Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי פורום,

אני גר במרכז תל אביב. לבניין שלי יש 3 חניות שצמודות אליו, כאשר הן סגורות (בד"כ) בשרשרת ומנעול. יש 2 פסי סימון לבנים שמסמנים איך צריך לחנות כדי לא לחסום את 2 הרכבים האחרים (מצורף תרשים שעשיתי).

שלשום אני חוזר הביתה וחונה באחת החניות רכב (חניה מספר 3 בתרשים, כאשר הוא חוסם גם חניה מספר 2), עם לוחית זיהוי צהובה, שאינו של דיירי הבניין בצורה שהוא חוסם עוד חניה מ-2 החניות הנותרות. :evil: פתרון- אני סוגר את השרשרת עם המנעול. אם הוא בא לבקר מישהו בבניין- אין בעיה, השכן יפתח את המנעול ויוציא ואותו. אם הוא לא שייך בכלל וגם חונה בחניה לא שלו וגם חוסם חניה נוספת- שישבור את הראש/את הרכב.

תוך דקה מופיע בחור בן כ-40 ואומר לי "תפתח".

אני : "אם חנית בחניה פרטית- אתה תפתח"

הוא: "תקשיב, לא מעניין אותי פרטית לא פרטית. לא תפתח- אני אשבור"

אני: "אתה חוצפן! גם חנית בחניה לא שלך, גם חסמת חניה נוספת. רוצה תשבור"

בשלב הזה הוא מחייך והופך את הלוחית הזיהוי לצד השני, שהוא אדום (משטרתי).

הוצאתי פלאפון וצילמתי את המספר לוחית. הוא התחיל להתעצבן עוד יותר כשהוא מרים את הקול "תפתח את המנעול, אני אשבור אותו" וכו'.

בקיצור, אחרי 2 דקות, באה אישתו/חברה שלו מהבית קפה הסמוך מעבר לכביש ואמרה "אנחנו מצטערים, לא ידענו..בלה..בלה".

הזהרתי אותו שלא יעשה את זה שוב ושחררתי את הרכב.

שאלות:

1. נגיד והוא שוטר סמוי/בלש בתפקיד, מותר לו לחנות ככה?

2. האם מותר לי לנעול את השרשרת כשיש רכבים שאני לא מזהה בפנים(כמובן שלכל דיירי הבניין יש מפח למנעול)?

untitled.JPG

פורסם

מותר לך לנעול אותו, אם צילמת את הרכב אתה יכול לגשת למח"ש ולתבוע אותו על שימוש בתפקיד לרעה.

הוא ניצל את מעמדו כשוטר ואיים עליך שהוא ישבור.

שווה להגיש תלונה אם יש לך תמונות.

בהצלחה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

שאלות:

1. נגיד והוא שוטר סמוי/בלש בתפקיד, מותר לו לחנות ככה?

2. האם מותר לי לנעול את השרשרת כשיש רכבים שאני לא מזהה בפנים(כמובן שלכל דיירי הבניין יש מפח למנעול)?

1. כן בתפקיד שמחייב זאת על פי שיקול דעתו, באופן סביר ולצורך מילוי תפקידו.

2. לא. חריג גדול בחוק המקרקעין- עשיית דין עצמי. שימוש בכוח סביר לשם סילוק פולש\מסיג גבול. המפתח הוא במילה סילוק כאשר אתה משתמש בכוח כדי להשאיר מישהו בנכס שלך אתה שומט את כל הבסיס הרציונאלי לסעיף חריג זה (קרי, הגנה על קניינו של אדם והיכולת לסלק הפרעות תוך כדי שימוש בכוח סביר) כיוון שאז אתה בעצם גורם להפרעה\הסגת הגבול בעצמך. יותר מזה, הפולש יוכל להפעיל נגדך כוח סביר כיוון שעכשיו אתה הוא זה שמסיג גבול בקניינו\משתלט לו על הנכס (קיימת החלה של חוק המקרקעין על חוק המטלטלין בסעיפים רלוונטים).

מה כן? אתה יכול להשתמש בכוח סביר כדי לסלק את הרכב.. מהו כוח סביר? אפילו הנשיא בדימוס ברק לא יודע. תלוי בנסיבות. האם סביר לפרוץ לרכב ולדרדרו מהמקום? כנראה שלא. אין איזון בין פגיעה בקניין המדינה במקרה זה (ניידת) לבין הפרעה של 10 20 30 דקות או אפילו שעה ושעתיים. מה גם שהנהג יטען שחנה בתום לב.

כל סעד אחר חוץ מסילוק הפולש יתקבל דרך הרשויות המוסמכות. איך לפעול? א. להזמין משטרה כדי- להפעיל כוח סביר על ידה ובמידה ולא יהיה סביר זה יהיה על אחריותה. לחילופין, הוכחה כדי להגיש תלונה\תביעה עתידית במח"ש או בבית המשפט כדי לקבל סעדי פיצוי (לא יתקבלו לדעתי במקרה זה). ב. לצלם. שוב, הוכחה למקרה שתרצה להגיש תלונה\תביעה.

*** אין באמור לעיל ייעוץ משפטי מקצועי ***

פורסם

z4: אצלנו בבנין נכנס פעם נהג מונית וכהרגלינו אצל נהגים חצופים כאלה- חסמנו אותו, הוא הגיע ניסה לאיים וכו' וכו' הוא הזמין לנו משטרה, השוטר הגיע ואמר לו לא רק שהוא לא יכול לעשות לנו כלום אלא אפילו יעץ לנו לצלם את המונית בחניה שלנו ולהגיש תלונה במשטרה על הסגת גבול.

כמובן שמטעמי חוסר זמן לא הגשנו תלונה במשטרה.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

השוטר חייב לעזור לך להפסיק את הסגת הגבול (במידה ואתה המחזיק כדין של הנכס). ושאני אומר חייב אני מתכוון שאתה יכול להגיש תביעה נגד המשטרה ונגדו אישית.

עכשיו, חייב לעזור לא אומר שהוא מחויב להגיע, לפרוץ את הרכב תוך כדי ניפוץ השמשות באלה ולהרחיקו מהמקום. עליו לפעול באמצעים סבירים לסילוקו. לכל הפחות לנסות לאתר את הנהג דרך מספר הרישוי.

פורסם

חבר'ה, כמה הבהרות:

1. השוטר (?) היה על אזרחי וישב עם אישתו/חברתו בבית קפה. מה שבטוח "בתפקיד" זה לא..

2. אין לי עניין לא לתבוע ולא מח"ש. התקרית הסתיימה בקצת טונים צורמים וזהו. לא נגרם נזק לאיש ואין סיבה לעשות לבן אדם חיים קשים על שיקול דעת לוקה בחסר שלא גרם שום נזק.

3. לא ניתן לגרור מסיבות טכניות (הגרר לא יכול להינכס לשם).

4. מי שהציע להזמין שוטר- כבר היה שם שוטר :roll:

5. השאלה היא עקרונית להבא: האם אני יכול לנעול את השרשרת?

אגב: פעם ראשונה שאני רואה רכב עם לוחית זיהוי מתהפכת.. זה נפוץ?

פורסם

אני מציע שתלך בכל זאת למח"ש.

התנהגות לא הולמת, ניצול סמכות ומצד שני אי הזדהות כשוטר (אם הוא טוען שהוא שוטר הוא חייב להציג תעודה ולא להראות לך מספר מתהפך).

יכול להיות שהוא בסה"כ נהג של איזה קצין, אבל כך או כך הוא תפוח רקוב.

פורסם

מנסיוני הרב עם כחולי המדים

ישנם הרבה רכבים כאלו, לרוב גם מעטפת לוחית הרישוי תיהיה צבועה בלבן, יש גם המון סיומות נפוצות בקרב הליצנים האלו.

בנוסף יש גם לוחיות הברגה, כלומר מבריגים מספר צהוב במקום האדום ולהפך, כאשר רוצים להפוך את הרכב לסמוי או גלוי.

בכל אופן לא די בכך שהציג בפניך מספר אדום, אלא מחוייב הוא להציג בפניך גם תעודה על מנת להזדהות כטמבל, אה סליחה שוטר.

אין טעם ללכת למח"ש לא יעשו בנושא כלום, יציקו לאותו שוטר קצת זמן, יעכבו אותו בדרגה איזה שנה שנתיים ולבסוף החשדות ייסגרו כ"אין עניין לציבור".

אתה יכולת להשאיר את השרשרת נעולה ולתת לאותו שוטר להתפוצץ, בסופו של דבר הוא היה מרים צלצול לתחנה שלו, היה מגיע שוטר אחר והיו מנסים לסגור "סולחה", כן כן ואפילו לא בצחוק כל זאת כדי למנוע מחברו שבצרה להידפק. מכיוון שאם יוודע לאותו מנהל תחנה/מנהל מרחב/מנהל מחוז/המפקד הכללי של אותו שוטר על שימוש כזה ברכב ועבירה על חוק שלא בזמן תפקיד, הייתה מזכה את אותו השוטר בנזיפה חמורה, וחידוד נוהל חדש במשטרה עצמה.

Z4 - קראתי כמה שטויות שלך בעבר, האמת שהפעם אתה צודק, יחד עם זאת החוק לא תקף כאשר מדובר בגוף האוכף את החוק ומתנהג מעליו.

בשום רגע נתון או זמן במהלך הדיון הזה לא היה נגרם לידידינו BABAYAGA נזק כלשהו בדמות קנס/עיכוב וכדומה. סיבה פשוטה - בשימוש היומיומי של השוטרים אין אכיפה כזאתי של חוקים מה עוד שאין הדבר נלמד בזמן תפקידי משטרה א-ב-ג-ד-ה-ו וכל הקורסים למיניהם. אלא רק הנעשה בשוטף + הכנה לשטח.

במידה ואכן היה מדובר פה בשוטר שמבין זהו מהזן הנדיר, נכחד והחכם ביותר בגוף הנקרא משטרת ישראל (2-3 מכל ה8000) והוא שייך לפרקליטות המשטרתית.

Confidence In Motion

פורסם

חוקית אסור לך לנעול. המשפטנים שבינינו הסבירו זאת באריכות. בפועל חוץ מששוטר (כרגע אני לא מדבר על זה שהיה צד בעניין) יורה לך לפתוח לא יעשו לך כלום. מאחר ובמקרה הזה היה מעורב שוטר הם יכולים לעשות דווקא, כמו שהם עושים כשמישהו מעצבן אותם.

אני במקומך הייתי לוקח את הפרטים וכן מטפל בזה בצורה עניינית אל מול הגורמים המוסמכים. לאו דווקא מח"ש אלא אפילו מכתב למפקד התחנה שלו. מדובר במעשה מביש ביותר. לובש מדים (גם אם הוא לא לבש מדים, אבל הזדהה ככזה ע"פ תעודה או כל דבר אחר) צריך להקפיד על התנהגותו שבעתיים מן האזרח הפשוט.

פורסם

הכתובת היא קצין תלונות הציבור, בתוספת תמונה והסבר על כך, שהוא הפך את המספר, כדי שתראה את המספר האדום.

איזה סוג הרכב זה היה?

האם אתה זוכר את מספר האדום (או לפחות כמה ספרות היו בו)?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם הוא במקום, ואתה מבקש לסלקו, אין טעם לנעול כפי שכבר הוסבר לך.

ההגיון אומר שאם הוא לא במקום ואתה נועל בתום לב כהרגלם של השכנים במקום, הרי שאתה יכול להניח שמדובר ברכב של אחד השכנים או אורחיו וסביר שכשיצטרך לצאת השכן גם יפתח את השרשרת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...