Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה חודשים לפני הגיוס והציעו לי להיות מש"ק משמעת עם יומיות.

מקריאה באינטרנט, הבנתי שאני אמור להלשין למפקדים מי הולך עם פאות ארוכות או עם סנדלים בשקם.

האם כאן מסתיים התפקיד או שאפשר להפיק ממנו דברים מועילים אחרים?

מה אתם חושבים עליו מניסיון? שווה או כדאי לבקש תפקיד אחר?

אשמח לשמוע מה מהות התפקיד

כל מידע יעזור לי..

תודה:-)

תמיר.

פורסם

זה אחלה ג'וב בשביל מי שהיה "חנון כ-פות" בתיכון, אתה תקבל הרבה כח שבסוף יופנה כנגדך , בא אני אתאר לך איך זה נראה מהצד של החיילים הרגילים :

אתה מגיע לטרמפיאדה בשעות שחיילים יוצאים ונכנסים לבסיס או עומד בכניסה לחדר האוכל , כולם מסתכלים עלייך במבט של " יא מנייאק עוף מפה" ,אתה בחור נחמד (אני מתאר לעצמי) ממש לא קרוב להיות הבן אדם שיתחיל לחלק תלונות , מתחיל להעיר לזה לזאת וככה הלאה, ואתה פשוט יוצר כלפייך המון שנאה,

מניסיון אישי היה לנו אחד כזה בבסיס והוא רדף אחרי כמה עד לש.ג ובמגרש החניה הם פוצצו אותו במכות , זה קרה לו כמה פעמים עד שהעבירו אותו מהבסיס כי איימו עליו שממש יפוצצו אותו, היה מצחיק לראות אותו אחרי שבוע שהיה בבית חולים , כולו מפוחד לא מעיז להעיר לאף אחד,

עכשיו שלא תבינו לא נכון אני ממש לא בעד, אבל כשאתה הולך לחדר אוכל וזה שלא חיממת את הכיסא משעה 8 עד 12 וחצי , אלא קרעת את התחת ופתאום בא לך החXא הקטן הזה , ואתה מתחיל להילחץ איפה הדיסקית אני מדוגם (אתה לבוש מדי ב' לא א' אפילו ) .

בקיצור אל תצפה לאהדה מצד החיילים, ואל תסתבך עם נהגים \ שומרים שעושים שבוע שבוע \ חיילים מהמטבח \ חיילים של הרס"ר , ושלא תיפול על אחד ממורמר שמחפש על מי להוציא את העצבים שלו ושאין לו בכלל מה להפסיד.

עכשיו תעשה את השיקולים שלך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תכלס בשירות שלי פגשתי כאלו כמו שתיארו ופגשתי כאלו שהיה פשוט עובדי רס"ר במשרה קבועה

עדיף שלא להגיע לתפקיד הזה, זה יותר תפקיד של חוסר ברירה לדעתי

יש מספיק תפקידים אחרים בצבא ככה שאל תחפור לעצמך את הבור, הצבא ישמח לעשות זאת עבורך

פורסם

קשה לענות על שאלה כזאת, משום שצבא זה לא סתם מקום עבודה אלא גם מקום שמעצב בני אדם. תפקיד של מש"ק משמעת יכול להיות מאד ערכי ולהסב גאווה רבה, ומאידך יכול להיות בזוי ונמוך, מושפל ונתון ללעג של כל הבסיס, ולהסב לך הרגשה של החוליה החלשה ביותר בשרשרת המזון הצבאית. לצערי, בהתחשב ב"איכות" הנגדים בקבע כיום, הסיכוי שהרס"ר שתהיה כפוף אליו יבין את משמעות וחשיבות מעמדו שואף לאפס, לכן הייתי ממליץ להימנע בשלב זה מהשיבוץ הנ"ל.

למרות שכיום לצה"ל אין מוניטין טובים כ"כ, שירות צבאי יכול להיות חוויה מספקת ומאתגרת, ויש סיכוי טוב שישפיע על כל מהלך חייך מנקודת הגיוס ואילך. חבל לוותר על ההזדמנות לשירות מוצלח בשלב כה מוקדם. במקומך, הייתי מחכה ורואה לאן המערכת תיקח אותי, יתכן ותופתע לטובה.

פורסם
תפקיד של מש"ק משמעת יכול להיות מאד ערכי ולהסב גאווה רבה, ומאידך יכול להיות בזוי ונמוך, מושפל ונתון ללעג של כל .

תסלח לי אבל שטות כזו לא שמעתי המון זמן, אתה מדבר כמו הזקנים שהיו בצבא בשנות ה 60 שהיו הולכים מחוייטים ומדוגמים, היום זה אחרת לגמרי !!

פעם היה כבוד לאנשים כאלו ,היום אתה תעיר לחייל, ויכול להיות שהוא יקבל עלייך את הקריזה ויפוצץ אותך מכות, ברור שזה חשוב משמעת וזה גורר אחריו המון דברים , אבל אל תהיה אתה זה שצריך ל"חנך" את הבחור בן ה18 כי אתה לא תצליח , עבודה עם אנשים זה מאוד קשה, ועוד להיות זה שיושב להם על הראש ומחפש אותם ?

אתה לא תוכל לחפף כי אם המפקדים שלך יראו שאתה מחפף אתה יכול לקבל תלונה על התרשלות בתפקיד.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני בדרך כלל האחרון שיגן על הצבא ועל משמעת, אבל בלי מש"קי משמעת, הצבא פשוט יקרוס.

הבסיס של צבא הוא משמעת, ותפקיד כזה לא קשור רק לירידה על חיילים בגלל כפתורים, אלא גם לאכיפת אחד הערכים החשובים שיש במערכת הצבאית, והלוואי שהיה גם חשוב בחברה הישראלית באופן כללי.

זה תפקיד מכובד, ואם יומיות נוחות לך, לך על זה בכיף.

אפשר להוציא משהו מכל תפקיד בצבא, אם אתה עם הגישה הנכונה.

(הכותב היה חוקר תאונות דרכים בזמן הצבא וסיים את הקריירה הצבאית ביחסים מאוד שליליים עם המערכת)

פורסם

עזוב את היפי נפש פה.

אין חייל שלא מקלל את המש"ק משמעת הפלצן שחושב שהוא אלוהים , במיוחד את הצעירים הפעורים שהרגע חזרו מקורס ומעירים לחיילים בדרגת סמל. בתור מש"ק משמעת אתה תיהיה חסר חברים וכולם ילכלכו עליך בפנים ומאחורי הגב ואתה תיהיה המשרת של הרס"ר שלך שיעשה ממך צחוק.

תשאיר את התפקיד הזה למי שהוא באמת עלוב ולא חסר עלובים שיקחו אותו.

פורסם

האמת שפעם ראשונה שאני שומע על חייל שמציעים לו להיות מש"ק משמעת עוד לפני הגיוס. בד"כ מי שמגיע לתפקיד כזה זה חיילים בעייתיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תפקיד בזוי ועלוב ביותר.

תפקיד שתפור למי שהיה ילד "כעפות" בעבר.

לא חסר תפקידים הולמים וראויים יותר בצבא...

תוותר על התפקיד המדובר. גועל נפש.

יחי הסמ"רים שתכף תולים את המדים הולכים הביתה... :-D

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בחצי שנה שהייתי בפלמחים אישפזו פעמיים את המש"ק משמעת הבן-**** הזה, ובצדק.

אחרי זה הביאו עוד אחד חדש שפתחו לו את הראש על המדרכה של המגרש חניה של ה-ש.ג.

אחריו היה עוד 1 שהיה בתפקיד איזה שבועיים ושמעתי ש-3 חבר'ה שברו לו כל עצם בגוף.

אתה עדיין רוצה להיות בתפקיד הבזיוני הזה!?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

באיזו תקופה זה היה ?

מוזר כי לא שמעתי סיפורים כאלו (איכשהו קשור לנושא ....) - אולי תוכל לפרט קצת בפרטי ?

פורסם

עניתי לך בפרטי :-D

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בתור לוחם שעבר כמה מש"קי משמעת לדעתי אתה הביזיון.

בן אדם עושה את התפקיד שלו, מה לא צריך ללכת עם כומתה? מה לא צריך חולצה במכנסיים בצבא? לא צריך להיות מסופרים כמו שצריך? כל הכבוד לכל העבריינים האלה שפוצצו אותו מכות פשוט חבורה של ילדים.

ואללה הם מצאו איזה בחור לפרוק עליו את העצבנים כמו ערסים קטנים ליפול עליו 3 אנשים, ילדים.

נ.ב

לפעמים שאני שומע סיפורים כאלה אני מבין למה הרבה פעמים זה לא ניראה כמו צבא ויותר דומה לאיזה פלאנגה.

פורסם

הבעיה עם המשק"י משמעת שהם עושים כל דבר עם האף למעלה ופשוט "דורשים" מכות.

מספיק על הראש יש לנו את השוטרים הביזיונים האלה מחוץ לבסיס.

פורסם

הסיבה היחידה שחשבתי על זה בגלל שאני בן יחיד שרוצה קרוב לבית, אבל מצד שני לתרום למערכת, ולהרגיש שאני עושה משהו.

לא ידעתי שזה מגיע לרמות כאלה של אלימות ואני בכלל חשבתי רק להעיר לחברה ולא להלשין למפקדים:-P

אבל הסבירו לי שזה לא הולך ככה..

בעיה שאני לא יודע איזה תפקידים קיימים

אשמח אם מישהו ימליץ לי על תפקיד מעניין שנותן הרגשה שאני עושה משהו ולא מבזבז את זמני.

תודה:wink:

תמיר.

• תוכן חדש...