Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קפצתי לבנק הדואר לשלם עבור חידוש רשיון נהיגה.

אני נשאל איך ברצוני לשלם את השובר, בכרטיס אשראי אני עונה.

הפקידה מודיעה לי שהתשלום יתבצע בקרדיט , במזומן או בצ'יק.

אני תוהה מדוע ולמה אני צריך לסבסד את הדואר וחברת האשראי שלי?

את האשמה היא זורקת לעבר משרד הרישוי, שלא מאפשר לבנק הדואר לקבל תשלומי אשראי רגיל.

לצערנו, משרד הרישוי סוחט את האזרח עד הטיפה האחרונה.:mm_mad:

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

תוכל לשלם טלפונית או באינטרנט ישירות למשרד הרישוע,אמנם אם תבקש לעשות תשלומים

תתפלא שגם הם מחייבים רק בקרדיט במעל לשני תשלומים

פורסם

זה לא משרד הרישוי, אני ניגשתי (לדואר) לפני כמה ימים לשלם חוב לביטוח לאומי וגם נתקלתי באותה בעייה, כרטיס דיירקט לא עבר, ואשראי רק במינימום של שני תשלומים. עם ריבית של 8 שקלים (על 908 ש"ח). לא כלכך נורא, שיבושם להם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

COMMANDER,

תשלום במזומן נקבע ע"י רשות הרישוי.

tomyon,

חברה רשאית לקבוע את אופן התשלום ואמצעי התשלום. יש חברות שכתוב בפירוש שלא ניתן לשלם בדואר, יש חברות שקובעות מזומן בלבד ויש חברות שדורשות הוראת קבע בלבד.

בעבר, הדואר לא איפשר תשלום באשראי כלל וכלל. כשהוכנס התשלום באשראי, הגיע הדואר להסדר עם חברת האשראי שהדבר יתאפשר רק ע"י קרדיט. מי שלא רוצה קרדיט, יכול לשלם במזומן או בהמחאה. לא כל תשלום ניתן לביצוע באשראי.

אגב, יש חברות שמעדיפות שהלקוח ישלם בבנק מסחרי ו"מענישות" בתוספת תשלום, לקוח שבוחר לשלם בדואר. אם לקוח בחר לשלם חשבון שכזה בדואר, הוא ימצא בחשבון הבא תוספת חיוב עבור זה שחשבון קודם שולם בדואר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בזמנו חידשתי את רישיון הנהיגה שלי בתשלום אחד באינטרנט. גם חוסך זמן לחכות בדואר, וגם הרבה יותר נוח.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

חברה רשאית לקבוע את אופן התשלום ואמצעי התשלום. יש חברות שכתוב בפירוש שלא ניתן לשלם בדואר, יש חברות שקובעות מזומן בלבד ויש חברות שדורשות הוראת קבע בלבד.

.

עד כמה שאני הבנתי ההנחיה לגבי אופן התשלום היא של משרד התחבורה, ובנק הדואר מבצע את דברו.

דבר נוסף, אני לא חושב שניתן לעשות גזירה שווה בין חברות מסחריות, ובין חברות ממשלתיות(דואר/תחבורה), שלהן יש מחויבות כלפי האזרח, כספו וזמנו.

לגבי תשלום במזומן, הדבר לא תמיד פרקטי(קחו לדוגמא תשלום אגרת טסט).

כך או כך, ההתנהלות של משרד הרישוי (ושל הביטוח הלאומי) לא ראויה.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

משרד התחבורה כנראה לא מוכן לממן את חברות האשראי ולהעביר להן חלק מהתשלום, ואולי טוב שכך. אני מניח שתשלום בקרדיט בלבד הוא הסכמת חברות האשראי לותר על העמלה, תמורת הריבית.

:turn-l:
פורסם

הבעיה היא עוד יותר חמורה

יש מספר מצומצם של כרטיסי אשראי שאיתם אפשר לשלם.

בויזה כאל אי אפשר .

במקרה אתמול רציתי לחדש רשיון רכב (1400 שח) התשלום במזומן דורש בכלל הערכות מיוחדת מכיוון שאי אפשר למשוך סכום כזה מכספומט בפעם אחת.

פורסם
הבעיה היא עוד יותר חמורה

יש מספר מצומצם של כרטיסי אשראי שאיתם אפשר לשלם.

בויזה כאל אי אפשר .

במקרה אתמול רציתי לחדש רשיון רכב (1400 שח) התשלום במזומן דורש בכלל הערכות מיוחדת מכיוון שאי אפשר למשוך סכום כזה מכספומט בפעם אחת.

אני חידשתי רק לאחרונה את רישיון הרכב ושלמתי בעזרת ויזה כאל, התשלום בוצע דרך האינטרנט (כתובת האתר מופיע לך בצמוד לטופס הרישיון).

מומלץ לשלם בשיטה זאת, לאחר פחות משבוע קבלתי הבייתה רישיון רכב חדש שבו בתיבת התשלום היה מצוין - "שולם".

פורסם

אני לא בטוח שבמקרה הספציפי הזה מישהו מנסה להקשות את חיי האזרח במדינה.

עד לא מזמן לא היתה אפשרות כלל להעביר תשלומים למשרדי הממשלה בכרטיסי אשראי, וכל התשלומים בוצעו במזומן בבנק הדואר. לפני כמה שנים בוצע פרויקט משותף לכל משרדי הממשלה ובמסגרתו נבנתה התשתית שמאפשרת לאזרחים להעביר תשלומים למשרדי הממשלה השונים בעזרת כרטיסי האשראי השונים בצורה מקווננת ושלא מקווננת.

מי שרוצה לשלם את רישיון הרכב או הנהיגה שלו בכרטיס אשראי יכול לפנות טלפונית לרשות הרישוי ולשלם במענה הממוחשב או להכנס לאתר האינטרנט שלהם ולשלם בצורה מקווננת. צורת התשלום הזאת מעבירה את הכסף מחברת כרטיסי האשראי שלכם ישירות לקופת האוצר וכך תם הסיפור וכולם מרוויחים.

כדי להבין מדוע בדואר לא ניתן לשלם בתשלום רגיל בכרטיס אשראי צריך להבין תחילה את ההבדל שבין תשלום רגיל לתשלום במסלול קרדיט.

כשבעל עסק לוקח את כרטיס האשראי שלכם ומגהץ אותו בחיוב רגיל הוא מקבל התחייבות כספית מחברת כרטיסי האשראי. בפועל, יכול להיות שיעבור כמעט חודש עד שיגיע הכסף מחברת האשראי אל חשבון הבנק של בעל העסק.

לעומת זאת, עסקת קרדיט היא עיסקה מורכבת מעט יותר, בה חברת האשראי מעבירה לבעל העסק את כל התשלום וגובה מהלקוח את הסכום בתשלומים (בתוספת ריבית ועמלה, כמובן). בעל העסק יקבל את התשלום המלא בעבור עסקת הקרדיט בתוך שלושה ימי עסקים לכל היותר.

כאן למעשה טמון הכלב. אי אפשר לשלם רישיונות רכב ונהיגה בדואר בתשלום רגיל בכרטיס אשראי כי הדואר צריך להעביר את הכסף לאוצר המדינה לפני שהוא מקבל בפועל את הכסף מחברת כרטיסי האשראי. מכיוון שאף אחד לא משלם לחברת דואר ישראל בעבור ימי האשראי האבודים האלו היא לא מאפשרת תשלום שכזה אלא רק תשלום במסלול קרדיט שמאפשר לה לקצר את זמן ההמתנה עד לתשלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

tomyon,

פקידי הדואר לא תמיד יודעים למה זה כך. ההסדר הזה הוא בין הדואר לבין חברת האשראי.

אם תבדוק, תגלה שכל תשלום שתוכל לשלם באשראי בדואר, הוא תמיד יהיה בקרדיט, בין אם זה משרדי ממשלה, בין אם זה חברות פרטיות.

על כל תשלום שאתה משלם בחינם בדואר, הדואר גובה עמלה גבוהה ממקבל התשלום. (עד כמה שאני זוכר, היא גבוהה יותר מאשר בבנקים מסחריים). אם התשלום בוצע באשראי, לכאורה היה אמור להיות כפל עמלות ע"ח מקבל התשלום: האחת - עמלת הדואר, והשניה - עמלת חברת האשראי.

במקרים רבים, מגיע לקוח לדואר ומגלה שאין לו מזומנים לתשלום. האלטרנטיבה היא ללכת לכספומט שלרוב נמצא כבר ליד בנק, למשוך כסף ואז אולי הוא כבר ישלם בבנק ולא יחזור לדואר. באופן כזה הדואר "צד" את הלקוח ונותן לו אפשרות לשלם באשראי, אך כמובן גובה ממנו את העמלה דרך הקרדיט ובכך למעשה "שיכנע" את הלקוח לא לצאת מהסניף ולא להתפתות לשלם במקום אחר.

תשלום באשראי מתאפשר רק למי שממילא מקבל תשלומים באשראי. אם משרד התחבורה לא היה מאפשר לשלם באשראי באתר שלו, אזי גם בדואר לא יכלו לשלם באשראי.

לא הבנתי מה ההגיון ללכת לשלם בדואר/בנק, כשאפשר לשלם באינטרנט ולקבל קבלה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...