Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שרואים בכותרת, אם למשל אני רוצה לטוס למזרח כרטיסי הטיסה ישירות מעמאן זולים משמעותית מהכרטיסים של הטיסות מנתב"ג (נחסוך את הקטע הבטחוני מהדיון בבקשה גם כי זה לא נוראה וגם כי אני טס עם דרכון זר), השאלה היא מה הפרוצדורה של הכנסת רכב לירדן ? האם זה מאוד מסובך או שפשוט מגיעים לגבול מחליפים מספר וזהו. והשאלה השניה למי שאולי התנסה, האם ניתן להשאיר רכב בשדה הירדני כ(מו בנתב"ג )כי ראיתי שיש שם חניית רכבים לנוסעים אך אין שום פירוט מעבר לזה.

(למשל טיסה של ירדנים מעמאן עולה 700 טיסה של קאטר אייר או גולף אייר עולה 590 דולר. ומהארץ טיסה של ירדנים עולה 1000 דולר. )

אני סתם כרגע בוחן כל מיני תאוריות לגבי טיסה מתוכננת בפברואר , סיבה אחת זה המחיר אך הוא לא העיקר מכיוון ש ב 750 דולר ניתן לטוס עם האוזבקים. אני פשוט רוצה להתנסות בטיסה באחת מהחברות האלו מכיוון שמה שכותבים אליהם באינטרנט הטיסה היא חוויה בפני עצמה.

תודה.

פורסם

טוב לאחר קצת חיפוש ברשת הסיפור של הכנסת הרכב ביטוח ורישוי (ללא מקיף כמובן) יעלה כ 300-400 ש"ח ,יש לתרגם רישוי לאנגלית במממסי ניתן לעשות ביטוחים דרכם , קצת חיפוש מצאתי גם את עלויות החניה בשדה התעופה שם http://www.amman-airport.com/longparking.cfm

כלומר כל הסיפור אמור לעלות כ 130-150 דולר כולל חניה ל 18 יום.

בגדול עם כרטיס שעולה כ600 דולר ועוד 150 דולר נסיעה לעמאן זה 750 דולר שגם מהארץ אפשר לטוס במחיר דומה.

מצד שני אפשר לנסוע יום יומיים לפני ולראות גם קצת ירדן, הטיסה היא ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שניתן להשיג בארץ במחיר הזה ובכלל, ולהנות מהנוחות של רכב פרטי כלומר לחסוך את המוניות והאטובוסים שגם יצאו יקר יותר בסופו של דבר.

ועכשיו לקטע הכי מווזר והוא שלא מצאתי טיסות שלחברות ישראליות לעמאן(למרות שנראה לי שארקיע אמורה לטוס) והירדנים רוצים יותר מ 400 דולר לטיסת הלוך ושוב לירדן (פחות מחצי שעה טיסה) נכון טסתי איתם בקיץ לבנגקוק ב 850 דולר (חבר טס ב 760 דולר אותה טיסה) אבל לטוס ירדן זה 400 ממש מוזר.

אולי זה יעזור למישהו שגם מתעניין

פורסם

אתה מערבב כל מיני דברים, כך שקשה לענות.

אין שום הגיון בהכנסה של רכב לשם, ואם המטרה היא לחסוך כסף,

מה שאתה צריך הוא לברר כמה עולות הנסיעות באוטובוסים ובמוניות.

אלא אם כן יש לך משפחה או ידידים בעמאן, חבל על הכאב ראש והבלגן,

החיסכון הוא קטן מדי, אם בכלל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ביטוח מקיף וצד ג' אתה עושה מהארץ

ביטוח חובה אתה עושה במעבר גבול לפי מס' הימים שאתה מתכוון לשהות בירדן

תרגום רישיון רכב בממסי מהארץ

תוסיף עלויות של המעבר גבול, בשני הצדדים ותגיע למסקנה שזה ממש לא כלכלי

יצא לי לעבור את הגבול כבר כמה פעמים עם רכבים ומעולם לא היתה לי בעיה, המעבר היה זריז ביותר.

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

אמרתי שהחסכון זה רק בונוס מבחינתי , פשוט כשהייתי בחו"ל יצא לי לדבר עם אנשים אירופאים שטסו עם החברות הערביות האלו והם אמרו שזה עולם אחר לגמרי מבחינת איכות ושירות וחווית טיסה (במיוחד טיסה ארוכה) אפילו יחסית לחברות אירופאיות טובות. אז פשוט סתם בא לי להתנסות בזה והכניסה עם רכב זה רק מטעמי נוחות. אני גם לא רואה שם סיבוך בזה , כי הנסיעה היא קצרה כ (כ18 יום) כך שלשלם 9 ש"ח ליום חניה מסודר (30 ומשהו בנתב"ג) זה לא יקר בכלל.

מעבר לזה להגיע לשם עצמאית מירושלים זה סיבוך, אוטובוס לבית שאן, מונית למעבר, מונית לשדה (שעולה כ 50 דולר) כך שכלכלית רכב פרטי לנסיעה קצרה משתלם יותר.

תודה בכל אופן

פורסם

את כל זה אתה רוצה לעשות רק בשביך "החוויה" של לטוס בחברת תעופה ירדנית? :shock:

לא צריך הרבה שכל כדי להבין שרכב עם לוחית צהובה לא ישרוד בירדן יותר מדקה. וחוץ מזה אני רוצה לראות מי מוכן לבטח לך את הרכב.

פורסם
את כל זה אתה רוצה לעשות רק בשביך "החוויה" של לטוס בחברת תעופה ירדנית? :shock:

לא צריך הרבה שכל כדי להבין שרכב עם לוחית צהובה לא ישרוד בירדן יותר מדקה. וחוץ מזה אני רוצה לראות מי מוכן לבטח לך את הרכב.

רכב עם לוחית צהובה לא נכנס לירדן

הוא יכול להיכנס עם צהובה אבל ביציאה כבר תהייה לו לוחית לבנה. הירדנים מחליפים לוחיות בגבול ומטשטשים את מקור הרכב עד כמה שאפשר (כולל כיסוי המדבקות שעל הרכב)

השאלה צריכה להיות לא "מי מבטח לך את הרכב שם" אלה מי יבטח לך את הרכב כאן.

במעבר גבול בצד הירדני אתה עושה ביטוח חובה ירדני לפי מס הימים שתשהה בירדן

המקיף והצד ג' נעשים מהארץ ע"י חברות הביטוח הישראליות, הבעיה היא שלא הרבה סוכנים יודעים /רוצים לעשות את זה

יוני

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

יש סידורים של ארקיע +קטאר אייר וישראל למזרח דרך רבת עמון בכל סוכנות נסיעות. עד כמה שאני יודע זה יצא יותר זול מכל קומבינה עם הרכב.

פורסם

אכן אתה יכול לרכוש כרטיס הלו"ש מת"א לבנקוק וחזרה עם ארקיע ,היציאה מנתב"ג לעמאן,מעמן עם ג'ורדניאן אייר.

המחירים טובים יותר מטיסה ישירה וחניית הביניים היא רק שעה,בכל משרד נסיעות ידעו לתת לך פרטים ומחיר.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...