Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שביט , אני אשמח להיפגש בליווי טוסטוס , ולבדוק את זה , אני אשמח להתבדות , אבל אני די בטוח שאני מעלים לך טוסטוס משדה הראיה בכל דרך שתכוון את המראות ( בטווח הנתיב לכל צד ).

הלוואי ותוכיח לי שיש דרך ...

למעט מכוניות משנתון ישן מאד / בעלות מראות חריגות, כאשר המראות מכוונות נכון - לא תצליח. אתה מוזמן.

לגבי נסיעה לאחור או חניות כאשר נדרש לראות את מימדי הרכב, כפי שנאמר ניתן להטות את הראש או לסגור לרגע את המראות פנימה ולאחר מכן להחזיר לכיוונון הנכון.

תזכרו שזו טעות לכוון את המראות לפי נסיעה איטית של 2 דקות בחניה, ואחר כך לנסוע שעה בכביש מהיר בצורה לא נכונה.

דני G.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אומי5, את טענותייך בנוגע לשטח המת ניתן להפריך באמצעות הדגמה פשוטה מאוד, כל מה שצריך זה:

1 רכב מודרני (יחסית), 1 אדם שישתתף בהדגמה, ו- 2 קונוסים כתומים רגילים.

יש לי קונוסים ורכב מודרני. אתה בא ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אתה רציני?

כדי להסתכל בחלון צד אחורי, אתה צריך לסובב את הראש שלך בצורה שאתה מאבד כמעט כל קשר עין עם הכיוון שאליו אתה מתקדם - קדימה!

אם רכב שמלפניך יבלום, בדיוק בשניה שבו אתה תסובב את הראש.... :\

יש מראות, שאם מכוונים אותן נכון, לא צריך לסובב את הראש יותר מדי.

(יש מצב שזה היה בציניות מה שכתבת?)

לא, זה לא היה בציניות. אני עושה זאת מן הסתם במצב שהרכב שלפניי רחוק ממני ועושה זאת בצורה ממש ממש מהירה וממוקדת כך שלא יווצר מצב שאני לא מודע לצד כלשהו. הדבר עוזר מאוד במקרים של אופנועים/קטנועים שעוברים ליד הקורה אחורית( לא יודע איך קוראים לזה בדיוק - החלק שבין החלון האחורי לבין השמשה האחורית) ולא ניתן לראות אותם.

פורסם

תודה לכל מי שהתייחס לשאלת החנייה.

להטות את הראש נשמע סביר ומקובל.

לכוון את המראות כל פעם שיש חנייה קשה ואז וכוון אותם נכון שוב פעם.. זה לא נשמע כל כך פרקטי..

ויוסי, "אם אתה בן אדם נורמלי, אתה יודע איפה הרכב שלך נגמר."

מה?? אם אתה בנאדם לא נורמלי, אתה יודע איפה הרכב שלך נגמר.

איך אפשר לדעת(להעריך כן, אבל לדעת?) איפה הרכב שלך נגמר בלי לראות?!

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

טוב, אז אני אבקש בשיא הכבוד והרצינות:

"אל תחנה לידי".

בן אדם שנוהג, יכול לדמיין ולחשב בראש את הרכב שלו ואת הצורה שלו, ויודע מה הגודל הכללי של הרכב.

כמו שאמרו פה כבר, אפשר להסיט את הראש כשאתה חונה כי זה לא במהירות, בשביל לראות את הקצוות של הרכב. אף אחד לא יושב לך עם אקדח ליד הראש ודוחק בך לעשות את זה מהר. אתה יכול לקחת את הזמן לחשוב ולעשות את זה כמו שצריך.

אם אתה לא מכיר את המימדים של הרכב שלך, יש לך בעיה.

לפני כמה שבועות הייתי צריך לחנות סיטרואן C5 ועשיתי את זה בלי בעיות בלי להכיר את הרכב.

שלשום הייתי צריך לחנות מאזדה 5 וגם בלי בעיות.

אני לא מחשיב את עצמי נהג מדהים או יוצא דופן, אלא פשוט למישהו שדי יודע מה הוא עושה כי אכפת לו.

אני משער שאתה לא נוהג יותר מ5 שנים, ואני ממש לא אומר את זה בשביל לעקוץ.

פורסם

יוסי,

לא משהו אישי, אבל, מטבע העבודה שאני עובד בה, אני בטוח שיש לי קצת יותר נסיון ממך בחניית רכבים במקומות צרים וצמודים :)

אני כן מכיר את המימדים של הרכב שלי, אבל לא מרגיש בטוח בכלל לחנות את הרכב בלי שאני אראה בדיוק לאיפה הולך הטמבון האחורי שלי.

אם אתה כן יכול להחנות במצב זה, אז זאת תכונה שאני מאמין שאין לכולם. ולא לכל בנאדם נורמלי יכול לעשות את זה כמו שאמרת.

ונכון אני לא נוהג יותר מ5 שנים.

חפרנו : )

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

אתה בפורום רכב, אני משער שהרוב המוחלט של האנשים הם מספיק מיומנים בשביל לדעת לחנות, או שהיינו מוצפים בשרשורים על חיפוש פחחים.

אגב, אני חונה כל יום באוניברסיטת חיפה והרכב הראשון שלי היה משנות ה70, 5.2 מטר אורך ושקל 3 טון, ואותו הייתי חונה בחניות ה"מאוד רחבות" של סנטיאגו, צ'ילה. זה אומר שיש לי המון ניסיון עם זה.

בלי קשר, כשמבצעים עקיפה, תמיד צריך להעיף מבט בשלושת המראות בשביל להיות בטוחים שלא בא קטנוע או רכב אחר.

פורסם
למעט מכוניות משנתון ישן מאד / בעלות מראות חריגות, כאשר המראות מכוונות נכון - לא תצליח. אתה מוזמן.

לגבי נסיעה לאחור או חניות כאשר נדרש לראות את מימדי הרכב, כפי שנאמר ניתן להטות את הראש או לסגור לרגע את המראות פנימה ולאחר מכן להחזיר לכיוונון הנכון.

תזכרו שזו טעות לכוון את המראות לפי נסיעה איטית של 2 דקות בחניה, ואחר כך לנסוע שעה בכביש מהיר בצורה לא נכונה.

דני G.

אומי5, את טענותייך בנוגע לשטח המת ניתן להפריך באמצעות הדגמה פשוטה מאוד, כל מה שצריך זה:

1 רכב מודרני (יחסית), 1 אדם שישתתף בהדגמה, ו- 2 קונוסים כתומים רגילים.

יש לי קונוסים ורכב מודרני. אתה בא ?

אני בא ואם אתם צודקים אני אשמח מאוד ללמוד מכם , אני בא עם טוסטוס , תיאומים בה"פ.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אבל האם היציאה מהרכב לא תקטין באופן מידי את השטרונגול בכ10%? וחס וחלילה שלא נעלה על הדעת מה יקרה אם נבקש ממישהו שיכוון אותנו.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אני מכוון את המראות כך שרואים בקצה המראה את דופן הרכב.

זה טוב לא רק בחניה. גם בנהיגה זה עוזר להעריך את המרחק בינך לבין הרכבים שסביבך.

יש שטח מת מאוד מצומצם שנפתר אם נשענים קדימה.

מחלק מהתגובות פה נראה כאילו אנשים חושבים שבזמן הנהיגה הראש צריך להיות מקובע עם הפנים קדימה והדבר היחיד שזז אלו העיניים.

פורסם
שנית, במראות צריך להשתמש באופן תדיר (אחת ל-6 עד 8 שניות) ולא רק לפני מעבר נתיב או פניה.

שימוש תדיר במראות מאפשר שמירה במוח על תמונת מצב עדכנית של הנעשה מסביב, ואז התלות במראה זו או אחרת הופכת להיות פחותה משמעותית. נכון, צריך לבדוק את המראות לפני מעבר נתיב, אך הדבר נועד רק בכדי לעשות בדיקה סופית המשלימה את תמונת המצב הידועה ממילא.

דני G.

צודק מאה אחוז.

אני מכוון את המראות ככה שבשתי המראות הצידיות אני רואה חלק ממש קטן מדפנות הרכב.

השטח המת לכאורה שאני יוצר לעצמי לא פשוט לא בא לידי ביטוי, כי אני משתמש במראות שימוש תדיר, אחת לכמה שניות.

רכב לא יכול להכנס לי ככה לשטח המת, מבלי ששמתי לב אליו קודם.

פורסם
יש שטח מת מאוד מצומצם שנפתר אם נשענים קדימה..

לא לימדו אתכם מה ההבדל בין חכם לפיקח??

מחלק מהתגובות פה נראה כאילו אנשים חושבים שבזמן הנהיגה הראש צריך להיות מקובע עם הפנים קדימה והדבר היחיד שזז אלו העיניים

ומה רע בזה?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
צודק מאה אחוז.

אני מכוון את המראות ככה שבשתי המראות הצידיות אני רואה חלק ממש קטן מדפנות הרכב.

השטח המת לכאורה שאני יוצר לעצמי לא פשוט לא בא לידי ביטוי, כי אני משתמש במראות שימוש תדיר, אחת לכמה שניות.

אנשים כמוך דורסים קטנועים וטוסטוסים , בכיוון כזה השטח מת שלך הוא בצד ובהחלט יכול להיות שיגיע לשם רכב או רוכב שלא תשים לב אליו , אם אתה מכוון ככה אתה חייב להתסכל הצידה רגע לפני מעבר הנתיב .

אני גם מכוון ככה ואולי אחרי ההדגמה מהחברים פה אני אשנה את דעתי , אבל בכל מקרה אם מכוונים כמוך ( וכמוני כרגע ) חייבים לסיט לרגע את המבט לפני מעבר נתיב .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...