Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חפרתי קצת בפורום הזה והבנתי שקופה היא יותר מראה מאשר עוצמה, אין לי בעיה עם זה. אני לא מחפש להיות נהג מירוצים או את כל עניין ההחלקות, גם אין לי שום כוונה "לשפר" את הרכב. בסה"כ מחפש רכב בעל מראה, שיהיה רכב אמין ובלי להוציא משכנתא על טיפולים.. עם המזדה אני לא לוחץ הרבה ואני באיזור ה-120-140, השאלה אם בקופה זה כך או לא?!?

קודם כל תרגע.

התחלת את הדיון כמחפש להנות מהנהיגה , ועכשיו אתה אומר שמזדה 3 זה אוטו חזק, היונדאי קופה תהיה מאוד חזקה על פי ההגדרה שלך. וכן 120-140 לא תהיה בעיה ליונדאי קופה 2.0\2.7 להגיע .

היא נראית טוב , נוסעת טוב , ותקח אותך ממקום למקום.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכוונה שלי הייתה בעניין ליהנות מהנהיגה היא שהאוטו נעים, לא כל שנייה מקפץ ורוטט לי בקיצור, לנסוע בנוחות ולא ברכבת הרים. יש לי חבר בעל לאנסר מודל 06, האוטו סבבה לגמרי רק שהוא קל מדי, הוא מאיץ טיק טק אבל הוא קל מדי, אין את הנוחות נסיעה של המזדה והרבה פעמים יש הרגשה שבסיבובים הוא קצת זורק, המזדה ממש יושבת על הכביש (אני בעל גירסת האקטיב הפשוטה) לא מרגישים כלום, אין יותר מדי טילטולים (שבלנסר כן מרגישים).

אני מודע לבעייתיות של "ירידה" ממזדה ליונדאי, אבל עד לפני מס' שנים מזדה הייתה על סף פשיטת רגל ומזדה 3 ו-6 החזירו אותם לשוק - תשובה לאבא שלי שמתנגד לכל הרעיון הזה (מכיוון שהוא זה שמטפל אצלנו במשפחה ברכבים אני נותן לו זכות ווטו)

השאלה שלי היא האם היונדאי קופה הוא אוטו טוב מבחינת נוחות נסיעה, אני לא מצפה למרדפים ומרוצים, נסיעה סבירה (140 זה לא כזה מהר כמו שחושבים - הכל תלוי איפה נוסעים) ובלי יותר מדי תקלות.

אני ניזון מהמידע ממכם (ושוב תודה לכולכם!!!), מחברים (והניסיון האישי שלהם) ובגלל זה אני לא החלטי, חלקכם טוענים היונדאי קופה טובה וחלק לא, לגבי האיביזה אני לא יודע ולא מכיר, מה שאני כן יודע שזה גולף לעניים ולגבי פולקסווגן אין לי שום עניין להתעסק, כל נורה עולה 6-7 אלף שקל

אני אף פעם לא מחייך, אם זה תלוי בי. חשיפת שיניים היא סימן לכניעה אצל יונקים עילאיים, כשאדם מחייך לעברי כל מה שאני רואה הוא שימפנזה מתחנן על חייו..

פורסם

אני קורא את השרשור שלך ומבין שני דברים.

1. ההגדרה שלך למכונית ספורטיבית שונה מהותית ממהגדרת הקונצנזוס של מונח זה בפורום. להבהיר את הנקודה, אין שום פסול בלרצות מכונית מהירה ונוחה. יש כאלה לא מעט. אבל מכונית מהירה ונוחה אינה בהכרח מכונית ספורטיבית.

2. אתה בעצם די רוצה את היונדאי קופה ומחפש חיזוקים. אז הנה, יש לך עוד חיזוק.

פורסם
הכוונה שלי הייתה בעניין ליהנות מהנהיגה היא שהאוטו נעים, לא כל שנייה מקפץ ורוטט לי בקיצור, לנסוע בנוחות ולא ברכבת הרים. יש לי חבר בעל לאנסר מודל 06, האוטו סבבה לגמרי רק שהוא קל מדי, הוא מאיץ טיק טק אבל הוא קל מדי, אין את הנוחות נסיעה של המזדה והרבה פעמים יש הרגשה שבסיבובים הוא קצת זורק, המזדה ממש יושבת על הכביש (אני בעל גירסת האקטיב הפשוטה) לא מרגישים כלום, אין יותר מדי טילטולים (שבלנסר כן מרגישים).

אני מודע לבעייתיות של "ירידה" ממזדה ליונדאי, אבל עד לפני מס' שנים מזדה הייתה על סף פשיטת רגל ומזדה 3 ו-6 החזירו אותם לשוק - תשובה לאבא שלי שמתנגד לכל הרעיון הזה (מכיוון שהוא זה שמטפל אצלנו במשפחה ברכבים אני נותן לו זכות ווטו)

השאלה שלי היא האם היונדאי קופה הוא אוטו טוב מבחינת נוחות נסיעה, אני לא מצפה למרדפים ומרוצים, נסיעה סבירה (140 זה לא כזה מהר כמו שחושבים - הכל תלוי איפה נוסעים) ובלי יותר מדי תקלות.

אני ניזון מהמידע ממכם (ושוב תודה לכולכם!!!), מחברים (והניסיון האישי שלהם) ובגלל זה אני לא החלטי, חלקכם טוענים היונדאי קופה טובה וחלק לא, לגבי האיביזה אני לא יודע ולא מכיר, מה שאני כן יודע שזה גולף לעניים ולגבי פולקסווגן אין לי שום עניין להתעסק, כל נורה עולה 6-7 אלף שקל

המזדה 3 1.6 עושה כמה שניות ל100 ? 12 ומשהו? הלנסר מאיץ טיק טק? |:

אז היונדאי עושה 9.2 במנוע 2000 ו8 במנוע 2700 השתיין, שזה 30% יותר מהר , פי 1.3 יותר מהר , במילים אחרות, לא יהיה לך ספק שאתה נמצא באוטו המהיר ביותר עלי האדמות , וזה נחמד, כי החיוך הטפשי שיהיה לך כשתאיץ יכסה את ההגדרה שלך ל"מהיר" .

ואגב אין שום ירידה ממזדה ליונדאי , בטח שבטח לא ממזדה 3 בגרסה הכי פחות מאובזרת ( שמה שאתה בעצם מקבל זה כסא ומזגן) ליונדאי קופה שמאובזרת הרבה יותר (בגרסת 2.7 במיוחד).

פורסם

אז ככה..

ירדתם עליי חזק ואולי יש בזה משהו אז קודם כל קיבלתי והבנתי, דבר שני אני אדייק בדבריי..

1. ציינתי מכונית ספורטיבית בין היתר בגלל בלוק שלה וגם במהירות שלה אבל אני ממש לא מחפש מכונית מרוץ, לא מעניין אותי כמה שניות ל-100, חשוב לי שברגע שאצטרך כוח לעקיפה למשל לרכב תהיה האפשרות. אני לא מעוניין בכל מיני טורבואים וכדומה.

2. אולי זה באמת מוזר איך שזה נשמע אבל זה ככה, יצאתי לא מעט לנהוג בלנסר והיא פשוט מאיצה מהר, אני לא יכול להגיד לך כמה שניות למאה כי לא מדדתי אבל הרכב בהחלט מאיץ מהר.

3. נכון שברשותי הגרסא הפשוטה ביותר של ה-3 אבל זה ממש לא מזגן וכיסא, ממש נוח וכיף לנסוע בו, יש בו כוח (לא ניסיתי יותר מדי אבל יש לו) ואני ממש מרוצה ממנו רק שהוא גדול בשבילי, אני מחפש את השקט, עוד נוסע ליד הנהג וזהו, לא להתחיל להעמיס אנשים בתוך הרכב.

4. אני לא מחפש חיזוקים ליונדאי קופה, פשוט הלוק שלה עושה לי את זה. בזמנו בדקתי כמה איביזות וממה שאני נתקלתי חיצונית הרכב היה פצצה, מכנית הנשורת שאחרי פצצת האטום, כך שאני לא רוצה ליפול.

5. אני מציק לכם פה (ואני מצטער על כך) כי אני מאוד רוצה להחליף את האוטו, הוא לא מתאים לי ובגלל שאין לי יותר מדי גיבוי מההורים על הכוונה להחליף (אין לי ידע מכני, אבא שלי הוא האחראי על המכניות) אני לא יכול להישאר בלי אוטו, בזמן שאני מחפש את האוטו המושלם אני גם צריך למכור את שלי. בגלל זה אני שואל אותם מלא שאלות.

6. מעבר ממזדה ליונדאי הוא ירידה, גם מבחינת איכות הבנייה והחומרים(הניסיון שלי זה עם המזדה שלי ומקריאה בפורומים) וגם מבחינת השוק במקרה של מכירה.

אני אף פעם לא מחייך, אם זה תלוי בי. חשיפת שיניים היא סימן לכניעה אצל יונקים עילאיים, כשאדם מחייך לעברי כל מה שאני רואה הוא שימפנזה מתחנן על חייו..

פורסם

האמת ע"פ התיאורים שלך על המזדה הייתי בטוח שיש לך את גרסת ה 2 ליטר.

מה שזה אומר שכל עליייה בנפח תהיה שידרוג בשבילך.

אף אחד לא יורד עלייך, אתה פשוט זורק דברים כמו "מעבר ממזדה ליונדאי הוא ירידה" (ישבת בI30?) ו"מכונית ספורטיבית בלוק ובמהירות" (יש מכוניות 1.6 שיכולות להגיע ל190 קמ"ש). אתה בא לקבל עצה אבל כבר בא עם דעות וקביעות הזויות.

מה הקשר בין רכב גדול לשקט? אתה לא רוצה להעמיס אנשים אז אל תעמיס. אתה חייב להחליף אותו קטן יותר בשביל זה?

מה אני צריך לבדוק לפני ובעת רכישה של יונדאי קופה?? איזה מחלות יש לאוטו?? אני מעדיף לדעת עכשיו מאשר לחוות אותם על הבשר שלי, למשל למזדה יש בעייה עם הפנסים שנשרפים בשמש, זה מפריע חיצונית, זה לא משהו שמונע מהרכב לזוז. (הבנתם את הכוונה שלי..)

שמעתי שביונדאי קופה לחץ האוויר בצמיגים יורד עם הזמן.

המלצתי אלייך, לך על הקופה

פורסם

ת'אמת מאוד התלהבתי מה-I30, יש לה את הלוק, היא קטנה (יחסית למזדה) אבל היא משפחתית (שוב..), העניין "בירידה" ממזדה ליונדאי היא באיכות הרכב מבחינת חומרים, ערך שוק. לגבי מהירויות - שוב אחזור על דבריי, לא מחפש להרגיש "מהיר ועצבני"!!

לגבי השקט הכוונה שלי הייתה שבגלל שאני בעל רכב חדש (יחסית) ומשפחתי אז כל הזמן באים אליי, אני לא יודע איך להסביר את זה, אתם בטוח מכירים את זה, בוא תוציא את האוטו לפה, נוסעים לאילת/כינרת - תוציא אתה את הרכב כי הוא חדש ואפשר להכניס הרבה אנשים,לא בקטע של להיות מניאק אבל אני לא סובל את זה, רוצה רכב רק אני ועוד 2 אנשים, כשיוצאים רוצה לקחת את חברה שלי ואולי עוד חבר וזהו, לא להיות נהג מונית.

לגבי האיביזה כמה שאני מחפש עדיין אני לא מוצא משהו נורמלי במחינת שנתון, מחיר, ק"מ ומס' ידיים. וכול זה ועדיין לא בדקתי את המצב המכני.

בדקתי גם פולו (כי לא מצאתי גולף עם 2 דלתות - אני רוצה רכב רק עם 2 דלתות!!) אבל מניסיון של חברים, על כל תיקון אני צריך לבקש הלוואה מהבנק, שווי כל תיקון הכי קטן 30-50 אחוז מערך הרכב.

בגלל זה היונדאי נראת לי יותר מהכל, יש בה את המראה ואת 2 הדלתות ומבחינה מכנית הדעות בפורום חצויות

אם אני טועה תקנו אותי

פורסם

2. אולי זה באמת מוזר איך שזה נשמע אבל זה ככה, יצאתי לא מעט לנהוג בלנסר והיא פשוט מאיצה מהר

3. נכון שברשותי הגרסא הפשוטה ביותר של ה-3 אבל זה ממש לא מזגן וכיסא

1.יחסית ל140 כ"ס הביצועים של הלנסר דוקא מאכזבים

2.צודק,מאזדה 3 זה רק כיסא. אין בה מזגן.

3.רוצה כוח סביר+ 2 דלתות ומראה מצוין (לדעתי)?

אם תוכל לעמוד בביטוח ובטיפולים השוטפים, שמשמעותית יותר גבוהים ממה שהוזכר עד כה:

A3 2004 2.0 עם 150 כ"ס

BMW קומפקט TI 2.0 עם 143 כ"ס

נכנסות בתקציב, אבל שוב, הקושי במכוניות האלה הוא להחזיק אותן.

נ.ב- פיז'ו זה לא אוטו "עדין".

TS

פורסם

ידידי אתה קצת חסר כיוון וניזון מדעות של אנשים על רכבים שונים,דעות שלא תמיד נכונות.

דבר ראשון,איביזה לא נוחה במובן של משפחתית או כל מזדה 3,FR אין לך מה לחפש כי לפי התאור שלך אינך זקוק למנוע טורבו,חפש אולי מנוע 1.4-1.6 גיר ידני יספק אותך.למרות שעדין הרכב ממש לא נוח ואומת אחרים.

גילוי נאות:אני בעלים של איביזה קופרה.

דבר שני,מי אמר לך את השטות שגולף או כל VW אחרת תאלץ אותך לקחת הלוואות,סתם שמועות ללא ביסוס וממש לא נכונות.

זה נכון שמוסך מורשה יקר יותר וחלפים מקורים יקרים יותר ממזדה או יונדאי או כל פחית אחרת.על איכות משלמים.

למרות זאת אינך חייב לטפל במורשה,כמו שכתבת אביך יטפל לך וחלפים ניתן למצוא במחירים הרבה יותר נוחים ממורשה.

גילוי נאות:הייתי בעלים של גולף שנת 02.

לגבי הקופה:רכב באמת יפה ובעל לוק ספורטיבי,יכול להתאים לך בול.מבחינה מכנית איני מכיר אותו וגם לגבי איכות הרכבתו איני מכיר אך לא מאמין שהוא יפול ממזדה 3.

בהצלחה בבחירה.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

מה אם אלפא 147?

לדעתי יותר יפה מכל הרכבים שהציעו פה,וגם תהנה ממנה הרבה יותר מיונדאי או מאזדה.

היא תעלה לך פחות מהמחירים שציינת,אבל תצטרך לרדת קצת בשנתון.(ל-2002)

פורסם

אני מוכן לרדת בשנתון (תכלס אין לי ברירה) אבל עד גבול מסויים, אני בעל רכב מודל 07 ולרדת 5 שנים בשנתון לא נראה לי נכון לעשות. עוד לפני שרכשתי את המזדה בדקתי מלא איביזות ונפלתי רק על בעיות, זה נראה כמעט בלתי אפשרי למצוא איביזה 3 דלתות ומנוע 1800 (וכפי שאתם מכנים FR) במצב נורמלי.. אני שומר על הרכב שלי ברמה מטורפת, גם על ניקיון, גם טיפולים (הכוונה לאחת לשבוע בודק שמן-מים למרות שאין צורך, טיפולים עדיין לא ייצא לי והאוטו אצלי כבר כמעט שנה, לא יוצא לי לנסוע הרבה) ואני לא מבין איך אנשים לא שומרים על הרכבים שלהם, ראיתי רק רכבים שבורים.

לגבי אלפא 147 - חזותית הרכב לא נראה משהו, מכנית אני לא יודע חוץ מזה שיש להם בעיה עם ראש מנוע, אני חושב?!?

רנו - אין מצב שייתנו לי להכניס רכב כזה הביתה, לא נוגעים בצרפתיות.

ל-A3 ולBMW לא נראה לי שיש לי את הכסף לתחזק אותם, זה כמו לתחזק משפחה מרובת ילדים, במשך כל השבוע אתה מפזר כסף, רק בסופ"ש אתה נהנה (אולי דימוי לא כול כך מוצלח חחח..)

נראה לי שנשארתי עם הקופה, שגם אותה די נדיר לאתר ביד 2 ואיביזה שכמו שאמרתי מקודם, עד עכשיו לא מצאתי רק במצב נורמלי..

יש למישהו רעיונות/הצעות??

פורסם

האומנם היא לא 3 דלתות, אבל אולי עדיף לך ללכת על המאזדה 3 2 ליטר? תרד בשנתון (2005 נניח, נמכרות סביב ה-70K, או אפילו 2006, סביב ה-80K-...), ותקבל רכב שטוב יותר מהרכב שלך מבחינת אחיזה, כוח והתנהגות, ועדיין תהיה רגיל אליו, כי כבר יש לך אחת כזו כרגע.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

האלפא 147 לא נראית טוב חזותית??

בתקציב הנ"ל אתה אומנם תרד בשנתון אבל לא ל2002 שעולה פחות מ50K אלא יותר לכיוון של 04-05.

שווה בדיקה מעמיקה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לפותח השרשור:

א. תחליף חברים, כי חברים שלך מפזרים הצהרות בלי כיסוי על ימין ועל שמאל.

ב. תבין שאתה מחפש "רכב לצעירים" ולא "רכב ספורטיבי", אתה פשוט מחפש רכב לאגואיסטים בשביל לא להסיע אנשים.

אגב, זה בסדר, גם לי יש רכב אגואיסטים, רק שהוא לא רק יפה אלא גם אופה :-P אתה פשוט רוצה אחד שהוא יפה בלי לשלם מחיר על זמן האפייה.

ג. אני חושב שהכי טוב מצידך לכתוב כמה אתה נוסע בשנה +- וכמה בחודש אתה יכול להוציא על תחזוקה שוטפת +- ומשם אפשר יהיה להמשיך קדימה.

כי כרגע זה נראה שאתה רק מחפש חיזוקים לקנות יונדאי קופה, ותכל'ס לפי כל מה שרשמת, הרכב מתאים לך, אז לך על זה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...