Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השרשור הזה מתדרדר מרגע לדודלי.

מוכן לתרום מזמני למען מאבק האופנוענים

השנים לימדו אותנו להתמודד עם פקקי הענק שיצר הפיגור העצום שלנו בנושא התחבורה. אז תרמתי חצי שעה מזמני במחאת האופנוענים? ביג דיל

אביעד פוהורילס nrgמעריב

אופנוען

• תגובות 218
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אדון CX עם כל הכבוד, לא צריך להשוות רופא לרוכב קטנוע.

וזה למה ?

ואם הרופא מגיע לעבודה עם קטנוע ?

או אולי רק לרופאים מותר לשבות ולפגוע בציבור ולאופנוען לא ?

בכל אופן בתגובה הזו לא מריחה טוב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

קיבלנו חשיפה תקשורתית ענקית אבל תוצאות ממנה לא ראינו.

שטייניץ מודע לדברים אך הוא מעדיף להיות מנוהל ע"י פקיד עלוב.

טוב לדעת שיש כאלה שמזוהים איתנו. :)

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

הבא שעוסק בהקנטות ברמת גנון, חוטף.

לא באיבר המין שלי לעסוק בסינון שטויות בשרשור מצויין זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בעלי הרכב הפרטיים מסבסדים את נהגי הליסינג:

http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/968/535.html

עד מתי?!

ענתבי הזה ממשיך עם מסע ההרס שלו!

פורסם
לכותב "סמיילי".

מכיוון של"פול" יש בעצם מונופול על תעריפי הביטוח לאופנועים, יש לי שאלה אלייך.

למה שלא תיגשו כגוף מאורגן ומסודר (וע"פ כל מה שקורה לאחרונה אתם פועלים נפלא כגוף) לראשי אחת מחברות הביטוח הגדולות (אני לא בקי כ"כ, אני משער שמגדל או כלל יתאימו, לחילופין כל חברה גדולה עם סניפים בפריסה ארצית), תציגו לפניהם נתונים אמיתיים על האחוזים של מעורבות דו"ג בת"ד, ותציעו להם עיסקה שטובה ל-2 הצדדים:

ראשית, עליכם להתארגן כגוף ע"מ שתקבלו מעמד רשמי (לצורך העניין "איגוד רוכבי האופנועים") ותצרפו חברים לשורותיכם בעלות זניחה של 50-100 ש"ח. אני מאמין שמאות, אם לא אלפי רוכבים יסכימו להצטרף לגוף הזה. ההכנסות ייועדו לכיסוי ההוצאות (עו"ד לדוג', למרות שאני בטוח שיהייו עו"ד חובבי דו"ג שייתגיסו למאבק תמורת סכום סמלי) בלבד, ללא מטרות רווח. (ימנע "אנטי").

אח"כ תחתמו על הסכם עם חברת הביטוח שחברי האיגוד יבטחו אצלה, ורק אצלה את הכלים הדו"ג שלהם. הם בתמורה יבטחו רק את חברי האיגוד (הסכם מחייב זה ישרת את האינטרסים של 2 הצדדים. ההסכם יוגבל לפרק זמן מסויים 2-4 שנים, לצורך הדוגמא)

אני חושב שזה יהייה טיפשי מצדם, לאחר שילמדו טוב את החומר על ת"ד ומעורבותם של דו"ג, לא להסכים לבטח ציבור של אלפי רוכבים במחירים הגיוניים.

מה גם שאחרי שהדבר יתפרסם יקרו מס' דברים:

א. האיגוד יגדל. גופים כמו חברות שילוח, זק"א ועוד חברות שמסתמכות על דו"ג (גם רשתות כמו דומינו'ס) ירצו להצטרף.

ב. ככל שיגדל האיגוד יהייה לו יותר כוח. מול הכנסת, מול מע' המשפט, מול היבואנים ועוד.

ג. ככל שיגדל האיגוד יהייה לו אפשרות משא ומתן בחידוש ההסכם. אני בטוח שחברות אחרות, שירצו "לנגוס" בעוגה יורידו מחירים, השוק יפתח לתחרות. וכמו שכל באסטיונר יודע, תחרות בשוק מורידה את המחיר לצרכן.

יש משהו שאני מפספס?

מי שקובע את התעריפים זה ידין ענתבי המפקח על הביטוח (לבינתיים הוא המפקח, רק חבל שאין מפקח על המפקח).

מעליו יש את משרד האוצר בראשות שטייניץ שהם אלה שיכולים באמת לקבוע את התעריף (הם נותנים את המילה האחרונה), כמובן שחברות הביטוח רוצים כמה שיותר להרוויח זה לא אכפת להם כל ההצעות שלנו שבמילא מדברות לקירות שלהם.

שר האוצר מצידו מתעלם וכמובן משתף פעולה עם חברות הביטוח כך שההצעה שלך לא רלוונטית, תודה בכל אופן. :wink:

לאחר בירור בנושא, הגעתי להבנות הבאות:

ה"פול" הינו גוף שמורכב מכמה וכמה חברות ביטוח ומופעל ע"י איגוד חברות הביטוח בישראל.

ענתבי ה#%#@ קובע את התעריפים של ה"פול" בלבד. לצורך העניין, חברה כשלעצמה יכולה לתת לך הצעה לביטוח חובה ב 12 ש"ח.

מכאן שישנה אפשרות לחברה כלשהי לבטח את האופנוענים בביטוח חובה במחיר זול יותר, אך היא מעדיפה להעלות את המחיר מחד ולהתחלק ברווחים עם שאר החברות מאידך. (המרוויחה הגדולה מכל הסיפור, אגב, היא חברת כלל שחלקה במאגר הוא כ-15%.)

לשאול זה לא מזיק. אני מאמין שלחברות הקטנות יותר (שירביט,שומרה, ביטוח חקלאי, AIG, שלמה חברה לביטוח, כולן מחזיקות בפחות מ-5%) זה ישתלם יותר. (שלמה אליהו, הבעלים של שלמה חברה לביטוח עלה לאחרונה לכותרות מסיבות קרובות)

אני שואל שוב, מה יש לכם להפסיד?

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
לאחר בירור בנושא, הגעתי להבנות הבאות:

ה"פול" הינו גוף שמורכב מכמה וכמה חברות ביטוח ומופעל ע"י איגוד חברות הביטוח בישראל.

ענתבי ה#%#@ קובע את התעריפים של ה"פול" בלבד. לצורך העניין, חברה כשלעצמה יכולה לתת לך הצעה לביטוח חובה ב 12 ש"ח.

מכאן שישנה אפשרות לחברה כלשהי לבטח את האופנוענים בביטוח חובה במחיר זול יותר, אך היא מעדיפה להעלות את המחיר מחד ולהתחלק ברווחים עם שאר החברות מאידך. (המרוויחה הגדולה מכל הסיפור, אגב, היא חברת כלל שחלקה במאגר הוא כ-15%.)

לשאול זה לא מזיק. אני מאמין שלחברות הקטנות יותר (שירביט,שומרה, ביטוח חקלאי, AIG, שלמה חברה לביטוח, כולן מחזיקות בפחות מ-5%) זה ישתלם יותר. (שלמה אליהו, הבעלים של שלמה חברה לביטוח עלה לאחרונה לכותרות מסיבות קרובות)

אני שואל שוב, מה יש לכם להפסיד?

אליהו ושירביט מציעים תעריף זול יותר כי זה מראה על משהו לא?!

אז כן... חברות הביטוח לא מפסידות אך הן בכל זאת טוענות אחרת רק כדי לעשות עלינו קופה.

וזאת למרות שהשנה יש ירידה של למעלה מ-10% במספר התאונות.

למרות שאליהו ושירביט מציעים את אותו תעריף הקודם עדיין התעריף הוא גבוה ואנחנו לא רוצים לפרוש והישאר עם תעריף גבוה, אלא להביא את המצב לקדמותו, עוד לפני העלאה שהייתה ב-2003.

פורסם

לצערי, קברניטי המאבק נוקטים בכל הדרכים בכדי להגדיל את האנטגוניזם שכבר קיים כלפיהם ממחאות קודמות. הם לא מבינים שהמשך המאבק כמו שהוא, היינו סחימת כבישים אחת לכמה זמן, לא מסייעת להם להגיע למטרה הסופית. יכול להיות שבתחילת המחאה היה ראוי לחסום כבישים, כי ככה מקבלים חשיפה בארץ, אבל ברגע שקיבלתם את החשיפה הייתם צריכים להעביר את כובד המשקל לכיוון של הכנסת. היינו, לא צריך יותר לחסום את הכבישים שלנו, שכל חטאנו הוא רצון להגיע למקום העבודה, הרי כבר הבנו אתכם קודם לכן. במקום זאת, עכשיו הגיע הזמן לחסום את הכבישים המובילים לכנסת, תפריעו לחברי הכנסת שלא מוכנים לעשות וחצי דבר עבורכם. זה יפה ונחמד ש-64 חברי כנסת תומכים בכם, אבל זו שטות מוחלטת וגם אתם יודעים את זה. אם הם באמת היו תומכים בכם, בכוחם להכריח את ענתבי לנהוג בדרך אחרת או למנוע ממנו הגדלת תעריפי הביטוח שלכם.

אני לא תמכתי במאבק מההתחלה, בגלל הדרך בה הוא נוהל וממשיך להתנהל. אתם באים ומתבכיינים על כך שתעריפי הביטוח שלכם גבוהים במיוחד ומתעלמים מהעובדה שבתור ציבור של כ-100 רכבים, מספיק שאחוזים בודדים מכם מבצעים עבירות וכבר הגענו לכמה אלפי קטנועים. אני מאמין שהמספר גדול יותר ממספר אחוזים ומסתובב סביב עשרה אחוזים בקלות. נכון, גם נהגי רכבים רבים מאוד משתוללים בכבישים, אבל כבר הסבירו לכם את ההבדל בין נזק שנגרם לרכב ולנוהג בו לבין זה שנגרם לקטנוע ולנוהג בו.

אני כן נגד העובדה שלא משנה אם נהג דו"ג אשם בתאונה או לא, האשם בו וכך נוהג הביטוח ואני רוצה שהדבר ישתנה. באמת. - פה אני מסתמך על מה שמספר רוכבי דו"ג אמרו לי. מעולם לא בדקתי את הנושא.

אני כן נגד העובדה שרוכב אופנוע בעל ותק של 2-3 שנים, ללא עבר של תאונות ועבירות משלם יותר מנהג משאית בעל ותק רב יותר, אך עם עבר מדהים של עבירות ותאונות. - פה בדקתי את הנושא בעצמי. היכנסו למחשבון ביטוח החובה באתר משרד התחבורה ופשוט תבדקו בעצמכם.

אז בדברים האלה אני תומך בכם, אבל הבעיה שלכם היא שדווקא אותם אתם לא מדגישים והם נבלעים בין בליל הבכיינות שלכם. אני חושב שקברניטי המאבק, שאני מבין שגולשים פה, יעצרו לרגע ויחשבו, איך הם רוצים להמשיך עם המאבק. כדי שלא יגידו שאני חושב על עצמי, אני מוכן ואפילו אשמח לשוחח בפרטי עם קברניטי המאבק, אם אלו יחליטו ליצור קשר. אין לי בעיה לתת את הטלפון שלי.

פורסם

:lol::lol::lol:

ראיתי את שם המשתמש כבר ציפיתי לתגובה חריפה "אנטי דו-גלגלית" ודווקא הופתעתי לגלות שלא כך הדבר.

עכשיו אני מתחיל לאהוב אותך...

בכירי המאבק בדר"כ גולשים בפורומים הדו-גלגלים, אני לא יודע על גלישה בקארספורום אבל לפחות תהייה בטוח שהם לא כותבים פה למעט jalaad שהוא מן "חצי בכיר".

אני לא נחשב "מפגין פעיל" אומנם אני לא מבין חברי המטה אך אני פעיל מאוד (ואני אפרופו שידלתי את אליקו אלג'ם לצאת להפגנה).

הבכירים הם: אליקו אלג'ם (מועדון האופנועים הישראלי) טל זהר (פול גז), טל שביט (מי שלא מכיר שייתבייש לו), אלי בלאו (קבוצת אופנועני ישראל), מיצו (פורום תפוז) ועוד...

יש תתי בכירים שעובדים בשטח (כמו אהוד א1 מפול גז) ויש כאלה שעובדים בכנסת ומציעים חקיקות חדשות (אלי בלאו).

תוכל להציע את הצעתך פה ואני או jalaad (הראשון מבין השניים נעביר אותה).

כעיקרון חסימת כבישים לא תעזור ואנחנו לא מעוניינים להקשות על חיי הרוכבים (קנסות) או על חיי אזרחים.

אני בעד להתמקד בכנסת או בענתבי ושטייניץ (פעולות חסימה מהבית).

סה"כ אין לנו מה להפסיד כי הפסדנו הרבה, כרגע הרבה סטודנטים ייתקשו עוד יותר לשלם ביטוח וכמובן זה דופק אותם חזק.

למרות שלעלו התעריפים אנחנו מתכוונים להמשיך להילחם כי אנחנו רואים שהכסף שלנו הולך בשביל לרפד את חברות הביטוח שבמילא מרוויחות המון כסף.

רק שתדע לך שחסימת הכנסת גם יכולה להוות בעיה, כי כבר חסמנו את הכנסת לא מזמן ועדיין מדובר פה בבעיה.

בטווח הארוך הרבה רוכבים הבטיחו לסגור חשבון עם ביבי ושטייניץ בקלפי. :wink:

פורסם
כדי לחזור לתעריפי 2003 הייתם צריכים להפגין ב- 2004...

עשו הפגנות אם אני לא טועה, כמובן החשיפה התקשורתית לו הייתה בעבר כמו היום.

jalaad יכול לתת לך הסבר יותר מעמיק ממני.

• תוכן חדש...