Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המלצתי הקבועה: מורל פולס \ טמפו. קשה עד בלתי אפשרי למצוא להם מתחרים בתקציב הנ"ל.

איתמר.

(אה, כן, עוד מעט יקפצו כאן עם איזה דגם mass production של JBL :wink:)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מסכים עם איתמר!

מורל פולס זה לא mass production (ייצור המוני לקהל הרחב)

מורל פולס זה היי אנד מורם מעם,אז מה אם JBL פשוט נשמע טוב יותר בתצורת 6X9

זה עדיין לא אומר כלום! :-)

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
מסכים עם איתמר!

מורל פולס זה לא mass production (ייצור המוני לקהל הרחב)

מורל פולס זה היי אנד מורם מעם,אז מה אם JBL פשוט נשמע טוב יותר בתצורת 6X9

זה עדיין לא אומר כלום! :-)

ה JBL המהולל לא יכול להישמע יותר טוב, מה לא ברור? הוא בנוי מחומרים זולים, וופר, מידים (בדגמי 3way) וטוויטרים מפלסטיק.

הפולס לעומתו מורכב קצת אחרת, ובעיקר יש לו טוויטר משי אמיתי, מגנט נאודיום ווופר קצת יותר מורכב ואיכותי מהפוליפרופילן הנפוץ של רמקולי המדבקה שמגיעים מסין (JBL בתוכם).

אף אחד לא טען שסדרת הפולס \ טמפו היא HI END, אבל במיוחד בארץ הרמקולים האלה נותנים תמורה "קצת" יותר טובה מכל המתחרים באותו המחיר.

מי שזה לא מספיק משנכע אותו יכול להיכנס לאתר של woofersetc ולראות את הפרשי המחירים בין המורל טמפו (199$) ל JBL 927 המהולל (92.99$). עכשיו תעשו לבד את החשבון מי יותר איכותי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מסכים עם איתמר- בסכום הזה הפולס הוא האופציה הטובה ביותר.

:wink:

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

באמת שלא בא לי להתווכח

המורל חברה מצויינת,למען האמת לא התחברתי כל כך לאופי הסטים אבל סטאפ ספציפי אחד שכלל את הMT23 (כאקטיבי) בהחלט היה משהו שנעים לשמוע :wink:

הJBL חד יותר מפורט יותר ופאנצ'י יותר,יש אנשים שזה מתאים להם ויש שלא

אולי הבאס המדוייק והחדות הלא ממוקדת אלא כפיזור מהשמשה האחורית פשוט עושה טוב לסט בתצורה הנ"ל

שמעתי את הפולס לא פעם ובכמה רכבים,מוגברים ולא מוגברים - הפולס עדין ואנמי מאוד במיקום הנ"ל,לא פיזור לא חדות ובטח לא הפאנציות והמהירות שהGTO מציע

בקשר לטוויטרים מפלסטיק,תוכל לטובת מי שלא הבין להסביר שהטוויטר כמובן לא עשוי מפלסטיק אלא התושבת,שיכולה גם להיות עשויה מזהב ולא יהיה שוני

פורסם

לא לא, אני מתכוון לחומר ממנו עשוייה כיפת הטוויטר, פלסטיק טהור. הרמקול נשמע לך טוב? חבל להשקיע ב JBL, גם פיוניר וקנווד יוצאים בדיוק משערי אותו מפעל.

אגב, ב GTO החדש הטוויטר כבר עשוי מטיטניום (לטענתם), וזה כבר שיפור די משמעותי באיכות ובציוויון הצליל. עם זאת טוויטר כזה יכול לצרום די בקלות בטח כאשר משודך אליו HU פשוט או מגבר זול.

אתה יכול להיות סנגור וחסיד של ה JBL, בפועל אין מה להשוות בין איכויות הסטים והחומרים מהם הם מורכבים.

איתמר.

פורסם

אין לי ביסוס ודאי למקרה הזה ספציפית, אבל שני מקרים:

1. פעם, עוד לפני שהיה קארספורום, יצא לי להתעסק עם שני רמקולים פשוטים, אחד של קנווד ואחד של פיוניר. שניהם היו מאוד דומים ולמעשה חוץ מהבדלים מינוריים בעיצוב הם היו 1:1 אותו הדבר. הסתקרנתי והחלטתי לקלף את המדבקות שהיו מאחוריהם. לא הופתעתי לראות את אותו הכיתוב מודפס על שניהם (קוד יצרן).

2. מאותה תקופה, חבר של יבואן סיפר לי שאותו יבואן היה בסין לשם פתיחת קו ייבוא של מוצרי אודיו לרכב. הוא הגיע למפעל גדול ונדהם לראות שאותו מפעל מייצר לכל היצרנים את אותו הרמקול בדיוק עם שינויי עיצוב קלים.

למעשה כל הציוד הזול המגיע מסין מגיע מאותם מפעלים בודדים בסין שמייצרים זבל להמונים. שיטוט קצרצר (ומעניין) באתר made-in-china.com יחשוף בפניכם עולם שלם של עבודה בעיניים :wink:

איתמר.

פורסם

לא השוואתי בין הקנווד לפיוניר,שניהם נשמעים גרוע ואמרתי את זה יותר מפעם בעבר ככה שאני לא אתפלא אם טרפה ונבלה יוצאים מאותו מקום

הJBL טוב משמעותית וקצת קשה לי להאמין שתגרד את המדבקה ותגלה אח אובד למישהו :wink:

פורסם

איתמר, הכל עניין של טעם - מי כמוך יודע...

אני אישית לא סובל את הפולס (בתור קומפוננט או 6X9) ומתחבר הרבה יותר ל-GTO.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא מבין גדול ברמקולים לרכב אבל העובדה ששני מוצרים יוצאים מאותו מפעל לא מעידה עך איכות ירודה.

עסקאות OAM ושיתופי פעולה הם מאד נפוצים בין מותגים בכל הרמות (ובזה אני כן מבין).

אותו מפעל יכול דרך אגב ליצצר מוצרים ברמות שונות לחלוטין עבור מותגים שונים.

פורסם

זה ברור וידוע.

במקרה הספציפי הנ"ל אנחנו מדברים על רמקול פשוט וזול לעומת רמקול משמעותית יותר איכותי, ובאמת שלא ברור לי למה יש כאן בכלל ויכוח.

הבחור ביקש המלצה על רמקול איכותי וקיבל כמה חוות דעת. מכאן והלאה הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה.

איתמר.

פורסם

לא עיניין של ויכוח,

אני די חדש בפורום האודיו אבל שמתי לב שההמלצה על מורל היא מאד נפוצה ומצד שני יש כמה "מתנגדים עיקשים".

האם יש לכך סיבה?

האם המורל נותנים כזה יחס עלות תועלת מצויין כך שאין לנם מתחרים בקטגוריה זאת? אם כן מדוע?

אני מבין שיש חלק לחברה בישראל בתהליך הפיתוח אך אני מניח שזה לא משפיע על עלות המכירה.

מה החלופות המתחרות בקטגורית המחיר הזאת פרט ל JBL שהוזכרו פה - אם יש חלופות ראויות?

תודה,

נתן.

• תוכן חדש...