Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה EYAL-Y או EYAL-S

אני מתחיל להתבלבל:roll:

אלי

נ.ב, המבין יבין

אני הבנתי שאתה חושב שאני אייל אחר עם S, למה אתה חושב ככה? כי כתבתי שהסנדון לא טוב? אני כתבתי שהוא לא טוב כי יש למגבר 1000 בעיה עם הפיוזים ואני ראיתי את זה לפני הרבה זמן

פורסם

אני לא גאון בחשמל, אבל יש לי שאלה:

האם ההספק הנכנס לשנאי מתח לא אמור להיות ההספק היוצא? יש איזו אנרגיה שמושקעת ?

כי ההספק לפי הערך הפיוזי שניר נתן פה הוא לא רחוק מההספק בתוך המגבר על מסילות המתח, הרי לא קיבלנו 32 וולט עם ערך אמפרז'י של 75 לפי הפיוזים.

ועוד שאלה:

איך אני יודע שהוואט הנבדק הוא באמת וואט RMS ולא הספק רגעי ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

srool אתה תמיד תקבל פחות ממה שנכנס. זו הנצילות.

מגבר אמנם מגביר מתח בתוכו אבל זרם היציאה קטן בהתאם.

אני מתייחס בהכללה לכל מגברי המונו -

מסילות מתח בתוך המגברים מעלות את המתח לוולטז'ים גבוהים כך שכל אמפר בעצם מספק יותר וואט.

בשביל זה בדיוק נועדו המעלי מתח בתוך המגבר, כדי להקפיץ את הוולטז' ולתת לנו יותר וואט ב-ת-ו-ך המגבר , ולא רק ליופי.

אני חוזר ומדגיש - ההודעה שלי היא לצורך הבהרה בלבד לצורת פעולה של מגברים , ללא שום התייחסות למקרים ספציפיים:)

למגבר נכנס מתח רכב (

-

פורסם

הספק מעלה את מתח הכניסה שאחרי זה נכנס לטרנזיסטורים וההספק שמתקבל זה המתח בריבוע חלקי ההתנגדות של האלמנט.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם
אני לא מבין אז אני קורא בעוד מקומות ומנסה ללמוד ,אבל אתה חושב שאתה מבין וכל הזמן תוקף מי שלןא חושב כמוך כי הסבירו שהמגבר לא טוב גם בחול ולא רק בפורום של סוברו תסתכל בSTI אם אתה רוצה ואל תתרגז כי זה לא בריא לך לילה טוב אייל

מצד אחד יש לך פורום שבקושי קיים כמה חודשים עם בערך 15 אנשים ומצד שני יש לך פורום שקיים שנים רבות עם עשרות ומאות חברים , ויותר מזה , עם כמות גדולה מאוד של אנשים שמעידים מתוך ניסיון אישי ומשמיעים את הציוד והתוצאות מעולות .

עכשיו תשב עם עצמך ותחשוב מאיפה אתה רוצה לשאוב מידע :idea:

פורסם

yoavsiman,

*ההערה שלי מופנת אליך בלי כל קשר לדיון הזה בכלל*

אתה יודע שגלילאו טען שכדור הארץ סובב סביב השמש ולא הפוך כולם טענו שהוא מדבר שטויות? הוא היה סך הכל אדם 1 וגם שם הכנסייה הייתה קיימת עשרות שנים לפני כן ומנתה עשרות ומאות חברים, אז מה?

אין מה לשפוט פורום או מקור מידע כזה או אחר לפי כמות האנשים שנמצאים בו או לחלופין מספר השנים שהוא קיים, לא שאני חובב את הפורום ההוא, להפך אני אפילו מצטרף לסרול בדעתו על צורת הניהול שלו וההנהלה.

לא כל מה שכתוב שם הוא נכון בדיוק כמו שלא כל מה שכתוב ב-CF נכון או כל פורום אחר (אפילו עיתון לצורך העניין), בסוף כל אחד מאיתנו צריך להפעיל שיקול דעת ולהחליט מה הוא לוקח איתו הלאה ומה לא.

לגבי הדיון הזה, אני לא מבין את המטרה, וואט לפה או וואט לשם, האם מישהו מאיתנו שומע וואטים ? בסוף הרי כולנו שומעים מוזיקה ולא הספק\רכיבים או כל דבר אחר, בתחום הזה אני חושב שה-Sundown הוכיח את עצמו, כל מי שמתלבט בין מוצר כזה או אחר מוזמן להגיע למפגש לשמוע ולהחליט בעצמו מה טוב לו.

דני.

פורסם

חברים לא סטיתם קצת מהנושא?... עכשו או המונו של סאנדון או הסאונד סטירם יחוברו לאודפיאל של גיגנס או לארסנאל מה מתאים עד 1500 (יד שניה )

פורסם
למערכת SQ מומלצת הגברה מסוג קלאס AB, ולא קלאס D.

קלאס D זה אופציה, אבל לא טובה ביותר.

סאבים כמו אודיאופיל, או ארסנל, IDMAX, IDQ, פרליס, הם סאבים SQ נטו. זה לא סאבים לשבירת מכוניות :-D

חוזר ואומר

למרות שזה לא בתקציב, אבל יש גם מונובלוקים של AB קלאס.

ממש מומלץ

פורסם
srool אתה תמיד תקבל פחות ממה שנכנס. זו הנצילות.

מגבר אמנם מגביר מתח בתוכו אבל זרם היציאה קטן בהתאם.

למגבר נכנס מתח רכב (

אני חושב שגם אתה בעצמך לא הבנת מה כתבת:shock:.

גם פה אתה טועה(בהמשך לשרשור הקודם על הספקים)

המגבר מקבל את הוולטז של הרכב, נניח שזה באיזור ה13.8 בממוצע.

איך אתה חושב שמגבר מצליח לייצר מ13.8V משהו סביב ה40V ביציאה במגבר של 1000 וואט RMS?

הוא מסוגל לעשות זאת רק אם הוא מעלה את הוולאטז בתוך המגבר(כשמו כן הוא) אז יש יותר וולטאז בתוך המגבר, ולכן בצורה מופלאה הוולטאז ביציאה גבוהה.

מסילות המתח במגברים ומעלי המתח עובדים על מתחים של 35-40-60V בהתאם לסוג המעלה מתח.

ולכן מסוגלים לייצר וולטאז' גבוה, מאוד פשוט.

ולכן זה לא ממש בעיה לייצר כ35V שהם שווי ערך ל1000 וואט RMS.

----------------------------------------------

ובעניין הפיוזים כפי שהועלה כאן לפני.

להסתכל רק על פיוזים זה מגוכך ורק מראה שאנשים פשוט לא מבינים איך בכלל עובד מגבר.

ומה שהכי מצחיק זה שאנשים שאין להם מושג, לוקחים את הקשקוש הזה כתורה מסיני ורצים עם זה הלאה בהשמצות כאלו ואחרות.

זה נורא מעניין אבל בכל פעם שיש שרשור העוסק בסאן-דאון ומוצריו, יש פה אנשים קבועים כמו חיים-BEEKER(סאונדר לשעבר) ואדון אייל (EYAL-Y) שבאופן שיטתי יכתבו הכל רק בכדי שחלילהלא תצא בטעות המלצה על המוצרים הללו.

על שאר המוצרים בכלל הם לא מגיבים, אבל איך שעולה שרשור בנושא הזה הם ישר עטים עליו כאל טרף.

-------------------

לעניין ההמצות של חברי הפורום.

בעניין הזה אני מסכים עם דני, בסופו של דבר מדובר על אנשים שונים ומגוונים, שצריך לברור את ההמלצות בהתאם ולקחת הכל בחשדנות ולא כמובן מאליו.

יש מספיק מוצרים שהוכיחו את עצמם מעל כל צל של ספק.

סאן-דאון הוא אחד מהם.

אם מישהו חושב אחרת הוא מוזמן לעשות את הבדיקה שלו לפני קניה, ולבדוק את כל המוצרים שהוא יכול לרכוש ולקנות מה שהכי התאים לו.

אין פה ברירות מחדל.

אף מותג הוא לא היחידי בעולם ושום מוצר הוא לא MUST.

אף יבואן הוא לא ברירת מחדל.

אף מתקין הוא לא ברירת מחדל.

חברי הפורום נותנים המלצות לפי הידע והנסיון האישי שלהם, וזה זכותם.

אבל לשלול משהו על בסיס שהוא טעות מהיסוד, הוא לא המלצה הגיונית וזה לא מקובל.

under construction..

פורסם

ניר, לדעתי יש לך בעייה בהבנת אופן הפעולה של מגבר בסיסי.

אי מקווה שברור לך שמגבר מרים את מתח הכניסה.

זו הסיבה שספק המתח במגבר כולל שנאי (בודד או זוג).

גם מגבר סיני של 400 ש"ח עובד עם שנאי שמרים מתחים.

אבל גם אתה וגם eliko טועים.

אתה יודע למה?

כי העלאת מתח לא נותנת יותר ואטים.

תקרא ותבין שמה שכתוב כאן זו טעות קשה:

בשביל זה בדיוק נועדו המעלי מתח בתוך המגבר, כדי להקפיץ את הוולטז' ולתת לנו יותר וואט ב-ת-ו-ך המגבר , ולא רק ליופי.

מה זה לתת לנו יותר ואט ב-ת-ו-ך המגבר?!

שטויות.

למגבר נכנס מתח הרכב (

המגבר מקפיץ את הוולטז' בתוך המגבר אבל במקביל הזרם יורד.

לכן אתה בחיים לא תקבל יותר הספק בתוך המגבר,

יש מעלה מתח. תפקידו להרים את המתח. הוא לא נותן יותר ואט.

מגבר לא יכול לייצר יותר ואטים ממה שנכנס אליו.

וחוץ מזה, אתה יודע למה כל הזמן מזכירים את הפיוזים?

כי זה ה'ואט' שנכנס למגבר. זה בעצם הספק הכניסה.

ותמיד, אבל תמיד, הספק היציאה יהיה קטן יותר מהספק הכניסה (בגלל הנצילות).

בהצלחה.

-

פורסם

ניר עם כל הכבוד, אני לא מבין הרבה באלקטרוניקה, אבל ממה שאני כן זוכר

BEEKER צודק בהחלט, בכל זאת אין דבר כזה ארוחות חינם, אתה לא מגביר

משהו בלי להוריד ממשהו אחר, אחר חברת החשמל היתה עושה מזה מיליונים:wink:.

ניר, תבדוק שוב את עצמך.

למרות כל זאת , אני לא חושב שאנחנו שומעים וואטים.

אם המגבר נשמע טוב, מצליח להגביר אלמנט/סאב ללא אחוז

עיוות שמיע והמחיר גם טוב אז מה הבעיה?

אלי

פורסם

סליחה שאני מפריע לדיון המאוד מעניין שמתקיים כאן אך תרשו לי לצטט אדם שמבין בחשמל אלקטרוניקה וסאונד קצת יותר ממני

Most amplifiers have a special circuit (switching power supply) to boost the available battery/charging system voltage to a higher voltage. The higher voltage developed in the amplifier's internal switching power supply will allow the audio output voltage swing to be greater. This allows the amplifier to produce more power into the speakers connected to the amplifier's output terminals.

.

סליחה על השעה המאוחרת, אבל מה שהבחור שציטטתי כתב נשמע הגיוני, לא?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

גם חברת החשמל מעלה את המתח ע"י שנאים כדי לצמצם הפסדים בזמן הובלה.

אתה פשוט לא הבנת מה שכתוב. תקרא שוב.

המגבר שולח הספק חשמלי לרמקול (הספק חשמלי = מכפלה של זרם ומתח).

המגבר יכול לשלוח ב-2 דרכים:

1-מתח נמוך וזרם מאוד גבוה (ואז הפסדים גבוהים וכבל רמקול בעובי של 4 ג'ייג' )

2-מתח גבוה וזרם נמוך (זה מה שקורה בפועל)

בהצלחה.

-

פורסם

הגענו לוויכוח האם יש SQ במגברים ובמיוחד לסאב וופרים :lol: .

ערך הפיוזים לא נותן אינדיקטור מדוייק כמו שמגבר בד"כ לא מספק 1000WRMS באופן רציף אלא אם כן מדובר בתחרות SPL ושם האות שנשלח הוא בתדר אחיד ,גם הפיוזים יש להם יכולת לעמוד בעומסים מעל הערך המצויין לפרקי זמן קצרים .

אם זה מגבר לסאב למה לך להשקיע יותר זרם ויותר כסף לאותם הביצועים (CLASS AB) ? עדיף להשקיע בסאב וופר .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...