Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף MK4 כשל חשמלי במשאבת הABS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול מישהו ניסה לעקוף אותי במהירות של 90-80 מכביש עם שני נתיבים שנהפף לאחד,בשביל שלא יכנס בי ירדתי עם חצי אוטו לשוליים שהיו מלאים בבורות בוץ ואבק.

עצרתי הנעתי את האוטו נדלקה המנורה של הABS.

חיברתי את הרכב למחשב והוא מראה תקלה של ABS PUMP ELECTRIC FAILURE לא נשמע לי הגיוני שהלכה המשאבה ושמכבים ומניעים את הרכב המנורה נדלקת אחרי משהו כמו 200 מטר.

ריאליסטית מה הסיכויים שהמשאבה תקינה והבעיה היחידה היא חיישן שהתלכלך או מגע שהתנתק?

אגב כול הפיוזים תקינים והABS לא עובד בכלל,בברקס חזק האוטו נועל גלגלים.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יכול ואחד החיישנים התלכלך ולכן מחשב הABS לא קורא נתונים.

יש לפרק את הגלגל/ים ולנקות את החיישנים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

חשבתי על זה כבר אבל היה לי טונה של עבודה היום ולא הספקתי לפרק ממש את הגלגלים ואת החיישן ורק נתתי שמה אויר ושטפתי עם גרניק חפיף.

נראה מחר אני אעשה מעקף למשאבה עצמה ונשמע אם היא עובדת בכלל.

העניין הוא שרשום תקלה חשמלית ואין יותר פירוט ואחרי מחיקת התקלה היא חוזרת עוד פעם

פורסם

ניקוי חיישני ABS=כוסות רוח למת מכיוון שהחיישן הינו חיישן HALL קרי חיישן אשר רגיש לשינויים בשדה מגנטי לכן לכלוך לא ישפיע על תפקודו.

בדוק תקינות חיווט חשמלי או/גם כנס למוסך לשם בדיקת מערכת ה-ABS.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק קודם כול תודה על התגובה,במקרה אני מכונאי סוג 3 אבל זה לא תחום העיסוק שלי כרגע,אבל אני יודע איך עובדת מערכת ABS.

האם לדעתך נוצר נתק חשמלי כתוצאה מהמכות והרעידות שהרכב ספג בעד הירידה לשוליים?

פורסם

מרק זה לא מדוייק. הלכלוך שמצטבר על החיישנים בדר"כ הוא שבבים מתכתיים (החיישן קצת ממוגנט) ואלו בהחלט מפריעים. ניקוי פעמים רבות פותר בעיית ABS- שמקורה בחיישני הגלגל.

במקרה הנדון התקלה היא במשאבה ולכן אין שום קשר. אני לא יודע אם זה נפוץ ספציפית גם ברכב שלך אבל התופעה מוכרת ברכבי VAG ומקורה בתקלה פנימית ביחידת ה-ABS. אני מניח שמוסך רון יוכל להיות יותר מדוייק לגבי הדגמים המושפעים.

נסה למחוק את התקלה, אם זה לא עוזר או שהיא חוזרת מהר אין מנוס משיפוץ/החלפת היחידה.

פורסם

שבבים מתכתיים עלולים לגרום אולי לפעולה לא תקינה אבל מאיפה בדיוק הגיעו השבבים ונדבקו לסנסור (מהדיסק אולי) ? עוצמת השדה המגנטי היא לא מספיק חזקה בכדי לאסוף שבבים ממרחק העולה על 10 מילימטר.

פורסם

מרק, תתפלא אבל אני הייתי עד למקרים שהחיישן מלא בשבבי ברזל קטנים.

ניקוי עם צינור מים יכול אולי לעזור, כשגלגל השיניים מלא בבוץ זה יכול לגרום לחיישן לזייף במהירות הגלגל.

פורסם
מרק, תתפלא אבל אני הייתי עד למקרים שהחיישן מלא בשבבי ברזל קטנים. - תמיד יש מקרים יוצאים מהכלל.

ניקוי עם צינור מים יכול אולי לעזור, כשגלגל השיניים מלא בבוץ זה יכול לגרום לחיישן לזייף במהירות הגלגל.

אביב ויקיר,

אני אישית לא ניתקלתי במצב שניקוי חיישנים ABS פתר בעייה גם חיפוש בפורום מאשר זאת, גם אנוכי בעבר הייתי באותה דעה כמו שלכם.

חיישן מסוג HALL יצוק בתוך גוף חיישן ה-ABS שמוקף בשדה מגנטי חלש מאוד ולכן אין שום סיבה טכנית שבוץ/מים יפגעו בתפקוד החיישן.

אתם מוזמנים לביתי לראות במציאות חיישן HALL מסוג KMZ10B של חברת פיליפס 'בעבודה' אתם גם מוזמנים לשפוך עליו מים/חומצה/בוץ ואפילו שבבי מתכת קטנים (בכמות קטנה) ותראו שאין שום השפעה על תוצאות המדידה.

מצורפת תמונה של פרוייקט שאני עובד עליו וניתן לראות חיישן HALL פשוט של חברת פליפס.

HPIM1747.JPG

פורסם

תקלות במערכת ה abs מאתרים בעזרת סורק תוצאות הסריקה הראו שהמשאבה תקולה ולא בעיה

באחד הגלגלים או החישנים , למה אתה מתפלא שהמשאבה התקלקלה אחרי בלימת חרום ?

סביר להניח שהמשאבה תתקלקל בזמן שהיא ניכנסת לפעולה

פורסם

הרפידות והדיסקים בסוף חייהם אבל לך תדע.

בכול מקרה עשיתי עוד פעם נסיעת מבחן עכשיו וכול עוד לא עוברים את ה20 קמ"ש הABS לא נדלק.

יכול להיות שהזר שיניים על הציריה עצמה השתחרר ואני אעלה את הרכב על הליפט מחר ואבדוק.

בכול מקרה מחקתי את התקלה כמה פעמים והיא חוזרת.

אני אעדכן מחר עם הממצאים לגבי התקלה.

• תוכן חדש...