Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן קניתי סקודה סופרב החדשה בגרסת ה1.8T עם תיבת DSG 7 היל'.

אני מאוד מרוצה מהרכב בכללי אבל יש לי בעיה עם התיבה...

תמיד כשהרב במדרון ואני משלב להילוך מתאים (D/S או R) הרכב פשוט מדרדר כמה ס"מ לפני שהוא מתחיל לנסוע בכיוון הרצוי.

גם במקרה של רוורס בכיוון העליה הרכב מדרדר קדימה.

פשוט כמו מקרה קלאסי של שחרור קלאץ לא נכון בגיר ידני במבחן "זינוק בעליה".

האם זה קרה למישהו מכם ? או שזו בעיה ברכב שלי ?

אני יודע שיש בוחני רכב פה בפורום ומאמין שיצא להם לנהוג על מספר דגמים עם התיבה המדוברת, האם התופעה מוכרת לכם ?

יכול להיות שמדובר בבעיה בגרסת ה7 הילוכים החדשה יותר ?

תודה מראש.

פורסם

ידידי היקר,

1. הרכב מצוייד במערכת HILL HOLDER כמו כול רכב עם תיבה אוטומטית רגילה. הפונקציה של מניעת הדרדרות הרכב אחורה עובדת עד זווית שיפוע מסויימת בלבד.

2. כאשר אתה עומד בשיפוע לחץ קלות פעם אחת על דוושת הברקס והרפה איזה פלא :x הרכב לא מדרדר

איזה כייף לי :)

פורסם

1. האם בבירור הרכב מצויד במערכת ? כי ניראה שזה קורה בכל שיפוע.

2. צודק, שכחתי לציין את זה קודם.

לפעמים אני משתמש בשיטה הזו, אבל ברכב נוהג במקביל אלי אדם נכה שלא מסוגל להשתמש בשתי רגליו, הרכב אפילו מוגדר כרכב נכה ומקבל את הזכאות להלוואה לנכים.

אז אני מבין שזו כן בעיה מוכרת..

האם שימוש בבלם/בלם-יד הן האפשרויות היחידות ?

פורסם

מרק, כשאני קורא שוב את ההודעה שלך עושה רושם שלגבי סעיף 2 לא ההינו על אותו גל.

אתה התכוונתה ללחיצה על הבלם כדי להכניס את הHILL HOLDER לפעולה ?

אם כן מה בידיוק אמור להיות הסדר ?

למשל כשהרכב חונה במדרון P משולב, אני מניע ומעוניין לעביר לD/R הרי אני מחוייב בבלימה כדי לעשות את זה ואחרי שחרור הבלם הרכב מדרדר.

האם אני צריך בלימה נוספת כדי להפעיל את הHILL HOLDER ? אם כן מתי ?

פורסם

יקיר, התשובה שלך לא נכונה וקיים קשר בין הלחיצה על דוושת הבלם לתפקוד פונקצית ה-HILLHOLDER.

כאשר לוחצים לחיצה קלה על דוושת הבלם הלחץ בקלא'צ עולה והרכב נעצר.

ככה זה עובד בתיבה מסוג 02E בעלת 6 מהירויות ייתכן שנעשה שינוי בתפקוד של ה-HILLHOLDER בגירסה בעלת 7 מהירויות (אני אבדוק זאת מחר ברכב של אחותי)

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אבל פותח האשכול אמר שהוא לוחץ על הבלם, ולאחר מכן משלב הילוך, האם לאחר שילוב ההילוך צריך להרפות מהבלם ושוב ללחוץ?

יקיר.

פורסם

מרק, תודה רבה על העזרה.

מחכה לתשובה לגבי שינוי אפשרי ב 7 הילוכים.

ואשמח להסבר איך להפעיל כי הסברתי מה התהליך שאני עושה ועדיין הרכב מדרדר.

למשל כשהרכב חונה במדרון P משולב, אני מניע ומעוניין לעביר לD/R הרי אני מחוייב בבלימה כדי לעשות את זה ואחרי שחרור הבלם הרכב מדרדר.
מצב נוסף לדוגמה

המתנה ברמזור, שיפוע לא כ"כ חד, D משולב אני על הבלם מחכה לירוק, שחרור בלם לחיצה על הגז והרכב מדרדר לאחור כמה ס"מ (הערכה של כ20+) לפני התחלת נסיעה קדימה.

• תוכן חדש...