Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף - CIVIC 2002 או סיטרואן C5 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שדרוג הרכב, רציתי לדעת אם השידרוג לרכב הנ"ל (סי 5) יהיה עדיף ומשמעותי על פני ההונדה סיביק 2002 שברשותי כעת.

תודה רבה.

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה היא מדוע אתה רוצה לשדרג את הרכב ומה הן התכונות שאתה מחפש בו.

כעקרון, ה-C5 הוא אחד הדברים הנוחים ביותר שאי פעם עכוזי הונח בהם. הנסיעה משרה בך נינוחות וזהו בפירוש לא רכב לצאת איתו לתקוף סיבובים, אלא מיועד יותר לשייט בנוחות.

בנוסף, ה-C5 מצויידת במערכות אלקטרוניות שונות. אינני יכול להעיד לכאן או לכאן על אמינותן, אולם טבעי לצפות שהאחזקה שלה כנראה לא תהיה זולה יותר מאחזקת הסיוויק שלך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

סיטרואן C5 זה שדרוג משמעותי ב"איכות חיים" אבל ירידה משמעותית בשקט נפשי

רכב מעולה נוח ומפנק....אבל גם מאד מפונק, לרוב מתלוות אליו המון תקלות חשמל בעיקר, והשוק מאד חלש

תחשוב טוב טוב מה אתה מחפש מהרכב...כי באותה מידה שאתה יכול לזכות ברכב מפנק אתה גם עלול לקבל כאב ראש קשה

ליעד.

פורסם

אני לא נוהג בצורה אגרסיבית, ומהבחינה הזאת זה לא ממש שיקול (מבחינתי כמובן)

לגבי האחזקה - הבנתי שעושים טיפול כל 30 אלף (/או שנתיים)

זה לא מוזיל בצורה משמעותית את העניין?

פשוט הטיפולים עד עכשיו בסיביק גזלו לא מעט מזומנים.

בהנחה שהרכב יהיה בשימוש (עיקרי) רק בסופ"שים, והנהיגה היא לא אגרסיבית - הבעיות שציינתם פה עדיין יהיו תקפות לגבי ה-C5?

תודה רבה חברים.

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם

לגבי מרווח טיפולים: נכון שזוהי ההמלצה, אבל לא הייתי מסתכן. מרווח של 20,000 נראה לי הגיוני יותר, מה גם שצריך לזכור שלעתים הצהרות כגון אלו (טיפול כל 30,000) מקורן אינו בהכרח טכני אלא יותר שיווקי.

ה-C5 שעליה מזדמן לי לנהוג נמצאת אצל בעליה הנוכחיים מעל שנה, במהלכן לא היו בכלל תקלות חשמל או דברים בסגנון.

קטונתי מלנבא את הבעיות שאולי תהיינה ב-C5 שתקנה, אבל בהנחה שהרכב יהיה במצב תקין ואינך מייעד לו חיים קשים, אני בהחלט מאמין שאתה תהנה ממנו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

בעקבות התגובות כאן (ונסיעת המבחן העתידית שאני אעשה כמובן) - אני מאמין שהסיכויים שאני ארכוש את הרכב הזה מאוד גבוהים.

תודה רבה על העזרה :)

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם
לגבי מרווח טיפולים: נכון שזוהי ההמלצה, אבל לא הייתי מסתכן. מרווח של 20,000 נראה לי הגיוני יותר, מה גם שצריך לזכור שלעתים הצהרות כגון אלו (טיפול כל 30,000) מקורן אינו בהכרח טכני אלא יותר שיווקי.

30 אלף קילומטר או שנתיים (המוקדם מביניהם), אלה הם הוראות היצרן והם בטוח לא נקבעו ממניע שיווקי.

אין שום צורך להקדים ל-20 אלף קילומטר בגלל ש"לא נראה לך הגיוני", את הטיפול הראשון הקדמנו ל-28 אלף קילומטר אבל ממש לא צריך להגזים מעבר לזה בגלל שיש לך תחושת בטן.

פורסם

רכב שלך - אתה בהחלט רשאי לטפל בו לפי הבנתך.

אני יודע שאני לא הייתי לוקח את הסיכון, מה גם שהיצרן עצמו מצהיר שאם הרכב עובד בתנאי חום ואבק קשים (שכל כך אופיניים לארץ), יש לטפל לעתים קרובות יותר.

אבל שוב: טפל ברכב שלך במרווחים שאתה מוצא לנכון.

פורסם

יכול להיות שהצדק יהיה עמך עם אקזמפלרים שעובדים קשה ועוברים נסועה גדולה יחסית.

הרכב שלי בקרוב חוגג 4 שנים ונכון לעכשיו יש לו פחות מ-57 אלף קילומטר (וזה כלום).

כמו כן אני גר במושב בצפון הארץ מה שמבדיל אותו מרכבים שנעים במרכז ובדרום הארץ בצורה הבאה: פה אין שרב כבד, סופות חול, פקקים, זיהום, מכות חניה, מכות מדרכה וכו' על בסיס יומי. וכן יש חניה פרטית עם גג.

אמא שלי נוהגת ברכב 95 אחוז מהזמן ואני דיי בטוח שהיא מעולם לא עברה את ה-3000 סל"ד, ככה שהרכב שלנו עובר חיים מאוד קלים ולכן אני לא מוצא סיבה להקדים את הטיפולים באופן שרירותי. למרות שאת הטיפול השני הקדמנו בשנה כי הוא היה לפני גמר האחריות (3 שנים).

פורסם

מניסיון במקום העבודה, אני יכול להעיד על אמינותן של ה-C5 כסבירות ביותר, גם אם לא מושלמות. אכן, ניתן לצפות למשהו קטן ומעצבן מעת לעת, אבל התדירות לא גבוהה מדי (בעיקר אם אינך עושה קילומטרז' גבוה) והעלות בד"כ לא גבוהה במיוחד. אני יכול לנחש שתדירות תקלות מעט גבוהה מאשר בסיוויק תתקזז עם עלויות טיפולים סבירות ועם מחיר הרכב הנמוך (מודל 2006, רוב ירידת הערך הראשונית כבר אחריך), ובסה"כ - תקבל שדרוג משמעותי בנוחות הנסיעה בעלות סבירה בהחלט.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אוקיי, אני מבולבל. שימו לב להודעה הפרטית שקיבלתי (אני אצנזר את השם של השולח כמובן):

שלום

אני מציע לך להתרחק מה C 5 -מדבור ברכב לא אמין בכלל עם מחלות קשות שעולות ביוקר.

הרכב הזה כמו הפיג'ו והרנו ממלאים את הדף הטכני בבעיות שלהם.

הרכב הזה נמכר במקרה הטוב 20000 מתחת למחירון כי אין לו שום אמינות,אלקטרוניקה מסובכת,מנוע מסובך,רוב המוסכים לא נוגעים בפחנוע הזה.

מוסכים שמתקנים את הרכב הזה דורשים מחירים מופרזים בגלל הנדסת האנוש הלקויה והרקובה שלו והמסובכת.

אלה שממליצים לך על הרכב,בעלי סיטרואן שפוחדים לאבד מערכו של הרכב ,או לנסות לתקן את התדמית הרעה של הרכב הזה.

המלצתי -לא לקנות בשום פנים ואופן !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מצד שני, התגובות שקיבלתי כאן ע"ג הפורום מעט יותר רציניות מההודעה הזאת (מהרושם הכללי שקיבלתי)

אבל אין ספק שזה בילבל אותי ועירער אותי קצת.

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם

אני מוכן להתערב שמי ששלח לך את ההודעה הזאת הוא ילד מפגר לא יותר מבן 15 שסוגד ליפניות.

היו לי בבית 2 קסנטיות ומחר אנחנו אוספים מהסוכנות את ה-C5 השלישית שלנו.

כולם שמרו על אמינות גבוהה ועל כל אחת מהן קפצו קונים ששילמו מעל המחירון.

כנראה שאנחנו מזוכיסטים.

וחוץ ממני, כל מי שכתב בשרשור הזה, למיטב ידיעתי אינו בעל סיטרואן.

פורסם
אלה שממליצים לך על הרכב,בעלי סיטרואן שפוחדים לאבד מערכו של הרכב ,או לנסות לתקן את התדמית הרעה של הרכב הזה.

אני בטוח שמי שכתב את השורה הזאת עוקב בדריכות אחרי השרשור הזה.

כל שנותר לי לומר על ההתבטאות המטופשת הזאת זה שלפני שכותבים משהו, כדאי לעצור ולחשוב.

אני אחד מהממליצים על ה-C5. האם יש בבעלותי רכב כלשהו מתוצרת היצרן?

האם יש בבעלות המשפחה שלי רכב צרפתי?

והעניין הוא שהדבר נכון לא רק לגביי, אלא גם לגבי מגיבים נוספים פה, שדיברו בשבחו של הרכב למרות שאין בבעלותם אחד כזה.

אבל כרגיל, הגאונים למיניהם לא נותנים לעובדות לבלבל אותם.

ידידי, אין צורך להכנס לבלבלות מהודעה של אידיוט כזה. אם הוא כל כך בטוח בעצמו ויודע לספר לנו על מקרים קונקרטיים, יתכבד ויגיב פה כדי שכולנו נלמד ונחכים. אחרת, שידחוף את עצות האחיתופל שלו למקום שבו לא זורחת השמש.

:evil:

פורסם
30 אלף קילומטר או שנתיים (המוקדם מביניהם), אלה הם הוראות היצרן והם בטוח לא נקבעו ממניע שיווקי.

אין שום צורך להקדים ל-20 אלף קילומטר בגלל ש"לא נראה לך הגיוני", את הטיפול הראשון הקדמנו ל-28 אלף קילומטר אבל ממש לא צריך להגזים מעבר לזה בגלל שיש לך תחושת בטן.

שיווקי נטו.

מה אתה חושב שמנוע של סיטרואן עשוי טיטאניום?

לוקחים בחשבון, שבאירופה , מחזיקים רכב 5 שנים ,או פחות.

ולכן, 2 טיפולים ב5 שנים,זה "יתרון" על מתחרים.

בפועל,הרכבים עם מנועים גמורים נמכרים למדינות מזרח אירופה כיד 2.

Omnia mea mecum porto

• תוכן חדש...