Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני שבוע ביצעתי טיפול שגרתי (90,000) לסניק II מודל 2005 באחד ממוסכי הרשת של רנו. יצא יקר. מאוד.

החלטתי לשתף אתכם בחשבונית המוסך ובכך לסייע לכולנו מבחינת התמחורים העכשוויים של מחירי העבודה והחלפים ברשת המוסכים של יבואן הצרפתיות. הטיפול בסניק מתבצע בכל 30,000

לנוחיותכם אני מפריד בין מחירי העבודה והחלפים

ולהלן הממצאים:

עבודות:

טיפול לסניק - 274 ₪

החלפת מסנן חלקיקים למזגן אוויר – 19 ₪

החלפת רצועת תזמון – 627 ₪

החלפת רפידות בלם קדמי – 95 ₪

החלפת רפידות בלם אחורי (בעת הטיפול) – 133 ₪

החלפת משאבת מים אחרי פירוק ר. תזמון – 228 ₪

חלפים:

שמן מנוע של פז סינטטי 246 ₪. ל-4.5 ליטר

פקק ראש מנוע- 73 ₪

מסנן אוויר – 193

סט רצועות + מותח למנוע - 475 ₪

סט רצועה + מותחנים לטיימניג – 663 ₪

סט דיסקיות בלם אחורי – 263 ₪

סט דיסקיות בלם קדמי – 293 ₪

מסנן שמן – 56 ₪

נוזל קירור פז – 141 ₪

משאבת מים – 444 ₪

לקחתי משכנתא נוספת.

בתקווה לא להיכנס למוסך בשנה הקרובה. עד עכשיו (טפו...טפו) זה מצליח.

פורסם

זה אומנם טיפול שיגרתי אבל לא כל טיפול נראה ככה.

החלפת רצועת טיימינג וצלחות בלימה מקדימה ומאחורה (אני מניח שהחליפו גם רפידות למרות שאני לא רואה את זה בחלפים).

אני בטוח שאם היית מבקש הנחה יכול להיות שהיית מקבל אבל בסה"כ, 4223 ש"ח לטיפול כזה לא נראה לי כזה נורא.

פורסם
לא נורא לא נורא אבל היית קונה רכב כמו שלי במקום הטיפול הזה :lol:

נו וברכב כמו שלך לא צריך לטפל ? קונים וזהו ?

בסה"כ זה טיפול שעושים פעם ב-3 שנים בערך ותאמין לי שברכסים ממוצא אחר זה לא הרבה יותר זול.

פורסם

246 שקל לשמן מנוע של פז ? ועוד 4.5 ליטר ???

ועוד נוזל קירור ב 140 שקל?? ועוד של פז ..?

עוד עריכה קטנה : הייתה קונה שמן ונוזל קירור ב עלות של 200 שח גג

לפי דעתי הייתה חוסך ממש עם את הטיפול הקטן הייתה עושה במקום אחר.

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם
זה אומנם טיפול שיגרתי אבל לא כל טיפול נראה ככה.

החלפת רצועת טיימינג וצלחות בלימה מקדימה ומאחורה (אני מניח שהחליפו גם רפידות למרות שאני לא רואה את זה בחלפים).

אני בטוח שאם היית מבקש הנחה יכול להיות שהיית מקבל אבל בסה"כ, 4223 ש"ח לטיפול כזה לא נראה לי כזה נורא.

זה לא היה צלחות. רק רפידות. אם היו גם צלחות הייתי מגיע ל-6000 בקלות.

לא התלוננתי. רק רציתי לנצל את הפורום כדי שלאנשים יהיה נוח לדעת את מחירי החלפים נכון לשבוע שעבר

פורסם

אני מציע למנהלים כאן לעשות שרשור דביק ובו אנשים יעלו סיכומי טיפול. כך נוכל לדעת כמה יעלה חלק מסוים וכמה תעלה העבודה.

כבר שמעתי לדוגמא, שבקרסו מחליפים בלמים בד"כ אחת ל-30,000 והחלק יחסית זול, בעוד במאזדה הבלמים מחזיקים כ-50,000 ק"מ אבל ההחלפה יקרה יותר. מה דעתכם?

פורסם

הבעיה במוסך רשת היא שהוא עובד לפי הספר.

יתכן שמוסך לא של הרשת לא היה מחליף את הרפידות למשל אם לא היה צריך.

פורסם
הבעיה במוסך רשת היא שהוא עובד לפי הספר.

יתכן שמוסך לא של הרשת לא היה מחליף את הרפידות למשל אם לא היה צריך.

במקרה הזה ההחלפה היתה נדרשת. לא היה שווה לי להיכנס עוד 1000 ק"מ למוסך רק כדי להחליף בלמים.

השאלה היא האם היית מכניס את הרכב שלך למוסך מורשה של משרד התחבורה, בידיעה שלא בטוח שיש לו מערכת דיאגנוסטיקה ממוחשבת שמתאימה לרכב, ושאין לו סט טיימינג מקורי (החלקים היקרים ביותר שהיו כאן).

לדעתי בשיקול של מוסך רשת לבין מוסך מורשה, הייתי מעדיף את השקט הנפשי של מוסך שפועל תחת יבואן, עם אחריון לשנה על חלפים מקוריים וכו' וכן - ברור לי עולה לי יותר.

פורסם

עבודות:

טיפול לסניק - 274 ₪ - מה בדיוק זה כולל? על הכול שלמת בנפרד חוץ מפתיחת בורג שמן ופילטר :?

החלפת משאבת מים אחרי פירוק ר. תזמון – 228 ₪ - הטיימינג מפורק כבר, ממש מוגזם :shock:

חלפים:

שמן מנוע של פז סינטטי 246 ₪. ל-4.5 ליטר - לא שווה יותר מ-70 שקל. עם כל הכבוד ב-100 אפשר לקנות מוביל

פקק ראש מנוע- 73 ₪ - מי זה, פקק שמן? הוא היה עייף?

נוזל קירור פז – 141 ₪ - ראה שמן מנוע

לפי דעתי כאן הגזימו במאוחד!

פורסם

שלמת הרבה כסף.

אין ספק שעל החלפים יכולת לחסוך מאות שקלים אם היית קונה אותם בעצמך ולאו דווקא מקוריים.

למעט רצועת התזמון ששם יש בהחלט הגיון לקחת את המקורית לגבי שאר החלפים אין שום קדושה בשמן ונוזל הקרור של פז ובמחיר המפולפל שלקחו ממך עליהם וגם רפידות הבלמים ניתן לקנות תחליפיות בחצי המחיר שיעשו את אותה העבודה בדיוק.

לגבי עלות העבודה, הפעולות שעשו לך לא דורשות מומחיות יתר, כל מוסך מורשה שמתעסק עם רנו אמור לדעת להחליף רצועת טיימינג ברנו שלך וכמובן משאבת מים ורפידות.

להערכתי יכולת לחסוך כ 1000 ש"ח מהסך הכל במוסך מורשה רגיל אחרי התמקחות ולקבל את אותה תוצרת.

מציע לך להתיעץ פה מחברי הפורום ולקבל המלצות על מוסכים מורשים שיודעים לטפל ברנו באזור שלך ובטיפול הבא תצא יותר בזול.

• ספונסר פורום
פורסם

פקק לראש מנוע ,מדובר במכסה חד פעמי שיש לפתוח

כדי להתקין את כלי התזמון של גלי הזיזים למעשה יש שניים כאלו

כנראה שהבחור שכח לציין כפול 2 .

למעט מחיר השמן ונוזל הקרור מדובר במחירים סבירים מאד לחלפים

מקוריים ,וזה לא נכון שרפידות חליפיות שעולות 100-150 שח עושות את אותה

העבודה בדיוק ,אלא אם כן מדובר ביצרן מקורי ואז ההבדל במחיר לא יהיה גדול כל כך .

מחיר העבודה אכן יקר מאד אבל סביר גם הוא למוסך מורשה ,במוסך פרטי יכולת

לשלם כ 1000 שח על כל העבודה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...