדלקים את אותה הכמות בדיוק. 350 ק"מ חלקי 39 ליטר = 9 ק"מ לליטר דלק

הרכב נוסע עירוני בלבד, 15 ק"מ ביום לכל היותר ללא לחיצות מיותרות על הדוושה

Golf 2008 MK5

פורסם

לא ככה בודקים צריכת דלק!

מד הדלק לא לינארי ואין להסתמך עליו 100%!

תעשה ככה:

מלא פול טנק ותאפס את המד ק"מ.

תיסע נסיעה למשל שבוע נגיד. תמלא שוב טנק מלא, ועכשיו את הק"מ שנסעת, תחלק בליטרים שמילאת!.

תעשה כמה בדיקות כאלה ואז ממוצע בניהן.

אגב זה שציינת שהאוטו נוסע רק 15 ק"מ מסביר את העובדה למה הוא צורך הרבה דלק, כי האוטו לא מספיק להגיע

לטמפרטורת עבודה וידוע שהרכב קר הוא צורך יותר דלק!

בכל מקרה תבדוק בצורה שאמרתי לך ותחזור אלינו עם עדכונים.

פורסם

הייתי אתמול במוסך שיש לו ציוד VAG , הסורק בהתחלה גילה תקלה, שנעשתה למצערת ניקוי ידני+ הזרקת מנקה BG לסעפת התקלה נעלמה בסורק.

השאלה היא אם יש במכשיר VAG הזה אופציה נוספת לאיפוס בית המצערת. כי אני מרגיש שהמוסכניק לא מכיר את הנושא , ובהתחלה בכלל אמר שבית המצערת תקול כי ככה זה הופיעה בVAG (לפני הניקוי).

אבל על העבודה לקח 250 כמו גדול.

קראתי פה הודעות שאם לא עושים את הכיוון כמו שצריך, התקלה עלולה להחזור על עצמה כי המצערת לא תדע לקרוא נכון את הניקוי שנעשה.

נ.ב זה רק אני, או שהפולו מככבים פה במדור, לפחות יש לנו במה לעסוק כשכל שאר הדברים בסדר :)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

לקודמי: איפוס במנוע של הפולו למיטב ידיעתי מתבצע באופן אוטומטי כל 4-10 דק' אם אני לא טועה או לאחר מס' ק"מ של נסיעה.

וחוץ מיזה, תיקנו לך את הרכב- אין מה לעשות צריך לשלם. והמחיר ששילמת לא יקר!.

אני מכיר אנשים ששילמו רק על לחבר את האוטו למכשיר דיאגנוסטיקה 300 ש"ל (אל תשכח שצריך גם לכסות את העלות של המכשיר ולהפיק ממנו רווחים!).

פורסם
לא ככה בודקים צריכת דלק!

מד הדלק לא לינארי ואין להסתמך עליו 100%!

תעשה ככה:

מלא פול טנק ותאפס את המד ק"מ.

תיסע נסיעה למשל שבוע נגיד. תמלא שוב טנק מלא, ועכשיו את הק"מ שנסעת, תחלק בליטרים שמילאת!.

תעשה כמה בדיקות כאלה ואז ממוצע בניהן.

אגב זה שציינת שהאוטו נוסע רק 15 ק"מ מסביר את העובדה למה הוא צורך הרבה דלק, כי האוטו לא מספיק להגיע

לטמפרטורת עבודה וידוע שהרכב קר הוא צורך יותר דלק!

בכל מקרה תבדוק בצורה שאמרתי לך ותחזור אלינו עם עדכונים.

מה זאת אומרת לא ככה בודקים. זאת הבדיקה הכי נכונה והיא מבוצעת כבר 4 תדלוקים ברציפות

אני מאפס כל פעם שאשתי מתדלקת, אותה כמות בדיוק ממש ליטר לפני שהנורה נדלקת המתריעה על 5 ליטרים אחרונים במיכל (45 סה"כ)

זאת אומרת בערך 350 ק"מ ל 40 ליטרים שזה פחות מ 9 ק"מ לליטר... ממוצע צריכה מאוד גבוה

Golf 2008 MK5

פורסם

הבדיקה לא מדוייקת כי אתה מסתמך על מדיד הדלק שהוא לא מדוייק ולא לינארי!

אני אסביר שוב את התהליך כניראה שלא הסברתי את עצמי נכון:

שלב ראשון:

תמלא פול טנק (משמע: תמלא עד שהמשאבה תפסיק להכניס דלק ותעצור אוטומטית)

שלב שני:

תאפס את הק"מ

שלב שלישי:

תיסע עם האוטו עד התדלוק הבא

שלב רביעי:

תיסע עם הרכב

שלב חמישי:

תגיע לתחנת הדלק, תמלא פול טנק ורק אז! (מהסיבה שאנחנו רוצים שהכמות ליטרים שתהיה במיכל תחזור להיות מה שהייתה בדיוק, לא בערך ולא לפי המדיד אלא לפי כך שאין עוד אפשרות להכניס דלק למיכל!)תחלק את מס' הק"מ שנסעת בליטרים שמילאת בתדלוק השני!

עד כאן בדיקה נכונה ראשונה. חזור על התהליך שוב מספר פעמים. ובין התוצאות שקיבלת תעשה ממוצע.

למשל קיבלת 10.5, 10.6, 11, 12....ממוצע בניהם.

עכשיו, אתה אמרת שהאוטו נוסע רק 15 ק"מ ביום, זה מסביר הכל.

האוטו לא מגיע לטמפרטורת עבודה ואם תפתח ספר רכב תראה בפירוש שכתוב שבדקות הראשונות שהמנוע עובד הוא צורך יותר דלק בכמות הרבה יותר גבוהה.

אז אם ככה, נסיעה כה קצרה ביום שהמנוע לא מספיק להתחמם בה, זה מסביר את צריכת הדלק ה"גבוהה" (אם תיסע במאזדה לנטיס או פוקס פוקוס תבין מה זו צריכת דלק באמת גבוהה). אגב יכול להיות גם שאתה מפעיל את המדחס של המזגן, אז מן הסתם שצריכת הדלק תעלה וגם בספר כתוב שבחורף האוטו צורך יותר דלק.

אני מאמין שהבדיקה שלך לא מדוייקת בכלל. בדוק איך שאמרתי לך ותגיע לתוצאה מדוייקת!

עכשיו, ממש, אבל ממש לא בריא להגיע עם הדלק לסוף המיכל כי אתה מכניס את כל הג'יפה למנוע וגם דופק את משאבת הדלק!

פורסם

זה לא בעיה,

פירוק של כל הפלסטיקה שעל המנוע שכוללת בתוכה את הפילטר אוויר (במשיכה, זה יושב בלחץ)

פירוק המצערת עם מפתח אלן מתאים.

ניקוי עם ספריי קרבורטור ומברשת שיניים של איזור הפרפר.

מצורפות תמונות (קשות), עשיתי זאת לא מזמן ברכב של אחותי

תמונה לפני ואחרי.

המצערת היתה מטונפת משני הצדדים באותה מידה , שכבה עבה של טינופת . גמרתי עליה בקבוק של ספריי קרבורטור עד שהיא הבריקה.

תמונה065.jpg

תמונה070.jpg

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
זה לא בעיה,

פירוק של כל הפלסטיקה שעל המנוע שכוללת בתוכה את הפילטר אוויר (במשיכה, זה יושב בלחץ)

פירוק המצערת עם מפתח אלן מתאים.

ניקוי עם ספריי קרבורטור ומברשת שיניים של איזור הפרפר.

מצורפות תמונות (קשות), עשיתי זאת לא מזמן ברכב של אחותי

תמונה לפני ואחרי.

המצערת היתה מטונפת משני הצדדים באותה מידה , שכבה עבה של טינופת . גמרתי עליה בקבוק של ספריי קרבורטור עד שהיא הבריקה.

אכן תמונות קשות :-P

היכן יושבים החיישנים בדיוק?

Golf 2008 MK5

• תוכן חדש...