Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר אבחון במוסך מורשה מזדה התברר שהלכה לי יחידת ההזרקה במזדה 121 שנת 96 גיר ידני. במוסך אמרו לי שאין להשיג חלק כזה כי כבר לא מיצרים אותו, ומה שכן מיצרים אינו מתאים לתקן בישראל.

במוסך המליצו לי לנסוע ברכב עד שהוא ימות, ומצבו כרגע שיש לו נפילות טורים וסל"ד משתולל בין 400 ל-1750 אקראית

מכיוון שיש לי סנטימנט לרכב ואינני חושב שיחידת הזרקה תשבית לי את ההנאה והעונג מהנסיעה ברכב (ואת כל אלה ששואלים אותי: "מוכר? מוכר?"), אין לי מושג איפה אני יכול להשיג יחידה כזאת חדשה/מפרוק/משופצת, או אולי בכלל ניתן לפרק ולשפץ לי את היחידה?

אני מעדיף שזה יהיה באיזור נתניה צפונה והאם יש למישהו מושג כמה זה יכול לעלות?

פורסם

בקיצור, מנסים כנראה לעקוץ אותך במנוע חדש.

אם זו באמת יחידת ההזרקה, אין בעיה למצוא בפירוקיות. האם התחברו עם מחשב לרכב ?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

לצערי הבעיה חזרה שוב, אך הפעם בצורה שונה.

הסל"ד בסדר (סביב 750) אך ברגע שלוחצים על דוושת הגז יש נפילה של הטורים, ואם עושים זאת ממש לאט אז לעיתים הרכב כבה.

הבעיה קיימת עד ל-2000 סל"ד. מעבר לזה הכל פיקס!

צריכת הדלק סבירה והאוטו עבר אפילו טסט ללא בעיות, לאחר טיפול 15 במוסך.

לצערי מנסיון אין לי אמון במוסכי מאזדה בחיפה, אבקש המלצה על מכון דיאגנוזטיקה בחיפה/קריות שמכיר/יודע לטפל בדברים מעין אלה

כמו"כ האם ידוע למישהו:

1. האם ניתן לרכוש חיישנים כאלו או ששוב עלי לקחת מפירוק?
  2. האם יש תחליפי?
  3. איך אני יכול לדעת את הדגם של החיישנים האלה?

פורסם

על היחידת הזרקה יש חיישן MAF, שתפקידות למדוד את כמות האוויר, החיישן ביחידת הזרקה נוטה להתלכלך יתר על המידה בקצב מהיר בגלל המיקום שלו, הייתי מנסה לפרק את החיישן (2 ברגי פילפס+ קונקטור) תעשה לו ניקוי עם ספרי מגעים ותרכיב בחזרה.

פורסם

כמו שאני מצליח להבין התקלה היא בחיישן מצב מצערת. ניתן לבדוק את החיישן על ידי שימוש ברב מודד ולבדוק את המתח שהחיישן מוציא בזמן לחיצה על דוושת הגז. המתח הראשוני צריך להיות 0.6v ולעלות בהדרגה ביחס ללחיצה על דוושת הגז אם יש ניתוק אז רואים זאת ברב מודד

פורסם

נכון נפוץ מאוד שבמאזדה 121 החיישן מצב מצערת נשחק, אבל בדיקה בעזרת רב מודד לא מדוייקת ועלולה לפספס את הנתק כי אם יש במוליכים של הפוטנציומטר סדק זעיר הרב מודד ידלג עליו ויהיה מאוד קשה עד בילתי אפשרי לעלות על הנתק, רק עם סקופ אפשר לגלות את הנתק, או בחיבור לסורק תקלות.

לדעתי או שהחיישן MAF תקול או חיישן TP(ח' מצב מצערת) כפי שהקודמי רשם.

• תוכן חדש...