Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני שוקל לקנות גטס 2006 אוטומטית. ידוע לי שמנוע ה-1.35 ליטר הוחלף ב-1.4 ליטר באמצע מודל 2006 ושיש "בעייה בצריכת הדלק" של גטס ממודלים ישנים בנפח ה-1.35 והתיבה האוטומטית.

שאלותיי:

1. האם הדגם עם מנוע ה-1.35 ליטר וגיר אוטומטי שנמכר עדיין כמודל 2006 שייך "לזן הבזבזני"?

2. האם יש הבדלים בגיר האוטומטי שנמכר ברכב הזה בין מכוניות ממודל 2003 למשל לאלה מ-2006 (בשני המודלים אני מתכוון למנוע ה-1.35 ליטר)?

3. האם במידה ומחליטים ללכת על גטס אוטומטי, כדאי ללכת על הדגם עם מנוע ה-1399 סמ"ק ולא על ה-1341 סמ"ק?

4. האם יש הצדקה כלשהי ללכת על מנוע ה-1600 סמ"ק עם גיר אוטומטי כשמה שמשנה בעיקר הוא עלויות האחזקה (בעיקר מבחינת צריכת הדלק)?

תודה.

פורסם

לי יש גטס 1600 ,אולי לא תאמין אבל היא חסכונית יותר מזו היתה 1350 וגם מזו של ה-1400 מתיחת פנים.

הסיבה פשוטה- משקל הרכבים זהה,הגיר זהה ופשוט הגדילו את נפח המנוע וידוע שמנוע קטן על בודי גדול של 1.5 טון ישתה המון דלק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לגסט בכל הדגמים צריכת דלק גבוהה יחסית, אבל חלק גדול של השמועות מוגזמות, והמצב בפועל טוב יותר.

אין הרבה הבדל בין המנוע הישן לחדש, והמנוע החדש לא הפך את הגטס למכונית חסכונית

בערך בשנת 2005 (עדיין המנוע הישן) בוצע שינוי בגיר האוטומטי. מהות השינוי הוא הארכת יחס העברה בהילוך 4, על מנת שהסל"ד בשיוט יהיה נמוך יותר, וזה שיפר במעט את צריכת הדלק.

בשנת 2006 יש הבדל של כמה אלפי שקלים בין הדגם הישן לחדש.

אם ההפרש לא משמעותי מבחינתך, כדאי לבחור בדגם החדש.

עיצוב החזית שלו יפה ומודרני יותר, המנוע מעט חזק יותר ו(כנראה) מעט חסכוני יותר. הפלסטיקה בפנים קצת שונה, ובדגם החדש אין בלוח שעונים שעון חום. כל השאר זהה.

בנהיגה רגועה ולא פרוועה אני הגעתי עם גטס אוטמטית "החדשה" לצריכת דלק ממוצעת של 1 ל12, בערך חצי (או קצת פחות ) בעיר וחצי בינעירוני.

מבחינת עלויות האחזקה, 1600 לא תיהיה יקרה יותר, וגם צריכת הדלק שלה לא אמורה להיות גדולה יותר, אולי באחוזים בודדים.

מה שכן, היא תיהיה יקרה משמעותית לקנייה , כי מנוע 1600 הגיע רק בדגם המאובזר GLS, וחברות הליסינג והשכרה לא קנו את הדגם הזה.

יכול להיות הפרש של 10000-15000 ש"ח בין גטס 1600 לגטס 1400 שנת 2006

פורסם
לי יש גטס 1600 ,אולי לא תאמין אבל היא חסכונית יותר מזו היתה 1350 וגם מזו של ה-1400 מתיחת פנים.

הסיבה פשוטה- משקל הרכבים זהה,הגיר זהה ופשוט הגדילו את נפח המנוע וידוע שמנוע קטן על בודי גדול של 1.5 טון ישתה המון דלק.

ממתי יונדאי גטס שוקלת 1.5 טון? 1.5 טון משקל כולל אולי.

המנוע של הגטס מספק יחסית למשקל שלה,הבעיה היא בכיול של התיבה האוטומאטית ביחס להספק המנוע ונפח שלו.

פורסם

לדעתי הבעיה של התיבה בגטס היא בהילוך השני המאוד ארוך.

גם הפעם דבריו של בוקי נכונים ומדוקים. הדגם החדש עדיף וההפרש במחיר לא גדול במיוחד, לדעתי כדאי לרכוש אותו ולא את הישן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תיקון לדבריו של בוקי - יחס ההעברה הסופי דווקא קוצר בעידכון התוכנה ולא הוארך.

בדגם ה 1.35 סל"ד השיוט ב 100 קמ"ש עמד על 2200 ואילו לאחר העידכון הסל"ד עלה ל 2600.

מניסיון ארוך, צריכת הדלק בדגם ה 1.4 עדיפה על דגם ה 1.35 והיא גם זריזה משמעותית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

[quote=Buki;223073הגעתי עם גטס אוטמטית "החדשה" מבחינת עלויות האחזקה, 1600 לא תיהיה יקרה יותר, וגם צריכת

מה שכן, היא תיהיה יקרה משמעותית לקנייה , כי מנוע 1600 הגיע רק בדגם המאובזר GLS, וחברות הליסינג והשכרה לא קנו את הדגם הזה.

לא כל כך מדוייק- היו כמה יחידות בודדות ונדירות שנקנו מהשכרה ורשום ברישיון רכב דגם GLF ,מנוע 1600,הרכב מצוייד בסאנרוף,למי שלא מאמין מוזמן לבוא לראות.....

ד"א שאלתי את היבואן בת"א וניהלתי שיחה מעמיקה ותחקיר מעמיק כי אני יודע,שאין שילוב כזה של GLF+גג ואז נאמר לי שהיו כמה בודדים כאלו בכל הארץ.

מבחינת מחיר אכן יש הבדל לא קטן.

לגבי האחזקה-לפחות צלחות הבלם הקדמיות מאוד יקרות-בדגם הזה לאחר ההחלפה נאמר לי שיש צלחות מאווררות עם חריצים מיוחדים,מחיר לכל צלחת -125-150 ש"ח.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כל ה1600 יונדאי גטס שנמכרו בארץ היו GLS כל הדגמים 1.35 בלי ABS ולעתים עם כרית אוויר אחת נקראו GLF .

היו מספר טעויות ברשיון הרכב.

לא מספר יחידות שנקראו GLF ,לאחר מכן החליפו את הGLF בשם עם כיף מיוחד "FUN" :-)

• תוכן חדש...