Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברזילי, אתה נראה כמו בחור מאוד הגון פה בפורום. אבל במקרה הזה אתה מסתכל מהצד שלך ולא רואה את הלקוח.

אם היית קונה מוצר חדש - לא היית מצפה לקבל אחריות?

אם היית משלם על מקור מידע, לא היית רוצה להיות בטוח שהוא נכון וללא טעויות?

אז זהו ,שלא מדובר במוצר חדש .

מדובר ברכיב שיכול להתבלות ללא התראה , כמו מצבר .ישנם מצברים שמראים סימני חולשה ויש כאלה ש"מתים" באופן מיידי ,ללא שום התראה.

מקור מידע ללא טעויות יכול להיות רק ב"מצב סטטי" כגון רכב שעבר תאונה .

בברכה

מוטי

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברור לי שלא מדובר במוצר חדש, בגלל זה אני לא מבקש אחריות מהמוכר.

הבדיקה לעומת זאת היא הוצאת כספים שאמורה להבטיח לי תמונת מצב אמיתית על הרכב, ואני בהחלט רוצה אחריות על הבדיקה כדי לוודע שהיא נעשתה כמו שצריך וגילתה את כל מה שהיה צריך לגלות על הרכב

מצברים למיטב ידיעתי לא זוכים לאחריות - בכל בדיקה רכב יש הערה עם התאריך של המצבר והבוחן לא נותן שום מידע על אורך חייו. זה גם לגיטימי כיוון שאני מודע לחוסר היכולת לבדוק מצבר וכן לעובדה שמצבר יכול למות באופן פתאומי (כמו שקרה לי לפני שבועיים).

אבל רוב הרכיבים סובלים מבלאי לפני מותם, ואת הבלאי הזה צריך לגלות ככל שאפשר. מה שלא ניתן לגלות - עדיף להצהיר על זה מראש ולא לכסת"ח את כל הבדיקות. מה שקורה בפועל שבבדיקה של רכב מעל 50% מהסעיפים מלאים בהערות שמונעות אחריות של המכון.

פורסם
לדעתי בטופס בדיקת המכון צריך להיות כתוב באותיות גדולות וזוהרות ובולטות:

הממצאים נכונים כפי שנתגלו בזמן הבדיקה

אם בדיקת AKG אצל רופא תהיה תקינה והפציינט יקבל התקף לב כעבור יומיים אז יש כאן רשלנות רפואית?, בודאי שלא.

בברכה - רפי לין :-)

בטוחני ללא ספק שרמת הבנתי הטכנית שואפת לאפס לעומתך (ברצינות רבה ולא בציניות חלילה). יחד עם זאת, אני מביט מחוות דעת של איש שרות מיקצועי ופה זה בהחלט לא מסתדר.

מה זה ממצאים בזמן הבדיקה? למעשה לא עשית כלום, כי חמש דקות אחר כך כבר אפשר לטעון ש"זה לא קשור לבדיקה אלא לשימוש הלקוח" לשם העניין.

אני איש שרות טכני למכשירים אלקטרוניים (לא משנה איזה כרגע), אם אני נותן אבחנה לגבי משהו ומקבל תשלום עבור הידע שלי,

ברור השל' מצפה כי בשימוש סביר ותקופה מסויימת (אצלי לדוגמא חצי שנה) המכשיר יהיה תקין אלקטרונית.

אולי כיוון שאתה בעל מקצועי המתמחה ברכבים, כבר נמאס לך לשמוע את כל הסיפורים וההתחכמויות של אנשים שמנסים לתקן "בחינם", ולשלם כמה שפחות, אבל זה נכון לכל תחום ועניין בחיים.

שים עצמך כלקוח שמתקן מוצר כלשהו, ולאחר שבועיים שוב תקלה, בבואך למעבדה יגיד לך הטכנאי:"אדוני , ברגע הבדיקה ששילמת עליה נכונים לאותו רגע בלבד, למרות שעברו שבועיים ואין נזק חיצוני והתקלה חזרה שוב - תאלץ לשלם שוב".

נשמע הגיוני? ברור שלא.

נכון, תמיד יהיו אלו שמנסים להוציא תיקונים בחינם ממכון בדיקה, אבל זה חלק מהעבודה והחישוב הכלכלי שלהם.

מה לגבי עשרות ומאות אלפי לקוחות תמימים, שמבחינתם שילמו הון לבדיקה בת חצי שעה, ולאחריה עליהם להחליט עפ"י מושגים הידועים רק לטייסי חלל (שלדה, נקישות,העברת כוח) והם עצמם אינם יודעים איפה בודקים שמן בכלל, אם כדאי לשלם כמה עשרות לפי שקלים על הרכב שלפניהם או לברוח.

אתה יודע מה, יותר מזה, ברוב המקרים הל' המבולבל מסתכל על הדו"ח, ובסוף שואל נבוך את הבוחן "מה אתה אומר? כדאי? זה בסדר? זה לא?" במקרים רבים הבוחן יגיד לו שהרכב תקין וסביר למצבו ואפילו במצב מצויין, אבל בטופס חצי מהאבחנות בטור של ה"לא תקין"?

צר לי ידידי, אך מכוני הבדיקה חושבים אך ורק על כיצד לגבות כסף, ולהתחמק מאחריות ככל הניתן. זה פשוט כמו שזה נשמע.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

צר לי אבל אני רואה את צד הלקוח שמשלם במקרה הטוב 420 ש"ח ומקבל רק כסת"ח.

אותי מרתיח לראות הערות כגון "נקישות בהעברת הילוכים" בפיאט פונטו שיש לה תיבה רציפה.

מכונים יודעים להתהדר ב3 חודשי אחריות ורושמים באותיות קטנות שאם האחוז שניתן מתחת ל70% אז אין אחריות,וכמובן גם דואגים להביא את המנוע/ תיבה מתחת לציון.

אותי מרתיח לראות שאני משלם שיבדקו לי גם את הבלמים ומה שכותבים לי שאני צריך ללכת למקום אחר ולפרק גלגלים (באמת תודה) בשביל לבדוק אותם.

נכון להיום מכוני בדיקה עובדים בשביל לגבות 400+ ש"ח ובשביל לכסות את התחת שלהם, כי אחרת אין הסבר לכך שאדם ממוצע ללא ידע ברכבים לא יכול לקרוא דו"ח בדיקה ולהבין אותו מבלי להיות איש מקצוע או להבין בתחום.

ברגע שמוסכים שמצויידים בהרבה יותר ציוד יציעו בדיקה כזאת אמיתית ומצידי שלא יתנו אחריות אבל שאנשי מקצוע יבדקו את הרכבים, לא יהיה מקום למכוני הבדיקה.

פורסם
אז זהו ,שלא מדובר במוצר חדש .

מדובר ברכיב שיכול להתבלות ללא התראה , כמו מצבר .ישנם מצברים שמראים סימני חולשה ויש כאלה ש"מתים" באופן מיידי ,ללא שום התראה.

מקור מידע ללא טעויות יכול להיות רק ב"מצב סטטי" כגון רכב שעבר תאונה .

בברכה

מוטי

ואולי הבחור שבדק את הרכב בפעם הראשונה לא מקצועי ? למה הלקוח אמור לסבול את הטרטור הזה ואת התיקון ?

מסכים עם ניב (SENDA) ב-100%.

אצלי בכלל רשמו בלאי בצמיגים ובכלל לא התייחסו למידה הלא תקנית וכמובן נכשלתי על כך בטסט חודש אחרי. אם מכון בדיקה לא בדק את המידה, שזה דבר טריוויאלי, אז המצב באמת גרוע במקצועיות.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אצלי לא רשמו נקישות מההגה.

שאלתי את הבוחן בעצמי אם הוא שמע או הרגיש נקישה מההגה והוא אמר שלא. שהכל תקין.

חתמתי על הטופס ונכנסתי לרכב ביחד עם המוכר. בדיוק כשבאנו לנסוע עצר אותנו הבוחן. אמר ששכח מברג באוטו.

השמעתי לו את הנקישה מההגה והוא עוד פעם אמר שזה לא רציני, זה כלום, שומדבר. הוא לקח ממני את הטופס שאני חתום עליו הלך למשרד וחזר עם טופס חדש הפעם בכתב יד - נקישה מתיבת הגה. שאלתי אותו אם זה דורש תיקון או החלפה והוא אמר שלא.

אחרי חודש חזרתי לאותו המכון בשביל טסט. כמובן שהרכב נכשל על נקישה ממסרק ההגה. שאר הליקויים שהבוחן מצא תוקנו על ידי המוכר לשביעות רצוני. את הליקוי הזה הבוחן פספס. ורק אחר כך בשביל הכסת"ח רשם את מה שרשם בכתב יד.

בסופו של דבר המכון בדיקה השתתף איתי ב 50% מעלות התיקון.

פורסם

טימור, ברגע שלא בדק גזים ...פה הוא נפל.

אני נגד כיסויי התחת ואני עושה מאמצים עיליים לא להשתמש בהם , פעם שלמתי 12 אלף שקלים על מנוע של JUMPY שנסע 370000 ק''מ ללא נזילות שמן ללא עישון ונסע כמו מנוע חדש , כתבתי בטופס הבדיקה מנוע תקין ואחרי חודשיים החל המנוע לאבד מיים , הפתרון היה החלפת מנוע על חשבוני.

לגבי הרעש בממיר שהופיע אחרי שבועיים ...מדוע הלקוח בא אלי בטענות ? , הלו הוא נסע שבועיים ללא רעשים בממיר זוהי העדות שבזמן הבדיקה הממיר היה שלם. הרכב גם לא חדש הוא משנת יצור 2002 . מחר הרכב יאבד בלמים גם יבוא אלי הטענות !.

בל נשכח חברים שמכון בדיקה הוא לא חברת ביטוח. אם כולנו נחשוב כך , כל כיסויי התחת ינשרו ויאבדו לעד.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

ברזילי, אני ממליץ לך בחום לקרוא היטב את הערות החברים שהגיבו לפני ולהפנים.

בני הבכור החליף רכב לפני חודשיים לסובארו B4 משומשת, חשבת שבכלל העלתי על דעתי לבדוק את הרכב במכון? תחשוב שוב.

היה ברור לי שטופס מלא כסת"חים יימסר לידי, היה ברור לי שעם הממצאים והאחריות שלכם לא יהיה לי מה לעשות, היה ברור לי שכסף טוב יישרף לחינם.

את הרכב אני בדקתי ואת השילדה בדק בעל מיקצוע ותתפלא הרכב עבר עכשיו טסט חלק.

אגב, למרות הקיטורים שלך על הממיר, אז תרשה לי להגיד לך שאינני קונה אותם:

איש מיקצוע מיומן שהיה מקיש על הממיר מבחוץ עם ידית עץ של פטיש, היה אמור להבחין שהחלה על סף התפרקות (שבועים היא החזיקה מעמד - זה הכל).

אתה יודע מה? שים מדפסת אוטומטית בכניסה למכון, הלקוח ימלא את פרטי הרכב והמדפסת תפיק דו"ח "בדיקה" מלא רג'קטים, תמורת השירות תיקח 200 ש"ח (פלאי המיחשוב)...

זה מה ששוה היום בדיקה במכון רישוי, צר לי.

פורסם

ההר הוליד עכבר, בעל הפוקוס עם הרעש בממיר הגיע למכון להחלפת הממיר על חשבון המכון , פירקתי את הממיר והפכתי אותו לראות את שברי החלה הקראמית , מהממיר יצא כובעון פלדה של חיישן החמצן שהתפרק ונפל לתוך הממיר וזה היה מקור הרעש , הממיר הוחזר למקומו , הוחלף חיישן חמצן משומש אחר ובא לציון גואל , הלקוח לחץ לי את היד והיה אסיר תודה .

נו ...האם דבר כזה היה המכון יכול לחזות מראש ?. אם לא היה רעש בזמן הבדיקה אז מה זה אומר שלא יתכן שיום אחד יתחיל הממיר להרעיש.

פורסם

צילמתי את השרוול של חיישן החמצן בנייד שלי ואינני מצליח לשלוח אותו דרך ה-BLUETHOOTH למחשב , אני אנסה לעשות זאת בבית.

תודה לכל המגיבים , קראתי את התגובות , הבעד והנגד ותמיד יש מה ללמוד ולהפנים.

פורסם

ברבות השנים, וגם בעקבות שרשור זה, אני למדתי רק דבר אחד - את הישראלי לא ניתן לספק והוא לא רוצה לצאת "פראייר".

זה מושרש אצלנו עוד מבטן אמא:

- אתה עושה ביטוח בית - רק בשביל להפיל את ה-TV הישנה ולקבל פיצוי בעבורה.

- אתה עושה ביטוח בית - כי במקרה של פריצה תוכל "לדחוף" את התכשיטים שזוגתך עונדת(לא נגנבו) או נמצאים בכספת בבנק.

- אתה נופש בבית מלון - ובמקום להנות מהחופשה, אתה כבר רוקם את התביעה על עוגמת הנפש בעקבות "קלקול קבה".

- ועוד...

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
ברבות השנים, וגם בעקבות שרשור זה, אני למדתי רק דבר אחד - את הישראלי לא ניתן לספק והוא לא רוצה לצאת "פראייר".

זה מושרש אצלנו עוד מבטן אמא:

- אתה עושה ביטוח בית - רק בשביל להפיל את ה-TV הישנה ולקבל פיצוי בעבורה.

- אתה עושה ביטוח בית - כי במקרה של פריצה תוכל "לדחוף" את התכשיטים שזוגתך עונדת(לא נגנבו) או נמצאים בכספת בבנק.

- אתה נופש בבית מלון - ובמקום להנות מהחופשה, אתה כבר רוקם את התביעה על עוגמת הנפש בעקבות "קלקול קבה".

- ועוד...

ביקשת - קיבלת ,עמית.

ברבות השנים ,וגם בעקבות שרשור זה,אני למדתי יותר מדבר אחד - את הישראלי ניתן לדפוק בכל מיני צורות

זה מושרש אצלנו עוד מימי מפאי אולי גם לפני (לא יודע ,הייתי קטן ):

אתה מטפל ברכב באהבה - רק בשביל להכשיל בכוונה כדי שהמכון יקבל 20 ש"ח על סיבוב חוזר.

אתה עושה ביטוח רכב - כי במקרה של תאונה ברורה בה אתה לא אשם ,יש לך "רשלנות תורמת".

אתה רוצה לחסוך ומתקין מערכת גז ברכבך - הממשלה מתקינה לך צינור נוסף בדמות מס.

אין טעם להמשיך...

אני דיברתי רק על המקרה הספציפי של פותח השרשור. אין לי ספק שמכוני הבדיקה מלאים בכסת"חים .

בשביל 450 ש"ח אפשר ורצוי היה לדוגמא ,לפרק 4 גלגלים ולהחזירם ב-5 דקות ולקבל מושג על מצב הבלמים .

סתם דוגמה קטנה להמחשה...

עכשיו נפתח דיון חדש ,מה קדם למה : הביצה או התרנגולת ?

תוספת קטנה :

אין כאן "סכסוך עצמי" ,פשוט איזון . הצדקתי את ברזילי לפני קבלת התוצאה ,אבל זה לא אומר שאסכים בנושאים אחרים.

בברכה

מוטי.

פורסם

עמית, איך ההערות שלך קשורות בכלל לשרשור?

בא ישראלי מצוי למכון בדיקה, משלם סכום מכובד תמורת בדיקת רכב שאורכת נטו פחות משעה ומקבל טופס מלא ליקויים.

מה ניתן ללמוד מהטופס? שום דבר כי גם בכלי רכב "טובים" וגם ב"גרועים" הטופס מלא סימני "לא תקין" עם הערות שאיש לא מסוגל לפענח את טיבן או חומרתן.

למה המכונים מתנהגים כך? כדי שאיש לא יוכל לממש את האחריות שלהם.

במצב הזה שלא יתפלאו במכוני הבדיקה אם פחות ופחות בדיקות קנייה יעשו בהם, הרי ככלות הכל עם הבדיקה ובלי הבדיקה נשארים עם סימן שאלה גדול ביחס לרכב, אז בשביל מה לשרוף את הכסף?

פורסם

Photo0175.jpg

סוף סוף הצלחתי להעביר את התמונה של השרוול של חיישן החמצן שנפל לתוך הממיר של הלקוח, מהנייד אל המחשב.

Photo0175.jpg

• תוכן חדש...