Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

התייעצות קטנה עם מומחי האיטום --

אני בשלבי ציפוי דיינאמט אקסטרים בדלתות קדמיות - הכמות/תקציב מוגבלים (והכמות שאפשר להשתולל איתה על הדלתות לא). והייתי רוצה לקבל את תיעדוף המקומות שכדאי לצפות/עצות כלליות/מה חשוב ומה מיותר:

1. פח חיצוני (הצד החיצוני של הדלת)

2. פח פנימי (קרוב לדיפון/לנהג)

3. המאחורה של הפח הפנימי (שמופנה כלפי חוץ הרכב)

3. המאחורה של הדיפון (המון חומר!!)

4. קירות האנכיים/אופקיים של הדלת (כאילו הקיר שמחבר בין הפח הפנימי לחיצוני - רצפה/קירות/תקרה).

5. אזור הפח החיצוני/פנימי שמרוחק מהאלמנט (כמה להשקיע שם בכל הפינות שנשארו)

6. איפה לשים 2-3 שכבות ואיפה מיותר וחבל על החומר

7. האם "לסתום" את החורים בפח הפנימי שמוליכים לחיצוני, או לחתוך מסביבם?

8. כמה יריעות של bulk להערכתכם דרושות לציפוי דלתות קדמיות + דיפונים (במידת הצורך לפי עצתכם)?

(קניתי 4 וזה ממש לא מספיק)

חובה לציין שמדובר על פיז'ו 307 והמידבס יושב על הדיפון (את אזור המידבס בדיפון ציפיתי בדיינמאט כבר) ולא על הפח עם הגבהה.

תודה

פורסם

אם הוא יושב על הדיפון

הייתי עושה לפחות 4 שכבות מסביב לכל האיזור של המיד באס על הדיפוק

ושכבה אחת לפחות על הדיפון

עוד שכבה אחת לפחות על פח פנימי

ואם נשאר כסף אז גם שכבה על פח חיצוני

הכי חכם יהיה אבל לתעל הגבהות לפח ולמקם את האלמנט בצורה ראויה

פורסם

לא ניתן - אין חור בפח עבור המגנט, וגם לא ניתן לעשות כי יש מאחוריו עמוד תמיכה של מנגנון החלון.

מה לגבי "סתימת חורים"?

פורסם

מומלץ לסתום חורים מאחר וזה יוצר מעין תיבה שבה הוופר מנגן הרבה יותר טוב,וזה נותן הדגשה לבאסים.

מיכאל.

עריכה:הנה דוגמא.

SNC00081.jpg

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם

1. פח חיצוני (הצד החיצוני של הדלת) - 2 שכבות, לפחות. אני מקווה שאתה לא מתכוון על הדבקה מבחוץ.

2. פח פנימי (קרוב לדיפון/לנהג) - שכבה אחת.

3. המאחורה של הפח הפנימי (שמופנה כלפי חוץ הרכב) - אה?

3. המאחורה של הדיפון (המון חומר!!) - מיותר. עדיף ספוג אקוסטי (יקר).

4. קירות האנכיים/אופקיים של הדלת (כאילו הקיר שמחבר בין הפח הפנימי לחיצוני - רצפה/קירות/תקרה). - המסגרת כביכול? היא פח עבה יחסית, מקסימום שכבה.

5. אזור הפח החיצוני/פנימי שמרוחק מהאלמנט (כמה להשקיע שם בכל הפינות שנשארו) - אה?

6. איפה לשים 2-3 שכבות ואיפה מיותר וחבל על החומר - רשום.

7. האם "לסתום" את החורים בפח הפנימי שמוליכים לחיצוני, או לחתוך מסביבם? - בוודאי. הסתימה הזאת למעשה מייצרת את תיבת התהודה לרמקול. ברגע שהם "אטומים" אין כל סיבה לבצע בידוד לדיפון.

8. כמה יריעות של bulk להערכתכם דרושות לציפוי דלתות קדמיות + דיפונים (במידת הצורך לפי עצתכם)?

(קניתי 4 וזה ממש לא מספיק) - BULK זה שם של קיט. BULK שלם (אני חושב שהוא מכיל 9 יריעות) אמור להספיק לבידוד טוב של שתי דלתות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מומלץ לסתום חורים מאחר וזה יוצר מעין תיבה שבה הוופר מנגן הרבה יותר טוב,וזה נותן הדגשה לבאסים.

מיכאל.

עריכה:הנה דוגמא.

זאת לדוגמא, דוגמא טובה איך לא לעשות איטום

למרות שכביכול החומר מוצמד,

רואים בצורה ברורה שהאיטום מודבק על החיווט, בצורה כזאת במידה ותהיה תקלה, שום זגג או חשמלאי לא יהיה מוכן לגעת בדלת הזאת, וגם אם כן בזמן תלישת האיטום עלמנת לגשת לחיווט עלול להגרם נזק למכלולים השונים,

אם זה לא מספיק, גם ה"חלון" שיש בפח, רואים שלא יושם שם תומך כלשהו, לדוגמא רשת מתכת, חתיכת פח, דיקט או משהו כזה, והבידוד נמצא "באוויר" שכל הדבק שלו פונה פנימה, עם הזמן הבידוד עלול להמתח כי הוא לא מודבק על כלום, להדבק למסילות החלון החשמלי, ומשם למנוע שרוף הדרך קצרה

עריכה : אתה יכול לראות פה איך להדביק איטום בצורה נכונה,

לדעתי כמובן

פורסם

כבר ערכנו דיון בנושא הזה.

אני הייתי בהתקנה וראיתי בדיוק איך המתקין עבד, אני מרוצה, וממש לא מפריע לי העניין של החוטים.

לכל אחד יש את השיטות שלו, ואני לא בא להתווכח עם אף אחד.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

טוב חברים.. אני מקבל פה דיעות סותרות לגבי ציפוי הדיפון (חלק בפרטי ממומחי הפורום ששלחתי להם ה"פ -שלא מופיע בשרשור)

אז בהנחה שאני עושה את הפנימי נכון, סותם חורים. המידבס יושב על הדיפון ומסביבו (באזור שלו) יש ציפוי.

כן או לא? (זה המון המון חומר - בערך דף וחצי לכל דלת).

ודבר שני

ראיתי שBULK עולה בארה"ב 130$ לפני משלוח/מיסים..

קניתי 4 "דפים" מתוך קיט של BULK ב-400 ש"ח. יצאתי פראייר?

עכשיו אני כבר לא צריך BULK מלא... יש מקום מומלץ?

פורסם

לכל אחד יש את השיטות שלו, ואני לא בא להתווכח עם אף אחד.

איזה שיטה?

ממתי חוסר מקצועיות זאת שיטת עבודה?

זה שהמתקין שלך לא יודע,לא מבין ולא מקצועי, לא הופך את זה לבסדר.

במיוחד עם מישהו מעלה את זה לפורום בתור רפרנס "איך לעשות איטום".

ממש לא, רחוק מזה:nono:

under construction..

פורסם

ברור שאני אבצע איטום בלי "לדרוס" את החיווט של הדלתות, כמו כן הוא גם מוצמד טוב יותר מבתמונה למעלה (כבר סיימתי פח חיצוני בדלת נהג). לגבי המקומות המומלצים איתמור נתן תשובה ממצה -

שאלתי שנותרה: לצפות דיפונים כן או לא? (איתמור אומר שלא, כמה מומחים אחרים טוענים שכן מומלץ)

מצ"ב קבצים המראים את מיקום המידבס (הקודם, החדש מסיבי יותר) בדלת.

התמונה האחרונה מראה את הדלת לפני שהורדתי את האיטום המקורי וסה"כ באה להדגים שאין חור בפח לטובת המגנט של המידבס - כלומר הוא יושב בין הדיפון לפח הפנימי.

אגב תמונות של תהליך האיטום ושאר השידרוגים יגיעו בקרוב..

04122009113.jpg

25102009047.jpg

25102009053.jpg

פורסם

במקרה הזה מאד ממליץ לצפות את כל הדיפון בבידוד, וגם את כל הפלסטיק שמחובר לפח הדלת, ואת הפח הפנימי של הדלת.

כל זאת משום שזהו בעצם הנפח שלתוכו המיד מנגן, ונפח זה צריך להיות מבודד מויברציות ורעשים.

אגב, אם יש אפשרות, הייתי מדביק 2-3 שכבות פיברגלאס על הדיפון שמחזיק את המיד, רק כדי לחזק אותו שיהיה עמיד בפני פעולת הרמקול.

מתחדשת*

• תוכן חדש...