Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עפ"י ויקיפדיה פיאט טיפו קיבלה כרית אוויר במתיחת פנים בשנת 93. הטיפו נמכרה בארץ עם כרית אוויר? ברישיון רכב לא רשום כלום, אבל מדובר ברכב ישן וייתכן שלא נרשמו אביזרי בטיחות לפני 14 שנים. לפני מספר חודשים ראיתי טמפרה אחרי תאונה והייתה כרית אוויר.

פורסם

אכן, בשנת 1993, לאחר מתיחת פנים, הרכב קיבל גלגל הגה שמן יותר, שיכול להכיל כרית אוויר. בארץ, טיפו לאחר מתיחת פנים זה מודל 1994 ומעלה.

אבל, לארץ לא הגיעו טיפו עם כריות אוויר, אולי רק ב 2.0 16V.

בטמפרה, הייתה כרית אוויר לדעתי רק בשנת 1996, ובשנה זו כבר הופסק ייצור של הטיפו.

בכל מקרה, כריות אוויר תמיד מסומנות על ידי כיתוב AIR BAG או SRS, ואם אין כיתוב כזה על גלגל ההגה - אין כרית.

פורסם

הייתה לי טיפו 2.0 מודל 1994 וגם בה לא הייתה כרית.

אגב, ההחזקתי אותה 10 שנים והייתה מכונית מדהימה,

הייתי קונה אותה שוב היום אם היו מייצרים... חבל :cry:

פורסם

אני מניח, שהייתה לך טיפו 2.0 8V אוטומטית, GRANTURISMO. דגמים אלו, למרות שנמכרו בשנת 1994, הם לפני מתיחת פנים, ויש להם גריל "סולם" היישן. בדגמים לפני מתיחת פנים, לא הייתה כרית אוויר אפילו כאופציה.

אני רשמתי, שאולי הייתה כרית אוויר בדגם 2.0 ליטר 16V, שנקרה SPORTIVA. הגיעה כמות מצומצמת ביותר של מכוניות כאלו בשנת 1994, הן היו במרכב 3 דלתות (שגם הוא, אגב, הופיע רק אחרי מתיחת פנים, ולפני כן היה רק 5 דלתות) והיו ברמת איבזור הגבוהה ביותר.

עריכה - לאחר עיון מעמיק בספר רכב, שנשאר אצלי, נראה לי שגם ב 16V לא הייתה כרית אוויר.

• תוכן חדש...