Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שופרסל והפרשי המחירים שלהם

ToMeR
שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני אתחיל בזה שעד היום אין לי שמץ מה ההבדלים בין כל סוגי הסניפים של שופרסל.

מה שכן, היתי בשני סניפים שלהם ששניהם מסוג "דיל" בערים שונות (אחת ליד השניה).

בסניף אחד גבינה מסויימת עלה סביב 90 ש"ח לקילו, בסניף השני אותה הגבינה עלתה סביב 40 ש"ח לקילו.

בגלל שחשבתי שלא ראיתי טוב, בדקתי שוב את העניין ואכן ראיתי טוב, רק שלא ברור לא ההפרשים הגדולים האלה.

המחירים לא אמורים להיות זהים או דומים לפחות בכל הסניפים?

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהחלט יתכן שהמחירים שונים מסניף לסניף ובוודאי שבין רשת לרשת גם אם כולן שייכות לאותו אבא.

אחת הסיבות לפערי מחירים בין סניפי אותה רשת נובעת מכך שהסניף מתאים את מחיריו לתחרות שסביבו. אם למשל חצי-חינם נמצא בסמיכות ומוכר מוצר במחיר נמוך מאוד, גם סניף סופרשל הסמוך יתאים את מחיריו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פער כזה ענק נראה לי יותר כטעות.

יש הפרשים בתלוי בסוג האוכלוסיה, במתחרים, במחירי השכירות ועוד.

אבל ההבדלים לא אמורים להיות כאלו גדולים.

או שזה מבצע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המיקום של הסניף יותר חשוב מהמדבקה המתנוססת עליו.

דוגמה ירושלמית טיפוסית:

לשופרסל יש "רשת" בשם "יש", המיועדת בעיקר לציבור החרדי -

מחירים זולים יותר (רגע, חכו לסוף) ויותר מוצרים בהשגחת הבד"צ בהשוואה

למדבקות האחרות של שופרסל.

סמוך לתחנה המרכזית יש סניף של "יש", ובו המחירים אכן נמוכים.

ברמת אשכול יש סניף ותיק מאוד של שופרסל, שלאחרונה הפך ל"יש"

עקב התחרדות השכונה, כנראה. אלא מה? המחירים נותרו בשמים,

ופערי המחירים בין הסניפים שהזכרתי הם עצומים, בדיוק כמו הדוגמה שהביא תומר.

מסקנה? לא משנה איך קוראים לסניף. שופרסל, שופרסל דיל, יש, שש, בש, הכול חרטא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב"דיל" לרוב המחירים מעט נמוכים יותר אבל יש פחות מבצעים. ב"ביג" וב"שלי" יש יותר מבצעים, כש"שלי" מעט יקר יותר בחלק מהמוצרים וכמובן שיש פחות מבחר. אותו הדבר מתקיים עם רשת מגה - "מגה בול" זה כמו "דיל", "מגה" זה כמו "ביג" ו"מגה בעיר" זה כמו "שלי".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרשת הכי זולה שאתה יכול למצוא בה גם מארזים זה "יש" בבארות יצחק .

דרך הגב היא גם של שופרסל.

קח דוגמא:רסק עגבניות עולה בסניפים אחרים של שופרסל 5-6 ש"ח

ב: "יש" 3 ב10-12 ש"ח

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"בישראל היום" עשו בדיקה לפני ראש השנה לגבי סל הקניות הזול ביותר, כולל הפרשי מחירים בין סניפים של אותה רשת.

אכן יש הבדלים, בירושלים הכי זול, אחרי זה בני-ברק.

רמי לוי ניצח ביתרון ענקי (סביבות 310 ש"ח) בעוד שהסניף הזול ביותר של "יש" בי-ם התהדר בסביבות 450 ש"ח.

כמובן שייתכן שרמי לוי הוריד בכוונה את המחירים של המוצרים בסל לקראת ראש השנה, אבל עדיין ההפרש הוא ענק.

בכתבה גם ציינו לטובה את מגה, שהגיעה למקום מכובד אחרי רמי-לוי.

No worries 8)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחירים לא אמורים להיות זהים או דומים לפחות בכל הסניפים?

לא.

המחירים דינמים ומשקפים גם תחרות איזורית מקומית (כמו שכתב אמיר). היכולת לשחק במחירים, להוזיל מוצר אחד, להעלות בשקט מחירו של אחר, היא המשחק בקמעונאות אוכל. יש גם מוצרים שיודעים ששמים אליהם לב ועליהם משחקים. יש מוצרים שמוכרי במחירי הפסד, כדי לגרום לך להרגיש לגביהם שדפקת את העולם... ועוד.

לגבי השוואות של סלי קניה, מה שצריך לעניין אותך הוא הסל שלך, לא של העיתון, והסביבה שלך, לא סל שרק הנסיעה תחסל את הכדאיות הכלכלית שלו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שהבנתם, לא מדובר בגבינה זולה, מדובר בגבינת פטה.

הסניף היקר יותר דווקא הוא זה שנמצא בתחרות גדולה יותר כי סביבו יש את מגה בול ויש עוד את יוחננוף, והוא בכלל ממוקם באזור התעשיה ומי שגר שם זה השכבות החלשות של העיר.

לעומת זאת הסניף הזול יותר נמצא די מרוחק מהמתחרים.

זה כאילו כל מה שהסברתם על תחרות וכ"ו, קורה בדיוק הפוך.

אגב, עשיתי בדיקת סל של 50 מוצרים, מגה בול ושופרסל דיל יצאו בהפרש של פחות מאחוז לטובת שופרסל דיל.

יוחננוף (ברחובות) יצא יקר מהם בסביבות 3 אחוז.

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את מוצרי הפרימיום אף פעם לא מכניסים לחשבון מאחר ומי שקונה אותם כמעט תמיד לא מחפש את הזול.

אפשר להסתכל על הבשר, על הגבינות, היינות ושאר המוצרים שנחשבים כאלו.

שם מתרכז הרווח השמן ושם לא יהיו כמעט אף פעם מבצעים.

כמובן שייתכן שרמי לוי הוריד בכוונה את המחירים של המוצרים בסל לקראת ראש השנה, אבל עדיין ההפרש הוא ענק.

מאד יתכן אבל הרי כך זה צריך להיות לא?

אצל רמי לוי המחירים משתנים לפעמים פעמיים ביום.

אם מקבלים הנחת ספק על כמות - מורידים אותה מייד ללקוחות ולא שומרים את הרווח לעצמם כמו ברשתות אחרות.

למשל דוגמא אחת - התחייבות לרכוש כמות אדירה של חלב 2 ליטר בכד פלסטיק גרמה לספק להוריד כמעט 20 אחוז מהמחיר.

ההורדה נכנסה מייד לסניפים במלואה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...