Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לקחת רכב מהעבודה, שאלתי אנשים, וכפי שהבנתי אין אפשרות לקחת רכב כזה בליסינג.

יש היברידיות, מנהלים, ג'יפים וכו', אבל אף אחד לא נתקל בקבריולט (גג נפתח), אפילו משהו פשוט יחסית כמו פיג'ו 206CC. האם זה הכל בגלל שאין ביקוש?

לי כצרכן זה דווקא נראה מאד הגיוני- הרי הליסינג נועד לכאלה שלא רוצים לשאת בעלויות הגבוהות שבאחזקה, ולפי מיטב הבנתי אלה בדיוק סוג הרכבים שדורשים לא מעט השקעה..

שאלה נוספת (שבאופן מפתיע לא מצאתי לה תשובה ע"י חיפוש המילה "ליסינג" בפורום): האם רכב ליסינג (נגיד קבוצה 2) באמת משתלם? (בחברה שלי יש גם הגבלה ל- 250 ליטר דלק בחודש)

פורסם

206 CC אתה לא יכול לקחת בליסינג מהסיבה הפשוטה שין אפשרות לקנות אותה חדשה מהיבואן.

אפשרי לקחת בליסינג איזה רכב שאתה רוצה, הכל תלוי בעומק הכיס שלך וכמה אתה מוכן לריב בשביל זה.

יש פה בפורום בחור עם גולך GTI בליסינג, יש פה גם אחד עם STI בליסינג.

יש לי חבר שיש לו איביזה קופרה בליסינג וגם אלפות אפשר להביא.

לסמל"ת יש מסלול ליסינג לכל אלפא, אם תיתעקש תמורת הסכום המתאים כל חודש תוכל לקבל את הספיידר המהממת.

קח בחשבון שהעלות כל חודש תיהיה גבוהה לכל אחת מהמכוניות הנ"ל.

פורסם

לא ידעתי שאין 206 חדשות, חבל.

בכלל אני לא כזה בקיא במכוניות כמו שאולי השתמע מההודעה למעלה, אבל כל המכוניות שציינת אינן עם גג פתוח.

הן מכוניות "ספורט", אבל אני לא מחפש ביצועים אלא נוחות: מכונית קבריולט (עדיף 4 מושבים) אוטומטית (מצטער אם אני פוגע במישהו פה :-]). יש חיה כזאת בליסינג?

ועוד שאלה (שמתקשרת לנושא הכדאיות ששאלתי): איך יכול להיות שאני צריך לריב עם אנשים על רכב שהוא יותר יקר ממה שאנשים לוקחים בדרך כלל?

פורסם

בוא אני יסביר לך בפשטות ויפרט יותר לעומק.

1. כמו שאתה רואה הצעתי לך גם רכב קבריולט (אלפא ספיידר) שעליה בוודאות יש עסקת ליסינג.

2. לצערנו בארץ רכבי ספורט ורכבי קבריולט נחשבים כאותו דבר אצל מר ישראל ישראלי ככה שגולף GTI ו207CC על אותו משקל.

3. לחברות הליסינג יש המון שיקולים לגבי כדאיות עסקת הרכב כגון גובה ההנחות שהם מקבלים מהיבואן, ביקוש ומחירון עתידי, צבע הרכב, מידת הצמיגים, מרווח הטיפולים ועלותם ועוד כהנה וכהנה שאין ביכולתך וביכולתי להבין ולהעלות על דעתנו.

אחד מהשיקולים הינו "משיכת עיניים" וזו הסיבה שעד לא מזמן לא היו לדוגמא טוסונים על הכביש למרות עלות כמעט זהה למשפחתיות גדולות. אתה יכול לתאר לעצמך שאם טוסון נפסלה עקב הסעיף הנ"ל אז בטח ובטח המכוניות שאתה רוצה לבצע עליהן עסקה יפלו בקטגוריה הנ"ל.

4. לחברת הליסינג אין ידע מכאני ברכבים לא נפוצים שזה אומר שהם יהיו חייבות לקחת את הרכב לטיפול ותיקון במוסך יבואן מה שלא מעט פעמים הן מנסות להיתחמק מכך.

5. עלות ביטוחית גבוהה: אמנם חברות הליסינג עושות רק ביטוח חובה אבל כשהן עושות ביטוח ל10,000 מאזדה 3 הן מקבלות מחיר מיוחד לכל פוליסה מה שלא ייקרה עם הביטוח לרכב שלך.

6. לקוחות כמוך הם בדר"כ לקוחות "קרציות" שפדנטים על סוג הצמיגים ששמים להם וכו' מה שחברות הליסינג ממש לא אוהבות.

קח בחשבון, את האישור הראשוני לקבלת רכב מיוחד אתה בכלל צריך לקבל מהחברה שלך, רק אחרי שהם יסכימו אתה יכול ללכת להילחם מול חברת הליסינג. (אם בכלל תיצטרך להילחם, לפעמים באותו רגע הם מסכימים.)

פורסם

אוקי רוב הדברים שאתה אומר נכונים באופן כואב, אבל:

ציינת את ה- 207 למשל, ואחיותיה 307 ו 308 שבאות גם בגרסאות CC. יש בהסדר הליסינג את ה- 308 הרגילה בוודאות. אני לא חושב שיש הבדל גדול (אם בכלל) במערכות ההנעה בין הגירסא הרגילה לפתוחה, ככה שעל פניו- אין הבדל בידע המכני הדרוש.

עכשיו בנושא של "משיכת עיניים" אני חייב להסכים, ואני בכלל לא חושב שהייתי קונה לעצמי מכונית כזאת בין היתר מהסיבה הזאת. אבל בליסינג זה נשמע לי אחלה עסקה (בשבילי- מעניין באמת איך היא נשמעת לחברה). אולי אם סוגרים את הגג בחניה היא מושכת פחות אש..

בכל אופן תודה על המידע, אני אלך למחלקת הרכב עם קצת תקווה.

פורסם

העלות החודשית לרכב "אקזוטי" מהסוג שצויין למעלה היא אסטרונומית.

לחברת הליס שלך אין שום כדאיות או אינטרס לתת לך כזה רכב שיסבך אותם מכל הבחינות (טיפולים, נזקים, ביטוחים,וכו').

בעקרון הכל תלוי אם קצין הרכב שלך בחברה מקושר טוב טוב וחזק לאנשים הנכונים, ואילו אתה נמצא בעמדת מפתח בכירה, ככה

שהוא יתאמץ מאד בשבילך.

סביר להניח שאם אתה עובד מהמניין ולא איזה סמנכ"ל/ מנכ"ל, גם לא יעשו את זה עבורך, וגם העלות תהיה גבוהה מאד.

בודדים גם האנשים שהוזכרו פה (לא מכיר אותם) שיש להם STI או GTI מליסינג, זה לא יוצא דופן, אלא סופר יוצא דופן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...