Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאני אענה על השאלה , להלן אירוע שיתן כיוון לתשובה : מכון בדיקה בדק רכב מסוג פוקוס 2003 , מנוע תקין גזים "נקיים" , עברו שבועיים הלקוח חוזר למכון עם רעשים במע' הפליטה , הבוחן בדק ומצא שחלת הממיר מפורקת ורועשת , "צריך להחליף ממיר" אמר הבודק , הלקוח השיב לבודק של המכון : "לא מעניין אותי אני בדקתי אצליכם את הרכב ולא ציינתם בטופס הבדיקה שהממיר לא תקין" .

מה לדעתכם עשה המכון ? ......הוא החליף לרכב ממיר על חשבון המכון . מסקנה : אם המכון היה דואג לרשום כיסוי תחת על מערכת הפליטה הוא היה יוצא נקי מהעיניין.

הלו בזמן הבדיקה לא היה רעש , הממיר נידפק לאחר שבועיים , הרכב משנת יצור 2003 ....מה ואיפה אשמת המכון . מדוע יש תמיד מגמה להאשים את המכון .

זו הסיבה להווצרותם של כיסויי התחת שהלקוחות הם הממריצים של תופעה זו.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה נמצא בארץ.

אנשים פה לא ייתנו שיוציאו אותם פראיירים, לכן יש לחפש בנרות את מי ש"דפק" אותי.

זאת הסיבה. ביצה ותרנגולת. עם הלקוחות שיש בארץ, בלי הכסת"ח מכונים יכולים לפשוט את הרגל.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

תראה אולי אתה אישית צודק , אבל רק אישית.

באופן כללי תנסה להיזכר בסיפור שלי מן העבר

ושם תמצא הרבה תשובות לשני הצדדים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=182691&highlight=%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%99+%D7%A8%D7%9B%D7%91+%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99+%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%94+%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9F

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
אני לא מבין למה הלקוח לא בסדר, הרי מכון נותן אחריות לכמה חודשים לא?

האחריות תופסת רק למקרה של תקלה שלא זוהתה במהלך הבדיקה.

אם למשל המנוע תקין במהלך הבדיקה ונרשם בטופס בדיקה שהמנוע תקין, ואחרי שבועיים אתה בא למכון עם מנוע גמור, למה שהמכון ישלם לך את הנזק? במעמד הבדיקה המנוע היה תקין וכל תקלה שבאה לאחר הבדיקה אינה קשורה ואין עליה אחריות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לדעתי בטופס בדיקת המכון צריך להיות כתוב באותיות גדולות וזוהרות ובולטות:

הממצאים נכונים כפי שנתגלו בזמן הבדיקה

אם בדיקת AKG אצל רופא תהיה תקינה והפציינט יקבל התקף לב כעבור יומיים אז יש כאן רשלנות רפואית?, בודאי שלא.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
לדעתי בטופס בדיקת המכון צריך להיות כתוב באותיות גדולות וזוהרות ובולטות:

הממצאים נכונים כפי שנתגלו בזמן הבדיקה

אם בדיקת AKG אצל רופא תהיה תקינה והפציינט יקבל התקף לב כעבור יומיים אז יש כאן רשלנות רפואית?, בודאי שלא.

בברכה - רפי לין :-)

ולהוסיף סעיף כי המכון לא אחראי על שום חלק שיתקלקל לאחר הבדיקה.

ככה תוכל לקבל את האמת בפנים ולא נסתרים.

פורסם

דוד, זה יכל להמנע אם היה רשום "בדיקת גזים תקין, רעש ממערכת הפליטה".

אותו הקונה לא היה שומע כלום וכבר היה מבין שזה רשום לכיסוי.

פורסם

הבעיה היא שלקוח נאלץ להשתמש במנגנון אנטי ספאם ולסנן את מה שכתוב: זה כסת"ח, זה לא. לא כל לקוח מבין ולא כל לקוח מיתיעץ עם מי שמבין, הוא עלול לראות את כמות הריג'קטים (שבפועל אותו רכב יכול לשרת בנאמנות עוד 20 שנה), לוותר על הקנייה ועוד לדרוש את כספו בחזרה ממוכר.

זאת בעייה. אני מצד אחד מבין את מכון הבדיקה, לקוחות מסויימים רוצים להוציא משהו משתלם לעצמם מכל מצב ולהרוויח עם גב של אחרים. מצד שני, כתוצאה הלקוח נימצא בבעייה: לעיתים קרובות חברי הפורום מתיעצים בפורום יעוץ לפני רכישה וחברים אחרים עוזרים להם לסנן מה כסת"ח ומה לא.

כדי לצאת מהמצב, מצד אחת להישאר עם כסת"ח ומצד שני לעזור ללקוח, הייתי ממליץ שבטופס סיכום ייתנו ציונים באחוזים לכל מכלול שנבדק. למשל מנוע לא תקין ומקבל ציון 80%, גיר לא תקין (נקישות במעבר הילוכים, שמן כהה) ציון 75%. ריתוכים בשלדה, ציון 20%.

בצורה כזאת לקוח שגם אינו מבין גדול במכונאות ואין לו ניסיון בסינון תוצאות הבדיקה, יכול להיתיחס לציון ומתוכו להבין עד כמה הלא תקין חמור (ניתן לציין שציונים האלו הם סובייקטיביים ומהווים רק נקודת השוואה כדי שללקוח יהיה יותר קל להיתמצות).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תראה אולי אתה אישית צודק , אבל רק אישית.

באופן כללי תנסה להיזכר בסיפור שלי מן העבר

ושם תמצא הרבה תשובות לשני הצדדים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=182691&highlight=%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%99+%D7%A8%D7%9B%D7%91+%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99+%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%94+%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9F

שלום, קראתי את שרשור על הממיר , דע לך שהמכון לא אשם בכלל , גם אם היה בודק גזים והמנוע היה בו ממיר או שלא היה בו ממיר הוא לא יכול לדעת את תפקודי הממיר, הבודק בנתונים שהיה מקבל ממכשיר הזגים לעולם כן לעולם הוא לא יכול לקבוע אם הממיר תקין או לא והאם דוד הממיר חלול וריק ללא החלה הפעילה. בנתוני הגזים הוא יכול רק לדעת שהמנוע שורף דלק נכון או לא , תערובת עשירה או עניה זהו ולא יותר, ומה הסיבות לתכולת הגזים זהו עניין של עבודה כירורגית של מאבחנים במוסך ולא במכון הבדיקה.

מאוד כואב לי שעשו את מכוני הבדיקה לחברות ביטוח.

פורסם

המשך....

הממיר יכול "לעבד" גזים רעילים (CO, HC ,NOX) באחוזים בודדים עד 3 אחוז גג !!! מכל נפח הגזים הנפלטים מהמנוע , נניח שהממיר שחוק-טחון ולא מתפקד ורמת הגזים הניתנים למדידה במכשיר הגזים היא גבוהה , איך הבודק יכול לשייך את התוצאה הזו של רמת גזים רעילים הגבוהה לממיר שחוק או להגיע לקביעה שאין בכלל ממיר , הלו ויזואלית הממיר נראה ברוב המקרים כדוד פליטה רגיל ....אז מהי פה אשמתו של המכון שלו גילה בריכבו טימור שאין ממיר ?.

פורסם

אני לא מבין איך בעלי מכוני הבדיקה מעיזים לכתוב את כל הכסתחים האלו, ועוד להתלונן? זה בכלל שיא של חוצפה.

מכון בדיקה אמור לבדוק את הרכב בצורה המקצועית ביותר, זה מטרתו ולשם כך נולדו בדיקות הרכב. כאשר מכון בדיקה איינו מבצע את עבודתו כהלכה - הרוכש של הרכב מפסיד כסף, נקודה.

אחריות מכון הבדיקה נועדה להבטיח את קבלת השרות עליו הוא שילם כסף רב (בין 400 ל 1000 ש"ח), ובדרך כלל - דברים תקינים כמו מנוע גיר וכו אינם הופכים מתקינים לחלוטין למקולקלים תוך זמן קצר, אלה אם התנהגו איתם שלא כשורה (ואז האחריות היא על בעל הרכב).

אז נכון, אולי אחד למאה או לאלף לקוחות יסבול מתקלה שמכון הבדיקות לא היה יכול לגלות אותה, ויש סיכוי שזה יעלה להם כסף, עדיין זה חלק מהמקצוע וחלק מתימחור המוצר. אני מעדיף לשלם עוד 30 שקלים כדי שהבדיקה תהיה מדוייקת וללא כסתחים.

בפעמים האחרונות שבדקתי רכב הייתי צריך להסתכל על שורות רבות של תקלות לכאורה ובעיות שאינן קיימות. למזלי יש לי מכר במכון רישוי שמסייע לי לקבל את המידע הנכון ברוב המקרים. אחרת - אין טעם ללכת לבדיקה.

מה שעושים המכונים כורת את הענף תחת רגליהם, אנשים רבים כבר אינם מגיעים לבדיקה כיוון שהיא לא נותת להם כלום חוץ ממצב שלדה (שאת זה ניתן לבדוק גם במקומות אחרים). בלי בדיקה אמיתית, בלי אחריות, למה שאנשים בעצם ישלמו הרבה כסף? מה נותנת להם הבדיקה?

תחשבו טוב על זה, כי עדיף מחיר יקר ושם טוב - ממחיר זול, בדיקה חרטת ובסופו של דבר - ללא לקוחות...

פורסם

ברזילי, אתה נראה כמו בחור מאוד הגון פה בפורום. אבל במקרה הזה אתה מסתכל מהצד שלך ולא רואה את הלקוח.

אם היית קונה מוצר חדש - לא היית מצפה לקבל אחריות?

אם היית משלם על מקור מידע, לא היית רוצה להיות בטוח שהוא נכון וללא טעויות?

האחריות היא ההוכחה שהבדיקה נכונה, וזו לא אחריות לשלוש שנים אלה לשלושה חודשים. נראה לי שזה משהו שמבטיח את הרוכשים מרמאויות, בשיטה הישנה היו מכונים ששיתפו פעולה עם סוחרים ונתנו בדיקות נקיות לרכבים מלוכלכים, כיום המכונים מחוייבים לבדיקות. נראה לי שיהיה הגון אם הם ישתדלו לבצע את העבודה הטובה ביותר - ולא ינסו לדפוק את המערכת.ציבור הבודקים.

דיברת על מקרה הממיר, יכול להיות שאתה צודק שהיה קשה לקבוע את מקור התקלה, אבל אם הבדיקת גזים לקויה תוכל לרשום תקלה בסעיפי מנוע ומערכת פליטה, תוכל להראות במשפט שזה כבר לא היה תקין אז. אבל בכלל לא נעשתה בדיקת גזים. האם זה לא רשלנות לפי דעתך? איך ניתן לקבוע שמנוע ומערכת פליטה תקינים שלא מבצעים בדיקה ולאחר מכן לומר - אבל לא הייתי יכול לדעת? בדוק ותדע.

בקיצור צריך לדעת להסתכל על המצב משני הצדדים, צריך לדעת לספק את השרות שרוצים ממך על הצורה הטובה ביותר ואם אתה מחוייב לתת אחריות - צריך גם לדעת לתת אותה עם התמחור הנכון והתנאים הנכונים.

פורסם
המשך....

הממיר יכול "לעבד" גזים רעילים (CO, HC ,NOX) באחוזים בודדים עד 3 אחוז גג !!! מכל נפח הגזים הנפלטים מהמנוע , נניח שהממיר שחוק-טחון ולא מתפקד ורמת הגזים הניתנים למדידה במכשיר הגזים היא גבוהה , איך הבודק יכול לשייך את התוצאה הזו של רמת גזים רעילים הגבוהה לממיר שחוק או להגיע לקביעה שאין בכלל ממיר , הלו ויזואלית הממיר נראה ברוב המקרים כדוד פליטה רגיל ....אז מהי פה אשמתו של המכון שלו גילה בריכבו טימור שאין ממיר ?.

תראה, קודם כל אני זכיתי במשפט וזה כבר אומר הרבה, אבל בוא נעזוב את זה בצד לרגע.

המכון שביצע את הבדיקה שלי לא עשה כלל בדיקת 4 גזים , ואתה יודע למה? כי אין לו בכלל מכשיר כזה (לפחות אז לא היה).

אני לא נתתי לזה חשיבות רבה עד שהגעתי לטסט וכל העניין הסתבך.

עוד דבר אם תסתקל על התמונות בשרשור שלי תראה שהממיר המקורי , ומה שהיה ברכב בכלל לא דומים , ואין בכלל קשר בינהם ,ויותר מזה זה לא ממיר בכלל .

אז למה המכון לא הזהיר אותי ? אני יודע למה , כי הם לא בדקו. וגם לא בדקו עוד הרבה דברים .

לקחת 400 ש"ח על חצי שעה של בדיקה חיצונית בלבד גם אני יודע לעשות . אני אומר שכל מכון שלא יודע לבדוק שישב בבית וילמד ויחסוך כסף למכשור אמיתי, ואז יפתח מכון.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תוכן חדש...